HABERLER>EGE
23 Mart 2011 Çarşamba - 10:27

İşte MHP'nin Ege adayları

MHP'nin İzmir Milletvekili adayları bugün açıklanacakken, Ege adayları Manisa dışında belli oldu.

İşte MHP nin Ege adayları

İZMİR- Ege Bölgesi'ndeki illerde MHP'den milletvekili olmak için aday adaylığı başvurusu yapanlar belirlendi. Daha önceki yıllarda eğitim ve hukukçular arasından tercih edilen MHP milletvekilliğine, bu yıl işadamlarının ilgisi de dikkat çekti. Önceki akşam sona eren milletvekilliği aday adaylığı başvurularından sonra aday adayları için anket ve temayül yoklaması yapılacak.
 
İzmir’de 50 aday adayı var
MHP İzmir’de milletvekili aday adayları başvuruları tamamlandı. Ancak isimler açıklanmadı. MHP, İzmir il başkanı Hasan Ali Türkarslan, genel merkeze İzmir’den 50’ye yakın ismin başvurduğunu belirterek “Biz kimseye mavi boncuk dağıtmadık. Hizmet etmek isteyen gelir başvurusunu yapar dedik. İlgiden memnunuz dedi”.

MHP’de 14 Mart’ta başlayan milletvekili aday adayları başvuruları 21 Mart’ta son buldu. Genel merkeze yapılan başvurular, henüz kamuoyuna ve parti teşkilatlarına duyurulmadı. MHP’li İzmir milletvekilleri, Grup Başkan Vekili Oktay Vural, Erdal Sipahi, Şenol Bal ve Ahmet Kenan Tanrıkulu’nun aday adaylığı başvurusunda bulunduğu öğrenildi. DSP eski genel başkanı Bülent Ecevit’in göreve getirdiği Türkiye’nin ilk kadın Başbakan Müsteşarı ve 2007 İzmir Milletvekili adayı Füsun Koroğlu’nun da bölgede belirtmeden başvuru yaptığı bildirildi.

MHP İzmir’den milletvekili aday adaylığı başvurusu yaptığı öğrenilen isimlerden bazıları şöyle: Müsavvat Dervişoğlu, Ümit Akkuş, Hasan Yıldız, Emre Eryıldıran, Hasan Zerek, Hatice Bölük, Serap Özöktem, Sündüz Uzun, Cengiz Bulut, Mehmet Toptaş, Mutlu Acar, Turan Gündoğan, Neriman Tansel Aktar, Mustafa Basmacı, Mehmet Çelik, Lütfü Kılıç, Nurettin Tanrıverdi, Sedat Demirer, Mustafa Sepin, Yalçın Koçyiğit, Rıfat Emekçi.  


MANİSA SIR GİBİ
Seçilen isimler Ankara'ya gönderilerek MHP Genel Merkezi'nin onayı beklenecek. Aydın, Denizli, Muğla, Çanakkale ve Uşak'ta aday adayları belirlenirken, Manisa'da isimler sır gibi saklanıyor. Kulislerde Sümer Oral'ın ilk sırada yer aldığı konuşulurken, listeler üzerinde tartışmaların sürdüğü öğrenildi.
 
AYDIN'DA 15 ADAY
MHP Aydın İl Teşkilatı'nda milletvekilliği aday adaylığı için 15 kişi başvurdu. MHP Aydın İl Başkanı Hasan Muti, 15 aday adayının da birbirinden değerli olduğunu belirtti, "12 Haziran MHP için önemli bir dönüm noktası olacak. Çarşamba günü anket yapacağız. Ayrıca telefonla partililerimizi arayarak temayül yoklaması yapacağız. Anket ve temayül yoklaması sonuçlarını genel merkeze ileteceğiz. Adaylar hakkındaki düşüncelerimizi de Genel Başkanımız Devlet Bahçeli ile paylaşacağız" diye konuştu.
Geçtiğimiz hafta içerisinde MHP Aydın Milletvekili Ertuğrul Kumcuoğlu, bir basın toplantısı düzenleyerek 24. Dönem için aday olmayacağını açıklamıştı. MHP'ye aday adaylığı için başvuruda bulunan isimler şöyle:
Ali Uzunırmak (Milletvekili), Recep Taner (Milletvekili), Ahmet Kaya Nazilli (Ülkü Ocakları eski Başkanı), Müfit Kır (Emekli), Mehmet Efe Yılmaz (DP'li eski Horsunlu Belediye Başkanı), Özgen Çerçi Dereli (Diş hekimi), Cem Akbudak (MHP eski il başkanı), Hasan Duman (Toprak Reformu Genel Müdürü), İlkay Çalaşyer (Doktor), Pınar Öncer (Avukat), Recep Şenoğlu (Emekli eğitimci), Gülnur Er (Söke İlçe kadın kolları eski başkanı), Yusuf Keremit (Eğitimci), Bensan Dündar (Avukat), Osman Tosun (Kuşadası eski İlçe Başkanı).
 
BALIKESİR'DE 49 ADAY
MHP Balıkesir İl Başkanı Mehmet Duran, MHP'nin seçimlere tek başına iktidar olma sloganıyla girdiğini hatırlattı. Duran, "Partimize oldukça büyük bir tevaccüh var. Şu ana kadar 49 arkadaşımız milletvekili aday adaylığı için başvuruda bulundu. İlimizde partimize müracat eden ve görevlerinden ayrılan bürokrat arkadaşlarımızda var. Ancak ülke genilen baktığımızda özelikle AK Parti'ye bürokrat kesimden yoğun başvuru görüyoruz" diye konuştu.
MHP'nin Balıkesir aday adayı listesi şöyle: Süleyman Pehlivan (Eğitimci), Tahir Korucuoğulları (Eğitimci), Fahri Babaç (Sigortacı), Rafet Can (Muhasebeci), Uğur Söğüt (Astsubay), Yaşar Güren (Makine Mühendisi), Mustafa Zeybek (Mandıracı), Aşkın Akçay (Avukat), Rafet Çetinel (İnşaat Mühendisi), Ercüment Ataç (İşadamı), Fuat Koç (Emekli), Emine Aygün (Eğitimci), Adnan Çelebi (işadamı), Serdar Aydın (Avukat), Refik Kovancı (Emekli), Argun Atıcı (Eğitimci), Hilal Eroğlu (Avukat), Mehmet Çalışkan (Doktor), Cemali Çetinkaya (Eğitimci), Ahmet Keskin (İlahiyatçı), Reyhan Urgancı (Memur), Zakir Yılmaz (İşadamı), Metin Özgür (Bürokrat), Kamil Ürer (Sağlıkçı), İbrahim Koçman (Veteriner), Muraf Çaksu (İlahiyatçı), Ahmet Duran Bulut (Eğitimci), Vedat Bozbıyık (Doktor), Kemal Girgin (Doktor), Selahattin Akgedik (Eğitimci), Tuncay Karagöz (Astsubay), Can Konuklar (Savcı), Mehmet Çiftçi (Eğitimci), Necdet Eke (İnşaah Mühendisi), Mümün Tansu Dönmez (Eğitimci), Ali Durman (İşadamı), Yılmaz Uçak (Eğitimci), Adnan Tuksal (İşadamı), Atilla Turan (İşadamı), Enver Çangal (Harita Mühendisi), Osman Nuri Kale (Ziraat Mühendisi), Erkut Aslanoğlu (Makine Mühendisi), Kamil Öztürk (İşadamı), Erol Aydemir (İşadamı), Aydın Dinçer (İşadamı), Mehmet Emin Bayar (İlahiyatçı), Sıtkı Şeremetli (İşadamı), Ali Aslan (Emekli), Akif Tanrıöver (Avukat).
 
DENİZLİ 16 ADAY
MHP İl Başkanı Zafer Kaplan, Ankara'dan da Denizli'den aday adaylığı için başvuru yapanların sayısının 16 olduğunu açıkladı. Kaplan, "MHP'yi har alanda çok iyi temsil edecek, misyon ve vizyon sahibi arkadaşlarımız aday adaylıklarını kamuoyuna duyurmaya devam ediyor. Genel merkezimiz tarafından açıklanacak kesin milletvekilliği listesinden sonra partimizin tek başına iktidarı için partimizin tüm organlarıyla birlikte gece gündüz çalışmaya devam edeceğiz" diye konuştu
MHP'den aday adaylığı isimlerini açıklayanlar: Mustafa Yatçı (Mali Müşavir), Ayşen Berberoğlu (Makine Mühendisi), Cafer Birtürk (İktisatçı), Metin Karakurt (Mimar), Ahmet Karaşahin (Öğretmen), Mehmet Ali Uzakgider (Veteriner Hekim), Bekir Kaymakçı (Öğretmen), Feridun Ünal (Sanayici), Mustafa Odabaşı (İşadamı), Nebi Çubukçu (Bürokrat), Ali Keskin (MHP eski Milletvekili, İşadamı), Muzaffer Keçelioğlu (Doktor), Nilgün Şener Aksu (Avukat), Ümit Bahtiyar (Avukat), Arif Fırtına (Bürokrat), Emin Haluk Ayhan (MHP Denizli Milletvekili)
 
UŞAK 5 ADAY
Uşak MHP'den 5 milletvekili aday adayı ortaya çıktı. MHP İl Başkanı Avni Öztürk aday adaylarındaki sayı azlığını "AK Parti'nin memurlar üzerinde baskısı var" diyerek yorumladı. Bu hafta içinde adayları Uşak kamuoyuna tanıtacaklarını açıklayan Öztürk başarılı olacaklarını iddia etti. MHP olarak Uşak'ta akılcı bir politika uygulayacaklarını vurgulayan Öztürk en iyi adaylar ile en az iki milletvekilliğini almak için çalışmalarını sürdürdüklerini belirtti.
Metin Deniz Savaş (doktor), İmren Evrensel (Emekli Eğitimci), Filiz Cabut Yüksel (Sağlık Bakanlığı'nda görevli), Emine Yıldırım (Jeoloji Mühendisi), Seyfi Yalçın (MHP eski il başkanlarından).
 
MUĞLA 13 ADAY
MHP Muğla Teşkilatı'ndan milletvekilliği için 13 aday adayı başvurdu. İl Başkanı Mehmet Korkmaz, hedeflerinin 170 bin oy ve 4 milletvekili olduğunu açıkladı. Korkmaz, "Adaylarımızın hepsi de Milletvekilliği yapacak beceriye sahip. Kesin aday listesini genel merkez belirleyecek gibi görünse de delegelerimiz arasında bir anket çalışması yapıyoruz. Anket sonuçları geldikten sonra telefonla delegelerimizi arayacağız. İl teşkilatının hazırlayacağı liste Ankara'ya gidecek. Genel merkezde son defa değerlendirme yapıldıktan sonra 11 Nisan'da kesin adaylarımız açıklanacak" dedi.
Milletvekili Prof. Dr. Metin Ergun, Av. Şevket Tokur, eski İl Başkanı işadamı Ferhat Kırtaş, Eczacı Saim Gürsoy, Turizmci Doğan Demiröz, Diş Hekimi Tufan Evrenasoğlu, işadamı Süleyman Taşkın, işadamı Cengiz Çay, İzmir eski Vali Yardımcısı Mehmet Erdoğan, Emekli Nuran Karahan, Milli Eğitim Bakanlığından emekli Faruk Çam, Kimya Mühendisi Atilla Engür ve turizmci Yavuz Kurtulan MHP'den aday adayı oldu.
 
ÇANAKKALE 11 ADAY
MHP İl Başkanı Efkan Erkan, 11 aday adayın seçim hazırlığı içinde olduğunu söyledi. Erkan, "Çanakkale olarak genel seçimlerdeki iddiamız; 4 milletvekilini çıkartmaktır. Bunun için ne gerekiyorsa yapacağız" dedi.
MHP Çanakkale Aday adayları: Kürşat Tuna (İşadamı), Mehmet Doğan(İşadamı), Mehmet Ali Çetin (Eczacı), Enver Koç (İşadamı), Yusuf Özkan (İşadamı), Mustafa Doğan (İşadamı), Servet Şahin (İşadamı), Sakin Yılmaz (Öğretmen), Kemal Cengiz (Milletvekili), Nevfel Şahin (İşadamı), Rıdvan Uz (İşadamı). (Yeniasir)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ibrahim alper alıcı 26 Mart 2011 Cumartesi 02:59

MHP Balıkesir Milletvekili aday adayı Sayın Adnan Çelebi Bey'e başarılar diliyorum.Kendisi bankacılık sektörü'nde duayen sayılabilecek,iş dünyası'nda da başarılı bir iş adamı profiline sahip bir şahsiyet'dir.MHP'nin '2023 Lider Ülke Türkiye' vizyonu doğrulsu'nda Adnan Çelebi Beyefendi gibi kariyer sahibi,entelektüel birikimi yüksek olan kadrolara başta Balıkesir olmak üzere Türkiye'nin ihtiyacı bulunmaktadır. İbrahim Alper Alıcı/İstanbul Kadıköy Ülkü Ocakları Yöneticisi

Yorumu oyla      12      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
11 yaşında ailesini ölümden kurtardı
Marmaris’te mangaldan sızan karbonmonoksit gazından zehirlenen anne, baba ...
Manisa'da mesir şenliği başladı
Halkoyunları gösterisi, yumurta tokuşturma ve kortej yürüyüşü etkinliği ...
Milas’ta kuş gribi alarmı!
Milas'ta grip belirtileriyle hastaneye kaldırılan 52 yaşındaki İlyas Yıldız hayatını kaybetti.
 
Altınoluk’a dev yatırım
Deniz kenarında yaptırılan termal tatil köyü, bölge turizmine hareketlilik getirecek.
Ege illerinde temayül günlüğü
Ege illerinde seçim provası şeklinde geçen temayül yoklamasında sürpriz ...
Hacer yardım bekliyor
Üniversite sınavı stresi nedeniyle kalbi durdu, yatağa mahkum oldu. Ailesinin ...
 
Sarışın güzel tuzağı!
3 yıl önce kendisini sahte altınla dolandıran Denizlili asker arkadaşı ...
Seçilirse boşarım!
Eşi Nezaket Atasoy'un, AK Parti'den siyasete girmesine tepki gösteren ...
Kayaköy 'Anıtsal Yapı' oldu
UNESCO, Muğla’da bulunan Kayaköy’ü "Anıtsal Yapı" olarak tescil etti, ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Şimdi ne olacak?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva