HABERLER>EGE
12 Ağustos 2016 Cuma - 18:52

İngiliz turistlerden 'Türkiye güvenli ülke' çağrısı

Ege Bölgesi'nin önemli turizm kentlerinden Aydın'ın Didim ilçesini yoğunluklarıyla küçük İngiltere'ye çeviren bir kısmı Türk vatandaşı olan İngilizler, tüm dünyaya Türkiye'nin güvenli bir ülke olduğu çağrısı yaparak, tanıdıkları herkesi tereddütsüz davet ediyor.

İngiliz turistlerden  Türkiye güvenli ülke  çağrısı

AA muhabirine açıklamalarda bulunan turistlerden İngiliz vatandaşı 46 yaşındaki Amanda Walker, Türkiye'de olmaktan her zaman mutluluk duyduğunu söyledi.

Buraya geldiği için sevinçli olduğunu belirten Walker, "Her gelişimde mutlu oluyorum. İngiltere'den arkadaşlarım "Türkiye güvenli değil neden oraya gidiyorsun" diye soruyor. Ama ben onlara hiç aldırış etmiyorum. Biliyorum ki Türkiye çok güvenli bir ülke." dedi.

"Türklerin demokrasi için savaşabileceklerini gördük"

Walker, "Oradaki vatandaşlarımızın da buraya gelmelerini tavsiye ediyorum. Didim'in, Londra'dan daha güvenli olduğunu söyleyebilirim. Türkiye'yi ve Türk insanlarını çok seviyorum" diye konuştu.

FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin de düşüncelerini aktaran Walker, şunları kaydetti:

"Olayların olduğu gün İngiltere'deydim. Annem ve babam buradaydı. Bana Didim'e gelebileceğimi ve korkacak hiçbir şeyin olmadığını söylediler. Ben de korkmadan buraya geldim. O zamanlar neler olduğunu anlayamadık. Ama Türk arkadaşlarım bana demokrasiye nasıl sahip çıktıklarını anlattı. Türk insanının demokrasi için savaşabileceklerini gördük."

"Buraları çok seviyorum"

Didim'e tatile 22 yıldır geldiğini belirten 63 yaşındaki Brain Watson ise burada tatil yapmaktan dolayı çok mutlu olduğunu belirterek, burada çok güzel arkadaşlıklar kurduğunu ifade etti.

Türkiye'nin güvenli bir ülke olduğunu vurgulayan Watson, şöyle konuştu:

"Olaylar sadece Türkiye'de olmuyor. Dünyanın birçok güvenli diye bilinen ülkelerinde olaylar oluyor. Eğer bu korku olacaksa, o zaman herkes evinde otursun ve dışarıya çıkmasın. Eğer Türkiye'yi problemli olarak görsem eşimle her yaz buraya tatile gelmem. Buraları çok seviyorum."

Tüm dostlarını da buraya tatile beklediğini belirten Watson, "Darbe girişimi oldu bitti ama Türk insanı ne kadar güçlü olduğunu gösterdi. Türk insanı demokrasi için tüm bu olumsuzlukları yener ve üstesinden de gelir buna inanıyorum. Tanıdığım herkesi gönül rahatlığıyla Türkiye'ye davet ediyorum." dedi. 

Bu arada Watson, sanatçı İbrahim Tatlıses'i çok sevdiğini, bir çok şarkısını ezbere bildiğini de sözlerine ekledi.

"Oteller doluyor, yoğunluk artıyor"

Didim'de hava sıcaklıklarının artmasıyla, ilçedeki büyük plajlardan Altınkum'da yoğunluk yaşanıyor. Tekne turları da hareketlendi.

AA muhabirine açıklamalarda bulunan Didim Turizm Derneği Başkanı Ercüment Alkaner, Didim'deki otellerde yerli turist ağırlıklı olmak üzere yüksek oranda doluluk gözlediklerini, bunun da sevindirici olduğunu ifade etti. 

Alkaner, "Otellerde şu anda yüzde 85 doluluk mevcut. İyi bir performans yakaladık. Müşteri bölgeyi seviyor. İç pazardan hareketlilik akmaya başladı. Rusya'nın turizme hemen bir etkisi söz konusu değil. Rusya'dan gelen turist zaten çoğunlukla güneye gidiyor." dedi.

Didim'e daha çok Avrupa'dan turist geldiğini belirten Alkaner, şöyle devam etti:

"Rusya ile yaşanan olumlu sürecin Avrupa pazarına da yansımasını ümit ediyoruz. Şu anda Avrupa pazarında da kısmen sıkıntılar var. Eğer Avrupa pazarını toparlayabilirsek 2017 yılı muhteşem olur."

İlçedeki otellerde turizm hareketliliğinin mayıs ayında başlayıp ekimde son bulunduğunu vurgulayan Alkaner, "Temmuz ve ağustos ayında iç pazar yabancı turizm kaybını telafi etti diyebiliriz. Bayram sonrası İngiliz, Alman ve Belçika'dan müşteriler bekliyoruz." diye konuştu.

Didim Gezi Tekneleri Kooperatifi Başkanı Ayfer Kamacı ise son 10 günde büyük yoğunluk olduğunu belirterek, şunları söyledi:

"Ramazan Bayram ile bir yoğunluğumuz olmuştu ama ne yazık ki darbe girişimi işlerimizi sekteye uğrattı. Hava sıcaklıklarının da artmasıyla tekne turlarına ilgi oldukça arttı. Ümit ediyorum ki Kurban Bayramı'nda tam doluluk yaşarız."

Kamacı, kendisinin de işlettiği teknede daha çok İngiliz turistleri ağırladıklarını ifade ederek, "Müşterilerim İngiliz vatandaşı. Hepsi korkmadan Didim'e geliyor ve bana Türkiye'nin güvenli ülke olduğunu, burada rahat olduklarını söylüyorlar" dedi. (a.a)

 
O il ayağa kalktı: İlçe olursak...
 
Büyükşehir Meclisi'nde 'İzmirimkart' tartışması
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çekirdeksiz kuru üzümde sezon açıldı!
Manisa Ticaret Borsasında, 2016-2017 sezonunun ilk çekirdeksiz kuru üzümü ...
Muğla'da feci kaza can aldı
Muğla'nın Fethiye ilçesinde otomobilin çarptığı 90 yaşındaki kadın hayatını kaybetti.
Aydın Adliyesi'nde FETÖ operasyonu
Bu sabah başlatılan operasyonda, çoğu savcılık biriminde katip olarak ...
 
‘Koca’ vahşet: Sokak ortasında eşini öldürdü!
Manisa'nın Alaşehir İlçesi'nde, 2 çocuk annesi 25 yaşındaki Meltem E., ...
FETÖ'den tek tip 'beddua' talimatı
Uşak polisince, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) ...
FETÖ operasyonunda 'ablalar' tutuklandı
Uşak'taki FETÖ/PDY'ye yönelik operasyonda, örgütün kadın yapılanmasında ...
 
Manisa'da sembol meydanın adı Demokrasi Meydanı oldu
Manisa Büyükşehir Belediye Meclisi Ağustos ayı Toplantısı’nda 15 Temmuz ...
Manisa’da firari dehşeti: Eşini vurdu, aynı silahla intihar etti!
Saruhanlı ilçesine bağlı Çullugörece Mahallesi'nde karısını pompalı tüfekle ...
FETÖ baskısına dayanamadı, köfteci oldu!
Türk Silahlı Kuvvetlerinde (TSK) 11 yıllık hizmetinin ardından baskılar ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Bozkurt' işareti Avrupa'ya neden dert oldu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kültürel İslam, Siyasal İslam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk istismarı
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kaçın, demokratlar geliyor!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Deniz çayırlarına çocuklarınız için acıyın…
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Ormanlarımız yanar gider!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Az okumuşlar
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva