HABERLER>GÜNCEL
18 Temmuz 2023 Salı - 10:42

İKÇÜ’den ‘Suriyeli öğrencilere imtiyaz’ iddialarına tepki!

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ile beraberindeki heyetin, İzmir Işıkkent’te bulunan Ayakkabıcılar Sitesi gezisinde yanına gelen ve kendisinin İzmir Katip Çelebi Üniversitesi TIP Fakültesi’nde okuduğunu söyleyen kız öğrencinin iddialarına Üniversiteden açıklama geldi. Yapılan yazılı açıklamada, “Suriye uyruklu 4 tıp öğrencimiz mevcut olup bunlardan 3'ü birinci sınıf; 1'i ikinci sınıftır. 1., 2. ve 3. Sınıfta olan öğrencilerin ameliyata girdikleri iddiası gerçeği yansıtmamakla birlikte maksatlıdır” dedi.

İKÇÜ’den ‘Suriyeli öğrencilere imtiyaz’ iddialarına tepki!

EGEDESONSÖZ- Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ve beraberindeki heyetin, İzmir Işıkkent’te bulunan Ayakkabıcılar Sitesi gezisinde, kendisinin İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde okuduğunu söyleyen genç kız Ümit Özdağ’ın yanına gelerek üniversitenin, bazı Suriyeli öğrencilerine imtiyaz tanındığını iddia ederek şikayette bulunmuştu.

BİZİM GİREMEDİĞİMİZ AMELİYATLARA GİRİYORLAR
Ümit Özdağ’ın yanına gelen öğrenci Özdağ’a “Bazı Suriyeli öğrencilere, çok başarılı ve çalışkan olmadıkları halde ve sınıfta kaldıkları halde sürekli ön planda tutuyorlar.  Mesela bir kongre yapılıyor kongrede oturum başkanı oluyorlar, bizim giremediğimiz ameliyatlara giriyorlar” diyerek üniversitenin Suriyeli öğrencilere imtiyaz tanıdığını iddia etmesi üzerine Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’da, “Sayın Katip Çelebi Üniversitesi Rektörü, burada Tıp Fakültesi’nden bir öğrenci arkadaşımız şikayette bulunuyor. Haksızlık ve adaletsizlik yapıldığını Suriyeli öğrencilerin özellikle kayrıldığını söylüyor bu konuda herhalde bir cevabınız olacaktır. Bunu size bir soru olarak yöneltiyoruz” açıklamasında bulunmuştu.

Katip Çelebi Üniversitesi’nden konuya ilişkin açıklama geldi. Yapılan yazılı açıklamada üniversite yönetimi şu ifadelere yer verdi:

GERÇEĞİ YANSITMAMAKLA BİRLİKTE MAKSATLIDIR!
 “Sosyal medyada üniversitemiz ile ilgili olarak yayınlanan bir video üzerine aşağıdaki bilgilerin kamuoyu ile paylaşılması zarureti ortaya çıkmıştır. Üniversitemizde 93 ülkeden 834 uluslararası öğrenci bulunmaktadır. Tıp Fakültemizde öğrenim gören toplam öğrenci sayısı 2.044 olup bunların 63'ü uluslararası öğrenci statüsündedir. Tıp Fakültemiz afiliye olarak Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesinde uygulamalı eğitimleri vermektedir. Suriye uyruklu 4 tıp öğrencimiz mevcut olup bunlardan 3'ü birinci sınıf; 1'i ikinci sınıftır. Tip Fakültesi'nde sadece 4,5 ve 6. Sınıflarda uygulamalı eğitim verildiği göz önünde bulundurulduğunda 1., 2. ve 3. Sınıfta olan öğrencilerin ameliyata girdikleri iddiası gerçeği yansıtmamakla birlikte maksatlıdır”

ÜNİVERSİTEMİZDE YABANCI DÜŞMANLIĞI SÖZ KONUSU DEĞİLDİR!
“Üniversitemizde Tıp Fakültesi öğrencilerinin organize ettikleri Ulusal Tıp Öğrenci Kongresi'nin üçüncüsü 24-26 Mayıs 2023 tarihleri arasında çevrim içi olarak yapılmış olup aşağıdaki linkten paylaşılan program incelendiğinde etkinlikte oturum başkanlığı yapanlar arasında Suriye uyruklu öğrencimizin bulunmadığı görülecektir. Bu türden kongrelerde amaç öğrencilerin akademik gelişimlerine katkıda bulunmaktır ve millet ya da uyruk farkı gözetilmeksizin isteklilerin katılımları teşvik edilmektedir. Diğer taraftan üniversitemizde uluslararası öğrenci seçimleri, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı'nın kararları ve ilgili mevzuat çerçevesinde yapılmakta olup tüm ölçme ve değerlendirme süreçleri objektif biçimde yürütülmektedir. Üniversitemizde belli bir ülke ya da milliyete mensup olanların kayrıldığı, yabancı düşmanlığı veya ayrımcılık söz konusu değildir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur”

 
Ölü bulunmuştu... 'Maserati'li polisin yaralama davası düştü!
 
Wimbledon'da 13 Türk hakem görev yaptı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ankara'da MKE kapsül fabrikasında patlama
Ankara Kayaş'ta MKE fabrikasında patlama meydana geldi. İçişleri Bakanı ...
ABD Büyükelçisi, Yahudi mahallesini gezdi
İzmir'de Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) 247'nci Bağımsızlık Günü ...
Torbalı'daki duvar faciasında tutuklama!
İzmir'in Torbalı ilçesinde, düğün salonundaki düğünde dekor amaçlı kullanılan ...
 
7 ilde suç örgütü operasyonu: 11 tutuklama
Aydın merkezli 7 ilde, araçlarını satmak isteyenleri sahte banka dekontuyla ...
Polisten kaçarken bisikletliyi öldürdü!
İstanbul Kadıköy'de polisten kaçtığı ileri sürülen bir sürücü dehşet saçtı. ...
Bilimden 'El Nino' uyarısı: Sıcaklık rekorları kırılacak!
Ege Üniversitesi (EÜ) Edebiyat Fakültesi Coğrafya Bölümü Öğretim Üyesi ...
 
İzmir'in 'zehir' raporu: 67 operasyonda 46 tutuklama!
İzmir'deki uyuşturucu operasyonlarında 46 şüpheli tutuklandı.
Rektör Hotar: 15 Temmuz'u unutmadık, unutturmayacağız!
Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) tarafından hain kalkışmanın milletin iradesi ...
Urla yangınına soruşturma!
İzmir’in Urla ilçesinde deniz kenarındaki makilik alanda çıkan yangın ...
 
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Umutsuzluğun doruklarında yaşam meselesi
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Beyhude yakınmalar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Böyle yayın yasağı olmaz!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Yunan’a kahveli mesaj!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çiçeklerin açtığı bugün ‘memleket’ bayramıdır!
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk, esir yunan komutanına ne dedi?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kadı ola davacı…
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Gazzeli çocuklara mektuplar (2)
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Lider olmak
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Dünya Okuryazarlık Günü kutlu olsun!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva