HABERLER>EGE
20 Nisan 2022 Çarşamba - 18:11

İhtiyaç gidermek için gittiği ormanı yaktı

Muğla'nın Bodrum ilçesinde ağaçlık ve makilik alanda çıkan 2,5 hektar alanın zarar gördüğü yangınla ilgili tutuklanan 3 kişinin ifadesi ortaya çıktı. Şüphelilerden Özkan Özgül ifadesinde, yangına arkadaşı Yılmaz Tabak'ın neden olduğunu söyledi. Özgül, "Yanımıza geldiğinde arkasından ateş çıkıyordu. Niye böyle yaptığını sordum. Yılmaz, 'Boşver' cevabını verdi" dedi.

İhtiyaç gidermek için gittiği ormanı yaktı

Yakaköy ile Dereköy mahalleri arasındaki makilik ve ağaçlık bölgede 17 Nisan'da saat 05.00 sıralarında yangın çıktı. Ekiplerin yoğun uğraşları sonucu söndürülen yangında 2,5 hektarlık alan zarar gördü. Sabotaj ihtimali üzerine, Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekiplerince soruşturma başlatıldı. Güvenlik kamerası kayıtlarını inceleyen ekipler, saat 04.30 sıralarında Yakaköy mevkisinde yangının çıktığı ilk bölgeden içinde şoförle birlikte 3 kişinin bulunduğu taksinin çıkış yaptığı ve yaklaşık 10 dakika sonra da alevlerin yükseldiği tespit edildi. Polis, taksinin plakasından yola çıkıp, şüpheliler Özkan Özgül, Yılmaz Tabak ve Serdar Dıngıl'ı gözaltına aldı. Şüphelilerden 2'si, ifadelerinde alkol aldıklarını ve ihtiyaçlarını gidermek için araçtan indiklerini söyledi. Diğer şüpheli ise yangına kendilerinin neden olduğunu itiraf etti. Şüphelilerin yangının çıktığı bölgenin yakınında arazilerinin bulunduğu belirlendi. Gözaltına alınan 3 şüpheliden Yılmaz Tabak 'kasten yangına sebebiyet vermek', Özkan Özgül ve Serdar Dıngıl ise 'taksirle yangına sebep olmak' suçlarından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

'NİYE BÖYLE YAPTIĞINI SORDUM 'BOŞVER' DEDİ'
Şüphelilerden Özkan Özgül ifadesinde, yangına birlikte alkol aldıkları arkadaşı Yılmaz Tabak'ın neden olduğunu söyledi. Özgül, "Yılmaz Tabak, ben ve Serdar beraber ormanlık alanda alkol aldık. Daha sonra Yılmaz tuvalet ihtiyacı olduğunu söyleyip yanımızdan uzaklaştı. 10 dakika sonra yanımıza geri geldi. Yanımıza geldiğinde arkasından ateş çıkıyordu. Niye böyle yaptığını sordum. Yılmaz, 'Boşver, beni eve bırak' cevabını verdi" dedi. Yangın sabaha karşı 04.00 civarında çıktı. Yılmaz'ı eve bıraktıktan sonra yangın bölgesine gelip durumu polise ve itfaiyeye bildirdim. Yangını ilk gördüğümde niye haber vermediğimi bilmiyorum, telaşlandım. Suçlamaları kabul etmiyorum" dedi.

'YANGINI PAZAR GÜNÜ TELEVİZYONDAN ÖĞRENDİM'
Suçlamaları reddeden Yılmaz Tabak, "Saat 22.00 sıralarında kendi aracımla Kargacık Kavaklık mevkiinde Gümüşlük seyir tepesi diye tabir edilen yerde alkol almaya başladım. O sırada Özkan beni aradı, nerede olduğumu öğrenip Serdar ile birlikte yanıma geldiler. Onlarla da 1 saat daha alkol almaya devam ettik. Yakaköy'e gitmek istediklerini söyleyince aracımı eve bıraktım ve yola onların aracıyla devam ettik. Serdar telefonla biriyle tartıştı. Bunun üzerine beni eve bırakmalarını istedim. Direksiyonda Özkan vardı, geri dönüp beni eve bıraktılar. Yangını pazar günü televizyondan öğrendim. Yangın konusunda hiçbir bilgim yok, suçlamaları kabul etmiyorum" ifadelerini kullandı.

Serdar Dıngıl ise "Üzerime atılı suçları kabul etmiyorum, tutuksuz yargılanmak üzere salıverilmemi talep ediyorum" dedi.

 
Cumhur İttifakı'ndan Soyer'e 'açık mektup': Pazaryeri yapamadınız, dönüşümü nasıl yapacaksınız?
 
Yangın evi harabeye çevirdi!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Genel Merkez’e çağrılmıştı... Kılıçdaroğlu’na neler anlattı?
Belediye başkan yardımcısının kurşunlandığı, bir gazetecinin darp edildiği ...
Kanser hastalarına umut olmak için pedallıyorlar
Kanser hastalığına dikkati çekmek ve hastalara moral vermek için İzmir'in ...
Aydın açıklarında 28 düzensiz göçmen kurtarıldı
Aydın'ın Kuşadası ilçesinde Yunanistan unsurlarınca Türk kara sularına ...
 
Ece Melisa'nın ölümüne suç duyurusu!
İzmir'in Gaziemir ilçesindeki bir restoranda yedikleri yemek sonrası annesi ...
Dur ihtarından kaçtı... Suç makinesi çıktı!
Aydın'ın Kuşadası ilçesinde 'dur' ihtarına uymayan otomobildeki 2 kişi ...
Aydın'da feci kaza... Yaya geçidinde otomobil çarptı!
Aydın’da yaya geçidinde otomobilin çarptığı kişi ağır yaralandı
 
Muğla'da turizm sezonu öncesi güvenlik üst seviyeye çıkartıldı
Muğla'da jandarma ekipleri, turizm sezonunun başlamasına sayılı günler ...
Bodrum'daki orman yangınına 3 tutuklama
Muğla'nın Bodrum ilçesinde ağaçlık ve makilik bölgede önceki gün çıkan ...
Tarihi eser operasyonunda 2 kardeşe gözaltı
Muğla'da tarihi eser operasyonunda Helenistik döneme ait, çok sayıda sikke, ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Bozkurt' işareti Avrupa'ya neden dert oldu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kültürel İslam, Siyasal İslam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk istismarı
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kaçın, demokratlar geliyor!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Deniz çayırlarına çocuklarınız için acıyın…
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Ormanlarımız yanar gider!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Az okumuşlar
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva