HABERLER>GÜNCEL
9 Ağustos 2024 Cuma - 14:20

Hayvan barınağında ölü köpekler bulunmuştu: Belediyeden açıklama!

Niğde'de yapılan köpek katliamı ardından Ankara'nın Altındağ ilçesinde bir hayvan barınağında 11 köpek ölü halde bulundu. Altındağ Belediyesi'nin yetki alanında yapıldığı belirlenen köpek katliamına ilişkin belediyeden açıklama geldi. Öte yandan olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Hayvan barınağında ölü köpekler bulunmuştu: Belediyeden açıklama!

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde tepkilerle birlikte kabul edilen sokak hayvanları düzenlemesinin ardından peş peşe hayvan katliamı haberleri geliyor.

Niğde'nin ardından Altındağ'da da çok sayıda hayvanın cansız bedenine toplu mezarda ulaşıldı. Edinilen bilgilere göre 11 köpek ölü halde bulundu. 

Ankara'nın Altındağ Belediyesi'nin sınırları içerisinde bulunan bir barınağın yakınlarında ölmüş halde 11 köpek bulundu.

YURTTAŞLAR KATLİAMA TEPKİ GÖSTERDİ
Alınan bilgiye göre, bazı hayvanseverlerce olaya ilişkin çekilen görüntülerin sosyal medyada yer almasının ardından bir grup, Altındağ Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü önünde toplanarak, köpek katliama tepki gösterdi.

İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, bina çevresinde ve ölmüş köpeklerin bulunduğu arazide önlem aldı.

Hayvanseverler adına açıklama yapan Veteriner Hekim Elif Türker, alanda yaptıkları incelemede 11 köpek ölüsüne rastladıklarını söyledi.

Duruma tepki gösteren Türker, köpeklerin ölüm nedeninin belirlenmesi için ellerinden geleni yapacaklarını belirtti.

BELEDİYE İDDİALARI YALANLADI
Altındağ Belediyesi'nden, ilçede dün gece bir alanda çok sayıda köpek cesedi bulunmasına ilişkin yapılan açıklamada, "Kamuoyuna ‘hayvanların parçalanarak öldürüldüğü’ şeklinde yansıyan haber, bölgemizde parçalanmış bir şekilde bulunan bir sokak köpeğinin vatandaşlarımızın ihbarı üzerine ekiplerimizce yerinden alınıp toplum sağlığına zarar vermeyecek şekilde gömülmesinden ibarettir. Söz konusu köpeğin sokaktan alınırken çekilmiş fotoğrafları savcılığa sunulmuştur. 'Katliam' şeklinde lanse edilen haberler tamamen asılsızdır” ifadeleri yer aldı.  

Ankara'da dün gece, Altındağ ilçesinde etrafı çitlerle kapalı bir alanda çok sayıda köpek cesedi bulunmuştu. Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin söz konusu alanın sorumluluk alanında olmadığını açıklamasının ardından Altındağ Belediyesi yazılı açıklama yaptı. 

Açıklamada şunlar kaydedildi:

“Dün gece itibarı ile Belediyemizin adıyla yayılan haberlere ilişkin basın açıklamamızı kamuoyunun dikkatine sunarız. Haberde bahsi geçen alan, Altındağ Belediyesi'ne ait 5.000 m² büyüklüğündeki, 150 kapasiteli geçici bakım evimizin yakınında bulunan hayvan mezarlığıdır. Bu mezarlık, gün içerisinde Altındağ sınırlarındaki mahallelerimizde doğal ölümü gerçekleşen ve/veya trafik kazalarına ya da enfeksiyona bağlı sebeplerle ölen sokak hayvanlarının gömüldüğü bir alandır.

Altındağ Belediyesi, diğer belediyelerde de olduğu gibi vatandaşlardan gelen ihbarlar üzerine haftalık ortalama 20-25 yaşamını yitiren hayvanları toplamaktadır ve sağlık/hijyen kurallarına uygun bir şekilde bu alana gömmektedir. Burası yine sınırlarımız içerisinde yer alan çevre köylerimizde benzer sebeplerle ölen koyun, eşek, at gibi küçük ve büyükbaş hayvan ölülerinin de gömüldüğü bir alandır.

“SÖZ KONUSU KÖPEĞİN SOKAKTAN ALINIRKEN ÇEKİLMİŞ FOTOĞRAFI SAVCILIĞA SUNULMUŞTUR''
Yine kamuoyuna ‘hayvanların parçalanarak öldürüldüğü’ şeklinde yansıyan haber, bölgemizde parçalanmış bir şekilde bulunan bir sokak köpeğinin vatandaşlarımızın ihbarı üzerine ekiplerimizce yerinden alınıp toplum sağlığına zarar vermeyecek şekilde gömülmesinden ibarettir. Söz konusu köpeğin sokaktan alınırken çekilmiş fotoğrafları savcılığa sunulmuştur. Bununla birlikte söz konusu alan, Belediyemize ait kurban kesim alanının da yakınında olup; yakın zamanda idrak ettiğimiz kurban bayramında kurban ibadetini yerine getiren vatandaşlarımızın kurban kesiminin ardından alanda bıraktığı hayvan atıklarının da gömüldüğü bölgedir. Bu açıklamaların ışığında kamuoyunda 'katliam' şeklinde lanse edilen haberler tamamen asılsızdır. Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, Ankara'da Belediyemizle yakın çalışan hayvan hakları dernekleri ve STK'ların da yakından bildiği üzere, hayvan severliğiyle tanınan bir belediye başkanıdır.

ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'NDEN AÇIKLAMA
Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden açıklama yapıldı. Açıklamada, "Altındağ Belediyesine bağlı olan barınakta yaşanan olay, Ankara Büyükşehir Belediyesinin sorumluluk alanında değildir. Barınağın Ankara Büyükşehir Belediyesine ait olmadığını ve yaşanan bu katliamın takipçisi olacağımızı kamuoyuna önemle duyururuz." denildi. 

SORUŞTURMA BAŞLATILDI
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı ölü bulunan köpeklere ilişkin soruşturma başlattığını bildirdi. 

BÖLGEDE GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ALINDI: GAZETECİLER DE ALINMADI
Katledilmiş köpekler görüntüleri üzerine dün gece bölgeye giden yaşam hakkı savunucuları ve avukatlar sabat saatlerine kadar bekledi. Günün erken saatlerinde bölgeye sevk edilen kolluk kuvvetleri, burada nöbet tutan grubu alandan uzaklaştırdı. Jandarma ekipleri, Altındağ Belediyesi Veteriner Müdürüğü önünde güvenlik önlemleri alındı. Köpek cesetlerinin bulunduğu alana ise giriş-çıkışlar yasaklandı. Akordiyon bariyerlerle kapatılan alana gazeteciler de alınmadı.

Ankara'nın Altındağ ilçesinde dün gece çevresi çitlerle kapalı bir alanda katledilmiş halde onlarca köpek bulunmuş, yaşam hakkı savunucuları bazı köpeklerin gömülü olduğunu tespit etmiş, çok sayıda köpek cesedinin poşetler içerinde çukurlara atıldığı görüntülere ulaşılmıştı. 

 
Piknik faciasında ölü sayısı 5’e yükseldi
 
Selçuklular Filenin Sultanları için bir araya geldi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Piknik faciasında ölü sayısı 5’e yükseldi
Muş’ta baraj gölüne giren çocuk ile onu kurtarmaya çalışan 4 kişinin boğularak ...
İzmir'de zehir operasyonu: 1 gözaltı
İzmir'in Beydağ ilçesindeki bir ev ve zeytinlikte yapılan aramada, çeşitli ...
Irak’ta 12 terörist etkisiz hale getirildi
Irak’ın kuzeyindeki Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde 12 PKK’lı terörist etkisiz hale getirildi.
 
Yurt dışına çıkacaklar dikkat: Tarih verildi!
Gelir İdaresi Başkanlığı, 12 Ağustos'ta geçerli olacak yeni yurt dışı ...
1 milyon 400 bin liralık saat vurgunu!
Bakırköy'de 1 milyon 400 bin liralık saatini internet üzerinden satmak ...
Demir kazık söküldü... Akdeniz fokları kazandı!
Akdeniz Fokları'nın yuvalarının bulunduğu Mordoğan'daki Ayı Balığı Koyu'ndaki ...
 
İranlı Emir engelleri bir bir aştı... Azmin zaferi!
İran uyruklu, doğuştan yürüme engelli Emir Ali Najjariyeh (19), 6 yaşındayken ...
FETÖ'cü eski başsavcı yakalandı!
İstanbul’da FETÖ'ye yönelik yürütülen soruşturma kapsamında hakkında yakalama ...
Tekin'den 'Instagram ve Roblox' açıklaması
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, erişim engeli getirilen sosyal medya ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Yıldırım hızıyla idam sehpasına!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Çeşme Projesi’ni kim sabote etti?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Dinimiz Âmin
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Germir bağları
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Müzik ve mandolin
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
 Narin (İnce) Habercilik ve Medya Etiği
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Gazzeli Çocuklara Mektuplar (5) Yönetmen değil, önce insanım!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Okullar açıldı
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Narin'in katliamı, feodalizm ve suskunluk yasası
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Nefes nefese bir yaz geçti'
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva