HABERLER>GÜNCEL
14 Şubat 2012 Salı - 09:58

Hatay kaldırımlarındaki duyarsızlık çileden çıkarttı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin 6 yıldır bitmeyen metro çalışmalarından dolayı yıllardır çile çeken Hatay halkının gönlünü almak için İnönü Caddesi'nde başlattığı kaldırım, yol ve tretuvar çalışmalarında yaşanan duyarsızlık vatandaşları isyan ettirdi.

Hatay kaldırımlarındaki duyarsızlık çileden çıkarttı!

İZMİR - Yaklaşık sekiz aydır süren kaldırım döşemelerinde engelli vatandaşların unutulduğu ortaya çıktı. Egeli Sabah’tan Fırat Soylu’nun haberine göre, ihaleyi alan firma kaldırım ve yaya geçitlerini yaparken yaşlı ve engelli vatandaşları adeta görmezlikten geldi. 'Evladiyelik' diye duyurulan Bergama granitinden yapılan kaldırımların gelişi güzel döşendiği, yaya geçitlerinde engelli rampaların unutulduğu görüldü. Milyon liralara ihale edilerek yenilenen caddede tekerlekli sandalyeli engelli vatandaşın ulaşımına kolaylık sağlayacak düzenlemelerin yapılmaması, inşaat firmasının aceleciliği ve vurdum duymazlığına Büyükşehir Belediyesi yetkililerinin de ilgisizliğinin eklenmesi sonucunda çalışmalar hizmete değil eziyete dönüştü.
 
ENGELLER KALDIRILMADI
Büyükşehir Belediyesi'nin 2011 yılının Haziran ayında ihale ettiği yol ve kaldırım çalışmaları yaklaşık sekiz aydır sürmesine rağmen tamamlanamadı. Yaşanan aksaklıklar vatandaşı bezdirirken, ihaleyi alan firmanın işgüzarlığı tepkilere neden oldu. Özellikle engelli ve yaşlı vatandaşların kent içi ulamışını rahat sağlamaları adına gerekli olan düzenlemelerin yapılmadığı görüldü. 6 kilometrelik gidiş, 6 kilometrelik geliş olmak üzere toplam 12 kilometrelik cadde üzerinde yapılan çalışmalarda engelliler adeta unutuldu. Kaldırımlar ve yaya geçitlerinde gereken standartlara uyulmadığı tespit edildi. Kaldırımların gelişi güzel döşendiği, engelli rampalarının olmadığı, kaldırımların ortasına trafo veya ağaç konularak yolun daraltılması şaşkınlık yarattı. Trafik yoğunluğu yüksek olmasına karşılık cadde üzerindeki üst geçitlerin hiçbirinde asansörün bulunmaması da eklenince yaşlı ve engelli vatandaşların sıkıntıları iki kat artmış oldu.
 
DUYARSIZLIK TEPKİ ÇEKTİ
İzmir halkının ödediği vergilerle yapılan düzenlemelerde gereken özenin gösterilmemesi, kaldırımların gelişi güzel döşenmesi, engelli haklarının hiçe sayılması yapılan hizmeti de gölgede bıraktı. Kent içi ulaşımda her gün onlarca sorun yaşayan engelli vatandaşların, kendilerine kolaylık sağlamakla yükümlü belediyenin çıkardığı engellere tepkisi de gecikmedi. İhaleyi alan şirketin işi bitirmek için acele davrandığını, bu yüzden olması gerekenlerin unutulup, baştan savma bir iş yapıldığını savunan engelli Niyazi Özkan, Büyükşehir Belediyesi yetkililerinin de işi yapan firmayı yeterince denetlemediğini öne sürdü. Yenilenen kaldırım ve yaya geçitlerinin engelliler için adeta engel olduğunu belirten Özkan, İzmir'in en uzun caddelerinden biri olan ve her gün binlerce yaşlı ve engelli vatandaşın kullandığı İnönü Caddesi'ndeki bu işgüzarlığın biran önce önlenmesi gerektiğini söyledi. Özkan, "Karşıdan karşıya geçerken büyük tehlikeler atlatıyoruz.Üst geçitleri kullanamıyoruz, yaya geçitlerinde de engelli rampası yok. Var olanlarda da standartlara göre yapılmamış. Hiç 10 santim yüksekliğinde engelli rampası olur mu? Maalesef burada yapmışlar. Bunu hangi akla sahip kişiler yapmış, kim denetlemiş merak ediyorum" dedi.
 


KOCAOĞLU UYARMIŞTI
Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da geçtiğimiz günlerde kaldırım döşemelerinin gelişi güzel yapılmasından dolayı duyduğu rahatsızlığı dile getirmiş, işi süresinde bitirmeyen şirketi uyarmıştı. Kocaoğlu, granit döşemelerinin yapılan inceleme sonunda olması gereken standartlarda olmadığının tespit edildiğini belirterek, şirketin hak edişlerinin kesilmesi talimatını vermişti. Yapılan işin bazı bölümlerin sökülmesini ve tekrar yapılması talimatını veren Başkan Kocaoğlu, şirketten işi 4 Nisan'a kadar bitirilmesini istedi.
 
VATANDAŞIN ÇİLESİ BİTMEDİ
Büyükşehir Belediyesi, metro çalışmaları yüzünden uzun süre kapalı kalan Hatay'daki İnönü Caddesi'nin 6 kilometrelik gidiş, 6 kilometrelik geliş olmak üzere toplam 12 kilometrelik bölümünde kaldırım yenilemesi, yol düzenlemesi ve tretuvar işini ihaleyle Karşıyaka Spor Kulübü Futbol Şube Yöneticisi müteahhit Azat Yeşil'in sahibi olduğu İZKA İnşaat'a vermişti. Haziran ayında başlayan çalışmalar metro yüzünden yıllardır çile çeken Hatay halkının gönlünü almak için yapılan kaldırım çalışmaları halkı canından bezdirdi. (Egeli Sabah – Fırat Soylu)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 11 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
KARDELEN 19 Şubat 2012 Pazar 02:33

-1--ENGELLİ RAMPASI YOK,, YEŞİLYURTTAN ÜÇYOLA KADAR, -2- OLANDA KAZARA Kİ BİR TANE YAPILMIŞ, 15 CM YÜKSEKLİKTE, -3- NE DE ÜST GEÇİŞLERDE ENGELLİ ASANSÖRÜ VAR, -4- ALTINTAŞ, İKİÇEŞMELİK ARASIN DA İSE HİÇ BİR ENGELLİ GEÇİŞİ YOK, -5- KALİTELİ TAŞLARLADÖŞENEN KALDIRIMLAR,, ENGEL KİME KONUYOR, HALKIN CEBİNDEN ALINIP, HİÇLİKDE HARCANIYOR, ENGELLİMİ O DA NEEE??? ---YOKSA----- BELEDİYE, CEHAPE-- ENGELLİYİ GÖRÜNTÜ KİRLİLİĞİ YAPIYOR DİYE YO KETMEK Mİ İSTİYOR GÖZ ÖNÜNDEN..BEN SORUYORUM BİLEN BİLMEYEN BANA

Yorumu oyla      12      6  
oktay 17 Şubat 2012 Cuma 20:53

Bir Yerin medeniyeti Yolları gösterir M.Kemal Atatürk izmir hatay Üçyoldan Yeşilyurt kadar engelli vatandaşın gidebileceği yol yok birtek Engelli Merkezi var onda da 10 takla at %70 çarpık kentleşme otobüs engelli saatine bak 06.54 yazar bindiğim durak 10 dk ilerde Otobüsün geliş saati 08.00 benim işbaşı mesai saatim 08.00 hadi çankaya sıkıştın engelli W:C yok yeme içme gezme eğlenme Engelliysen yaşama ayrıca İzmirdeysen sokağa çıkma hırsız Ol Arsız Ol Şerefsiz Ol ama Sakat olma herşey yasak ev

Yorumu oyla      13      6  
SEYFETTİN 14 Şubat 2012 Salı 15:13

DEVEYE SORMUŞLAR NEDEN BOYNUN EĞRİ DEVE DEMİŞ NEREM DÜZKÜ ŞİMDİ İZMİR BELEDİYESİNİN NERESİ DÜZKÜ KALDIRIMLARIDA DÜZ OLSUN AMA ÜZÜLME NİYAZİ ÖZKAN NASIL OLSA EHR SENE KALDIRIMLARI DEĞİŞTİRİYORLAR ZATEN BAŞKA BİRŞEY BİLMEZLER SENEYE DEĞİŞTİRİNCE BELKİ AKILLARINA GELİR.

Yorumu oyla      24      10  
AK BELEDİYE 14 Şubat 2012 Salı 14:21

GELİN İSTANBULU GÖRÜN İZMİRLİLER... KALDIRIMLAR NASIL MÜKEMMEL.. ULAŞIM MUHTEŞEM... ENGELLİLER NASIL MUTLU MESUT... TRAFİK SORUNU YOK... KAR YAĞDIMI (AVRUPAYA GÖRE KAR DENEBİLİRSE TABİİ)TRAFİK HİÇ BOZULMUYOR... YAĞMUR HELE HİÇ ETKİLİ OLAMAZ... ÜSKÜDAR MEYDANINA Bİ GİDİN BAKIN ORADA BİR ÇUKUR YOK... İZMİRLİ YUH SANA BULMUŞ DA BUNUYORSUN DERLER SANA... AK BELEDİYE DEDİKLERİ YAN CEBİME BELEDİYECİLİĞİ... SEN EN MODERN ŞEHİRDESİN FARKINDA DEĞİLSİN... HERŞEYDEN ÖNCE ÖZGÜRSÜN...

Yorumu oyla      19      28  
Hilmi Dülger 14 Şubat 2012 Salı 13:42

60 yaş kartını kaldıran CHP'li büyükşehir belediyesinden herşey beklenir.

Yorumu oyla      29      17  
DEMOKRAT İZMİR 14 Şubat 2012 Salı 12:24

Yazıklar olsun bu zihniyete. Ak Belediyecilik ayrıcalığını İzmir de hakediyor. 2014 yılını sabırsızlıkla bekliyoruz. İzmir hazır.

Yorumu oyla      33      24  
Şakir Turan 14 Şubat 2012 Salı 11:49

Bu tür rezaletleri AK Belediyelerde göremezsiniz.İzmire AK Belediye gelecek dertler bitecek.

Yorumu oyla      35      27  
hiç güleceğim yoktu 14 Şubat 2012 Salı 11:24

Öncelikle EGEDE SON SÖZ e teşekkür ediyorum.heran takip ediyorum.Site ege için bir numara bence.tarafsızlığı,şeffaflığı ile egenin gerçektende sesi.Bu yapılan hata bence normal,kızmamak lazım.sakin olun.Bu belediyeden başka ne bekliyorsunuzki.iki ay sonra bunlar sökülecek,bir 6 yıl daha yenilerinin yapılması sürecek.Ondan sonra da denilecekki bu belediyenin yaptıkları ders olarak okutulacak.hiç güleceğim yoktu.İnsanlar layık olduğuyla yönetilir.İzmirlililere bu chp li belediyeler çok bile.

Yorumu oyla      34      20  
Mesut Yıldırım 14 Şubat 2012 Salı 11:24

Bir kaldırımı insan neden yapamaz. Bir kaldırımı bile yapamayan insan niye hala belediye başkanlığına devam eder. Böyle bir belediye başkanını aday gösteren CHP’ye İzmirliler neden oy verirler. Ha İzmir Aziz’dir Aziz kalacak ayrı. 60 yaşındaki insanların kartı elinden alındı. Özürlü vatandaşlarımızın yürüyeceği kaldırımı beceremediler diye CHP’ye oy vermekten vaz mı? gececeğiz hayır. Ne olursa olsun CHP’li belediyeler başımıza su dökse bile CHP’ye oy vermeliyiz. Neden Vatan elden gitmesin diye.

Yorumu oyla      36      15  
Mert 14 Şubat 2012 Salı 11:17

Engelli vatandaşlarımızı ve yaşlılarımızı lütfen bu yenileme çalışmalarında unutmayalım.Halk "Halk" Partisinden bunu bekler.Yoksa gereken cevabı seçimde verir.

Yorumu oyla      37      9  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çapkın açıkladı: 'Artık KCK'nın sonu geldi'
Türkiye dün, başta İstanbul olmak üzere 28 ilde KCK’nın kadın kollarına ...
Danıştay üyesinin odasından böcek çıktı iddiası!
Danıştay üyesi Zeki Yiğit’in odasından, 'böcek' olarak tabir edilen dinleme ...
Microsoft’taki İzmirli konuştu
Mühendis olma hayaline Dokuz Eylül Elektrik Elektronik Bölümü’nü kazanarak ...
 
Özdemir'den kızdıracak sözler: Umarım CHP bölünür
Canlı yayına çıkardığı tinerci çocuk nedeniyle Başbakan Erdoğan tarafından ...
Şırnak'ta çatışma: 2 asker şehit, 10 PKK'lı öldürüldü
Şırnak'ın Uludere İlçesi kırsalında güvenlik güçlerinin düzenlediği hava ...
İzmir'de KCK operasyonuna tepki
İzmir ve Ankara'da başta olmak üzere birçok kentte, bölücü terör örgütü ...
 
Biletix'ten Grup Yorum’a ambargo
Konser ve tiyatro biletlerinin satışını internet üzerinden yapan Biletix ...
Terkedilen araçta 150 kilo bomba çıktı
Mardin-Diyarbakır karayolunda jandarmanın durdurması üzerine içinde 150 ...
'Türkiye'nin resmi dili Türkçe ve Kürtçe'
Seyahat kitapları ve dijital medya yayıncılığında dünyanın en büyük ismi ...
 
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Erkekler bastığım kaldırımı öperdi!’
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
İzmirli kız ve Onur E. Yıldız meselesi
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İzmir’in sokakları hem kız hem deniz kokar… 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva