HABERLER>GÜNCEL
27 Şubat 2012 Pazartesi - 18:49

Hacettepe'deki başarısız nakil, aileleri üzdü

Hacettepe Üniversitesi (HÜ) Tıp Fakültesinde çift kol ve çift bacak nakli yapılan, dün sol bacağı alınan Şevket Çavdar'ın nakledilen diğer uzuvları da alındı.

Hacettepe deki başarısız nakil, aileleri üzdü

ANKARA - Alınan bilgiye göre, vücudun kalp dolaşım ve kan sisteminin nakledilen uzuvları idame ettirememesi nedeniyle operasyon yapılarak iki kol ve sağ bacak da alındı.
Çavdar'ın tedavisinin yoğun bakımda sürdüğü bildirildi.
 
Öte yandan, yüz nakli olan Cengiz Gül'ün de sağlık durumunun iyi olduğu ve yarın uyandırılmasının planlandığı belirtildi.
 
"DÜN GECEYE KADAR HER ŞEY NORMALDİ"
 Dün sol bacağı, bugün ise diğer uzuvları alınan nakil hastası Şevket Çavdar'ın ailesi, operasyonun başarısız olmasından dolayı üzüntü yaşıyor.
 
Hastanede Çavdar'ın sağlık durumunu takip eden aile bireyleri, hastalarının bir an önce yoğun bakımdan çıkmasını ümit ettiklerini belirtti.
 
Şevket Çavdar'ın ağabeyi Hüseyin Çavdar, kardeşinin eski sağlığına kavuşacağı yönünde umutlu olduklarını, ancak uzuvların alınmasından dolayı büyük üzüntü yaşadıklarını söyledi.
 
Doktorların kendilerine, kardeşinin kalbinin yetersiz olduğunu ve çalışmadığını, yüksek tansiyon sorunu bulunduğunu belirterek, hastanın hayatını riske atmamak için uzuvları almak zorunda olduklarını dile getirdiklerini anlattı.

NAKİL KOL VE BACAKLARIN UYMAMASI BAĞIŞÇI AİLEYİ ÜZDÜ
Çeşme’de oturan ve Alaçatı'da geçirdiği trafik kazasının ardından vefat ettikten sonra başta yüzü olmak üzere çeşitli organları bağışlanan Nazım Akan'ın (40) ailesi, nakledilen kollar ve bacakların uyuşmazlık nedeniyle alındığı haberleri üzerine bir kez daha yıkıldı. Aile, "Organları versinler, cenazesinin yanına gömelim" dedi.
 
Alaçatı'da 17 Şubat'ta geçirdiği motosiklet kazasının ardından verdiği yaşam mücadelesini kaybeden ve Türkiye'nin ikinci yüz nakline ailesinin yaptığı bağışla adını yazdıran Nazım Akan'ın, Petekevleri'nde oturan ailesi taziyeleri kabul ediyor. Evlatlarını kaybetmenin üzüntüsünü yaşayan baba Kazım Akan (60) ve anne Cemile Akan (60), bir yandan da organ naklinin yapıldığı Hacettepe Üniversitesi'ndeki gelişmeleri takip ediyor.
 
'VERSİNLER YANINA GÖMELİM'
Baba Kazım Akan, Şevket Çavdar'a nakledilen önce sol bacağın, ardından da diğer bacak ve kolların, vücudun kalp ve dolaşım sisteminin yeni uzuvları reddetmesi nedeniyle alındığını öğrendiklerinde büyük üzüntü duyduklarını söyledi. Baba Akan, "Şimdi acımız daha da büyüdü. Yıkıldık. Evladımızın organları dışarda kalsın istemeyiz. Versinler bize cenazesinin yanına gömelim" dedi. İçinin çok yandığını ve evlat acısının başka birşeye benzemediğini belirten Akan, "Her gün mezarına gidip duasını okuyorum" diye konuştu.
 
Anne Cemile Akan da duygularını, "Değil organı, bir tüyünün bile dışarda kalmasını istemeyiz. Bir insanın 10 evi olsa, onlarca parası olsa ne fayda evladım gittikten sonra. Organları da tutmayınca dünyam yıkıldı. bir acı daha yaşadık. Çok üzgünüz" diye ifade etti.
 
"DOKTORLAR ÇOK ÜZGÜN"
 Hüseyin Çavdar, “Doktorlar çok üzgün, temennimiz kardeşimin buradan sağ salim çıkmasıdır” diye konuştu. Ağabey Çavdar, annelerinin henüz durumdan haberdar olmadığını ifade etti.
 
Üvey ağabey Osman Gündoğan da “Doktorları, Şevket'in sağlık durumunun iyi olduğunu söylediler. Herhangi bir hayati tehlikesi yokmuş. Üzüldük, elimizden bir şey gelmiyor, bekliyoruz. Dün saat 23.00'e kadar her şey iyiydi, sonra her şey tersine döndü” dedi.
 
Osman Gündoğan, Çavdar'ın yoğun bakımdaki tedavisinin sürdüğünü ifade etti.
 
HACETTEPE'DEN İLK AÇIKLAMA
 Hacettepe Üniversitesi (HÜ), iki kol ve iki bacak nakli yapılan Şevket Çavdar'ın nakil ameliyatının başarılı geçtiğini, ancak ilerleyen süreçte kalp-damar ve kan sisteminin nakledilen dokuların idamesini sağlayamadığından sol bacağın, ardından metabolik komplikasyonların ortaya çıkması üzerine uzuvların aile bilgisi dahilinde alındığını bildirdi.
 
Dün sol bacağı bugün de diğer uzuvları alınan Şevket Çavdar'ın sağlık durumuna ilişkin üniversiteden yapılan yazılı açıklamada, şunlar kaydedildi:
“İki kol ve iki bacak nakli yapılan hastamızın ameliyatı daha önce basın toplantımızda bildirdiğimiz gibi başarılı geçmiş, ancak daha sonraki açıklamamızda da belirtildiği üzere, hastanın kalp-damar ve kan sisteminin hastamıza nakledilen dokuların idamesini sağlayamaması nedeni ile sol bacak ameliyat sonrası birinci günde bilimsel kurulun kararı ve ailenin onayı ile alınmıştı.
 
Devam eden süreçte dokuların idamesi kısmen sağlanmış, ancak bu sorunlara metabolik komplikasyonların da eklenmesi üzerine bilimsel kurulumuz toplanmış ve hastanın nakledilen ekstremitelerin bu sorunların çözülmesi için kademeli olarak alınmasına karar verilmiştir. Aile bilgilendirilerek ekstremiteler alınmıştır. Hastamız, ameliyathane yoğun bakımında izlenmektedir. Kritik dönem devam etmektedir.”
 
Açıklamada, yüz nakli gerçekleştirilen Cengiz Gül'ün de sorunsuz olarak izlendiği, hafta içi uyandırılmasının planlandığı ifade edildi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çarptı, öldürdü, Rusya’ya kaçtı
Bayraklı’da, motosikletli gazete dağıtıcısı İzzet Kantaş'a çarpıp ölümüne ...
Bar cinayetinin nedeni kız arkadaş ziyareti
Özkanlar semtinde kardeşi ve arkadaşıyla bir müzikhole eğlenmeye giden ...
Cezaevlerinde 108 ülkeden tutuklu insan yatıyor
Türkiye cezaevlerinde 108 ülkeden 2 bin 310 yabancı uyruklu kişi bulunuyor. ...
 
Ülkü Ocakları Eski Başkanı Adibin Bilgin'e 26 yıl hapis!
Yeşilyurt’ta 2004'de Levent Ata'nın öldürülmesi olayında ''azmettirici'' ...
Çete liderini 19 yıllık parmak izi yakalattı!
İzmir'de, çaldıkları minibüsü sahiplerine para karşılığında vermeye çalışan ...
Meteoroloji uyardı: Kar ve tipi geliyor
Türkiye'ye Ukrayna üzerinden yine soğuk hava, fırtına, kar ve tipi geliyor. ...
 
KPSS'ye yeni sistem geliyor: Öğretmenler nasıl atanacak?
Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, öğretmenlerin KPSS ile değil alan sınavıyla ...
Bayraklı'da yanan apartmanda can pazarı!
Bayraklı İlçesi'nde, 5 katlı bir apartmanın 1'inci katında ilk belirlemelere ...
Hava almak için balkona çıktı...
Buca’da hava almak için çıktığı 3'üncü kattaki evlerinin balkonundan dengesini ...
 
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Erkekler bastığım kaldırımı öperdi!’
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İzmir’in sokakları hem kız hem deniz kokar… 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva