HABERLER>EGE
9 Ağustos 2011 Salı - 16:18

Güvercinlik'te pis su ormana verildi

Bodrum’un Güvercinlik Köyü'nde, arıtma tesisinin yenilenmemesi nedeniyle atık suların ormanlık alandan geçerek denize dökülmesi, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ı harekete geçirdi. İncelemelerde bulunan ekipler atık suyun denize akmasını engelledi fakat bu sefer de suyun yönü ormana verildi.

Güvercinlik te pis su ormana verildi

MUĞLA - Bodrum'a bağlı mavi bayraklı Güvercinlik koyunda 10 yıl önce yapılan bin 500 kişi kapasiteli arıtma tesisinin yetersiz kalması nedeniyle haftalardır cennet koya akan pis suların yarattığı çevre rezaletine Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay el koydu.
 
ATIK SUYUN YÖNÜ ORMANA VERİLDİ
Bakan Günay'ın talimatı üzerine bugün sabah saatlerinde Muğla'dan Güvercinlik Köyü'ne gelen ve teknik ekiplerle arıtma tesisinde incelemelerde bulunan İl Müdürü Mehmet Şahin şunları söyledi:
 
"Burada şikayet edenler ve mağdurların hepsi haklı. Böyle bir durum, özellikle turizm bölgesinde kabul edilemez. İlgili kurumlara projenin hazırlandığını ve bir an önce hayata geçirilmesi için çalışmaların yapılması gerektiğini söylüyoruz. Bugün iş makinaları ile arıtma tesisinden taşan suların denize dökülmesini önlemek için suyun yolunu değiştirdik ve mecburen ormana doğru verdik. Atık sular orman içindeki toplama çukurlarında biriktiriliyor, şu an için yapabileceğimiz en acil çözüm yolu bu."
 
ACİL UYARI LEVHALARI KONULMALI
Arıtmadan akan pis suların bugün de denize akmaya, yerli turistlerin de denize girmeye devam ettiği görüldü. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü yetkililerinin, insanların denize girdiği Güvercinlik koyundan aldığı numunelerin görüntüsü söze gerek bırakmadı. Ailesi ile birlikte İzmir'den tatile gelen ve koyda denize girerken resmi yetkililerin numune aldıklarını ve durumu geç öğrendiklerini belirten Celal Bayar Üniversitesi İnşaat Teknolojileri Bölümü 2'nci sınıf öğrencisi Tuğba Akın şöyle dedi:
 
"Annem ve babamla birlikte denize giriyorduk. Resmi görevliler numune almaya başlayınca şaşırdık. Meğer arıtmanın pis suları denize akıyormuş. İnsanları hastalığın içine atıyorlar. Acil olarak buraya 'denize girmeyin' uyarı levhaları konulmalı, denize giren insanlar önlenmeli. Pis suları denize atıp cehenneme çevirdiniz, bari insanın sağlığı ile oynamayın."
 
MUHTAR: PROJE VE PARA HAZIR, İHALEYİ BEKLİYORUZ
Güvercinlik köyü muhtarı Mehmet Gereme ise arıtmayı yaptırmak için yazmadığı yazı, gitmediği resmi makam kalmadığını belirtti. Muhtar Gereme şöyle konuştu:
 
"Köyün 50 yıllık geleceğini kurtaracak proje hazır, parası da ayrıldı, sadece ihalesi kaldı. Bu sıkıntıyı her yaz yaşıyoruz. Çünkü artık arıtma köyün ve koydaki turistik tesislerin yükünü kaldıramaz hale geldi. Bir arıtmayı yaptıramadık. Çevre ve doğa felaketinin yaşanması normal, ancak bu manzara Bodrum gibi bir turizm bölgesine yakışmıyor."

GELECEK YAZA YETİŞTİRİLMESİ PLANLANIYOR
Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından söz konusu yerleşim yerinde yaşanan atıksu sorunu için modern bir Arıtma Tesisi Projesi hazırlatıldığı ve işin yapımına ait ödeneğin İl Özel İdaresi'ne gönderildiği belirtildi. Açıklamada şöyle denildi: "Söz konusu proje ve projeyle ilgili diğer hususlar onay mercii olan Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından, hassasiyet ve öncelikli olarak yürütülmekte olup, gelecek yıl yaz döneminde Atıksu Arıtma tesisinin faaliyete geçmesi planlanmaktadır. Son günlerde ortaya çıkan kirlilik ise, yaz nüfusunun artmasından kaynaklanan ve mevcut tesisin ihtiyaca cevap verememesinin yarattığı bir mevsimsel sorun olup, yeni tesis faaliyete geçene kadar, eski tesis önümüzdeki hafta sonu itibari ile İl Özel İdaresi imkanları kullanılarak rehabilite edilecek ve yaşanılan olumsuzluğun tekrar etmemesi için gerekli tedbirler alınacaktır."(DHA)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
nilaysermikökkılınç 9 Ağustos 2011 Salı 22:45

Sn.Kültür Ve Turizm Bakanımız ,belki de hukukçu kimliği nedeniyle ,çözüm odaklı gördüğümüz bir devlet adamımız.Ancak ,bütün iyiniyetine rağmen ülkemizin idari sisteminde kurumsallık olmadığı görülüyor. Bakanımız görev alanıyla ilgili bir sorunu basından öğrendiğinde ,talimat verirse yetkililer durum tesbiti yapıp çözüm arıyor;talimat yoksa hareket de yok. Talimatsız işler yürümediğine göre ülkemizin diğer bölgelerine Sn.Bakanımız nasıl yetişiyor? Görev yapmak Bakan talimatına bağlı değilse Güvercinlik'te Muhtarımız dışında tüm yetkililer belli ki daimi tatilde!

Yorumu oyla      13      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Laodikya'da önemli keşif
Laodikya'da sürdürülen kazı çalışmalarında ortaya çıkarılan bir kilisede ...
Muğla’da 1675 yıllık kilise bulundu
Dünyanın en büyük antik mermer kentlerinden biri olan Stratonikeia Antik ...
Manisa'da hatalı sollama: 1 ölü, 4 yaralı
Turgutlu’nun Derbent Beldesi'nde, sollamaya çalıştığı kamyon ve park halindeki ...
 
Eline doğdu, meslektaşı oldu
Özel Yücelen Hastanesi'nde Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı olarak görev ...
Otistik çocuklar neyle tedavi ediliyor
Neyzen Kerem Tufan, çıkardığı "Ney'se Turkish Mystic Music" adlı albümünün ...
Tavşan Adası'ndan tarih fışkırıyor
Bodrum’un Gümüşlük Beldesi'nde, Antik Myndos Kenti kazıları çerçevesinde ...
 
Tutankamon Muğla sahillerinde!
Kocaeli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümü’nde okuyan ...
Yatağan termik santralinde patlama
Muğla'nın Yatağan ilçesinde bulunan termik santralde meydana gelen patlamada, 1 işçi yaralandı.
Sürat tekneleri Tom ve Misha’yı strese soktu
Sualtı Araştırmaları Derneği’ne bağlı Deniz Memelileri Araştırma Grubu’nun ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Şimdi ne olacak?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva