HABERLER>EGE
12 Nisan 2011 Salı - 12:20

Güvenç'ten sağlık ocağı için talimat

Mahallenin sorunlarını dinleyen Vali Güvenç, Muhtar Eşref Yılmaz'ın dile getirdiği Sağlık Ocağı sorununun çözümü için Sağlık Müdürü Ziya Tay'a talimat verdi.

Güvenç ten sağlık ocağı için talimat

MANİSA - Manisa Valisi Celalettin Güvenç Cumhuriyet Mahallesi Merkez Kıraathanesi'nde düzenlenen kahvaltıya katıldı.
 
Manisa Valisi Celalettin Güvenç, Cumhuriyet Mahallesi muhtarı ve mahalle sakinleri ile bir araya geldi. Mahalle toplantısına Vali Celalettin Güvenç'in yanı sıra Emniyet Müdürü Adem Aydemir, İl Sağlık Müdürü Dr. Ziya Tay,İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Ersoy, İl Özel İdare Genel Sekreteri Selami Katran, Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Eşref Yılmaz ve mahalle sakinleri katıldı.Güvenç,muhtar Eşref Yılmaz'dan mahallenin sorunlarıyla ilgili bilgiler alarak sorunlara çözüm aradı. Muhtar Eşref Yılmaz halkla iç içe olmayı seven ve Manisa'da çok önemli hizmetler yapan Vali Celalettin Güvenç ve Manisa'yı daha güvenli bir yer haline getiren Emniyet Müdürü Âdem Aydemir'e teşekkür etti. Yılmaz mahallenin lise, sağlık ocağı ve futbol sahası sorunu olduğunu dile getirdi. Mahallerinde 2 tane ilköğretim okulunun olduğunu belirten muhtar Yılmaz, kız çocukların ilköğretimden sonra mahallede lise olmadığı için okuyamadıklarını, dar gelirli insanların yaşadığı mahallelerde insanların çocuklarını servis ücreti vererek liseye yollayamadıklarını ifade etti. Muhtar Yılmaz mahalle içerisinden geçen derenin üstünün kapatılıp bir futbol sahası yapılabileceğini söyledi.
 
"İMKANLAR ÖLÇÜSÜNDE SORUNLARI ÇÖZMEYE ÇALIŞIYORUZ"
Mahallenin en önemli sorununun Sağlık Ocağı olduğunu vurgulayan Yılmaz, Horozköy'de yer alan Sağlık Ocağı'na yaşlı insanların gidemediğini ve mahallelerine bakan aile hekimlerinin bu mahallede Sağlık Ocağı'nın açılıp burada çalışmasını istedi. Mevcut Sağlık Ocağı'nın yerini harita üzerinden inceleyen Vali Güvenç Sağlık İl Müdürü Dr. Ziya Tay'dan konuyla ilgili bilgi aldı. Bölgede yeni bir sağlık ocağı kurulabilmesi için en az 4 aile hekiminin olması gerektiğini dile getiren Ziya Tay mahalleye hizmet eden aile hekimi sayısının bu kadar olmadığını belirtti ve farklı öneriler sundu. Ziya Tay, Fevzi Çakmak Mahallesi'nde yeni yapılacak Sağlık Ocağı binasının bu bölgedeki mahallelerin ortasına yapılmasının her mahalleden insanların rahatlıkla gelebilmesi açısından daha iyi olacağını dile getirdi. Vali Celalettin Güvenç ise İl Sağlık Müdürü'ne konuyla ilgili ayrıntılı bir çalışmanın en kısa zamanda yapılıp çözümün kendisine ulaştırılması talimatını verdi.
 
Değerlendirmenin ardından konuşan Vali Celalettin Güvenç, mahalleliye kendilerine gösterilen yakın ilgiden dolayı teşekkür ederek; "Mahalle toplantılarının sorunların konuşulduğu bir platform haline gelmesinden dolayı mutluyum. Biz de sorunlarla ilgili notlarımızı alıp, tartışıyor ve imkanlar ölçüsünde sorunları çözmeye çalışıyoruz. Mahallede var olan ilköğretim okullarının iyileştirilmesine başlayacağız. Lise ile ilgili olarak da mahallede var olan 8 ortaklı arsanın Belediye'nin de kararı ile ifraz edilmesinin ardından en kısa zamanda yapımı başlayacak" dedi.
 
"DEVLET İMKANLARINDAN EŞİT ORANDA FAYDALANILMASI SAĞLANMALI"
Sağlık Ocakları ve aile hekimleriyle ilgili taleplerin her mahalleden geldiğini belirten Güvenç; "Herkesin devletin imkanlarından eşit oranda faydalanmasını sağlamak en önemli görevlerimizdendir. İl Sağlık Müdürümüz Ziya Tay her mahallenin mutlu olabileceği, avantajları arttıran ciddi çalışmalar yapacağına inanıyorum." diye konuştu.
 
Güvenç geçtiğimiz hafta 166. kuruluş yıldönümünü kutlayan Emniyet Teşkilatı'nı Emniyet Müdürü Adem Aydemir aracılığıyla tekrar tebrik ederek; polislerin kazasız, belasız, halkla kaynaşmış bir yıl geçirmelerini diledi. (İHA)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘Geline altın yerine lüfer takılsın’
Çanakkale Boğazı başta olmak üzere Marmara ve Ege Denizi'nde avlanmanın ...
Yerli malı ''ginger'' yolda
Denizlili fayton üreticisi Metin Demir, ABD’de üretildiğinde ''yüzyılın ...
Mesir de dünya mirası olacak
Manisa Vali Yardımcısı Yüksel Ayhan, şehrin, mesir macunu festivali ve ...
 
Turizme Mısır dopingi
Mısır’daki limanlara yanaşamayan dev kruvaziyer gemilerinden ’Costa Pasifica’, ...
CHP'li başkana dayak
Muğla’nın Fethiye İlçesi’nde düzenlenen Selda Bağcan konserinde CHP Fethiye ...
Nazilli'de bıçaklı kavga: 1 ölü
Aydın'ın Nazilli ilçesindeki bıçaklı kavgada 1 kişi öldü, 3 kişi yaralandı.
 
Zıpkıncılar Kuşadası'nda yarıştı
Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu'nun, Kuşadası Belediyesi ile işbirliği ...
Balık tutma kavgası : 3 ölü
Afyonkarahisar'da iki aile arasında balık tutma yeri nedeniyle çıkan silahlı ...
‘Fotoğrafım izinsiz kullanıldı’
UNESCO'nun "Yaşayan İnsan Hazinesi" olarak gösterdiği, Denizlili halk ...
 
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Şimdi ne olacak?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva