HABERLER>EGE
4 Eylül 2011 Pazar - 13:12

Gurbetçi aile Çine'de mahsur kaldı

Çine'de, gurbetçi Coşkun ailesinin otomobillerinden, içinde pasaportlarının da bulunan çantaları çalındı. Gurbetçi aile ellerinde dövizlerle sokak sokak dolaşıp, pasaport ve diğer değerli evrak bulunan çantayı getirmesi halinde hırsızlara bin euro vaat etti.

Gurbetçi aile Çine de mahsur kaldı

AYDIN - 10 Yıldır Almanya'da çalışan bobinaj ustası Engin Coşkun (35) yıllık iznini geçirmek üzere 25 gün önce eşi Nazmiye (32), çocukları Sudenaz (8), Suzan Fatma (6) ve Kardelen (4) ile memleketi Çine'deki akrabalarının yanına geldi. Enigin Coşkun, geçen 25 Ağustos'ta, eşi ve çocuklarıyla ilçedeki bir banka şubesine gitti. Engin Coşkun, UL CC 501 plakalı otomobilinde çocuklarıyla kalırken, bir finans şirketinde çalışan eşi bankaya girdi. Coşkun, eşinin bankadaki işinin uzaması üzerine yanına gitti. Bu sırada gelen yaşları 10 ile 17 arasında olduğu tahmin edilen 3 kızdan biri çocuklara bisküvi ikram ederken, diğer ikisi ön koltuktaki çantayı çalıp kaçtı. Üç kız, semt pazarındaki kalabalığın arasına karışarak gözden kayboldu.
 
Otomobilinin yanına döndüğünde içinde pasaportları, ehliyetleri, sigorta belgeleri, kredi kartları, aracın ruhsatı ve eşinin ilaçları bulunan çantanın çalındığını farkeden Engin Coşkun şoke oldu. Coşkun Ailesi, soluğu polis ve jandarmada alarak şikayetçi oldu. Hırsızların içindeki bir miktar parayı aldıktan sonra çantayı yol kenarına atabileceği ihtamali üserine Söke'ye kadar yol kenarlarını arayan Coşkun Ailesi, bir sonuç alamadı.
 
'İŞİMİZDEN OLACAĞIZ'
Bunun üzerine Coşkun Ailesi, kartonlara hazırladıkları dövizlerle hırsızlara çağrıda bulunarak, pasaport ve diğer değerli evraklarını getirmeleri halinde bin euro verme vaadinde bulundu. İzinlerinin bitmesine birkaç gün kaldığını belirten Engin Coşkun şunları söyledi:
 
"Pasaportlarımız çalındığı için Almanya'ya dönemiyoruz. burada mahsur kaldık. Zamanında dönemezsek eşimle birlikte işimizden olacağız. Ayrıca çalınan pasaport, ehliyet ve sigorta evraklarını tekrar çıkartabilmek için çok masrafımız olacak. İşin maddi yanı bir yana en önemlisi zamanımız gidecek. Hazırladığımız dövizlerle belki hırsızlar sesimizi duyar diye sokak sokak dolaşıyoruz. Hırsızlara, pasaport ve diğer değerli evrakları getirmeleri halinde bin euro verip, helal edeceğim. Çaldıkları çantadaki bir miktar para da onların olsun."
 
Coşkun, pazartesi günün kadar bekleyip, yeniden pasaport ve diğer evrakları çıkartmak için işlemlere başlayacaklarını belirtti
 
İLACI DA ÇANTADAYMIŞ
Astım hastası Nazmiye Coşkun ise gözyaşları içinde, çalınan çantada kendisi için hayati önem taşıyan, düzenli olarak alması gereken Almanya'da kendisi için özel hazırlanan bir ilacın da olduğunu söyledi. Genç kadın, hırsızlık olayının kendilerini çok üzdüğünü belirterek, "Oysa ki memleketimize çok güveniyorduk. Alman dostlarımıza Türkiye'de tatillerini geçirmelerini öneriyorduk. Ancak, bu yaşadığımız olay bizi üzdü" diye konuştu.
 
Polis, eşkallerinden kimlikleri tespit edilen üç hırsızın yakalanması için çalışmalarını sürdürüyor.(DHA)
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yine kundaklama şüphesi!
Muğla'nın Bodrum İlçesi’ne bağlı Pınarlıbelen Köyü’nde çıkan yangında ...
Alman polisinin çorabı Denizli'den
Denizli'de faaliyet gösteren Taşevli Tekstil, her yıl Alman polis teşkilatı ...
Çanakkale'deki kayıp hazinenin sırrı çözüldü
Çanakkale'ye bağlı Tevfikiye Köyü sınırlarındaki Troia Antik Kenti'nden ...
 
'Kopmuş kulak var, lütfen basmayın'
Muğla'da meydana gelen trafik kazasında yaralanarak hastaneye kaldırılan ...
Eşinin düşüşünü saniye saniye izledi
Fethiye’nin Babadağ'dan pilot eşliğinde atlayış yapan 27 yaşındaki Caner ...
Bodrum'a 'gay' akını
Bodrum İtalya, Fransa, Danimarka ve Belçika'dan gelen gay turistlerin ...
 
Spil'de orman yangını
Spil Dağı eteklerindeki Kazandere Mevkii'nde, dağ evlerinin yakınında ...
Beş yıldızlı ama Somali'den beter
Milas’a bağlı Boğaziçi Köyü’ndeki bir turistik tesise bayram tatilini ...
Bodrum’da gazetecilere ‘VIP’ skandal
Katar Emiri Şeyh Hamad Bin Halife El Tani, 128 metrelik Katara isimli ...
 
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Şimdi ne olacak?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva