HABERLER>POLİTİKA
6 Mayıs 2011 Cuma - 13:08

Günay: İzmir Barselona olacak

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, İzmir'in Expo 2020 için resmi müracaatının yapıldığını ve tanıtım çalışmalarına başlandığını belirterek, ''100'den fazla uluslararası fuara katılıyoruz, İzmir'in artık daha fazla rolü olacak'' dedi.

Günay: İzmir Barselona olacak

İZMİR - Bakan Günay, İzmir Gazeteciler Cemiyetini (İGC) ziyaret ederek, İGC Başkanı Atilla Sertel ve yönetim kurulu üyeleriyle görüştü. Siyasi yaşamını artık İzmir'de sürdüreceğini belirten Günay, siyasetin alışılmış, gerginleştirici, tartışan temsilcisi olmayacağını, İzmir'e hizmet etmek istediğini söyledi.
   
Daha önce de İGC'yi ziyaret ettiğini hatırlatan Günay, şöyle konuştu: ''İzmir gerçekten Türkiye'nin, dünyanın özel, güzel şehirlerinden biri. İstanbul bütün dünya tarafından kabul edilen bir şehirdir ama arkasından İzmir'i saymazsak haksızlık ederiz. Doğal, tarihi potansiyeli harekete geçiremediğimiz gerçeği var. Bir tespit yapmak, neler yapılacağı konusunda çalışmak gerekir.''
İzmir'in zengin bir potansiyeli, turizm için gerekli ulaşım altyapısı ve çok iyi bir havalimanı olduğunu belirten Bakan Günay, ''İstanbul-İzmir otoyolu yapılıyor. Körfez geçişi ile ara kısalacak, çok büyük bir yatırımdır. İzmir'i Anadolu'nun içlerine bağlayacak yollar yapılıyor. Turizm alanındaki geri kalmışlığı hızla aşılacaktır. Pazar günü Bakanlıktaki teknik arkadaşlarla İzmir'de toplantı yapacağız'' dedi.
    
Paris’teki ofis EXPO ofisi olarak çalışıyor    
Günay, Expo 2020 adayı olarak tartışmasız bir şekilde İzmir'in belirlenildiğini, başvurunun yapıldığını, tanıtım çalışmalarının kente büyük katkı sağlayacağını söyledi.
 
Paris'teki Bakanlık ofisinin Expo ofisi olarak çalışacağını bildiren Günay, şöyle devam etti:
''Bakanlık olarak 100'den fazla fuara katılıyoruz, İzmir'in artık daha fazla rolü olacak. Yapay bir şey yapmadığımıza inanıyorum. Bir ayağı Bergama, bir ayağı Efes, sırtını Afrodisias'a dayayan ören yeri dünyada çok azdır. İzmir'in Barcelona, Roma olacağını düşünüyorum. İzmir ile ilgili daha büyük ufuklar olmasını istiyorum. Kararlı olacağız, hız kazandıracağız.''
Ertuğrul Günay, Alman tur operatörleri ile İzmir'e yatırım konusunda görüştüğünü, 55 gazetecinin İzmir ve Ege Bölgesi'nde gezdirileceğini anlatarak, şunları söyledi:  ''Antalya artık doymuş noktada. Mısır'a gelen turist kadar, 9.5 milyon turist Antalya'ya geliyor. Yeni alanlara açılmamız gerekiyor. İzmir ile ilgili projelerimiz kitle değil, butik turizmi, doğa, termal turizm şeklinde. Arkeoloji ile termal iç içe. Daha yüksek gelir gruplarının ilgi göstereceği, çok insan değil, çok gelir elde edeceğimiz destinasyon düşünüyoruz. Tarih, doğa çok iyi. İzmir'de işbirliğine ihtiyacımız var. Sivil toplum kuruluşlarıyla işbirliğine de hazırız. İzmir'deki bu hızlı kalkınma, bölgede işsizliği azaltacak en önemli araçlardan biri olacaktır.'' Bakan Günay, İzmir Gazeteciler Cemiyetinin Basın Müzesi oluşturması çalışmalarına her türlü desteği vermeye hazır olduğunu da sözlerine ekledi.
    
Basın müzesi sözü
Bakan Günay, “Ayavukla Kilisesi’ni gezme olanağı buldum. Basın Müzesi için de son derece uygun bir yer. Müştemilat binasının tahsisi için gerekli imzalar atıldıktan sonra gerek izin sürecinde, gerek müzenin faaliyete geçme sürecinde, gerekse yaşatılma sürecinde Bakanlık olarak her türlü somut desteği vermeye hazırız” dedi.İzmir Gazeteciler Cemiyeti’ni geçmiş yıllarda da ziyaret ettiğini vurgulayan Bakan Günay, İGC ile işbirliği yapmaktan mutluluk duyacağını ifade etti.

Gazetecilerin sorularını da cevaplandıran Bakan Günay, İzmir Büyükşehir Belediyesi'ndeki operasyonun yargıya intikal eden bir konu olduğunu, artık yorum yapılmaması gerektiğini söyledi.

Siyasetçilerin, yerel yöneticilerin yolsuzlukla anılmasını talihsizlik olarak saydığını belirten Günay, ''Tutuklama, sorgulamadan üzüntü duyarım. Artık yargıya geçti. İçeriğini bilmeden yorum yapmam mümkün değil. Bir an önce gerçek ortaya çıkar, kim ceza alacak belli olur. Dosya içeriğini bilmediğim konuda fazla şey söylemem haksızlık olur'' dedi. Bakan Günay, bir başka soru üzerine İzmir'de 40 bin yatak kapasitesi olduğunu, bu sayının mutlaka artırılması gerektiğini ifade etti.
 
Antalya'da çok sayıda otel yatırımı olan bir firmanın yönetim kurulu başkanını İzmir'e davet ettiğini, Alman tur operatörlerine İzmir'in tanıtıldığını belirten Günay, turizm alanları planlanırken çevre mühendisleri, baro ve yerel yöneticilerle işbirliği yapılmasının önemine dikkat çekti.
 
Bakan Günay, ''Çevreyi, doğayı koruyan planlar yapmak istiyoruz. Zaman zaman haksız müdahalelerle yürütmeyi durdurma kararı alınabiliyor, o zaman yatırım kararı 3-5 yıl ertelenebiliyor. İzmir kamuoyunun yardımına ihtiyacım var. İnciraltı'nda yerel yönetimle çalıştık, umarım iptal ile karşılaşmayız'' diye konuştu.
    
İGC Başkanı Atilla Sertel de Bakan Günay'ı ağırlamaktan büyük memnuniyet duyduklarını belirterek, ''İzmir'in iki Bakanı vardı; sayın Gönül, sayın Aydın. Şimdi icracı iki Bakanımız oldu. İzmir, ulaştırma, turizm alanında bundan böyle çok daha büyük katkılar alacak. 'İzmir hak ettiği kadar gelişemiyor, ödediği vergiden payını alamıyor' iddialarının önüne geçileceği bir dönem olsun. Turizm açısından büyük atılımlar yapsın, İzmir'in önü açılsın, istihdam olsun. Dünya ölçeğinde İzmir adı duyulsun istiyoruz'' dedi. 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 9 yorum var, 9 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
nadir 7 Mayıs 2011 Cumartesi 10:11

şimdiye kadar nerdeydiniz?.seçim olunca gavur,sümüklü çocuk dediğiniz izmir aklınıza geliyor.yandaş kalemşör köşesinde izmir son 10 yılda geriledi diyor,peki son 9 yıldır hükümet olduklarını iddia eden kimler?.

Yorumu oyla      12      6  
HÜSEYİN AHMETOĞLU 7 Mayıs 2011 Cumartesi 10:04

TAKINTILI OLAMAYALIM İZMİRİN GELECEĞİ İÇİN EKONOMİK ANLAMDA GELİŞMESİ İÇİN İNADINA GÜNAY İNADINA AK PARTİ

Yorumu oyla      12      7  
Gökhan 7 Mayıs 2011 Cumartesi 02:16

Sen Allianoi'yi daha mahkeme devam ederken kumla kapattır; sonra da İzmir Barcelona olacak de..Şaka mı bu?

Yorumu oyla      14      7  
Sadece vatandaş 6 Mayıs 2011 Cuma 20:42

Yazıyı okuyunca aklıma gelen ilk söz; "Gölge etme, başka ihsan istemem" Diojen..

Yorumu oyla      14      7  
kalbim egede kaldı!! 6 Mayıs 2011 Cuma 18:05

Alman tur operatörleri İzmir"i tanımıyorlardır.Ve aa iZMİR varmış.Ne ilginç demişlerdir ve de tüm turları artık İzmir"e kaydıracaklardır.Turizmde atılımı böyle yapacağını sananların hiç bir çözümü yoktur.Çevreyi doğayı korumak isteyenlere bakınız.HES ler sanki bunların projesi değil.AKP nin yolsuzlukla anılmayan kaç kişisi var??Dünya liginde oynuyorlar servetleriyle.

Yorumu oyla      16      8  
zeki 6 Mayıs 2011 Cuma 16:03

Biz Barcelona olmasını istemiyoruz,çünkü İzmir bir markadır,Başkaları İzmir gibi olmak istiyorsa olsun.Bence Barcelona İzmir olsun,Ben Barcelona yı gördüm ve yaşadım ama İzmir şehrimi kimseye değişmem.Üzüldüğüm bir şey daha var,bu adam chp de iken onu desteklemiştim şimdi ne kadar yanlış yaptığımı görüyorum,inandığı değerleri önemsemeyip inanmadığı bir partide bakan koltuğuna oturmak demek ki daha önemli imiş.

Yorumu oyla      19      8  
irfan 6 Mayıs 2011 Cuma 14:50

yav hangi izmirli cesur yürek diye karşılar? sayın günayda yürek olsa parti değiştirirmiydi cumhur bey?

Yorumu oyla      20      9  
cumhur 6 Mayıs 2011 Cuma 13:55

kamil bey sayddığınız iller Türkeyin iöçinden bir parça.ordaki yatırmları gidip yerinde gördüğünüzde umuyorum sizdede hizmet aşkı uyanacaktır.Sayın Günay'ın yaptıklarıda yapacaklarıda ortada.İzmir için sizde bir tuğla taşımalı inaşaatına koymalısınız.Sayın günay izmirde güneşin doğuşunu daha bir farklı cepheden gördü ve günlerimizi aydınlattı.Kendilerini Cesur Yürek sesleri ile karşılayan duyarlı İzmirlilere en büyük hediyesi İzmiri bir dünya markası turizm çekim merkezi haine getirmesi olacaktır.Bunu bir köşeye yazınız.

Yorumu oyla      14      14  
Kazım emir 6 Mayıs 2011 Cuma 13:39

ordu-giresun-trabzon-rize-artvin-samsun-sinop ne oldu şimdiye kadar oaralara ne yaptın; yemezler başka kapıya hadi oradan islamcısol

Yorumu oyla      21      11  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘Karanlık oyunu 12 Haziran’da bozacağız’
Seçim bölgesinde ayak basmadık yer bırakmayacağını daha önce ilan eden ...
Tutuklamalara ilk tepki Yüksel'den
Dün mahkemeye sevk edilen 20 kişiden 17'sinin tutuklanmasıyla ilgili karara ...
Oy pusulası ihalesinin pusulası şaşmış!
Milletvekili genel seçiminde kullanılacak oy pusulalarının basımıyla ilgili ...
 
İşbilen: Selçuk'u daha etkin kullanmalıyız
AK Parti İzmir 1. Bölge adayı İlhan İşbilen, Selçuk’un dünya markası gelmiş ...
‘Akdağ 95 milyon euronun hesabını versin’
CHP İzmir Milletvekili adayı Dr. Aytun Çıray, Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ın ...
Moroğlu'ndan iktidar kaynağı
Cumhuriyet Halk Partisi 2.Bölge Milletvekili Adayı Mustafa Moroğlu, seçim ...
 
'Tarımda yeniden yapılandırma dönemi başlatılıyor'
AK Parti İzmir 2. Bölge milletvekili adayı Erdal Kalkan, tarım sektöründe ...
Aksünger: Sivil toplum CHP ile nefes alacak
CHP İzmir 1. Bölge Milletvekili adayı Erdal Aksünger dur durak bilmeden ...
Bozoğlu: Emeklilere sahip çıkacağız
CHP İzmir Birinci Bölge Milletvekili adayı Baş Hesap Uzmanı Dr. Turgay ...
 
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İşte 'gülen' ilk fotoğrafı!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva