HABERLER>GÜNCEL
12 Aralık 2021 Pazar - 08:55

Girişimci Mehmet Yaman: Bu işi Anayasa Mahkemesine götüreceğim!

Güzehbahçe’de yapımı yılan hikayesine dönen ve hukuki süreci devam eden Gokart pisti projesini hayata geçirmekte kararlı olan Mehmet Yaman, “Bir yılda hakkımızda altı dava açtılar, beşi lehimize bitti. Eksiklerle dolu bilirkişi raporuyla, bunu yapamazsın dediler. Ben bu iş uğruna baş koydum, ortada büyük bir yanlışlık var. O tesisi yapmak için Anayasa Mahkemesi’ne, hatta Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne kadar gideceğim” dedi

Girişimci Mehmet Yaman: Bu işi Anayasa Mahkemesine götüreceğim!

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ – Güzelbahçe’nin Yelki mahallesine yapımı gündeme gelen ve dört yıldır konunun yargı sürecinde olması nedeniyle hayata geçirilemeyen Gokart Pisti projesinde yeni bir gelişme yok. Ancak işletmeci Mehmet Yaman, hakkında açılan davalara rağmen pes etmeyeceğini belirterek, konuyu Anayasa Mahkemesi’ne, hatta Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne taşıyarak o tesisi mutlaka yapacağını söyledi.

ALTI DAVADAN BEŞİNİ KAYBETTİLER

Son bir yıl içinde, aynı anda hakkında altı dava birden açıldığını, bunlardan beşinin dava açanların aleyhine olduğunu anlatan Mehmet Yapan, “Süreci uzatmak, iş yaptırmamak için yaptılar bunu. Davaların her biri, ayrı ayrı İdare mahkemelerine açıldı. Beş dava, davacıların aleyhine sonuçlandı” dedi. Bir davada da mahkemenin yürütmeyi durdurma kararı verdiğini hatırlatan Yaman, şu bilgileri aktardı:

“Mahkeme yürütmeyi durdurma kararı verdi, sonra da planı iptal etti. Bunu, bilirkişi raporuna dayanarak yaptı. Bu işi yapabilmen için iki madde gösteriliyor. Birinci maddede, bunu yapamazsın, deniyor. İkinci maddede ise bunu  yapabilmen için, şunu şunu yerine getirmen lazım, diyor. Bilirkişi raporuna bizim lehimize olacak hiçbir şey koymamışlar. Bilirkişi raporunda eksikler var. O raporu veren kişi, toprakçı, bitkici değil. Artı, Makine Mühendisleri odasından da görüş alınmamış. Bu araçlar, ağaçlara zarar verir, deniliyor. Hangi araçlar? Oysa Gokart, otomobilin 20’de biri kadar emisyon üretir.”

VİLLA SAHİPLERİ, ORADA İNSAN İSTEMİYORUZ, DİYOR!

2018 yılından bu yana mahkemelerle uğraştıklarını belirten Mehmet Yaman, Güzelbahçe ve Büyükşehir belediyelerinin yanı sıra o bölgede villaları olan bazı kişilerin de dava açtığını belirterek sözlerini şöyle sürdürdü:

“Villalarda oturanları davet ettik, görüştük. Araçlarımızdan şu kadar emisyon çıkıyor, diye anlattık. Biz biliyoruz, buraya insan gelmesini istemiyoruz, yanıtını verdiler. Bizim burada yapmak istediğimiz naçizane çocuklar için bir eğitim spor merkezi. Spor tesisinin çevreye en küçük bir zararı yok oysa. Çevreyi bahane ederek bizi uzaklaştırmak istiyorlar. 2017’den 2018’e kadar bana hiç dokunmadılar. Ne zaman işin yüzde 90’ınını bitirdim, benimle uğraşmaya başladılar, gel bakalım, bu işin bir raconu var, dediler.”

DURUN, DAHA BEN NELER YAPACAĞIM!

“Bu sürecin sonu için umutlu musun?” sorusuna, “Tabii ki umutluyum” diyen Mehmet Yaman, şu görüşlere yer verdi:

“Büyük bir yanlışlık var ortada. Ben bu konuyu Anayasa Mahkemesine, gerekirse Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine kadar götüreceğim. Orada bir işletme, bir bina yok. Encümen kararı olmadan orayı nasıl mühürlersin? Daha durun, ben neler yapacağım. Ben bu işi sonuna kadar götürmek için ant içtim. Bu plan olmaz, başka plan yaparım. Onların rahatı bozulacak diye, böyle bir tesisi kötülemeleri benim ciğerimi acıttı. Bunun hesabını soracağım onlardan. Dubai’ye yarışlara gidiyorum, 6 sporcumla. Yarış 24 saat aralıksız sürüyor. Sodi World Series 24 Hours Endurance Race, yarışları. Böyle bir yarışı neden biz İzmir’de, Güzelbahçe’de yapmayalım? Bacasız sanayi dediğimiz turizmin bir koludur, bu spor dalı. Türkiye’deki tesislerin hiçbiri, oradaki tesislerin yanına yaklaşamıyor. Oysa biz uluslararası yarışların yapılabileceği muhteşem bir tesis yapmak istiyoruz.”

 
Denizlili tekstil şirketi Tire’de GES işine girdi!
 
2. elde pazarlık dönemi bitti... Ver parayı al arabayı!
YORUMLAR
Toplam 8 yorum var, 8 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Cem 13 Aralık 2021 Pazartesi 15:22

Düzeltme yapılmamış hali ile sosyal medyada yayınlanan, içinde hakaret içeren yorumu okudum. Bu şahıs her kim ise, her kimlere hizmet ediyorsa, bilgisizliği kelimelerinden akıyor. Benzin istasyonunun orada Gokart pisti var diyor. Öyle bir pist var da, bunca yıldır bizim haberimiz mi yok. İstasyonun işletmecisi belirli zamanlarda orayı kiralıyor. Yani; bahsedilen lokasyinda yarış tertip edilmiyor, edilemezde. Çok bilgili yorumcu Formula''yı bilmiyor diye yorum yapmış. Hayatının 25 senesini motorsporlarına adamış bir insanı bilgisizlikle suçlamak, ancak ve ancak hadsizlik olarak nitelendirilebilir. Yorum sahibi şahsı, okumaya ve öğrenmeye davet ediyoruz. Belki o zaman fikirleriyle değil, edindiği bilgilerle yorum yapar.

Yorumu oyla      3      4  
fpv elektro 12 Aralık 2021 Pazar 22:47

Yukarıdaki resimde gördüğüm kadarıyla orda eskiden araba sürücü kursu varmış ve yeni bir yol açma veya ağaç kesme olmamış. Neden bu sporların gelişmesinde katkıda bulunmuyorsunuz da devamlı engellemeye çalışıyorsunuz. Oralara villa yapılırken kimsenin sesi çıkmazken, spor tesisi veya bu şekilde yararlı bir yer açılmasını neden istemiyorsunuz. Bunu bana açıklarmısınız. Üstelik Yorum yazma kurallarında küfür hakaret içeren yorumlar yayınlanmayacaktır diyor ama siz gayet güzel hakaret edebiliyorsunuz. Yerel yönetimin hiçbir şeye destek olmadığını biz de öğrendik, sadece rant olan işler yapıp kendi istedikleri şeylere izin veriyorlar. 15 yıldır İzmir'de bina dışında hiçbir tesis yapılmadı.Sadece cepler doldu..

Yorumu oyla      3      4  
Mustafa 12 Aralık 2021 Pazar 22:12

Sevgili yorumcular, Bu dünyada gerilemenin sebebi durmaktır. Duranı herkes geçer. Bu konuda olan seçenekte bence şu olmalı. Geleceğin arabası, geleceğin emin sürücüsümü olmak gerekiyor, yoksa eşeklen atlanmı yolumuzu almaya devam edelim. Bu yaşta Araba kullanma terbiyesi almamışların sayısı Türkiyemizde maalesef hattinden dahada fazla. Böyle bir Spor sağasının değerini anlayabilmek trafik terbiyesi almayanlara haliylen çok zor olur Ama burda böyle manasız yorum yapacağınıza bırakında çocuklarınız trafik eğitimi alsınlar. Sizde çocuklarımız trafikte çok daha az hayatını kaybedebilir sevgisiyle bu adama yardımcı olun. Karşı gelmeyin. Ben Mustafa Çeşmeci, 34 seneden beri bu konuları Avrupada takip ediyorum ve sonuçları şöyle değerlendirdim. EĞÍTÍM UYKUNUN YASTIĞIDIR.

Yorumu oyla      3      4  
Yakında gokart pisti var 12 Aralık 2021 Pazar 19:42

Güzelbahçe'den otoyola Çeşme yönüne çıkar çıkmaz yer alan akaryakıt istasyonunda mevcut bir pist var. Orayı kullanabilirler. Burada niye ısrar ediyorlar?

Yorumu oyla      3      5  
Yaman 12 Aralık 2021 Pazar 19:02

Yerel yonetim sütten çıkma ak kaşık sanirim bu yazdıklarınıza göre... bilgisiz dediğiniz adam yani ben dünyadaki neredeyse tüm tesislerde spor yapmış 25 yılını bu spora harcamış birisidir." Formulayi bilmiyor" cümlesini nasil kurarsınız? Beni ne kadar tanıyorsunuz... Yanli ve taraflı yorumlarınız herkes tarafından net anlaşılıyor hic merak etmeyin...

Yorumu oyla      4      4  
ksk 12 Aralık 2021 Pazar 13:22

Nacizane çoçuklar için spor ve eğitim merkezi sayın Yamanın ifadesine göre ücretsiz olması gerekiyor herhalde....!

Yorumu oyla      7      6  
bilgisizlik 12 Aralık 2021 Pazar 13:06

Bilgisizlik cesareti beslermiş! Meydan okumaya bak! Meydan okuduğu da yerel yönetim! Üstelik İzmirde bir yerel yönetim! Bu bilgisize birileri anlatmalı, belediyenin konuyu halka anlatması durumunda sokağa bile çıkamayacağını, değil ki yatırım yapacak! Yazık, Basmaneye gitmemiş, Zorlu kulesinden haberi yok, Formula'yı bilmiyor! Uyarın onu da daha para harcamasın, belediyeyi de meşgul etmesin! Halk istemiyor, nokta!

Yorumu oyla      6      6  
nerelisin sen? 12 Aralık 2021 Pazar 09:31

Bu bay İzmir'i ve İzmirliyi tanımıyor anlaşılan! Bu şahsa, Basmane çukurunu da mı göstermemişler? Yerel yönetime rağmen taş üstüne taş konamayacağını herkes öğrenmiş, bu mu kalmış? Denesin bakalım, o da alsın boyunun ölçüsünü :)

Yorumu oyla      5      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Denizlili tekstil şirketi Tire’de GES işine girdi!
Denizli’nin tanınmış tekstil şirketleri arasında yer alan Uğurlular Tekstil ...
HDP'li vekilin kardeşi tutuklandı
Şırnak'ta eski AK Parti Cizre İlçe Başkanı Cihan Güven'in kardeşi Tahir ...
Mehmet KARABEL yazdı... 'Haremlik selamlık' işte o gün tarihe gömüldü!
Mehmet KARABEL yazdı... 'Haremlik selamlık' işte o gün tarihe gömüldü!
 
Tahir Güven cinayetinde HDP'li vekilin kardeşi tutuklandı
AK Parti Cizre eski İlçe Başkanı Cihan Güven’in kardeşi Tahir Güven’in ...
Eğlence mekanındaki kavgada kan aktı!
Bursa'da bir eğlence mekanında çıkan tartışma sonucu tabancayla vurulan ...
Kuyumcuyu yaralayıp soymuştu... Tutuklandı!
İzmir'in Gaziemir ilçesinde kuyumcuda çalışanı silahla yaralayıp 6 bilezik ...
 
Asansör boşluğuna düşen işçi öldü
Avcılar'da inşaat halindeki binanın asansör boşluğuna düşen işçi hayatını kaybetti.
Dr. Öz hayatını kaybetti
İzmir sağlık camiasının yakından tanıdığı isimler arasında yer alan Alsancak ...
Başhekim kendisini şikayet etti
Kocaeli'de bir hastanenin başhekimi corona virüs tedavisi gördüğü sırada ...
 
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir acayip zor yarış!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
157. yaş günü sürprizi körfezin ölü balıkları!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (7) 'Yazlık Sinemalar'
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Kartla ödemede 'derin' sorular!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Yolun sonu
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Buraya kadar!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Pişmanlıklar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gürgen Kral
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Stoilov’a nazar değdi!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva