HABERLER>EGE
27 Mayıs 2013 Pazartesi - 18:32

Gençlere festival dönüşü otobüs işkencesi

Muğla'nın Fethiye İlçesi'nde bu yıl ilki yapılan Kelebekler Vadisi Çadır Festivali'ne katılan üniversite öğrencilerinin dönüşü sıkıntılı oldu. Sabah erken saatlerde vadiden teknelere bindirilerek Ölüdeniz Belcekız Plajı'na bırakılan 500 öğrenci, otobüs şoförleri parasını alamadığı için hareket etmeyince Ölüdeniz'de sıcak altında 8- 9 saat mahsur kaldı.

Gençlere festival dönüşü otobüs işkencesi

MUĞLA - Ölüdeniz Beldesi'ndeki Faralya Köyü'nde 53 farklı kelebek türünün barındığı dünyaca ünlü Kelebekler Vadisi, 19 farklı üniversiteden 1500 öğrencinin katıldığı Kelebekler Vadisi Çadır Festivali'ne ev sahipliği yaptı. Vadide, 3 gün, 4 gece geçiren öğrenciler, bugün sabah saatlerinden itibaren gruplar halinde dönüşe başladı. Saat 05.00 sıralarında uyandırılarak teknelere bindirilen 500 öğrenci, yarım saatlik yolculuğun ardından Belcekız Plajı'na bırakıldı.
 
Ölüdeniz'de bekleyen 14 otobüse binerek İstanbul, Bursa, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bolu ve Tekirdağ'a gitmeye hazırlanan gençler, firmanın parası ödenmediği için otobüslerin hareket etmeyeceğini duyurmasıyla şoke oldu. İkna çabalarına rağmen organizasyon firmasından para alamayan otobüs şoförlerinin hareket etmemesi üzerine öğrenciler Ölüdeniz'de mahsur kaldı.
 
JANDARMA MÜDAHALE ETTİ
Tüm paralarını festivalde harcadıkları için kendi başlarına dönecek imkanları bulunmayan öğrenciler, plajdaki ağaç gölgeleri altına sığınarak beklemeye başladı. Bazı öğrencilerin yorgunluktan uyuduğu gözlenirken, bazıları ise susuzluk ve sıcak yüzünden zorlandı. Duruma tepki gösteren öğrenciler, organizasyon şirketinden şikayetçi olmak için aralarında imza topladı.
 
Ölüdeniz Caddesi'ni trafiğe kapatan ve alkışlarla yaşananları protesto eden öğrencilere, jandarma müdahale etti. Yolun trafiğe açılmasının ardından umutsuz bekleyiş devam ederken öğrencilerle jandarma ekipleri arasında tartışma yaşandı.
 
'CEBİMİZDE PARA YOK, AÇ KALDIK'
Festival için 135 TL peşin ödeme yaptığını belirten Kocaeli Üniversitesi öğrencisi Ümran Söylemez, savcılığa suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi.
 
İstanbul Üniversitesi öğrencisi Betül Dayıoğlu da ceplerinde hiç para kalmadığını vurgulayarak, aç kaldıklarını anlattı. Mağdur olduklarını vurgulayan Dayıoğlu, "Yarın sabah kalkıp nasıl sınava gireriz. Biz bunu hak etmedik. Vadide üzerimize örtecek battaniye bile vermediler. Hiç olmazsa ulaşımı karşılasalardı" dedi.
 
Kocaeli Üniversitesi öğrencisi Özge Sadıkoğlu ise "Festival kabusa dönüştü. Şoförlerimiz parasının ödenmediğini söyledi. Oysa biz paraları peşin ödedik. Finallerimiz başlıyor ve bütün derslere geç kaldık. Hepimiz mağduruz. Bu işin peşini bırakmayacağız ve davacı olacağız" diye konuştu.
 
İstanbul Üniversitesi öğrencisi Merve Güler de "Bize sabah 05.00'de hazır olmamız gerektiği söylendi. Kimse bizimle ilgilenmedi. Finallere hazırlık yapmam gerekiyor, ancak bu kampa geldiğim için bunların hiçbirini yapamadım. Bize festivale 800 kişi geleceği söylenmişti. Oysa 1500 kişi geldi" dedi.
 
KAYMAKAM DEVREYE GİRDİ
Uzun bekleyişin ardından Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık'a telefonla ulaşan öğrenciler, sınavları kaçırmamak için bir an önce dönmeleri gerektiğini belirterek yardım istedi. Kaymakam Çalık'ın talimatı sonrası Ölüdeniz'e gelen Fethiye Garnizon Komutanı Binbaşı Faruk Akıncı ile Fethiye Turizm Danışma Büro Sorumlusu Güler Uymaz, otobüs firması yetkilileriyle görüştü. Yaşananların Ölüdeniz'in turizmine büyük darbe vuracağını belirten Binbaşı Akıncı'nın girişimleri sonucu otobüs şoförleri saat 14.00'den itibaren öğrencileri araçlara alarak hareket etti. (DHA)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Doktora şiddete çalışanlardan protesto
Denizli Devlet Hastanesi Çocuk Hastalıkları Uzmanı 55 yaşındaki Dr. Tuncay ...
‘Namus’ dehşeti: Parkta 3 kurşun
Denizli'de 16 yaşındaki M.A., çocuk parkında karşılaştığı ve annesi H.A. ...
Bodrum sularında ödüllü süper lüks yat
Dünya Süper Yat Ödülleri’nde (World Superyacht Awards) geçen yıl 500 GT ...
 
İngiliz çift tanıştıkları otelde evlendi
Marmaris beş yıldır aynı otele gelip tatil yapan İngiliz Paul Craddock ...
Başkan Zolan’dan pilates rekoru için kadınlara davet
Denizli Belediye Başkanı AK Parti'li Osman Zolan, 2 Haziran'da Geleneksel ...
Miss Apollon tacı Rus güzele gitti
Didim’de Venosa Beach Resort & Spa Otel'de bu yıl 5'incisi düzenlenen ...
 
Kaderine terk edilen 80 yıllık tarih yandı!
Uşak'ta, hurdaya ayrılan ve atıl vaziyette duran tarihi kara trenlerin ...
Bin 500 üniversiteli Kelebekler'de buluştu
Fethiye’de ilk kez düzenlenen Kelebekler Vadisi Çadır Festivali, 19 üniversiteden ...
Akiller yerel medya ile buluştu çevik kuvvet nöbet tuttu
AKİL İnsanlar Ege Bölgesi Heyeti üyeleri, Bodrum’da yerel medya mensuplarıyla ...
 
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Erkekler bastığım kaldırımı öperdi!’
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
İzmirli kız ve Onur E. Yıldız meselesi
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İzmir’in sokakları hem kız hem deniz kokar… 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva