HABERLER>EKONOMİ
29 Ocak 2012 Pazar - 13:40

Gelinlikte Dolar bölgesi tamam sıra, Euro bölgesinde

İzmir'de gelinlik fuarındaki başarının mimarlarından olan Türkiye Moda ve Hazırgiyim Federasyonu (TMHF) Başkanı Nedim Örün, 'IF Wedding Fashion- İzmir Gelinlik, Damatlık ve Abiye Giyim Fuarı'nda yerlerin dolduğunu, artık 'kapalı gişe oynandığını' belirterek "Dolar bölgesine ulaştık, sıra Euro bölgesinde" dedi.

Gelinlikte Dolar bölgesi tamam sıra, Euro bölgesinde

İZMİR - Türk hazırgiyim ve konfeksiyon sektörü, pazarlarını genişletmek, rekabetçiliğini artırmak için yeni fuarlar düzenlemeye devam ediyor. Daha önce de defalarca genel fuarların etkinliğini kaybettiğini ve sektörün niş (belli bir sektöre özel) fuarlara yönelmesi gerektiğini vurgulayan TMHF Başkanı Nedim Örün, İzmir'deki gelinlik fuarı 'IF Wedding'in başarısından feyz alınarak İstanbul'da sektörü buluşturan Çorap İç Giyim Mayo Fuarı- 'IF- EXPO'nun büyük ilgi gördüğünü dile getirdi. Bir sonraki yıl için fuarda iki kat büyüme beklentileri olduğunu belirten Örün, bir yandan var olan fuarları büyütürken, gelecek yıl İstanbul'da halk arasında kot kumaşı olarak bilinen denim fuarı düzenlemek istediklerini açıkladı.
 
GENEL FUAR DEVRİ KAPANDI
Türkiye'de genel fuarlar devrinin 30 yıl önce kapandığını belirten Nedim Örün şunları söyledi:
 
"Artık sektörün karışık fuarlarının da devri kapandı ve niş fuarlar kazandırmaya başladı. İstanbul'da düzenlenen fuar da, İzmir'deki gelinlik fuarından sonra en büyük ikinci niş fuar oldu. Bütün katılımcılar istisnasız çok memnundu. 500 yabancı, 5 bin yerli ziyaretçi ve alıcı geldi. İlk olmasına karşın 95 firma ve kurum katıldı. Yunanlı katılımcılar da vardı. Federasyon olarak niş fuarların sayısını artırmayı hedefliyoruz."
 
IF WEDDİNG KAPALI GİŞE
Bu yıl 15- 18 Şubat tarihlerinde 6'ncısı düzenlenecek olan 'IF Wedding Fashion' İzmir Gelinlik Damatlık ve Abiye Giyim Fuarı'nın Milano, Barcelona, Paris ve Essen'deki fuarlardan önde olduğunu söyleyen Örün şu bilgileri paylaştı:
 
"2011 yılını Avrupa'nın en büyük gelinlik abiye damatlık fuarı olarak bitirdik. 23 bin 700 metrekaresi net olmak üzere 28 bin metrekarelik bir alanda yapılıyor. Ağustos ayında yerler satışa çıktı ve doldu, kapalı gişe oynuyor. Bu yıl fuara 7 ülkeden 30'a yakın yabancı firma katılıyor. ABD'den önemli bir firma var. Fuarın uluslararası niteliğini çekmek açısından İtalya, Bulgaristan, Fransa, BAE bizim için önemli ülkeler. 179 firma ve kurum katılıyor. Fuara katılan firmaların yüzde 55'i İzmir firması, geri kalanı İstanbul'un abiye firmaları"
 
SIRA EURO BÖLGESİNDE
Bu yıl IF Wedding'e önemli bir alıcı grubu beklediklerini dile getiren Nedim Örün açıklamasını şöyle sürdürdü:
 
"İstanbul'da yaptığımız fuar çalışmasının paralelinde, pazarlamayı 'dolar bölgesi' olarak nitelediğimiz ülkelere kaydırdık. Sırada Euro bölgesi var. Ve benzer şekilde Rusya, Ukrayna İran, Irak, Suudi Arabistan, Kazakistan, Balkan ülkelerine ağırlık verildi. Geçen yıl 60 ülkeden alıcı ve ziyaretçi gelmişti, bu yıl yine aynı oranı yakalamayı bekliyoruz." Nedim Örün, bu yıl gala defilesini Milano Fuarı'na Türkiye'den kabul edilen tek Türk firması olan Özlem Süer'in hazırlayacağını belirtti. Süer'in ilk defa izleyici önüne çıkacak kreasyonunu daha sonra Londra'da sergileyeceğinin altını çizdi. Örün ayrıca, tasarım yarışmasının finalinin yapılacağını ve iki yıl öncesinin tasarım yarışmasının birincisi Fatma Palaoğlu'nun kapanış defilesini gerçekleştireceğini söyledi.
 
İDDİALI BİR DENİM FUARI GELİYOR
İstanbul'daki fuarda Egeli firmaların da önemli siparişler aldığını kaydeden Örün, TMHF olarak İstanbul'da önümüzdeki dönemler için niş fuarlar planladıklarını belirtti. Örün, "Denim Türkiye için çok önemli, üretimde, ihracatta çok öndeyiz. Çin'den sonra ikinci sıradayız, hatta bazı konularda dünyada birinci sıradayız. Ama Türkiye'nin bir denim fuarı yok. 'Denim İstanbul' fuarını düzenlemek için çalışmalarımıza başladık" dedi. (DHA)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
DİSKalifiye! İşçi sendikalarına yetki şoku!
Türkiye yeni haftaya yetkisiz sendikalarla başlayacak. Toplu sözleşme ...
Bakan uyardı: Vergi borçluları için son 2 gün
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, yeniden yapılandırmanın 5'inci taksitinin ...
İzmirli kadın girişimciler e-ticaret projesine sloganlarını
İzmir Ticaret Borsası’nın koordinatörlüğünü yaptığı TOBB İzmir İl Kadın ...
 
Makedonya Başbakanı İzmir’e geliyor
Ege ve Batı Akdeniz Sanayici ve İşadamları Federasyonu (ESİDEF), üyesi ...
İzmir’e yön verenler belli oldu
Capital ve Ekonomist dergileri öncülüğünde, Vodafone Türkiye ana sponsorluğunda ...
Ganalı damatlara İzmirli dokunuşu
Damatlık üretiminde zorluk yaşayan Gana’ya İzmir’den onların yöresel çizgilerinde ...
 
Su ürünlerine ihraç malı farkı müjdesi
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından düzenlenen '2012 Su Ürünleri ...
EXPO temsilcimiz Alpman yol haritasını açıkladı
Serpil Alpman, "Eğer oylamaya katılacak bütün ülkeleri cezbedebilirsek ...
Fitch 5 ülkenin kredi notunu düşürdü
Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, Avro bölgesindeki 5 ...
 
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İşte 'gülen' ilk fotoğrafı!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva