HABERLER>GÜNCEL
17 Şubat 2012 Cuma - 17:18

Gazeteciler Sendikası'ndan genel kurul açıklaması

Türkiye Gazeteciler Sendikası(TGS) Genel Merkez ve Şube yöneticilerinin katılımıyla oluşan TGS Yöneticiler Kurulu, İstanbul’da yaptığı toplantıda, Anadolu Ajansı işyerinde çalışan Üyelerimiz üzerindeki işveren baskılarını değerlendirdi.

Gazeteciler Sendikası ndan genel kurul açıklaması

İSTANBUL - Toplantıda Anadolu Ajansında çalışan TGS üyesi gazetecilerin maruz kaldığı baskı ve AA tarafından uygulanan keyfi uygulamalar sert bir dille kınandı. Toplantı sonrası yapılan yazılı basın açıklamasında: “ TGS Yöneticiler Kurulu, her şeyden önce, Anadolu Ajansı işvereninin, Sendikamızın iç işlerine müdahale olarak gördüğümüz ve Genel Müdürlüğün talimatıyla olağanüstü genel kurul çağrısı yapılmasını reddetmektedir.
 
Türkiye Gazeteciler Sendikası’nın olağanüstü genel kurulunu toplamasına, Sendika Ana Tüzüğü hükümlerine uygun olarak ancak delegelerinin ve üyelerinin özgür iradeleriyle karar verilebilir. Bu yönde Üyelerimize baskı yapılması ve Sendikamıza talimat verilmesi, açıkça suç teşkil ettiği gibi, “siyasi iradenin tercihiyle” atanmış olan AA işvereninin vazifesi de değildir.
 
Toplu İş Sözleşmesi imzaladığımız ve kurumsal olarak örgütlü olduğumuz Anadolu Ajansı işyerinde 3 Ağustos 2011 tarihinde yeni Genel Müdürün göreve getirilmesiyle başlayan keyfi uygulamalar, hak ve hukuk tanımayan baskılar, tahammül edilemez boyutlara ulaşmıştır. Akıl almaz tutumuyla sınırları zorlayan Anadolu Ajansı yönetiminin, çalışanların haklarını ayaklar altına almasını, bağlı olduğu siyasi iktidar da kayıtsızca izlemektedir.
 
AA işvereninin son uygulamasıyla, “Türkiye Gazeteciler Sendikası Yönetimine Çağrı” başlığıyla TGS yönetimini istifaya davet eden ve olağanüstü genel kurulun önünün açılmasını isteyen bir metin, AA yöneticileri aracılığıyla yapılan baskılarla Üyelerimize imzalatılmaya çalışılmıştır.

İşveren temsilcileri, çalışanlardan “Sendika ile AA yönetimi arasında saflarını belirlemelerini” isteyerek, Üyelerimizi “işten atmakla” ve “haritadan yer beğenmekle” tehdit edebilmişlerdir. Kanunları hiçe sayan AA işvereni, Sendikal kadrolarımızı bile açıkça tehdit edebilme cüretini gösterebilmiştir. Baskı ve tehditlerin talimatını veren ve buna aracılık eden sorumlular hakkında Sendikamızın gerekli yasal girişimleri başlatması kaçınılmazdır.
 
Basın özgürlüğü kampanyasındaki katkılarıyla ve sendikal mücadele içindeki tutumuyla, çağdaş anlamda meslek ve sınıf örgütü olmanın gereğini yerine getiren Türkiye Gazeteciler Sendikası’nın varlığından rahatsızlık duyan çevrelerin, Anadolu Ajansı işyerindeki sendikal örgütlülüğümüz üzerinden yıpratma kampanyası yürüttüğü son derece açıktır.
 
TGS’nin Genel Merkez ve Şube yöneticileri ile işyeri temsilcileri, herhangi bir işverenin arzusuna göre belirlenmez; işverenlerin isteği ve baskısıyla da görevlerinden istifa etmezler.
 
TGS’nin sendikal kadroları, yasalara ve Sendika Ana Tüzüğü’ne uygun olarak sadece ve sadece Üyelerine karşı sorumludur ve Üyelerine hesap verir. Bunun kararını verecek olan da Üyelerimizin özgür iradesidir.

Anadolu Ajansı işvereni, Üyelerimizi baskı ve tehdit altında tutan uygulamalarından derhal vazgeçmeli, işyerindeki sendikal faaliyetleri engelleyen tavırlarına bir an önce son vermelidir.
 
Tüm basın emekçilerini, sendikaları, basın meslek örgütlerini ve demokratik kitle kuruluşlarını, Anadolu Ajansı işvereninin baskıları karşısında Sendikamızla ve Üyelerimizle dayanışma içinde olmaya çağırıyoruz” denildi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bolu Dağı kapandı! İşte okulların tatil olduğu iller
Güney Ege, Akdeniz, Orta ve Doğu Karadeniz kıyı kesimleri ile Güneydoğu ...
İzmir'de ucuz tıraşa mahkeme engeli
İzmir Berberler Odası, belirledikleri tarifenin altında hizmet vereceğini ...
Twitter soruyor: Nuray Mert'e ne olacak?
Ece Temelkuran tarafından başlatılan #nuraymerteneolacak hashtag'ında ...
 
İlker Başbuğ iddianame ile ilgili ne dedi?
İnternet andıcı davasından tutuklu bulunan eski Genelkurmay Başkanı Orgeneral ...
Hakan Fidan savcıya mazeret bildirdi
MİT Müsteşarı Hakan Fidan, Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekili'nin ifade çağrısına mazeret bildirdi.
‘Tanık olarak dinlensin dedik, sanık olarak getirdiniz’
İnternet Andıcı Davası'nın 55. duruşmasında konuşan Dursun Çiçek, eski ...
 
İzmirli gazi polisin tazminat isyanı
Karşıyaka’da 1997 yılında teröristlerle girdiği çatışmada vurularak tekerlekli ...
TBMM'den 'başka işte çalışma' açıklaması
TBMM Başkanlığı, milletvekillerinin yasama faaliyeti dışında iş yapmaları ...
Cumhuriyet gazetesi o konuşmayı yayınladı
Cumhuriyet gazetesi İlker Başbuğ ve Mustafa Balbay arasında geçen konuşmaları yayınladı.
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Erkekler bastığım kaldırımı öperdi!’
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva