HABERLER>GÜNCEL
29 Aralık 2015 Salı - 12:34

Flaş! İzmir’deki barış eyleminde ‘cübbeli adam’ paniği

Sendikaların çağrısıyla ülke genelinde iş bırakarak yapılan ve ‘Savaşa karşı barış için’ sloganıyla yola çıkan eylemin İzmir’deki adresi Konak’ta basın açıklaması okunurken polis noktasından aranmadan geçerek kalabalığa yönelen cübbeli-sarıklı ve elinde paket olan vatandaş büyük paniğe neden oldu.

Flaş! İzmir’deki barış eyleminde ‘cübbeli adam’ paniği

Yeşim YAVUZER / EGEDESONSÖZ - DİSK, KESK ve TMMOB Genel Merkezleri'nin çağrısı üzerine Türkiye genelinde "Savaşa karşı barış için" sloganıyla uyarı eylemi yapılıyor.

İzmir’de de saat 11.00’de iş bırakan sendika ve STK üyeleri ile çok sayıda vatandaş Konak'ta eski Sümerbank binası önünde toplandı.

Alanda kitlesel basın açıklaması okunurken büyük bir panik yaşandı.



Cübbeli-sarıklı ve elinde gazeteye sarılı bir paket olan vatandaş polis noktasından aranmadan geçerek kalabalığın arasına girdi. Kitle durumu fark edip tepki gösterince yön değiştirdi ve alandan uzaklaştı.

Ardından eyleme katılan grup ile polis arasında tartışma yaşandı. Kitle arama yapmayan polislere de tepki gösterdi. Polislerden aynı şekilde tepki gelince gerginlik arttı ve arbede yaşandı. Sendika üyeleri gerginliğin ardından polis noktasının biraz gerisinde durarak arama yapmaya başladı.

ABD BÜYÜKLEÇİLİĞİ UYARMIŞTI!
Öte yandan ABD Büyükelçiliği Türkiye'de bulunan ABD vatandaşları için bir uyarı yayımlayarak ABD'lilere bugün İzmir'de düzenlenecek gösteriye katılmama çağrısında bulunmuştu. ABD'nin Ankara Büyükelçiliği yayınladığı ‘provokatif’ mesajda 29 Aralık tarihinde İzmir Konak'taki Sümerbank Binası'nda yapılacak gösteriye katılmamaları ve bu bölgeden uzak durmaları konusunda uyarmıştı.

Mesajda gösterinin KESK, DİSK ve TMMOB'un çağrısıyla yapıldığı belirtilerek, gösterinin barışçıl bir gösteri olarak kurgulandığını ancak protesto esnasında şiddet olaylarının yaşanabileceği belirtilmişti.  



Eylemde ortak açıklamayı ‘Yaşasın halkların kardeşliği’, ‘Barış hemen şimdi’, ‘Saray savaş halklar barış istiyor’ sloganları arasında DİSK Genel Başkanı Kani Beko okudu.

Savaşın ortak yaşama, demokratik ve özgür geleceğe bir darbe olduğunu ifade eden Beko, “Savaş; ölüm, acı, gözyaşı, katliam ve yıkım demek, baskı şiddet ve sömürünün katmerlenerek artması, emekçilerin ekmeğinin küçülmesi, emeğin haklarının tamamen ortadan kaldırılması demek, özgürlüklerin, insan haklarının hukuk ve adaletin hiçe sayılmasıdır, çevrenin, doğanın kültürel değerlerin tahrip edilmesi demektir. Onun için AKP devletinin savaş politikalarına hayır demek, barışı haykırmak için alanlardayız. Saray diktasını ve AKP devletini hizmet üretiminden gelen gücümüzü kullanıp bugün iş bırakarak uyarıyoruz. Yaşamak ve yaşatmak için barışa ses veriyoruz ve tüm ezilenleri, ötekileştirilenleri sarayın savaşına hayır demeye çağırıyoruz” diye konuştu.


 
ULUSLARARASI ARENADA VE ÜLKE İÇİNDE ATEŞLE OYNANMAKTADIR
Türkiye’nin iç ve dış politikasını sert bir şekilde eleştiren Beko, “Türkiye tarihinin hiçbir döneminde görülmeyen derecede uluslararası arenada ve ülke içinde ateşle oynanmaktadır.  AKP devleti, kendi kurtuluşunu ülkeyi bataklığa sürüklemekte görmektedir. IŞİD çeteleriyle sürdürdüğü ekonomik, siyasi, askeri ilişki uluslararası kamuoyunda teşhir olmasına karşın bu macerayı değişik hamlelerle sürdürmekte, her gün kendisiyle birlikte ülkeyi de bataklığa sürüklemektedir. Rus uçağı düşürüldükten sonra kendi sınırları ile ilgili yaptığı açıklamaların tam tersini yaparak Suriye sınırına girmekte, Irak’a gizlice asker göndermektedir.  Fakat bu yaptıklarıyla artık Arap ülkeleri tarafından bile uyarılır, tehdit edilir hale gelmiştir. ABD uyarılarıyla her gün yeni bir hüsran, yeni bir bozgun yaşamaktadır. AKP devletinin kendinden olmayan başta Kürt halkı olmak üzere, Alevilere, sosyalistlere, işçilere, kamu emekçilerine, yoksul halk kitlelerine katliam, açlık, yoksulluk ve imhanın dışında sunduğu bir seçeneğinin olmadığını bugün daha net görmekteyiz” ifadelerini kullandı.
 
DEVLETİN SAVAŞ POLİTİKALARINA ‘DUR’ DEMEYİ ÖRGÜTLÜ MÜCADELELERLE BAŞARMAK ZORUNDAYIZ
Türkiye İnsan Hakları Vakfı’nın verilerini paylaşarak, son dört ayda 17 ilçede uygulanan sokağa çıkma yasakları sonucunda 124 sivil insanın hayatını kaybettiğini vurgulayan Beko, “Bu katliam öyle bir noktaya ulaşmıştır ki, insanlığından çıkan anlayış 7 gün boyunca öldürülen kadının cesedinin kaldırılmasına bile izin vermeyecek duruma gelmiştir. Barbarlık ve zalimlikle ‘kendi halkım’ dediği insanların evlerini tank, top ateşiyle yakabilmekte, 3 aylık yaralı torununu hastaneye götürmek isteyen insanları dahi öldürebilmektedir. Kürt illerindeki bu katliamcı politikalar batıya geldiğinde infazlara, ulu Türk’e hakaretten tutuklamalara, demokratik eylemlere saldırıya, dönüşmektedir. Son dönemde İstanbul’da 4 kadın devlet tarafından infaz edilerek öldürülmüş, Can Dündar ve Erdem Gül’ün hukuksuz bir şekilde tutukluluk süresi bir ayı aşmış durumdadır” dedi. Beko, devletin savaş politikalarına ‘dur’ demeyi örgütlü mücadelelerle başarmak zorunda olduklarını belirtti.
 
TÜRKİYE’NİN SURİYELEŞMESİNE ‘HAYIR’ DEMEK İÇİN ACİL BARIŞ!
Türkiye’nin Suriyeleşmesine ‘hayır’ demek için acil barış istediklerinin altını çizen Beko, sözlerini şu şekilde tamamladı: “KESK, DİSK, TMMOB olarak bugün hizmet üretmeyerek ‘Savaşa Karşı Barış’ diyoruz. Barış diyoruz, çünkü Sur’a, Cizre’ye, Nusaybin’e barış gelmeden İzmir’e barış gelmeyeceğini biliyoruz.  Çünkü savaşın emekçilerin hak arayışını engelleyen, demokratikleşmeyi engelleyen, yoksullaşmaya neden olan yüzünü görüyoruz. Türkiye’nin Suriyeleşmesine ‘hayır’ demek için acil barış istiyoruz. Barışın, saray barbarlığının lütfuyla gelmeyeceğini biliyor, işçilerin, emekçilerin, halkların ortak kararlı mücadelesiyle geleceğine olan inancımız ve kararlılığımızla ‘tarihte son sözü hep direnenler söyler’ diyoruz.”

 
Tahir Elçi cinayetinde en önemli delil düştü!
 
Dikkat: İzmir 2016’ya ‘donarak’ girecek!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
REİS 30 Aralık 2015 Çarşamba 11:31

GANİ BEKO KOBANİ İÇİN YIRTINIYORDUN NEDEN BAYIR BUCAK TÜRKMENLERİ İÇİN TEK KELİME ETMİYORSUN...

Yorumu oyla      14      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Tahir Elçi cinayetinde en önemli delil düştü!
Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi'nin, öldürüldüğü sokakta bulunan ...
İzmir'de dehşet: Bıçakladı, hastane önüne bıraktı!
Torbalı'da birlikte içki içerken tartıştığı arkadaşı 22 yaşındaki Erkan ...
IŞİD’e sarin gazı sevkıyatı davasında karar!
Adana'daki IŞİD'e sarin gazı gönderilmesine ilişkin davada Suriyeli firari ...
 
İzmir’den yürek yakan fotoğraf: Denizde ağırlık yapmasın diye…
İzmir’in Dikili ilçesi Bademli ve Salihleraltı sahilleri, yasa dışı yollardan ...
Şok eden ceza: Ehliyeti ve arabası olmayan vatandaşa…
Buca'da yaşayan 75 yaşındaki Sabahattin Torcu'ya, İstanbul Fatih Sultan ...
İzmir’deki alacak kavgası cinayetle bitti!
İzmir’in Karşıyaka İlçesi'nde, alacak konusunda aralarında husumet bulunan ...
 
İzmir’de son biletler kapış kapış!
Milli Piyango'nun, büyük ikramiyesi 55 milyon TL olan yılbaşı özel çekilişine ...
İzmir’deki korkunç kazaya 2 kurban daha!
İzmir’in Foça İlçesi'nde, geçen cumartesi günü 2 otomobilin çarpıştığı, ...
Nakil aracı faciasında beraata savcı isyan etti
Yargıtay Savcısı, Kayseri'de 5 mahkumun yanarak can verdiği nakil aracı ...
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Erkekler bastığım kaldırımı öperdi!’
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva