HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
7 Ağustos 2024 Çarşamba - 11:13

Eşrefpaşa Hastanesi’nde temeller atıldı!

Eşrefpaşa Hastanesi ek binasının temel atma töreninde konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, “Ruhsatını kaybetme tehlikesi yaşadı. İhalenin yeniden yapılması ve inşaat çalışmasının başlaması gerçekten zordu. O günlerde bana bu tehlikeden bahsettiler. Ben doktorum ve bu şehrin doktor belediye başkanlarından biri olarak, benim dönemimde hastanenin ruhsatını kaybetmesi demek, benim görevi bırakmam demek" dedi.

Eşrefpaşa Hastanesi’nde temeller atıldı!

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Türkiye’de tek belediye hastanesi olma özelliğini taşıyan İzmir Büyükşehir Belediyesi Eşrefpaşa Hastanesi’nde ameliyathanelerin de içinde yer aldığı blok 30 Ekim 2020 depreminde ağır hasar almış ve sonrasında yıkım kararı alınmıştı.

Yeniden inşa süreci için Büyükşehir Belediyesi tarafından düğmeye basıldığı süreçte ihale sürecinde yaşanan gecikme nedeniyle ek süre talebi gündeme gelmişti. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay ek süre için bakanlığa başvuruda bulunurken AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ’ın da desteği ile ek süre talebi onay bulmuştu.

Bakanlıktan çıkan karar sonrası harekete geçen İzmir Büyükşehir Belediyesi, ihale sürecinde sona gelinmesinin ardından bugün Eşrefpaşa Hastanesi’nin temel atımını gerçekleştirdi.

TUGAY: GÖREVİ BIRAKMAM DEMEKTİ
Temel atma töreninde konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay hastanenin önemine vurgu yaparken , “Eşrefpaşa Belediye Hastanesini uzun uzun anlatmaya gerek yok. Bizler, yaşları itibariyle İzmir’de geçmiş dönemlerde yaşamış kimimiz genç, kimimiz yaşlı insanlar olarak, hayatımızın bir parçası oldu burası. Böylesine özel bir kurumun var olduğunu hepimiz biliyoruz. Sadece İzmir’de ve İzBB’nin bir belediye hastanesi var. Bu hastane, sıkıntıda, zorda olan herkesin hizmetinde oldu, elinden geleni yapmaya çalıştı. Felaketlerde, afetlerde de üzerine düşeni yapan, gurur duyduğumuz bir sağlık kuruluşu oldu. 2020 depreminde hizmet binası hasar gördü ve yenilenme ihtiyacı doğdu. Ben 4 aydır belediye başkanıyım. Göreve başladığımda yıkım kararı alınmış, ihale aşamasına gelmiş durumdaydı. Ancak ilk ihalede, ihaleye katılan olmadı. Ruhsatını kaybetme tehlikesi yaşadı. İhalenin yeniden yapılması ve inşaat çalışmasının başlaması gerçekten zordu. O günlerde bana bu tehlikeden bahsettiler. Ben doktorum ve bu şehrin doktor belediye başkanlarından biri olarak, benim dönemimde hastanenin ruhsatını kaybetmesi demek, benim görevi bırakmam demek. Böyle bir şeyi kabul edemem, ne yapıp ne edip ihaleyi yapacağız ve inşaat başlayacak dedim. Bazı gazetelerde “yapamazlar, edemezler” lafları oldu. Ancak her biriyle ayrı ayrı gurur duyduğum bürokrat arkadaşlarımız tüm özveri ile çalışıp bu aşamaya geldiler. 8 Temmuz’da yer teslimi yapıldı, o günden beri zemin çalışması yapılıyor, bugün de resmi temel atma törenini gerçekleştireceğiz” ifadelerini kullandı.

PEK ÇOK SORUNUNA HEP BİRLİKTE ÇÖZÜM GETİRECEĞİZ
Ülkedeki sağlık sistemi hakkında da eleştirilerini yönelten Başkan Tugay, “Türkiye’de sağlık hizmetlerinin sürekli geriye gittiğini konuştuk. İnsanlar uzun süredir hasta olmasın diye değil de hasta olsun ve müşteri olsun diye bir politika yürütülüyor. Sağlık hizmetinin kamu hizmeti olarak insanlara ücretsiz verilmesi gerektiğini, devletin temel görevlerinden birinin bu olduğunu biliyoruz. Ancak ihmal edilen önemli bir görev, insanların hasta olmamasını sağlamak, hastalıkları erken aşamada yakalamak. Dolayısıyla koruyucu hekimlik, toplum sağlığı hizmetlerini eksik görüyor. Bu anlamda devletin yeterli olmadığını görüyoruz. Bu bina tamamlanana kadar İzmirlilerin hasta olmaması için çalışacağız. Şehrin dört bir yanında poliklinikler açan güzide kurumumuzun kentin dört tarafında hizmet verir hale getireceğiz. Bu bizim bu şehre olan borcumuz. Bu yapacağımız çalışmanın bu dönemde olacağını belirtmek isterim. Bu çalışmanın bu noktaya gelmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bundan sonra hem bu binada hem de İzmir’in dört bir yanında sağlık hizmetlerini insanlarımızla buluşturacak olan tüm sağlık çalışanı arkadaşlara ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Çok güzel bir bina olacak. Sizlerle birlikte inşallah daha çok açılışta olacağız. İzmir’in uzun süredir bekleyen pek çok sorununa hep birlikte çözüm getireceğiz. İzmir’i halkçı ve sosyal belediyecilik ile tekrar tekrar buluşturmaya devam edeceğiz” dedi.

MUTLU: BU SADECE BİR YAPI DEĞİL
Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu ise ilçesi için hastanenin önemine dikkat çekerken, “Sağlık hizmetlerine erişimin eşit olmadığı bir toplumda ne adaletten ne demokrasiden ne eşitlikten bahsedebiliriz. Bu bakımdan İzBB bünyemizdeki Eşrefpaşa hastanemiz toplumcu anlayış ile hizmet üreterek yerel anlamda salık başarılarının temsilcisi olmuştur. Türkiye'nin ilk ve tek belediye hastanesi olan hastanemiz yeni bir kademe ilerliyor. Eşrefpaşa ek hizmet binasını ilçemiz için çok kıymetli olduğunu farkındayız. Bunun için çok gururluyuz. Bu sadece bir yapı değil. Sağlık alanında İzmir'de büyük bir dönüşümün, adımın da bir simgesi. Komşularımızın ihtiyaçlarına hizmet edecek bir yapı olacak. Böylesine sağlık hizmetini Konak ve İzmir’e kazandıran Cemil Tugay’a teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

 

 
İzmirli iş kadınını ölüm sokakta yakaladı!
 
Buca'da can dostlara destek!
YORUMLAR
Toplam 13 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Çetin 8 Ağustos 2024 Perşembe 11:37

Eleştiri yapacaksanız adam gibi eleştiri yapın TROL olarak değil. Ben annemi 2022 yılında kaybettim , babam 94 yaşında çok büyük sıkıntılar atlattım hepsinde Eşref Paşa hastanesini desteğini gördüm gerek evde bakım hizmetleri gerekse yatarak tedavide gösterdikleri ilkgi ve alakaya minnettarım. Babam şu an sağlıklı yaşıyorsa başta Dahiliye Uzman Dr Serkan bey olmak üzere hastane Doktorları sayesinde. O donanımlı Şehir hastanesinde bulamazsınız o yardımı sadece benden değil kafasıyla haksız eleştiri yapmayın.

Yorumu oyla      0      0  
Bilge 8 Ağustos 2024 Perşembe 11:24

Sağlık sisteminin ne hale geldiği belli . Eşrefpaşa Hastanesi Türkiye’ye örnek Belediye Hastanesi’dir . Devlet hastanelerinin acilen sağlık bakanlığının tüm bütçesi ile Belediyelere devredilmelidir.

Yorumu oyla      0      0  
Sak 8 Ağustos 2024 Perşembe 08:33

Hilesiz,hurdasız güzel işler yapılınca deliriyorlar.

Yorumu oyla      0      0  
8 Ağustos 2024 Perşembe 00:57

sağlık bakanlığına devretsinler de onlarda gidip dağın başına hastane yapsınlar değil mi? yav bir gidin de az ötede boş konuşun. 10 yılda hastaneyi zor bitirmişler, boş boş konuşuyorlar.

Yorumu oyla      0      0  
Lombak 7 Ağustos 2024 Çarşamba 23:25

İyi gelişmeleri alkışlamak gerek. Fesat üretmeye gerek yok. Yoksa y-chp'ye benzersiniz. Başkan hepimizin başkanı. Hatalarını direkt yazıyoruz zaten. Belediye'nin niçin hastanesi olmasın ki? Normal. Hizmet Binası da hastanenin tarihi bir bölümüdür.

Yorumu oyla      0      0  
Az Bilmiş 7 Ağustos 2024 Çarşamba 16:55

En doğrusu nedir. En doğrusu bu hastane teşekküllünü SAĞLIK BAKANLIĞINA devretmektir.

Yorumu oyla      1      7  
Vatandaş... 7 Ağustos 2024 Çarşamba 16:26

Bu da tunc soyerin bıraktığı opera binası gibi izmire bir hediyesi olucak bence

Yorumu oyla      2      2  
.. 7 Ağustos 2024 Çarşamba 15:50

Kimi Hizmeti eleştirmiş, Kimi Hizmetten memnun, Kimi hemen siyasete ayırımcılık yapmış her zamanki zihniyet. Benden değilsiniz siz böylesiniz şöylesiniz. Önce insan olamamışlar haberleri yok.

Yorumu oyla      2      0  
7 Ağustos 2024 Çarşamba 15:47

Ekonomi çok iyi olduğu için zamanında bitmedi değil mi?

Yorumu oyla      0      0  
7 Ağustos 2024 Çarşamba 14:01

Bakanlığa teşekkür etmeniz gerekir ek süre istemişsiniz zamanında bitiremediğiniz için. Her zaman ki gibi nankörsünüz. Bu yüzden iki yakanız bir araya gelmiyor.

Yorumu oyla      1      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bayraklı’dan ihtiyaç sahibi ailelere destek
Bayraklı Belediye Başkanı İrfan Önal’ın sosyal belediyecilik vizyonuyla ...
Karşıyaka’da hayaller gerçeğe dönüşüyor!
Karşıyaka Belediyesi; İlçe Halk Eğitim Merkezi iş birliğinde düzenlediği ...
Memur krizinde son durum: Tugay teklifi arttırdı!
İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri ...
 
Başkan Çelik'ten muhtarların sorunları için söz: Kalıcı çözümler bulacağız!
Bergama Belediye Başkanı Prof. Dr. Tanju Çelik, merkez mahalle muhtarları ...
Güzelbahçe’den gençlik şöleni!
Güzelbahçe Belediyesi, Körfezin ilk ve tek mavi bayraklı plajında 1.Gençlik Şöleni düzenleyecek.
Büyükşehir’den yeşil dönüşüm!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’ye örnek bir çevre projesine daha ...
 
İzmir’in parklarında seferberlik!
İzmir Büyükşehir Belediyesi kentin dört bir yanındaki parkların zeminlerini ...
Başkan Tugay'dan Tire mesajı: Önceliğimiz temel belediyecilik hizmetleri!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay'ın ilçelerde düzenlediği ...
Mehmet KARABEL yazdı... Alkışlar sanatçı başkana!
Mehmet KARABEL yazdı... Alkışlar sanatçı başkana!
 
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Umutsuzluğun doruklarında yaşam meselesi
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Beyhude yakınmalar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Böyle yayın yasağı olmaz!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Yunan’a kahveli mesaj!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çiçeklerin açtığı bugün ‘memleket’ bayramıdır!
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk, esir yunan komutanına ne dedi?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kadı ola davacı…
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Gazzeli çocuklara mektuplar (2)
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Lider olmak
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Dünya Okuryazarlık Günü kutlu olsun!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva