HABERLER>POLİTİKA
29 Aralık 2011 Perşembe - 20:24

Eski Vekil Hasgür’den yeni inciler!

AK Parti İzmir eski Milletvekili Prof. Dr. İbrahim Hasgür, sosyal paylaşım sitesi Fecebook üzerinden yaptığı Kürt sorunu ve Demokratik açılım konularındaki yorumlarına tepki alınca yeni açıklamalar yaptı. Hasgür, ‘yanlış anlaşıldım’ dese de tartışmaları sürdürdü.

Eski Vekil Hasgür’den yeni inciler!

FATİH YAPAR/EGEDESONSÖZ. Facebook üzerinden yaptığı yorumlar ve paylaştığı fikirlerle dikkat çeken Hasgür, Anadolu Birliği Derneği’nin yaptığı sert eleştiriye yine bir paylaşımı üzerinden cevap verdi. Diyarbakır Bağımsız Milletvekili Leyla Zana’nın gündeme getirdiği  açıklamalara gönderme yapan Hasgür, “Bakın arkadaşlar, Leyla hanıma göre Kürtler ne istiyorlarmış? Herkes okusun da ibret alsın... İşte demokratik açılımdan istedikleri ve kastettikleri bu...Ama bu bütün Kürt kardeşlerimizi bağlamaz...Ve biz o kardeşlerimizin bu vatan haini gibi düşünmediğini de gayet iyi biliyoruz ve o kardeşlerimizi tenzih ediyoruz...Ama bu şekilde sanki bütün Kürtlerin temsilcisi gibi ortaya çıkarak bölünmekten ve kendi devletini kurmaktan bahseden adı geçen kişi ve kişiler gibi zevatlara da bu milletin bölünmesini ve bu vatanın parçalanmasını istemeyen gerçek Kürt kardeşlerimizin de tepki koymasını, lanetlemesini istiyoruz...Haydi bakalım,hodri meydan! Bizim kısacık yorumumuz için ortalığı ayağa kaldıranlara sesleniyorum. Buyurun Leyla Zana’yı da bir basın toplantısı ile lanetleyin. Ona ‘sen bizi temsil edemezsin, biz bin küsur yıldır bu vatanda Türk kardeşlerimizle birlikte yaşadık, bizi kimse bölemez ve bu vatanı parçalayamaz’ deyiniz. Deyiniz ki ilk önce ben sizi alkışlayayım ve tebrik edeyim” ifadelerini kullandı.
 
BATI’YA DAHA AZ YATIRIM YAPILDI
Sözlerinin yanlış anlaşıldığını belirten Prof. Hasgür, “Son zamanlarda artan bir şekilde gündeme getirilen ve sürekli pompalanan "Kürt insanın demokratik hakkı, kimlik hakkı, eğitim hakkı, ekonomik hakkı vs. gibi yayınlarla adeta ülkeyi oluşturan halklar arasında sanki bir ayrımcılık yapılıyormuş, birilerine daha fazla hak ve özgürlük, Kürt halkına da tam tersi olarak ezilme, asimilasyon ve yok etme politikaları uygulanıyormuş gibi bir hava verilmektedir. Halbuki, tek parti döneminde yapılan bazı uygulamaları dikkate almazsak ne geçmiş dönemlerde ne de özellikle AK Parti hükümetleri dönemlerinde bu türlü bir uygulamanın varlığından bahsetmek mümkün değildir.Tam tersi özellikle AK Parti hükümetleri dönemlerinde Doğu ve G.Doğu Anadolu’da yaşayan vatandaşlarımıza yönelik çok büyük oranda iyileştirmeler yapılmış, adeta batıya bir yatırım yapılırken bu bölgelere 3-4 katı yapılarak bu bölgenin maddi ve manevi kalkınmasının gerçekleştirilmesi yolunda çok önemli adımlar atılmıştır.Söz gelimi Bugün Doğu ve Güney Doğu’da yapılmış yollar, köprüler, barajlar vs.nin pek çok batı ilinde olmadığı herkesin malumudur.Ayrıca nüfus ve coğrafi açıdan hiç de uygun olmamasına rağmen her Doğu ve Güney Doğu şehrine Üniversite açılarak buraların eğitim açısından da batıdan farkının kalmamasına özen gösterilmiştir.Adeta bütün bunlarla bir çok ekonomik teşvik paketleri sağlanmak suretiyle Doğu ve Güney Doğu bölgesindeki illerimiz ayrıcalıkla konuma getirilmiştir.Ayrıca vatandaşların kendi anadillerini serbestçe öğrenebilmeleri için dil merkezleri açılmasına imkan verilmiş,üniversitelerde Kürt dili araştırma enstitüleri açılmış,ayrıca resmen bir TRT kanalı da Kürtçe yayına başlamıştır.
Fakat bütün bu ya ve benzeri pek çok güzel adım birilerine yetmemiş hem bunları kendilerinin savaşmaları neticesinde elde edilmiş haklar olduğu şeklinde istismara girişmiş, hem de demokratik haklar adı altında kendi dillerinin resmi dil olarak kabul edilmesi, özerklik ve hatta bağımsızlık gibi farklı taleplerin içine girmişlerdir” dedi.
 
ET VE TIRNAK GİBİYİZ
İfade özgürlüğü, demokratik hak, gösteri ve yürüyüş hakkı adı altında pek çok Doğu ve Güney Doğu illerinde terörün zemin bulduğunu anlatan Prof. Hasgür, “İstediği gün ve saatte insanları tehdit, şantaj ve korkutmak suretiyle sokağa dökmüş, çoluk çocuğunu dağa kaldırmış, dükkanlarına kepenk indirtmiş değişik isimler altında açtığı eğitim merkezlerinde de resmen terör örgütünün propagandasını, altyapı çalışmalarını yapmıştır. Buna örnek Türkiye’nin her tarafında açılmış ve mahkemeler tarafından da kabul edilmiş KCK davalarıdır. Terör örgütü demokratikleşme ve sivil siyaset adı altında her türlü terör eylem ve hazırlığını yapar hale gelmiş ve getirilmiştir. Biz yaptığımız açıklama ve yorum ile demokratik haklar adı altında ülkemiz ve milletimize yönelik bu türlü tehdit ve tehlikelere dikkat çekmek istedik. Yoksa bin yıldır birlikte kardeşçesine yaşadığımız, kız alıp kız verdiğimiz, adeta et ve tırnak haline geldiğimiz Kürt kardeşlerimizi aşağılamak, onlara hakaret etmek ve onların bir kısım haklarını ellerinden almak gibi ne bir derdimiz ne de bir arzumuz olabilir. Bu ülke, anayasamızın başlangıç ilkelerinde de ifade edildiği gibi birlik ve beraberlik içinde daha nice asırlar bölünme ve parçalanmadan yaşayacaktır. Bu birlik ve beraberliği bozmak isteyen, demokratik haklar kılıfı altında menfur emellerini gerçekleştirmeye çalışanlar her zaman karşılarında bu milleti bulacaklardır. Kimsenin kimseye üstünlük iddiasında bulunmadığı, kardeşliğin hakim olduğu, tek üstünlüğün hukukta olduğu bir ülkede yaşamanın herkesin ideali olması dileğiyle saygılar sunarım” ifadelerini kullandı.
 
HAYDİ GEL
Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay’ın yeni demokratik açılım paketi ile ilgili yaptığı açıklamalara “Bu arkadaş söylüyorsa eyvay eyvah” diyen Hasgür, Atalay’ı yine eleştirdi. Prof. Hasgür, “Evet, demokratik açılımla kimlerin nasıl kurtarılacağı ve terör örgütüne nasıl suni teneffüs kazandırılacağı yavaş yavaş ortaya çıkıyor. Sayın Çillerin bir zamanlar meşhur olan tabiriyle "Hayırlı olsun, hayırlı olsun" dedi. Hasgür aynı konu ile ilgili de “Eğer burada anlatılanları demokratik açılım adı altında hayata geçirirlerse, bir kaç yıl içinde Doğu ve Güney Doğu Anadolu’ya veda edebilirsiniz. Arkasından büyük şehirlerde de kurtarılmış bölgeler oluşturulur, zaten bazı yerlerde oluşmaya da başladı. Ondan sonra askerlere davetiye çıkarılır, haydi gel bizi kurtar diye. Artık demokratikleşme deyince korkar olduk. Tutuklu Ergenekon milletvekillerini kurtarma operasyonu ne zamandan beri demokratikleşme oldu? Bakalım ayrıntılar çıktıkça göreceğiz. Ama bunları yapanları milletin affetmeyeceği de unutulmasın. Demokratikleşme adı altında Ergenekon tutuklularını affedenler de Ergenekon’a yaranacaklarını hiç zannetmesin” açıklamaları yaptı.

BEN BİLE KURTARAMAM
Hasgür, Fransa’da 1915 olaylarının inkarını suç sayan yasa tasarısını meclise sunan iktidar partisi UMP Milletvekili Valerie Boyer ölüm tehditleri aldığını açıklaması konusunda ise, “Valla bu Türklerin sağı solu belli olmaz. Yaparlar mı yaparlar. Sonra kızım seni ben bile kurtaramam, bak söylemedi deme” notunu düştü.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
cemil bagatur 30 Aralık 2011 Cuma 11:49

senın gıbı bır ınsanı burada muhatap edıyorlar

Yorumu oyla      12      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP Konak AK Parti'yi vatandaşa şikayet etti
CHP Konak İlçe Başkanı Aytekin Tunus ve ilçe yönetim kurulu üyeleri, 60 ...
'Hak ettikleri bombalanarak öldürülmek değildi'
CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın, Türkiye-Irak sınırında meydana ...
'Başımızdan eksik olmaması için duacıyız'
İçişleri Bakanı Şahin'in terörle ilgili sözlerine sanatçılardan yanıt ...
 
İzmir'den hangi kente direkt uçuş başladı?
İzmir-Eskişehir direkt uçuş seferleri dün Eskişehir’de düzenlenen törenle ...
CHP İzmir'de büyük operasyon: Sürpriz başkan Türsen mi?
İki günlük Ankara ziyareti sırasında CHP Genel Merkezi’ne de sürpriz bir ...
MHP'li Akçay'dan Arınç'a tepki
MHP Manisa Milletvekili Erkan Akçay, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın ...
 
Görevden alındı, CHP'yi 'Silivri'ye benzetti
'Demokratik tüzük' talebi nedeniyle CHP Kadın Kolları Genel Başkanlığı'ndan ...
Bayır'dan Ak Parti'ye veryansın!
Kongre havasına giren CHP İzmir İl Örgütü'nde ilçe yarışları için geri ...
Bakan Yıldırım'dan bomba açıklamalar: Büyükşehir'e aday mı?
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım bomba açıklamalar ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Şimdi ne olacak?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva