HABERLER>POLİTİKA
28 Temmuz 2012 Cumartesi - 10:35

Eski Bakan Aydın: Öcalan asılmamak şartıyla verildi

MHP Genel Başkan Adayı, Eski Bayındırlık Bakanı Koray Aydın, MHP’nin Abdullah Öcalan’ın asılmamak kaydıyla Türkiye’ye verildiği söylemeyerek hata yaptığını açıkladı.

Eski Bakan Aydın: Öcalan asılmamak şartıyla verildi

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ - Milliyetçi Hareket Partisi’nin 4 Kasım’da gerçekleştireceği 10. Büyük kurultayı için hazırlıklar sürerken Genel Başkan Devlet Bahçeli’ye rakip olarak çıkması beklenen isimlerin alan çalışmaları devam ediyor. Henüz adaylığını açıklamayan Bayındırlık ve İskan eski Bakanı Trabzon Milletvekili Koray Aydın İzmir’e gelerek partililerle buluştu. Bin kişinin katıldığı Bayraklı Belediyesi Havuz Düğün Salonu’nda gerçekleştirilen iftar programına İzmir eski Milletvekili Yusuf Kırkpınar’ın yanı sıra partide görev yapmış çok sayıda kişi de destek verdi. Programın ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Aydın, MHP’nin değişen düzen içinde günün koşullarına göre politika üretmekte geç kaldığını anlattı. Aydın, terör konusundan, ekonomiye, TOKİ’den parti içi çalışmalara kadar birçok konudan bahsetti.

SOKAĞA ÇATIŞMAYA DEĞİL TARTIŞMAYA İNECEĞİZ
Partinin yeni dönemde alandaki çalışmalara ağırlık vermesi gerektiğini anlatan Aydın, hükümetin söz verip de yapamadıklarını, yanlışlarını söyleyeceklerini söyledi. MHP’nin toplumsal muhalefet yapacağını ifade eden Aydın, “ İşsizlik üzerinden, çevre sorunları üzerinden, toplumsal yaşam şartları üzerinden muhalefet yapacağız. MHP, daha önce girmediği ya da kıyısından kenarından geçtiği politikaları yürürlüğü koyacak. Bizim ülkenin ekonomik, siyasi, askeri, ticari ve birçok konularında çok söyleyeceklerimiz var. Bunları zamanı geldiğinde anlatacağız. Parti olarak Türkiye’nin 2023 vizyonunu ilk biz ortaya koyduk. Sonra başbakan hırsızlık yaptı ve bunu bizden çaldı. Şimdi ise sesi gür çıkıyor. Biz artık sokaklara ineceğiz. Sokaklar derken bilinen, anlatılan ve yanlış yorumlanan şekli ile değil. Sistemi kahvehanelerde, alışveriş yaptığımız markette, manavda ve sohbet ortamlarında sorgulayacağız. ANAP’ı yıkan partinin kahvehanelerde tartışılır hale gelmesidir. AKP henüz kahvehanelerde, toplumun bulunduğu yerlerde tartışılır hale gelmedi” diye konuştu.
 
BİZ FİNANSÖR BİR PARTİYİZ
MHP saflarında yer alan birçok ismin, ülkücülerin iktidar partisini tercih ettiğini ifade eden Aydın, buna gerekçe olarak MHP’nin günün değişen koşulları karşısında yeterli politika üretememesinden kaynaklandığını söyledi. Aydın, “ Biz finansör bir partiyiz. İktidar partisi, muhalefet partileri, cemaatler hep bizden besleniyor. Sürekli oralara mensuplarımız gidiyor. Bundan sonra kendi kendimizin finansörü olacağız. Yeni Türkiye ve yeni Dünya düzenine göre hareket edeceğiz. Tabi ki bu kadar bir araya gelme, birleşme ve iktidar olma hedefi taşıyan bir yapılanma diğer kendisine yakın yapılanmalarla bir araya gelecektir” dedi. Aydın, AK Parti’nin son dönemde yaptığı Has Parti benzeri birleşme çalışmalarının Büyük Birlik Partisi ile yapılabileceğinin de sinyalini verdi.

 
PARTİMİN LİDERİNİ TARTIŞMAM
Partiye gönül vermiş insanları ziyaret ettiğini onlarla bir araya geldiğini anlatan Aydın, programının ve çalışma düzeninin belli olduğunu söyledi. Adaylığını henüz resmen ilan etmediğini belirten Aydın, “Yol haritamız belli. Ben parti terbiyesini ve geleneklerini iyi bilen bir insanım. Partimin lideri ve oluşumu hakkında asla bir şey söylemem. Partimin kimliğini eleştirmem. İktidar hedefimize sekte vuracak en küçük bir açıklamayı yapmam. Bu zamana kadar olmadığı gibi bundan sonra da kişilere yönelik açıklamalarım olmayacak. Mevcut arkadaşlarımızın bizden farklı düşünceleri olabilir. Aykırı düşünceleri olabilir ama hepimiz ülküdaşız. Aynı dava için mücadele ediyoruz” dedi. Aydın, Ramazan’dan sonra adaylığını ile ilgili açıklama yapacağını dile getirdi.
 
BİRLİK MESAJI
Aydın, partiye küsen, partiden ayrılan kişiler için de çalışma yapılacağını söyledi. Kendilerinin “genel af” adını verdikleri çalışmayı göreve gelmeleri halinde başlatacaklarını anlatan Aydın, “MHP kendisini iktidara taşıyacak hedefleri maalesef ortaya koyamadı. Rüzgarın savurduğu yöne doğru gitmek zorunda kaldık. Köklü bir siyasi partinin ciddi iktidar hedeflerinin ve çalışmalarının olması gerekir. Türk siyasi hayatı yeniden şekilleniyor. Aslında AKP’nin de yeniden yapılanan düzen içinde yerini alması gerekir. Aksi halde onu da sıkıntılı süreç bekliyor. MHP’nin süreci iyi okuması gerekir. Biz kesinlikle partide ‘a gitsin, b gelsin’ demiyoruz. Bu anlayışta da değiliz. Herkesle barışmamız gerekir. MHP içinde genel bir af çıkması gerekiyor. Bu sistem hayata geçirilmelidir. Küskünler ve partiden ayrılanların yeniden dönüşü için gereken çalışma yapılmalıdır. Bir aile içinde bile bireyler arasında sıkıntılar, anlaşmazlıklar olur. Ama biz büyük bir aileyiz. Bu anlayış ile hareket etmeliyiz. Aykırı düşünceleri sürekli eler, eleği sallarsak muhakkak alta birileri düzenli olarak düşer. Siyaset insan yönetme, bir araya getirme ve idare etme sanatıdır” dedi

İSYAN ETMELİYİZ
İktidar partisinin tüm olumsuz şartlara ve koşullara rağmen sistemdeki çatlakları göstermeden işini yürüttüğünü anlatan Aydın,”Bugün AKP, milliyetçiden daha milliyetçi, liberalden daha liberal, sosyalistten daha sosyalist, bölücüden daha bölücü bir siyaset izliyor. Bu bir başarıdır. Bunu söylemek lazım. Bu başarıyı söylemezsek olmaz. MHP toplum tarafından algılandığı biçimi ile siyaset yapmaya devam ederse hiçbir şekilde başarılı olamaz. Bu şekilde bir siyaset anlayışı bize başarı getirmez. Yiğit duruşumuza kavuşmamız gerekir. Sinerek, kenara çekilerek durmak bize yakışmaz. Sisteme isyan etmemiz gerekiyor” diye konuştu.

ÖCALAN ASILMAMAK ŞARTIYLA VERİLDİ!
Terör sorununun Türkiye’nin başına bela olmuş en büyük sorunlardan biri olduğunu ifade eden Aydın, çözümün ortaya konulduğu andan itibaren geçen sürede terörün yeniden büyüdüğünü söyledi.

Aydın, “Terör, aslında 2002 yılında tamamen çözülmüş, bitirilmişti. Terör konusunu çözen MHP sosyal konularda da çalışmalar yapabilir. Şimdi inisiyatif başkalarının elinde... Şu anda terör konusunda çözülen bir şey yok. Her şey içinden çıkılamaz bir hale geldi. İktidar terörü çözemediği gibi Kıbrıs sorunu ve Ermeni meselesi ile ilgili de bir çalışma yapamadı” dedi.

Aydın, “Terör örgütü lideri Abdullah Öcalan yakalandıktan sonra asılmaması için MHP’nin karara imza atmadığı yönündeki eleştiriler halen sürüyor. Sürekli gündeme getiriyorlar. Ne diyorsunuz” sorusuna da cevap verdi. Aydın, “Bu konu çok sığ bir mesele. Biz, Oslo görüşmelerini tartışalım. Orada olanlar sonradan ortaya çıktı. Bu konuda geçmişte MHP ‘devlet sırrı’ gerekçesiyle bazı konuları açıklamadı. Öcalan’ın yakalanması ve getirilişi ile ilgili öncesinde yaşananları anlatmadı. MHP, Öcalan’ın asılmamak şartıyla bize verildiğini, bu konuda söz verilerek getirildiğini söyleyebilseydi aslında halen daha devam eder sorunun cevabını o zamandan vermiş olacaktı. Maalesef ‘devlet sırrı’ denilerek bu açıklama yapılmadı. Şimdi bakıyorsunuz ki her şey ortada. Devlet sırrı mı kaldı?. Ben Öcalan’ın idam edilmemek gerekçesiyle Türkiye’ye verildiğini anlatan en az 50 kitap okudum. Bunlar yazıldı. Şimdi de iktidarın yaptığı görüşmeler var. PKK çıkıp ‘açıklarım’ diyerek zaman zaman tehdit bile ediyor” ifadelerini kullandı.
 
TOKİ’Yİ YERLE BİR EDECEĞİM!
AK Parti’nin vatandaşa ulaşmada kullandığı TOKİ çalışmaları hakkında da konuşan Aydın, yürüyen sistemi eski bir Bayındırlık ve İskan Bakanı olarak da değerlendirdi. Vatandaşın işleyen çalışma ile soyulduğunu anlatan Aydın, “AKP’nin yaptığı toplu konut sistemi elime geçerse ilk yapacağım iş o sistemi yerle bir etmek olacak. Çünkü rant odaklı düşünenlerin yönettiği bir ortam var. Vatandaşa satılan evlerin fiyatlarının gerçek rakamlarının ortaya çıkartılması gerekiyor. Aslında ‘ucuz’ denilerek verilen konutların maliyetleri daha düşük. TOKİ, vatandaşın üzerinden kar etme sistemini yürütüyor. İnsanlar bunu bilmiyor” dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çıray: Hayvancılığın geldiği nokta ya haciz ya mezbaha!
Kredi ile alınan inekler üreticinin başına adeta dert oldu. İzmir İli ...
“Hakimler AKP’nin sopalığını yapıyor"
Ergenekon davasında CHP'li vekillerin tahliye talebinin reddedildiği kararı ...
CHP'li vekillerin tahliye talebine ret
Ergenekon davasında, tutuklu yargılanan CHP'li milletvekilleri Mehmet ...
 
AK Partili vekilin oğlu polisleri sıraya dizdi!
Aydınlık Gazetesi'nin haberine göre Polisler AKP'li vekilin oğlunun karşısında ...
CHP’li Türeli sordu: Sadece 7 kişiye yardım yeter mi?
Payamlı’da dolu nedeniyle zarar gören 100’den fazla üreticiden sadece ...
Kılıçdaroğlu A Takımı’nı haftabaşı açıklayacak
CHP’de merakla beklenen yeni Parti Meclisi’nin ilk toplantısında konuşan ...
 
MHP Genel Başkanlığı için yollarda: İzmir'de iftar
MHP Genel Başkan adaylığını Eylül ayında açıklayacak olan Trabzon Milletvekili ...
CHP’de İzmir rüzgârı MYK’da da esecek mi?
CHP’de gözler, yarın ki Parti Meclisi toplantısına çevrildi. MYK üyelerinin ...
AK Parti Bornova’ya Ramazan’da vekil dopingi!
Paylaşma ayı Ramazan’ı ‘Gönül sofraları’ kurarak karşılayan AK Parti Bornova ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Gönlüm hep seni arıyor neredesin?
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Kirpi ikilemi – Hayır deme sanatı
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmirli giderek kendini daha kötü hissediyor
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli meseleler 7
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bir portre: Sadullah Usumi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Tire pazarında…
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İsrailli çocuklara mektuplar (2) Barış sizin elinizde çocuklar!
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Nasıl toprak reformu yapılmalı?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Yaşamak...
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
19’undaki genç, dedesi yaşındaki adama nasıl yumruk atar?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva