HABERLER>SPOR
14 Mayıs 2011 Cumartesi - 19:25

Erzik'ten '2020' müjdesi

UEFA 1. Asbaşkanı Şenes Erzik, 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası'nın büyük ihtimalle Türkiye'nin evsahipliğinde düzenleneceğini söyledi.

Erzik ten  2020  müjdesi

İSTANBUL - UEFA 1. Asbaşkanı Şenes Erzik, Kadir Has Üniversitesi Spor Hukuku Araştırma Merkezi'nce, Spor Hukuku ve Yönetimi ile Spor İletişimi Sertifika Programı çerçevesinde ''UEFA'da 30 Yıla Yaklaşırken'' başlığıyla düzenlenen söyleşiye katıldı.
 
Bir öğrencinin, ''2016 Avrupa Şampiyonası evsahipliği için yapılan oylamada Fransa'ya karşı 6 oy çıkması aslında sizin başarınızdı. Ancak burada bile eleştirildiniz. 'Ben ne yapıyorum?' diye düşündünüz mü?'' şeklindeki sorusu üzerine Erzik, ''Eleştirilere, takdir edilmemeye alıştım. Türkiye'de bir de tereciye tere satmaya çalışan insanlar var. Benim dışarıya götürdüğüm, insanlarla tanıştırdığım insanlar beni gazete sayfalarında eleştirdi. Ta ki ben, '2020 için susuyorum, beni konuşturmasınlar' deyinceye kadar. O zaman sustular. Beğenmeyenler var ama 7'ye karşı 6 oy başarıydı. 2020 adaylığı için iyi oldu. Bardağın dolu tarafını görmek gerekir. Kesin konuşmak istemiyorum ama 2020'yi büyük ihtimalle alırız'' dedi.
        
YASA DIŞI BAHİS VE ŞİKE
Futbolda problemlerin giderek büyüdüğünü ve artık ''futbolun sadece futbol olmadığını'' dile getiren Erzik, FIFA ve UEFA'nın yasa dışı bahisle mücadele konusuna özel önem verdiğini dile getirdi.
 
Antalya'da kamp yapan Litvanya, Bolivya, Bulgaristan ve Estonya takımlarının maçlarına ilişkin şike iddialarına değinen Erzik, ''Her gün dış basında bu konu işleniyor. Nitekim FIFA bir soruşturma başlattı. Maçların Antalya'da oynanması nedeniyle Türkiye'nin de ismi geçiyor. Ben Türkiye'nin isminin geçmesinden üzüntü duyuyorum. Türkiye Futbol Federasyonu 'Benim haberim yok' diyor, gerçekten de yok, haber verilmemiş. Ancak artık bazı olaylar 'Benim haberim yok' sınıfına girmiyor. Dolayısıyla herkes her şeyi takip etmek, haberdar olmak zorunda'' dedi.
        
MORINHO
Şenes Erzik, bir soru üzerine, Real Madrid Teknik Direktörü Jose Morinho'nun kendisini de suçlayan ifadelerine değinerek, ''Morinho beni niye suçluyor, anlamadım. Özetle diyor ki, 'UEFA beni sevmiyor.' Bana göre bu bir bahane. Morinho'ya galiba birisi benim UNICEF'te çalıştığımı söylemiş. Ancak o, çok eksidendi. 1971-73'te bir çocuk maması projesinde çalışmıştım. Hayatımda gurur duyduğum olaylardan bir tanesiydi. Ancak Morinho hala UNICEF'te çalıştığımı zannediyor'' diye konuştu.
        
UEFA'DAKİ KURALAR
''UEFA'da çekilen kuralara ne kadar güvenebiliriz'' şeklindeki soru üzerine Erzik, ''UEFA'daki kuralara güvenin. Uzun yıllar ya ben kurayı çekiyordum ya da çekilen kuraları ben okuyordum. Benim olduğum yerde hile olmaz'' şeklinde konuştu.
 
Kendisinin futbolun içinde olduğu 35 yıl boyunca kurumsallaşma ve profesyonel yönetimi futbolda yerleştirmeye çalıştığını dile getiren Erzik, ''Türkiye'de yönetim yapısını beğendiğiniz kulüp var mı'' şeklindeki soruya, ''Şu anda beğendiğim bir kulüp yok'' cevabını verdi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Galatasaray'ın yeni başkanı belli oldu
Galatasaray Kulübü'nün 34'üncü başkanı belli oldu. Başkan adaylarından ...
Yine aynı hikaye: 2-4
Mendy ve Musa ile 2 kez öne geçen Bucaspor, skor avantajını yine koruyamadı, ...
‘Dünyanın en iyileri Madrid’te oynar’
La Liga ekiplerinden Real Madrid'e transfer olan Nuri Şahin, İspanyol ...
 
Çakır, U20 Dünya Kupası’na davet edildi
FIFA kokartlı hakem Cüneyt Çakır, Kolombiya'da düzenlenecek 2011 FIFA ...
Forlan Schuster’e İstanbul’u sordu
Transfer sezonunda adı Beşiktaş ile anılan Atletico Madrid'in Uruguaylı ...
Kocaman: Futbolcularıma sonuna kadar güveniyorum
Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, Ankaragücü maçı öncesi yaptığı ...
 
İzmir takımlarından güçbirliği
İzmir takımlarından Altay, Altınordu, Bucaspor, Göztepe, İzmirspor, Karşıyaka ...
‘Galatasaray Elmander ile görüşüyor’
İngiliz Daily Mail Gazetesi, Galatasaray'ın Bolton'ın İsveçli futbolcusu ...
İki dev Altaylı Okay’ın peşinde
Bundesliga şampiyonu Dortmund ile Bayern Münih'in, Altay'da forma giyen ...
 
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İşte 'gülen' ilk fotoğrafı!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva