HABERLER>GÜNCEL
4 Ocak 2012 Çarşamba - 12:18

Ersu Hızır avukatıyla mahkemelik oldu

Büyükşehir Belediyesi eski Genel Sekreteri Ersu Hızır avukatı Evra Döndü Yılmaz ile mahkemelik oldu. Yılmaz, “Ersu Hızır beni kullandı. Bunun hesabını soracağım” dedi.

Ersu Hızır avukatıyla mahkemelik oldu

FATİH YAPAR/EGEDESONSÖZ/ÖZEL - İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne düzenlenen operasyon ve sonrasında gelen tutuklamaların kilit ismi olarak gösterilen süreç içinde de Başkan Aziz Kocaoğlu’nun hakkında ağır ifadeler kullandığı ikinci adam eski Genel Sekreter Ersu Hızır ile avukatı Evra Döndü Yılmaz mahkemelik oldu. Yılmaz, Hızır ile arasında protokol imzaladığını, protokol kapsamında anlaştıkları avukatlık ücretinin ödenmediğini ifade etti. Hızır’ın kendisini kandırdığını dile getiren Yılmaz, 7. Asliye Hukuk Mahkemesi’ne alacak davası açtı. Hızır’ın görevden alınmasından sonra ilk açıklamalarını yapan ve otelde basın toplantısı düzenleyerek 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu’na göre konuşamayan mükevkilinin hakkını savunan Yılmaz’ın, Hızır ile mahkemelik olması kafaları karıştırdı.
 
BAŞKA MAHKEMEYE GİTTİ
Yılmaz’ın Hızır hakkında mahkemeye açtığı alacak davası geçtiğimiz günlerde karara bağlandı. Bu zamana kadar Hızır’dan yaptığı işlem karşılığında 9 bin TL para alan Yılmaz’ın üzerine istediği rakam 7. Asliye Hukuk Mahkemesi’nin yetkisini aştı. Toplam 7 bin 800 TL’ye kadar olan davalara bakan mahkeme dosyanın Asliye Ceza Mahkemesi’ne gönderilmesine karar verildi. Hızır ile avukatı arasında para anlaşmazlığı nedeniyle açılan dava önümüzdeki günlerde yeni mahkemesinde tekrar görüşülecek.
 
HIZIR’DAN KARŞI DAVA
Yılmaz’ın açtığı davaya Hızır’dan da yanıt gecikmedi. Hızır, avukatının kendisini süreç içerisinde yalnız bıraktığını, avukatlıktan çekildiğini ve bu durumun süreci etkilediğini dile getirdi. Yılmaz’ın davanın seyrini değiştirecek karar alıp avukatlıktan çekildiğini dile getiren Hızır, avukatı aleyhine 3 bin TL’lik tazminat davası açtı. Halen daha süren davada Hızır, mahkemeye yaptığı başvuruda, “Avukatım beni yarı yolda bıraktı” ifadelerini kullandı. Hızır’ın konuyla ilgili yakınlarına da “avukat siyasi baskılara dayanamadı. Kendisini etkilediler” dediği öğrenildi.
 
ONUR MESELESİ YAPTIM
Hızır hakkında mahkemeye alacak davası açan eski Avukatı Nevra Döndü Yılmaz,  daha önce Hızır ile bir hukukunun bulunmadığını söyledi. Dava süreci ile ilgili Egedesonsöz’e konuşan Yılmaz, “Daha önceden kendisi ile bir bağlantım yoktu. Büyükşehir Belediyesi’nde sadece 15 dakika görüştüğüm birisinin avukatlığını yaptım. Ben bir avukat olarak kendisiyle görevden alınması, makam odasının boşaltılması ve yerine Pervin Şenel Genç’in atanması konusunda anlaşma yaptım. Zaten bu işlemin gereğini yaptık. Davayı da kazandık. Benim bundan sonra yapacak bir şeyim olmamasına rağmen başka konuları önüme getirdi. Burada rakamların bir önemi kesinlikle yok. Bu işi onur meselesi yaptım. Hızır beni süreç içerisinde istemediğim noktalara getirdi” dedi.
 
BENİ KANDIRDI
Süreç ile ilgili “Davadan çekilmeseydim kendime ve mesleğime olan saygımı kaybederdim” diyen Avukat Yılmaz, müvekkilliğini yaptığı Hızır’ın kendisini kandırdığını ve aldattığını ifade etti. Hızır’ın kendisine usulsüz ve yolsuz taleplerle geldiğini, bunun da meslek ahlakı ve kişiliği ile uyuşmadığını anlatan Yılmaz, “Görevimi tamamladığım halde bana davadan çekildim diye tazminat davası açtı. Bu kabul edilebilir bir durum değildir. Bir avukatı kimse zorla istemediği bir davada tutamaz. Zaten yasa ve kanunlar avukatın gerekli görmesi halinde davadan çekilebileceğini ifade ediyor. Hileyle yürütülen işler olduğu için avukatlıktan çekildim. Bir avukat hukuka ve ahlaka aykırı işlerde görev almaz. Avukat ayrıca kimsenin babasının uşağı da değildir. Ben müvekkilimin özel hayatını taşımak zorunda değilim” diye konuştu.
 
ALDATILDIM VE KULLANILDIM
Alacak davasından gelecek olan paraya kesinlikle ihtiyacı olmadığını, bu işi gurur meselesi yaptığını dile getiren Yılmaz, davaların bundan sonra da ardı ardına geleceğini söyledi. Yılmaz, “Haklı olduğuna inandığım, güvendiğim bir insan nedeniyle mağdur oldum. Bu da benim fazla iyi niyet göstermemden kaynaklanıyor. Ben mahkemeden aldatılmış ve kullanılmış olmanın hesabını sormasını istiyorum. Bu da inanıyorum ki olacak” dedi. Hızır’a başından bu yana baronun tarifesini uyguladığını dile getiren Yılmaz, ek ücret talep etmediğini, her şeyin anlaşma gereği uygulandığını dile getirdi. Yılmaz ikili oyunların arasında kaldığını ve Hızır’ın görevden alınış sürecinden itibaren avukat olarak çok zor günler yaşadığını da sözlerine ekledi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 7 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Çakal Döndü 5 Ocak 2012 Perşembe 00:07

Döndü hanım sırf reklam olmak için yapıyorsunuz. Bırakın çakallığı. Milleti kandırıyorsunuz.

Yorumu oyla      16      11  
Sedef 4 Ocak 2012 Çarşamba 21:06

Her ne olursa olsun da bu nasıl bir açıklamadır? Avukat ne demektir? Yani en özel konuşulanları bile bir gün afişe edebilecek bir yapısı olduğu kabul edilebilir mi avukatların? Avukat kavramına bakış açım değişti açıkçası. Yerinde olmayan nitelemeler var. Alacak verecek meselesi ise yalnızca bu durum gazetelere neden konuşulur ki? Başka bir mevzu varsa da mesleki açıdan çok sakat bir durum olmuş. Gerçi ortada bunca kahin varken mahkemelere ne gerek var diye de düşünmedim değil hani :)

Yorumu oyla      16      10  
ENDEMİR 4 Ocak 2012 Çarşamba 15:58

OLAY PARASAL MI GÜVENSEL Mİ..

Yorumu oyla      15      10  
Ali 4 Ocak 2012 Çarşamba 15:20

büyükşehir operasyonlarının arkdasında Hızır vardır. Koaoğlu bunu hala anlamadı sanırım..Emniyete, basına ve müfettişlere bilgi veren Ersu Hızırdır....Mahkemede gizli tanık olacak kişidir.

Yorumu oyla      26      10  
can 4 Ocak 2012 Çarşamba 15:13

bu büyükşehirdeki davada gizli tanık bu Ersu Hızır mı yoksa......

Yorumu oyla      26      10  
yadıgar ERENLİ 4 Ocak 2012 Çarşamba 13:34

HIZIR DIR bu. yapar mı yapar.

Yorumu oyla      26      10  
4 Ocak 2012 Çarşamba 12:50

komik

Yorumu oyla      19      11  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erhan Ünver yarın toprağa veriliyor
Dün geçirdiği kalp krizi nedeniyle yaşamını yitiren gazeteci Erhan Ünver ...
Bekir Coşkun Türköne'yi 'çakal'a benzetti
Bekir Coşkun'dan Zaman yazarı Mümtazer Türköne'yi çıldırtacak benzetme.
İzmir'de kuaförde esrar servisi!
İzmir'in Bornova ilçesinde iki kuaför kardeş, talep eden müşterilerine ...
 
“Soykırım yok” diyenlerin cezasını o ödeyecek
Cezayir asıllı Fransız işadamı Raşid Nekkaz, Fransa'daki "soykırımı inkar ...
Gören Göz Projesi İzmir’de
Görme engelli vatandaşların gidecekleri adreslere güvenli ve hızlı bir ...
İzmir'in göbeğinde oyuncak tabancayla 35 bin TL çaldı
Üçkuyular'da bir banka şubesini oyuncak tabancayla soyan bir kişi kaçmaya ...
 
Üniversiteli Melih yatağında ölü bulundu
Buca’da üniversite öğrencisi Melih Civir (28), kardeşi ve arkadaşıyla ...
Cübbeli Hoca'dan bir ilginç fuhuş savunması daha
Cübbeli Hoca olarak tanınan Ahmet Mahmut Ünlü, tutuklu bulunduğu Metris ...
68'liler kızdı: 13 yaşındayken mi Deniz ile tanıştı?
Bülent Ersoy’un “Deniz sesimi çok severdi. Ona şarkılar söyledim” sözünü ...
 
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Şimdi ne olacak?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva