HABERLER>POLİTİKA
8 Mayıs 2011 Pazar - 13:31

Erdoğan'dan 'Baba'ya ağır gönderme

Erdoğan, Zonguldak’ta CHP’nin 1. sıra adayı Prof. Mehmet Haberal’ı onu destekleyen 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’i isim vermeden eleştirdi.

Erdoğan dan  Baba ya ağır gönderme

ZONGULDAK - Başbakan Erdoğan, dün önce Düzce’de daha sonra da Zonguldak’ta partisinin düzenlediği mitinge katıldı. Başbakan Erdoğan iki ilde yaptığı konuşmasın satırbaşları şöyle:

DEMİREL’E ELEŞTİRİ
Başbakan Erdoğan, Mehmet Haberal’a verdiği destek nedeniyle isim vermeden 9’uncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’i şöyle eleştirdi: “Bütün ömrünü CHP’ye muhalefetle geçirmiş 80 yaşında bir zat var. Ayakta zor duruyor. Anlamışsınızdır. Benim söylememe gerek yok. O da CHP’nin çete sanığı adaylarına kefil oluyor. Aralarında çete kardeşliği kurdular. Ömrü boyunca dini istismar edenler, CHP düşmanlığından ekmek yiyenler şimdi kalkıyorlar AK Parti’ye karşı CHP ile iş birliği yapıyorlar. Bu nasıl CHP. Solcu deseniz asla solcu değil. Sağcı deseniz sağcı değil. Sosyal demokrat hak getire. Böyle bir CHP var. Bunlar Zonguldak ile dalga geçiyorlar. Bunlar sağ iken merhum Ecevit’in üzerine beton dökemediler, şimdi ölüsünün üzerine beton dökmek istiyorlar. Zonguldak bu oyuna gelmesin. Zonguldak demokrasi şehri. Zonguldak çetelere yol vermesin. Zonguldak kendisiyle alay edenlerle 12 Haziran’da dalgasını geçecektir.
 
Kılıçdaroğlu, 1999’da merhum Ecevit’e gitti milletvekili adayı olmak için. Merhum Ecevit bunu ne yaptı, veto etti. Niye? ’Başarısız bir bürokrat’ dedi, veto... Vetoyu yedi, böyle birisi. Bu ülkede çeteler, mafya, hukuk dışı örgütlenmeler istikrara musallat olmuştu. Cebinizdeki paraya bunlar musallat olmuştu. Sofradaki ekmeğe, alın terine musallat olmuştu. Türkiye’nin büyümesini, kalkınmasını engellediler, demokrasiyi, özgürlükleri, hukuku engellediler. 8.5 yıl boyunca bu çetelere karşı amansız bir mücadele verdik. Türkiye’yi kirinden, pasından kurtarmak için ağır mücadele verdik.
 
HABERAL VE AYGÜN ELEŞTİRİSİ
Bu güne kadar çetelere avukatlık yapanlar, şimdi çeteleri siyasete taşımanın mücadelesi, hevesi içindeler. Aslında diyet ödüyorlar. Aslında çetelere rol çalıyorlar. CHP’de kaset mağduru genel başkan gitti, kaset mamulü genel başkan geldi. Şimdi çetelere borç ödüyorlar. CHP’nin listesindeki isimlerden dolayı merhum Ecevit’in yüreği sızlıyor. DSP’nin eski genel başkanı diyor ki; ’Ecevit’i hayattayken, başbakanken üzerine beton döküp gömmek istediler.’ Merhum Ecevit, DSP eski Genel Başkanı Zeki Sezer’e şu sözleri söylüyor; ’Benim çekilmemi istiyorlar. Yerime de Sinan Aygün’ün geçmesini istiyorlar.’ O Sinan Aygün şimdi CHP’nin milletvekili adayı. Sayın Kılıçdaroğlu buraya geliyor, Ecevit’in memleketine. Yanında Ecevit’in yanından birisi var. Mehmet Haberal için oy istiyorlar. İnsan biraz sıkılır. Emrehan Halıcı zamanında Haberal’ın Ecevit’e iş göremez raporu vereceğini açıkladı ve ikisi mahkemelik oldular. Bu ne biçim iştir. Anlamak mümkün değil. Bu nasıl bir çıkar işbirliği.
 
SİLİVRİ’DE BİLE YATMADI
SSK Genel Müdürlüğü zamanında yaşanan bir yolsuzluk soruşturmasıyla ilgili, yetkili savcı Kılıçdaroğlu’nu sanık değil de tanık olarak çağırdı. Kılıçdaroğlu o zaman kendisine karşı böyle bir kıyak yapan bu savcıyı da şimdi vefa borcu diye aday yapıyor. Nereden, Muğla’dan. Tıpkı yanı başımızdaki Zonguldak adayı gibi. Zonguldak adayının durumunu biliyorsunuz. Nerede, Silivri’de. Silivri’de de yatmadı. 2 yıla aşkın zamandır hastanede yattı. Hasta olduğu için mi? Doğrusu ben inanmadım. Siz inandınız mı? Ama bak şimdi aday. CHP Genel Merkeziyle Silivri’ye bir tünel yaptılar. Şimdi bu tünelden çıkış sağlayacaklar. Dertleri o. Ama ben inanıyorum ki Zonguldak’taki kardeşlerim de ona gereken cevabı 12 Haziran’da verecek.
 
Allah’a mekan tayin edemezsin
BAŞBAKAN Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nu “Statükonun Allah’ı Ankara” sözüyle eleştirerek, “Allah mekandan münezzehtir. Allah’a mekan tayin edemezsin. Bu adamın bu tür bir anlayışı yok ki. Neyi, nasıl niçin kullanacağını bilmiyor” dedi.Erdoğan, şöyle konuştu: “Kılıçdaroğlu kayınpederimin memleketi Siirt’e gitti. Siirt’te ki konuşmasında dengeyi kaybetmiş. Orada kullandığı ifade çok çok çirkin. Ne diyor? Statükonun Allah’ı Ankara. Şimdi manevra yapmaya başladı. Bir defa Allah mekandan münezzehtir. Allah’a mekan tayin edemezsin. Bu adamın bu tür bir anlayışı yok ki. Neyi nasıl niçin kullanacağını bilmiyor. Bakıyorsunuz bazen iyi hazırlanmış önüne koymuşlar kağıtları oradan okuyor. Kağıtları önünden aldığın zaman dağıtıveriyor. Samsun’da, ’Bu ezan CHP sayesinde okunuyor’ diyor. 1941’da bu ülkede bizim dedelerimiz iyi bilir. Tanrı uludur diye ezan okuttular. İnönü’nün dönemi. Bunları yaşadık mı? Yaşadık değil mi? Menderes geldi, kaldırdı. Niçin Allah’u ekber? Çünkü dünyanın neresine gidersen git tüm İslam ülkelerinde ezan uluslararası, evrensel bir mesajdır. Yavaş yavaş onu da öğrenecek.”
 
Teröristlerin hedefi AK Parti
Kastamonu’da konvoyumuza saldırdılar. Bir Recebimiz orada şehit oldu. Allah rahmet eylesin. Fakat telsiz konuşmaları ortaya çıktı, ne diyorlar? Bundan sonraki tek hedefimiz Ak Parti’dir.’ Neden Ak Parti hedef? Çünkü Ak Parti sorun çözüyor, çözüm üretiyor, hizmet üretiyor, kardeşliği pekiştiriyor, doğu ile batıyı kuzey ile güneyi kucaklaştırıyor. Kürdü, lazı, çerkezi, Boşnağı, Arnavutu’nu birleştiriyor. Neden? Yaradan öyle emrediyor. Bundan rahatsızlar. Terör örgütü de, BDP de kan akmaya devam etsin, silah tüccarları kazansın istiyor. Son günlerdeki bütün kışkırtmaların sebebi bu. Gerilimin sebebi bu. Bataklığın kurumasından, istismarın son bulmasından çekiniyor. Benim yoksul Kürt kardeşimi istismar ettiler. Bu düzen devam etsin istiyorlar. Ak Parti’nin, Kürt kardeşlerimizle sorunu yok. Benim partimde 60 Kürt milletvekilim var. Ak Parti bir bölgenin partisi değil, etnik unsurun partisi değil, 74 milyonun partisi. Onlar tüm Türkiye’yi kucaklayamadılar. Ama biz milletimizi kucakladık.
 
TV YANITI Haddine mi! Sen daha çıraksın
Başbakan, CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun televizyonda düello teklifine şöyle yanıt verdi: “Haddine mi ya... Sen daha çıraksın, dur bakalım. Bu lig meselesi. Amatör kümede oynayanla, süper ligde oynayanı bir araya getirmek mümkün mü? Sen daha dur bakalım. Daha çok ekmek yiyeceksin. Daha çok işin var.”
 
2007 seçimlerinde Düzce’nin durumu
AKP: % 60.6 (3 vekil çıkardı)
CHP: % 10.6
MHP: % 10.7
2011’de 3 milletvekili çıkartacak
 
2007 seçimlerinde Zonguldak’ın durumu
AKP: % 41 (3 vekil çıkardı)
CHP: % 24.4 (2 vekil çıkardı)
MHP: % 7.7
2011’de 5 milletvekili çıkartacak.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP Karşıyaka’da Anneler Günü coşkusu
İlçe Başkanlığı Toplantı Salonu’nda bir araya gelen CHP Kadın Kolları ...
CHP’li Hüseyin Sezer Bayındır’da seçmenle buluştu
CHP’nin genç adayları seçim çalışmalarındaki performanslarıyla dikkat ...
Kalkan: Biz hoşgörü ve dayanışma partisiyiz
AK Parti İzmir 2. Bölge milletvekili adayı Erdal Kalkan, AK Parti’nin ...
 
İşbilen: Avrupa Türkiye’ye imrenerek bakıyor
AK Parti İzmir 1. Bölge milletvekili adayı İlhan İşbilen, AK Parti’nin ...
Romanların sorunlarını biz çözeceğiz
“İnsanı yücelt ki devlet yücelsin” felsefesiyle yola çıktıklarını dile ...
“AK Parti’nin eli değecek Foça değişecek”
AK Parti İzmir 2. Bölge milletvekili adayı Aydın Şengül, turizme dönük ...
 
Rıfat Sait göçmenlerin sesi olacak
AK Parti İzmir 1. Bölge milletvekili adayı Rifat Sait, Türkiye’nin etnik ...
Tekelioğlu: Atıl hazine arazilerini üretime kazandıracağız
AK Parti İzmir 1. Bölge milletvekili adayı Prof. Dr. Mehmet Tekelioğlu, ...
Fatma Ablalarına Anneler Günü’nde çifte mutluluk yaşattılar
Anneler Günü, AK Parti İzmir İl Teşkilatı’nda anlamlı ve duygulu bir kutlamaya ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İşte 'gülen' ilk fotoğrafı!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva