HABERLER>GÜNCEL
31 Mayıs 2024 Cuma - 10:00

Engelli kedilere sıcak yuva!

İzmir'in Konak Belediyesi Hayvan Sağlığı Merkezi, sokakta yaşaması mümkün olmayan kedileri tedavi edip, onlara Engelli Kedi Evi ve Rehabilitasyon Merkezi'nde yeni bir hayat sunuyor. Konak Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Veteriner Hekim Efdal Melli, "Merkezde gözleri görmeyen, ampute olan kediler bulunuyor. Öncelikli olarak kedilerimizi sahiplendirmeye çalışıyoruz. Çünkü sokakta yaşamaları mümkün değil" dedi.

Engelli kedilere sıcak yuva!

Konak Belediyesi Hayvan Sağlığı Merkezi, sokakta yaşaması mümkün olmayan kedilerin tedavisi sonrası onlara Engelli Kedi Evi ve Rehabilitasyon Merkezi'nde yeni bir hayat sunuyor. Tedavilerinin ardından sahiplendirme de yapılan Engelli Kedi Evi Merkezi'ni vatandaşlar ziyaret edebiliyor. Merkez hakkında bilgi veren Konak Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Veteriner Hekim Efdal Melli, "Burası 60 kapasiteli, sokakta yaşaması mümkün olmayan kediler için öncelikli olarak yapılan bir birim. Merkezde gözleri görmeyen, ampute olan kediler bulunuyor. Öncelikli olarak kedilerimizi sahiplendirmeye çalışıyoruz. Çünkü sokakta yaşamları mümkün değil. Amacımız hepsini sahiplendirebilmek ama bu zamanla olabilecek bir şey. Vatandaşların da bu konuda daha duyarlı olması lazım" ifadelerini kullandı.

'ÇOĞU ENGELLİ KEDİMİZ SEVİLMEYİ ÇOK SEVİYOR VE UYSAL'
Birçoğunun yardıma muhtaç olarak merkeze getirildiğini dile getiren Veteriner Hekim Yağmur Doruk ise "Kediler gözünde, bacağında enfeksiyon ve vücudunda kırıklar ile buraya geliyor. Operasyonu atlatanlar ve tedaviye yanıt verdikten sonra belli bir süre sonra burada kalmaya başlıyor. 'Engelli kedilerin bakımı çok daha zor' şeklinde bir algı var ancak diğer kedilerden pek farkları olmuyor. Hatta kimi kedi daha çok ilgiye ihtiyaç duyduğu için uysal ve içgüdüleri kuvvetli olabiliyor. Buradaki çoğu engelli kedimiz sevilmeyi çok seven ve uysal kediler. Belediye adına bunu burada yapabiliyor olmamız çok güzel bir imkan. Şu an 24 kedimiz var. Bir kısmını sahiplendirdik. Ancak bu sahiplendirme oranı diğer hayvan sahiplendirme oranından çok daha az. Ancak sirkülasyonu sağlayıp yeni gelecek olan ve gelen hasta, engelli kediye burada yer açmam gerekiyor. Bu bakımdan sahiplendirilmeleri çok önemli oluyor. Burada kalan tüm kediler engelli ancak sağlıklılar. Sahiplenmek isteyenler gelip başvuruda bulanabilirler. Ayrıca buraya istedikleri zaman gelip ziyaret edebilir, görebilirler ve sevebilirler, saat 8-5 arasında biz hep buradayız. Gelip bu çocuklarla tanışabilirler" dedi.

'MERKEZDEN 2 ENGELLİ KEDİ SAHİPLENDİM'
Engelli Kedi Evinden 2 kedi sahiplenen vatandaşlardan Ayşe Figen Çetkin de "Bu hayvanlar dışarıda kaldıklarında ya arabanın altında kalıyorlar ya da öldürülüyorlar. Çaresiz kalıyorlar. Ben de kendi kedim hasta olduğu için tedavi amaçlı buraya getirdiğimde engelli kedi evinin de olduğunu gördüm ve ziyaret etmek, görmek istedim. Girip içeri baktığımda bir tanesi miyavlamaya başladı. Kulağından rahatsız olduğu için denge problemi yaşıyormuş. Buradaki hocama onu sahiplenmek istediğimi söyledim. Aynı sorundan muzdarip olan bir kedi daha varmış onu da sahiplendim. Böylelikle iki kedi daha sahiplenerek eve götürdüm. Bir aydır ben bakıyorum" diye konuştu.(DHA)

 
DEÜ'den çocuk oyunları şenliği
 
Kemalpaşa'da bayram hazırlıkları sürüyor!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
DEÜ'den çocuk oyunları şenliği
Dokuz Eylül Üniversitesi’nde (DEÜ), ‘Çocuk Oyunları Şenliği' düzenlendi. ...
İstanbul Boğazı'nda gemi arızası: Trafiğe kapatıldı!
İstanbul Boğazı'nda gemi arızası nedeniyle boğaz çift yönlü olarak trafiğe kapatıldı.
Edirne'de 108 hükümlü, tavuk pilavdan zehirlendi
Edirne'de Tarım Açık Ceza İnfaz Kurumu'nda cezalarını çeken 108 hükümlü, ...
 
İzmir'de kanlı infaz!
İzmir'in Konak ilçesinde, otomobilinde silahlı saldırısına uğrayan Gerçek ...
5 ilde 'Kuyu-2' operasyonu: 45 gözaltı!
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Aydın, Erzurum ve Karaman merkezli "Kuyu-2" ...
İzmir açıklarında göçmen dramı!
İzmir'in Urla, Çeşme ve Seferihisar ilçeleri açıklarında 89 düzensiz göçmen ...
 
Atama kararları Resmi Gazete'de!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan atamalar Resmi Gazete'de yayımlandı
'Atatürk Havalimanı, dini külliye oluyor' iddiasına yalanlama
İletişim Başkanlığı, bazı sosyal medya hesaplarından paylaşılan "Atatürk ...
Bakan Kacır'dan 'TÜRKSAT 6A' açıklaması
Bakan Kacır, "TÜBİTAK UZAY liderliğinde, TUSAŞ, ASELSAN, CTECH işbirliğiyle ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Bozkurt' işareti Avrupa'ya neden dert oldu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kültürel İslam, Siyasal İslam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk istismarı
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kaçın, demokratlar geliyor!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Deniz çayırlarına çocuklarınız için acıyın…
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Ormanlarımız yanar gider!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Az okumuşlar
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva