HABERLER>SAĞLIK
26 Mart 2011 Cumartesi - 14:57

En büyük onkoloji hastanesi yapılıyor

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ), İnciraltı Yerleşkesi Sağlık Kampüsü'nde 150-200 yataklı yapılması planlanan Türkiye'nin en kapsamlı onkoloji hastanesini İzmir'e kazandırmak amacıyla yardım kampanyası başlattı.

En büyük onkoloji hastanesi yapılıyor

İZMİR - DEÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Füzün, gazetecilere yaptığı açıklamada, ''Kansere Değil, Hayata Şans Ver'' sloganıyla yola çıkılan sosyal sorumluluk projesinin hayata geçirilmesi için Egeli hayırseverlerin desteklerini beklediklerini belirterek, ''Türkiye'nin göz bebeği olacak bir hastane yapmak istiyoruz'' dedi.

nsanların en çok ''3K'' olarak nitelendirilen kalp, kaza ve kanser nedeniyle yaşamlarını yitirdiğini belirten Füzün, kalp ve kanser hastanesi inşa etmek için çaba gösterdiklerini, Salih İşgören Vakfı'nın kalp hastanesini yapacağını, onkoloji hastanesi yapılması amacıyla da yardım kampanyası başlattıklarını açıkladı.

İlk bağışın hayırsever Hakkı Keleşoğlu'ndan geldiğini belirten Füzün, kampanyaya Uluslararası Lions Kulüpleri 118-R Yönetim Çevresi Federasyonu ve Sağlık-Eğitim Muhabirleri ve Danışmanları Derneği'nin (SEMDER) destek vereceklerini bildirdi.
    
TÜRKİYE'DE İLK OLACAK
Füzün, radyasyon onkoloji, medikal onkoloji, kemoterapi üniteleri, yataklı servisleri, ameliyathaneler, gündüz tedavi merkezi, palyatif bakım merkezi ve sosyal alanlarıyla son teknoloji cihazlarının yer alacağı hastanenin 30 milyon liraya tamamlanmasını planladıklarını anlatarak, Ege Bölgesi ve Türkiye geneline hizmet edecek hastane projesine Egeli tüm hayırseverlerin destek vermelerini istedi.
Hastanede Türkiye'de bir ilki hayata geçireceklerini kaydeden Füzün, şu bilgileri verdi:
''Bazı kanser hastalıklarının tedavisinde ameliyat ve ışın tedavisinin aynı anda yapılması gerekiyor. Tümör alındıktan sonra karın bölgesinde kanser hücresi kalmaması için karın açıkken ışınlama yapılıyor. Türkiye'de bu yöntemin uygulandığı bir merkez yok. Hastanemizde karın açıkken ışın tedavisinin yapılabileceği bir ünite olacak. Artık bir çok kanser tedavisi moloküler ve genetik tanı yöntemleri sonrası hedeflenmiş kanser ilaçları ve teknik olarak gelişmiş radyoterapi cihazları ile birlikte uygulanıyor. Hastalar bu tedaviler sırasında ve sonrasında nitelikli bakım istiyor. Türkiye'nin göz bebeği olacak bir hastane yapmak istiyoruz.''
Füzün, kampanyanın tanıtımı için ilk olarak yakın zamanda Lions Kulüpleri 118-R Yönetim Çevresi Federasyonu tarafından bir balo düzenleneceğini, elde edilen gelirin üniversitenin yardım hesabına yatırılacağını sözlerine ekledi.
    
''HER YIL YENİ 3 BİN KANSER HASTASI''
DEÜ Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Eyüp Hazan da, hastanelerine her yıl 3 bin civarında yeni kanser hastasının geldiğini ifade ederek, ''Türkiye'de ve özellikle İzmir'de çok az sayıda her olanağa sahip onkoloji hastanesi var. Hastane projesini gerçekleştirebilirsek Ege Bölgesi'nin en iyisi Türkiye'nin sayılı onkoloji hastanelerinden birine sahip olacağız'' diye konuştu.
Hazan, hastanelerinde yoğun talep nedeniyle onkoloji hastalarına randevu verildiğini, bu yüzden hastaların bazılarının tedavilerinin geciktiği hissine kapıldığını, yeni hastanenin hizmete girmesiyle randevu sürelerinin kısalacağını, hastaların anında tedavi edileceğini belirtti.
Uluslararası Lions Kulüpleri 118-R Lions Yönetim Çevresi Federasyon Başkanı Nasuhi Öndersev de hastalara şifa olacak bir proje içerisinde yer almaktan büyük memnuniyet duyduklarını belirterek, ''Bölgemize ve ülke geneline hizmet edecek bir onkoloji hastanesi kazandırmak, hastaların daha kaliteli sağlık hizmeti almasını sağlamak, kanser konusuna dikkati çekerek, toplumsal duyarlılık yaratmak amacıyla bu projede yer alıyoruz. Hepimizin ileride bu yapılacak olan hastanede tedavi görme olasılığını unutmadan, Ege Bölgesi'ndeki 60, İzmir'deki 35 kulübümüzün üyeleriyle, yakınlarıyla, çevremizi de kullanarak, hastaneyi hayata geçirmek için çaba göstereceğiz'' dedi.
Projeye gönüllü destek veren İzmir Büyükşehir Belediyesi Projeler Sorumlusu Burcu Tuna ise, hastanenin kuruluşuna destek olmak için elinden geleni yapacağını ifade etti.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
FİDAN BATTAL 30 Temmuz 2011 Cumartesi 16:55

BEN 36 YAŞINDA ÇENE KEMİK KANSERİ HASTASIYIM İZMİRDE OTURUYORUM ÇENE KEMİYİMİ VE YÜZÜMÜN YARISINI ALDILAR ŞUAN MAMAYLA GÖBEKTEN BESLENİYORUM HASTALIM AKCİĞERE MET YAPMIŞ 28 GÜNDE BİR ALMAM GEREKEN KEMOTERAPİYİ 2 AYDA BİR ANCA ALABİLİYORUM NEYMİŞ YATAK YOKMUŞ BU HASTALIĞIN BEKLEMEYE TAHAMMÜLÜ VARMIDR SİZCE KOSKOCA 9 EYLÜL ÜNİVERSİTESİNDE SADECE 10 YATAK VARMIŞ S BAKANLINADA BAŞ VURDUM AMA SONUÇ ALAMADIM EYLEM YAPMAYA KARAR VERDİM BAŞKA ÇAREM YOK ARTIK BU ÜLKEDE HASTA OLMAKTA ZOR YAŞAMAKTA ZORRRRRRRR 05526179783

Yorumu oyla      14      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Hastane borçları siliniyor!
Herhangi bir nedenle sağlık yardımından yararlanamayanların 2010 sonuna ...
Evde bakılanlara ambulans desteği
İl Sağlık Müdürlüğü, 5 bin 439 yatalak hastaya,‘evde bakım’ hizmeti veriyor. ...
Domuzdan insana organ nakli
Çinli bilim insanları genetiği ile oynanmış domuz organlarının insanlara ...
 
Burun tıkanıklığı deyip geçmeyin
Uyku dengesini bozuyor, horlamaya neden oluyor, depresyona sokuyor, tat ...
'Kırık kalp sendromu'na dikkat!
Duygusal ya da fiziksel stres sonucu şiddetli göğüs ağrısı ve nefes darlığı ...
Kalp de bekleme listesinde
Türkiye'de 2008'den bu yana böbrek hastaları için uygulanan ulusal bekleme ...
 
Kısırlığa çare bulundu
Kök hücreden laboratuvar ortamında sperm geliştirildi. Buluş kanser tedavisi ...
Ege Üniversitesi'nden dev anlaşma
Sanofi Aventis firması ile Ege Üniversitesi arasında imzalanan protokolle ...
112 artık daha hızlı ulaşacak
Türkiye'de ilk kez İzmir'de hayata geçirilen '112 El Bilgisayarı ve Navigasyon ...
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Erkekler bastığım kaldırımı öperdi!’
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva