HABERLER>GÜNCEL
18 Temmuz 2016 Pazartesi - 07:44

Emir subayıyla gırtlak gırtlağa gelmiş!

Darbe girişiminin yaşandığı 15 Temmuz gecesi, iddialara göre Genelkurmay Başkanı Akar, darbe bildirisini imzalamasını isteyen emir subaylarıyla gırtlak gırtlağa geldi. Akar’ın boğazı kemerle sıkıldı. Özel kalem müdürü Tümgeneral Mehmet Dişli, Akar’ı başına silah dayayarak, ölümle tehdit etti. 

Emir subayıyla gırtlak gırtlağa gelmiş!

Hürriyet, darbe girişiminin yapıldığı 15 Temmuz Cuma gecesi Genelkurmay Karargâhı’nda yaşananların ayrıntısına ulaştı. İddialara göre, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar’ın özel kalem müdürü Tümgeneral Mehmet Dişli ile bazı emir subayları ve korumaları, darbecilerin yanında yer aldı. Tümgeneral Dişli, Orgeneral Akar’ın hazırlanan bildiriyi imzalamasını ve hatta Türk kamuoyuna okumasını istedi. Ancak Orgeneral Akar, son derece sert ifadelerle yapılanlara karşı çıktı. Orgeneral Akar ile emir subayları zaman zaman gırtlak gırtlağa geldi. Tümgeneral Dişli, Akar’ı başına silah dayayıp ölümle tehdit etti. Akar’a sert fiziki müdahalede bulunuldu; bir ara boynuna kemer geçirildi. Orgeneral Akar’ın boynundaki yara izinin de kemer sıkmadan kaynaklandığı ve bu nedenle önceki gün TBMM’deki oturuma boynunu kapatacak şekilde üniforma ile geldiği öğrenildi.

DİŞLİ VE PARTİGÖÇ TUTUKLU

Orgeneral Akar, bildiriyi okumayınca, bu kez karargâhtaki yine yakın çalışma çevresinden olan personelden sorumlu Tuğgeneral Mehmet Partigöç, “Komutanım bildiriyi imzalayın, bakın göreceksiniz çok iyi şeyler olacak” dedi. Orgeneral Akar, Partigöç’ü de sert sözlerle geri çevirdi. Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ile Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak ve darbe girişimi sırasında bir düğünde olan Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Abidin Ünal’ın da emir subayları ve korumaları tarafından derdest edildikleri ileri sürüldü. Tümgeneral Dişli ve Tuğgeneral Partigöç tutuklandı.

EN YAKINDAKİLER DARBECİ

O gece Genelkurmay Karargahı’ndaki üst düzey bir isim Hürriyet’e şunları anlattı: “Saat 21.30 sıralarıydı. Genelkurmay’da çalışıyorduk. Komutan katından sesler gelmeye başladı. Hemen komutan katına çıktım. Özel kuvvetlerden askerler vardı. Önce ‘Tatbikat var’ dediler. Komutanın özel kalem müdürü Tümgeneral Mehmet Dişli dışarı çıkıp, beni işaret ederek, ‘Bunu da alın’ dedi. Yere yatırıldım. Telefonlarım alındı. Ellerim, ayaklarım ve ağzımı bağladılar. Komutan odasından bağırış çağrışlar geliyordu. Komutanın en yakınındaki emir subayları, korumaları, hepsi darbecilerin yanındaydı. Kafamı kaldırmaya çalıştığımda, benim altımda çalışanlardan da darbeciler olduğunu tespit ettim.

ÖZTÜRK VE KARAKUŞ’U DA GÖRDÜM

Komutanların ellerinin arkadan bağlandığını gördüm. Bunu yapan bu insanların emir subayları, özel kalem müdürleri, korumaları. Gözlerimizi de kapadılar. Bazılarımızı sırt sırta ayakta tuttular. Bizleri yaklaşık 10 kişilik bir grup halinde helikoptere götürdüler. Nereye indiğimizi bilmiyorduk. Sonradan Akıncı Hava Üssü’ne getirildiğimizi anladık. Yüzüstü şekilde yere yatırılmış olarak tutulduk. Bazı komutanları seslerinden tanıyordum. Komutanlar ayrı ayrı odalarda tutuluyordu. Aç susuz bırakıldık. Aradan çok uzun bir zaman geçtikten sonra darbecilere operasyon yapan bir grup özel kuvvet gelip serbest kaldığımızı söyledi. Bir ara Akın Öztürk ile damadı Hakan Karakuş’u da gördüm.” (Hürriyet)

 
İki ilde tehlikeli gerginlik!
 
Kılıçdaroğlu: Linççiler de yargılansın!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İki ilde tehlikeli gerginlik!
Konya'da bir grup Suriyeli ile Türk vatandaşları arasında çıkan kavga ...
İzmir'de 'demokrasi nöbeti' tam gaz!
İzmir'de darbe karşıtı binlerce kişi Konak Meydanı’nda bekleyişlerini sürdürdü.
F-16'lar tüm Türkiye'de devriyede!
Darbe girişiminin önlenmesinin ardından İstanbul’a bin 800 Özel Harekat ...
 
Flaş: Darbeci askerlerin ilk ifadeleri!
Özel Kuvvetler Komutanlığı'nı ele geçirmeye çalışırken gözaltına alınan ...
Selvi yazdı: O gece yaşananlar!
Hürriyet Gazetesi yazarı Abdülkadir Selvi, darbe girişimi gecesi yaşananları ...
Darbe girişiminin ilk bilgileri İzmirli savcıdan!
Marmaris'te tatilde olan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a darbe girişimiyle ...
 
Özel Harekat Hava Harp Okulu'nda!
Darbe girişimi sonrası operasyonlar devam ediyor. Bu sabah Hava Harp Okuluna ...
Yunanistan'a kaçan askerlerle ilgili flaş gelişme
Yunanistan Başbakanı Çipras, Başbakan Yıldırım'ı telefonla arayarak, askerlerle ...
Üç kentte çok sayıda polis gözaltına alındı
Darbe girişiminin ardından başlatılan operasyonlar kapsamında Ankara'da ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Köprü üstü kalabalık
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İngiltere seçimini okuyalım
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Bozkurt' işareti Avrupa'ya neden dert oldu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kültürel İslam, Siyasal İslam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk istismarı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Ormanlarımız yanar gider!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Az okumuşlar
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva