HABERLER>GÜNCEL
15 Mayıs 2015 Cuma - 11:29

Ege Üniversitesi’nde köpek katliamı!

İzmir’de Ege Üniversitesi kampüsünde, gri renkli otomobille gelen bir kişinin zehirli kıyma verdiği köpeklerden 11'i öldü. Olayın duyulmasıyla hem üniversitedeki öğrenciler ile akademisyenler hem de hayvanseverler, suç duyurusunda bulundu. Köpekleri zehirlediği ileri sürülen L.S. ise, gittiği karakolda suçlamaları kabul etmedi. 11 köpeği kimin zehirlediğinin belirlenmesi için kamera kayıtlarına el konuldu incelemeye alındı.

Ege Üniversitesi’nde köpek katliamı!

Ege Üniversitesi kampüsünde dün yaşanan olayda, köpeklerin ölmeye başlamaları üzerine üniversitedeki öğrencileri ile akademisyenler, harekete geçti. Büyükşehir belediyesi veteriner işlerinden yardım istedi. Ekiplerin incelemesinde ise, 11'i ölen köpeklerin zehirli kıyma verilerek itlaf edildiği belirlendi. Bununu üzerine hem üniversitedeki öğrenciler, akademisyenler hem de hayvanseverler, suç duyurusunda bulundu. Okula gelen polis, görgü tanıklarının verdiği bilgiler doğrultusunda, gri renkli bir otomobille gelen kişinin köpeklere yemek verdiğini gördüklerini söyledi. Kısa süre sonra bu kişinin L.S. olduğu saptandı. Şikayet üzerine karakola götürülen L.S., suçlamaları kabul etmedi, ifadesi alındıktan sonra ise serbest bırakıldı. Polis, 11 köpeği kimin zehirlediğinin belirlenmesi için kamera kayıtlarına el koydu incelemeye aldı.
 
BARO DA MÜDAHİL OLDU
Bu arada köpeklerin itlaf edilmesinden sonra İzmir Barosu Hayvan Hakları Komisyonu da harekete geçti. Komisyon Başkanı Burcu Karakoç, "Orada öğrenci ve personelden suç duyurusunda bulunanlar oldu. Biz de baro olarak müdahil olacağız. Devamında davayı takip edeceğiz. Köpeklerin zehirlenmesi değil sadece oradaki konu, halk sağlığına karşı da suçlar işlendiğini düşünüyoruz. Bunun için de yine dava açılmasına çalışacağız" dedi.



TEPKİ EYLEMİ
İzmir'de Ege Üniversitesi Kampüsü'nde, gri renkli otomobille gelen bir kişinin, zehirli kıyma verdiği köpeklerden 11'ini itlaf etmesinin ardından bir grup basın açıklaması yaptı. Öğretim üyeleri ve öğrencilerin katıldığı eylemde, gruptakiler ellerinde 'Beni zehirleyip öldürüyorlar sessiz kalma', 'Kampüste kuş bile uçurtmamayı yanlış anlayan bir rektör var', 'Köpekleri katlediyorlar sessiz kalma' yazılı afişler taşıdı. Grup adına basın açıklamasını Sosyoloji Bölümü Araştırma Görevlisi Müge Akpınar yaptı. Köpekleri zehirlediği ileri sürülen Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü'nde elektrik teknikeri olarak görev yapan L.S.'nin cezalandırılmasını isteyen Akpınar, "Güvenlik kameralarından hayvanlara et attığı tespit edilen ve şüpheli konumunda olan L.S.'nin, burada bizlerce beslenen köpeklerimizi öldürdüğünü düşünüyoruz. Bu kişinin köpeklerimize verdiği kıymaların tarımsal bir zehir içerdiği tespit edilmiş olup otopsi sonuçları ve inceleme raporları beklenmektedir. Kamera görüntüleri savcılıkça incelenecektir. Soruşturma dosyası kapsamında incelemeler devam etmektedir. Olay adli boyuta ulaşmıştır. Kimseye zararı olmayan bir parça yemek ve bir damla su bulabilmek için insanoğluna sığınan bu masum canları vahşice öldürmek, katletmek hangi insanın vicdanına sığar bilmek istiyoruz? Ağzı dili olmayan bu canların hakkını bizden ziyade devletin de korumasını istiyoruz. 5199 sayılı kanunun yetersizliği bir yana adli makamlardaki personellerin hayvan haklarına dair mevzuatı bilmemesi hepimizi derinden üzmektedir. Şehrimizde, ülkemizde sahipli veya sahipsiz hayvanlara karşı işkenceler gün geçtikçe artmaktadır. Biz devletin buna bir çözüm bulmasını ve artık bu katliamlara dur demesini istiyoruz" dedi. Açıklamanın ardından gruptakiler "Diren köpek yalnız değilsin" diye slogan atıp kampüs içinde yürüyüş yaptı. (dha)
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
AHD 22 Mayıs 2015 Cuma 09:54

Ege Üniversitesi Üst (tepe) yöneticileri yönetim anlayışlarını yasaklar üzerine kurarak, özgür üniversite, çok sesli gençlik yetiştirmek yerine yasaklarla üç maymunu oynayan gençlik yetiştirmek istediklerinin her yasak ve kampüs içerisinde inşaat ve tadilat yalanıyla kamufle ettiği yerlerle ispat etmiştir. Çünkü idari yöneticiler işlerinin ehli ve uzmanı değiller. Bu yüzden bu yönetim geldiği günden beri tökezliyor, tökezliyor, tökezliyor. Yasak, baskı ve zulümle yöneticilik yaptıklarını sanıyorlar. Kafaları kumda, etraflarına konuşlanan yağdanlıkları kendilerine at gözlüğü olmuş, olup biteni görmeyecek kadar körleşmişlerdir. BU ÜNİVERSİTEYE,BU ÜNİVERSİTE ÇALIŞANLARINA VE ÖĞRENCİLERİNE YAZIK OLUYOR.

Yorumu oyla      13      6  
Guest 15 Mayıs 2015 Cuma 14:36

Bu şekilde zehirlenmesi doğru olmasa da kentlerimizde köpek sorununa acil bir önlem alınmalı. Bu konuda yasal düzenleme yapılıp belediyelere yol gösterilşmesi gerekiyor. Belediyeler devamlı barınakta köpek tutamaz.

Yorumu oyla      16      8  
hakan 15 Mayıs 2015 Cuma 13:15

Sn Belediye yetkilileri fuar başta olmak üzere Kordon da sokak köpeği dolu, bu köpekler bisikletliler başta olmak üzere insanlara saldırıyor. Bu hayvanların zarar görmemesi için barınaklarda bakılması gerekiyor yoksa bu şekilde araba altında kalıp ölecekler yada birileri zehir verecek.

Yorumu oyla      18      8  
15 Mayıs 2015 Cuma 12:21

Ortalık sokak köpeği kaynıyor. Bisikletle şehri gezemiyoruz. Başıboş sokak köpekleri saldırıyor. Bu tip olaylar olmaması için köpeklerin belediye tarafından başıboş salınmaması gerekiyor. Bu rezillik ne zamana kadar sürecek? Köpek saldırsa birine hayvanseverler mi tedavi edip kaybettiği sağlıklarının hesabını verecek? Gelişmiş ülkelerin hiçbirinde bizim gibi sokaklarda başıboş gezen köpek yoktur.

Yorumu oyla      18      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sözün bittiği yer: ‘Vicdanlara tekme’yi yiyen işçiye…
Soma'da Başbakanlık Müşaviri Yusuf Yerkel'den tekme yiyen madenci Erdal ...
13 üniversiteye rektör atandı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yükseköğretim Kurulu'nun (YÖK) önerdiği ...
İzmir’de 1 Mayıs operasyonu: 10 gözaltı
Arbedede kontrol noktasındaki polise taş attıkları, sopayla saldırdıkları ...
 
Havada panik: Uçak tarlaya zorunlu iniş yaptı
Konya'dadan kalkan tek motorlu Portekiz tescilli tek motorlu 4 kişilik ...
Ethem Sancak'tan Doğan bombası: Açıklarsam...
Ethem Sancak canlı yayında olay açıklamalar yaptı. Star ve Akşam'ın sahibi ...
Meteoroloji uyardı: Haftasonu plan yapacaklar dikkat!
Hava sıcaklıkları yarın, hafta sonu ve önümüzdeki haftanın ilk yarısında ...
 
İZELMAN davasında flaş karar: Sendika yetkisi…
İzmir Büyükşehir belediyesine bağlı şirketlerden İZELMAN A.Ş.'ye bağlı ...
Şanlıurfa Valisi: Şimdiden söylüyorum, mitingi yasakladım
Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, sosyal medya üzerinden örgütlenerek pazar ...
Mektubuyla Türkiye’yi ağlatan Betül’ün sesi duyuldu!
Soma’nın yıldönümünde babasına yazdığı mektupla ülkeyi ağlatan Betül için ...
 
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Erkekler bastığım kaldırımı öperdi!’
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
İzmirli kız ve Onur E. Yıldız meselesi
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İzmir’in sokakları hem kız hem deniz kokar… 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva