HABERLER>GÜNCEL
20 Aralık 2011 Salı - 12:10

Ege’deki kayıt skandalında şok karar!

Ege Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Meslek Yüksekokulu'nda yaşanan kayıt skandalında mağdur olan 22 öğrenci bu kez yargı şoku yaşıyor. 22 öğrenciden 5'i davayı kazandı 12'si kaybetti.. Kazan 5 öğrenci verilecek kararı bekliyor

Ege’deki kayıt skandalında şok karar!

İZMİR - Okula geri dönebilmek için aynı avukatın aynı taleple açtığı davada farklı kararlar çıkması öğrencileri ve ailelerini şok etti. İzmir 3.İdare Mahkemesi davasına baktığı 5 öğrenciye haklı bularak olumlu karar verdi. Aynı gün İzmir 1 ve 4.İdare Mahkemeleri, kanundaki koşulları gerekçe göstererek 12 öğrencinin okula geri dönme talebini reddetti. İzmir 2.İdare Mahkemesi ise kararını önümüzdeki günlerde açıklayacak. Aynı talep ve yanı şartlarda açılan davada 3 ayrı mahkemeden 2 farklı karar çıkması öğrencileri ve ailelerini şok etti. Öğrencilerin avukatlığını yapan İzzet Öztürk, "Bu durum beni de şaşırttı. Karara itiraz edeceğiz. Son sözü Bölge İdare Mahkemesi söyleyecek" dedi.
 
Yedek listeden girmişlerdi
Ege Üniversitesi Beden Eğitim Spor Yüksekokulu'nda yaşanan kayıt skandalında yedek listede bulunan 22 öğrencinin büyük bölümü, Manisa Celal Bayar Üniversitesi'ne kayıtlarını yaptırdı. Ege Üniversitesi, okul açılmadan önce 13 Eylül 2011 son başvuru tarihine kadar yedek listede bulunan 11 bayan ile 15 erkek yedek öğrencinin başvuruları halinde öğrenci kayıtlarının yapılabileceğini duyurdu.
 
Duyuru üzerine kayıtlarını sildirdiler
Başka okullara kayıtlarını yaptıran 26 yedek öğrenciden 22'si, internet sitesinde yapılan duyuru üzerine okullarındaki kayıtlarını sildirip, Ege Üniversitesi Beden Eğitim Spor Yüksekokulu'na kayıtlarını yaptırdılar. Bu süre içinde harç paralarını yaptıran öğrenciler, öğrenci kimliklerini aldıktan sonra derslere katılıp yoklama verdiler. Aradan 32 gün geçtikten sonra skandal ortaya çıktı. Yedek listeden okula kayıtlarını yaptıran öğrencilerden Necip Ergül, Bora Bayrak ile Oğulcan Damar'ın evine gelen tebligat şok yaratmıştı.
Rektör Yardımcısı Prof. Dr.Atilla Silkü imzalı, 18 Ekim 2011 tarihinde gönderilen yazıda, "2011-2012 Eğitim öğretim yılı için Yüksek Öğretim Genel Kurulu'nun belirlediği, üniversitemize Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu, "Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği" bölümünün kontenjanı dışında kayıtlandığınız ve konuya ilişkin olarak Yüksek Öğretim Kurulu Başkanlığı'nca kontenjan artırılması teklifimizin kabul edilmemesi nedeniyle üniversitemizle ilişkiniz kesilmiştir" denildi. Bu yazı üzerine aynı şartlarda okula kayıtlarını yaptıran öğrencilerin de kayıtları, okulun bilgisayarındaki siteden silindi. Yedek diğer öğrenciler, "Yetkililerle yaptığımız görüşmede bize pardon yanlışlık olmuş. Biz sorumlular hakkında gerekli soruşturmayı yapıyoruz" dediler.
Bunun üzerine ayaklanan veliler yanlarını çocuklarını da alarak üniversitede yetkili aradı. Kimseyi bulamayan veliler, "Bu tam anlamıyla skandal. Bizim çocuklarımızın durumu ne olacak kimse bir şey söylemiyor. Çocuklarımızın kayıtlarını sildirdik. Normal olarak harçları yatırdık ve çocuklarımız okula gitti. Şimdi kalkmışlar yanlışlık oldu kayıtlarınız silindi diyorlar" diyerek isyan ettiler.
 
Aynı gün hem sevindirici hem üzücü karar
Öğrencilerin okul tarafından mağdur edildiğini ve konuyu idari yargıya taşıdıklarını belirten Avukat İzzet Öztürk, "22 Öğrenci ile ilgili yürütmenin durdurulması için dava açtık. Sayı çok olduğu için bilgisayar sistemi davayı 4 ayrı mahkemeye böldü. İzmir 3.İdare Mahkemesi, davsını baktığı 5 öğrenciyi haklı bularak okula dönmeleri gerektiği yönünde karar verdi. Biz bu karara sevinirken, 1 ile 4.İdare Mahkemeleri davasına baktığı 12 öğrenci ile ilgili olumsuz karar verdi. Kanun koşulları oluşmadığı gerekçe gösterilen karardan sonra öğrenciler büyük şok yaşadı. Veliler isyan etti. İzmir 2.İdare Mahkemesi ise önümüzdeki günlerde kararını açıklayacak. Bu mahkemeden nasıl bir karar çıkacak merakla bekliyoruz. Olumsuz karar veren mahkemelerin kararına itiraz etmek için Bölge İdare Mahkemesi'ne başvuracağız" dedi.
 
Öğrenciler tepkili
Öğrencilerden Anıl Özçelebi, "Ben anlamıyorum zaten bir mahkeme hepimiz aynı durumdayken bir mahkeme yürütmeyi durdurma kararı alıyorken, diğeri nasıl böyle bir karar alabiliyor.anlayamadım. Çok saçma geliyor. Final sınavları başlamak üzere. Okula hiç gitmedik. Kendimi hiç okula ait hissetmiyorum. Çok şansız bir durum. Sen git okulu kazan kaydını yaptır bır bucuk ay sonra okul senin kaydını silsin. Bir de üstüne mahkeme yaptığınız itirazı kabul etmiyor.
 
Öğrenci Efsun Çilek, "Bizim grup durdurma kararı aldı. Kendi adıma sevindim ama arkadaşlarım için çok üzüldüm. Sonuçta hep beraber aynı durumdayız. Birimiz iyiyken birimiz kötü. Olmadı böyle. Bende okula devam edeceksem içim rahat olmalı. Bu durumda arkadaşlarım mağdur olduğu için çok üzgünüm. Bir tane davamız var . O yüzden bekleyeceğiz" dedi. (Cumhur Erkek)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Felç bırakan kavgaya 8 yıl hapis
Eşrefpaşa’da, erkek arkadaş yüzünden çıkan sokak kavgasında lise öğrencisi ...
Patates üreticisine bir darbe de yağmurdan
İzmir'in patatesleriyle ünlü Ödemiş İlçesi'ndeki çiftçiler, verim ve fiyat ...
KCK'ya basın operasyonu: 2'si İzmir 38 gözaltı
Terör örgütü PKK’nın şehir yapılanması olduğu belirtilen KCK’ya yönelik ...
 
1 yıllık bina pizza kulesi gibi eğiliyor
İzmir'in Bornova ilçesi Altındağ semtinde daha önce dere yatağı olan ancak ...
Patlayıcıyla balık avlayanlara suçüstü
İzmir'in Urla ilçesinde, ev yapımı patlayıcılar kullanarak balık avlayan ...
Mağaraya giren dalgıçtan haber alınamıyor
Kemalpaşa’daki bir mağaraya define bulmak için girdiği ileri sürülen dalgıç ...
 
Çarşamba günü Türkiye'de hayat duracak
Eğitim ve sağlık başta olmak üzere temel haklarının gasp edildiğini öne ...
Fransız askeri uçağı hava sahamızı ihlal etti
Genelkurmay Başkanlığı, Fransa’ya ait askeri bir uçağın Türk hava sahasını ihlal ettiğini bildirdi.
Vali Kıraç'tan yenilenebilir enerji vurgusu
İzmir Kalkınma Ajansı'nın desteklediği İzmir'de yenilenebilir enerji kaynakları ...
 
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Erkekler bastığım kaldırımı öperdi!’
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
İzmirli kız ve Onur E. Yıldız meselesi
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İzmir’in sokakları hem kız hem deniz kokar… 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva