HABERLER>EGE
4 Nisan 2011 Pazartesi - 08:34

Ege'de ön seçimin kazanları belli oldu

Aydın, Denizli, Çanakkale Muğla, Uşak ve Manisa'da onbinlerce CHP üyesi sandık başına koştu. Ege’deki büyük heyecan yoğun katılımla sona erdi.

Ege de ön seçimin kazanları belli oldu

İZMİR - CHP'de milletvekili adaylarının belirlenmesi için 27 ilde önseçim, 2 ilde de aday yoklaması yapıldı. Toplam on sıra için MYK bazı isimleri "kontenjandan" atayacak. Ön seçim yapılan illerin bir kısmında toplam 10 sıra için MYK bazı isimleri "kontenjandan" atayacak. Genel Başkan Yardımcıları Faik Öztrak (Tekirdağ) ve Volkan Canalioğlu (Trabzon) ile gazeteci Mustafa Balbay (Aydın) bu isimler arasında sayılıyor. CHP tüzüğüne göre önseçim, partiye yazılı üyelerin katılımıyla, aday yoklaması ise partide belli görevlere seçilmiş delegelerin katılımıyla yapıldı.

Manisa Hasan Ören dedi
CHP'liler, 12 yıl aradan sonra milletvekili adaylarını belirlemek için sandık başına gittiği ön seçimde, Hasan Ören dedi. İl genelindeki 14 bin 716 CHP'liden 10 bin 469 üyenin toplam 59 sandık başına gittği ön seçimde, 22. dönem CHP Manisa Milletvekili Hasan Ören 3 bin 762 oy alarak birinci sırada yer alırken, ikinci sırada Sakine Öz 3 bin 477 oy, Mazlum Nurlu ise 3 bin 408 oy aldı.
 
CHP Parti Meclisi'nin aldığı karar çerçevesinde ön seçime gittiği 29 ilden biri olan Manisa'da, 14 bin 716 parti üyesi, milletvekili aday sıralamasını belirlemek için sandığa gitti. Manisa merkez ve ilçelerinde, İl Seçim Kurulu denetiminde yapılan ön seçimde, 45 milletvekili aday adayı arasından parti yönetimince "kontenjan adayı" olarak ayrılan 2. sıra milletvekili adaylığı dışında kalan 9 adayı belirlemek üzere oy kullanıldı.
 
CHP Manisa Merkez İlçe Başkanı Hamza Kopal, gazetecilere yaptığı açıklamada, Manisa'da il merkezi ve 15 ilçede 14 bin 716 parti üyesinin, İl Seçim Kurulunun denetiminde sandık başına gittiğini belirtti. Ön seçim için, 10'u il merkezinde olmak üzere toplam 59 sandık kurulduğunu kaydeden Kopal, "CHP'de demokrasi işliyor. Yapılan seçimler partililerin hür iradisinin bir tecellisi olarak sandığa yansıyacak. Bu hava genel seçimlere de yansıyacaktır. Bize bu imkanı sağlayan Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'na teşekkür ederiz" dedi.
 
Milletvekili aday adaylarının da partiye üye olmaları ve ikametgahları Manisa'da bulunması halinde oy kullanabildiği ön seçimde, aday adayları arasında yer alan CHP Milletvekili Şahin Mengü ikametgah adresi Ankara olduğundan, Prof. Dr. Hüseyin Karakayalı ve Dr. Tur Yıldız Biçer ise parti üyesi olmadıkları için oy kullanamadı.

Ancak ilçelerden sonuçlar geldikçe, sıralamanın Merkez'dekiyle çok farklı olduğu görüldü. Gece geç saatlere kadar süren sayım işlemi sonucunda il genelinde belirlenen isimler ise şöyle oldu:     
1- Hasan Ören             3762 oy
2- Sakine Öz               3477 oy
3- Mazlum Nurlu        3408 oy
4- Cahit Kaplan           3187 oy
5- Şahin Mengü           2961 oy
6- Muharrem Ekici       2664 oy
7- Mustafa Başgülşen 2655 oy
8- Abdullah Saka        2574 oy
9- Ali Arslan              2378 oy
10- Hüseyin Bülent Kurtul   2348 oy
 
 
Afyon’da Ahmet Toptaş ilk sırayı aldı
CHP Afyonkarahisar'da ön seçime gitti. Ön seçimin yapılacağı 29 ilden birisi olan Afyonkarahisar'da yaklaşık 6 bin CHP üyesi partilerinin milletvekili listesini belirlemek için oy kullandı. Milletvekili çıkarma sayısı 5 olan Afyonkarahisar'da CHP'nin mevcut milletvekili Halil Ünlütepe ilk 5'e giremedi.

İl Seçim Kurulu üyelerinin huzurunda yapılan ve merkezde 883, il genelinde ise 6 bine yakın üyenin oy kullandığı önseçimde üyeler, en az 3, en fazla 5 aday adayına oy verdi. Saat 17.00'den sonra oylar sayılmaya başlandı.
 
CHP İl Başkanlığı tarafından açıklanan gayriresmi sonuçlarına göre Afyonkarahisar'ın milletvekili sayısı olan ilk 5, şu isimlerden oluştu: Avukat Ahmet Toptaş, Avukat Hatice Gök, Bekir Kasap, Şeref Ceylan, Tuğrul Akkuş. Ön seçimde birinci olan Avukat Ahmet Akkuş 2 bin 47 oy alırken en yakın rakibi Avukat Hatice Gök ise bin 346 oy aldı. Halen milletvekili olan Halil Ünlütepe ise 852 oyda kaldı.
 
Aydın’da Bülent Tezcan birinci oldu
Aydın'da Cumhuriyet Halk Partisi'nde bugün yapılan ön seçimle adaylar belirlendi. Aydın'da 37 aday adayının yarıştığı ön seçim oldukça çekişmeli geçti.
 
2. sıra dayın kontenjan olduğu açıklanan CHP Aydın il teşkilatında kesin olmayan sonuçlara göre ilk 6'da sırasıyla, Bülent Tezcan, Osman Aydın, Ferda Çağlar Erkut, Hüseyin Yıldız, Fatih Atay ve Özlem Burcu Sevim Ugan isimleri yer aldı. Seçimde bir çok kişi hayal kırıklığına uğrarken, Ferda Çağlar Erkut adeta sürpriz yaptı. CHP'nin Mustafa Balbay'ı Aydın ikinci sıradan kontenjan adayı göstermesine kesin gözü ile bakılıyor.
 
Denizli’de Adnan Keskin rüzgarı
Denizli'de 19 aday adayının yarıştığı ön seçime 69 yaşındaki tecrübeli siyasetçi Adnan Keskin damgasını vurdu. Uzun yıllar CHP Genel Sekreterliği yapan, Devlet ve Bayındırlık Bakanlığı görevlerinde bulunan ve eski Genel Başkan Deniz Baykal ile ters düştüğü için aktif siyasetten bir süre ayrı kalan Adnan Keskin, 4166 oy ile ilk sırada yer aldı.
 
Melike Basmacı Kayhan 3095 oy ile ikinci, Denizli Baro Başkanı avukat Adil Demir 2624 oyla üçüncü, Kazım Arslan ise 2486 oyla dördüncü oldu. CHP Denizli milletvekili Ali Rıza Ertemur ise 7 milletvekili çıkaracak ilde 8'inci sırada yer alarak büyük hayal kırıklığı yaşadı.
 
Kütahya Şeref Han dedi
CHP'nin, 5 milletvekili çıkaracak Kütahya'da yapılan ön seçiminde ilk sırayı Avukat Şeref Han aldı. İl merkezindeki Kütahya Lisesinde ve 12 ilçede yapılan ön seçimde kayıtlı 3 bin 84 parti üyesinden 1965'i oy kullandı.
 
58 oyun geçersiz sayıldığı ve 9 aday adayının yarıştığı seçimde, Avukat Şeref Han 1236, Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Zeliha Aksaz Şahbaz 1165, Emekli Eğitimci Şeref Doğan 914, İnşaat Mühendisi Ruhsen Kumdalı 871, İşadamı Faruk Behram Soydan 716 oy alarak ilk 5 sırayı paylaştı.
 
Diğer adaylar eski CHP Kütahya İl Başkanı ve Makine Mühendisi Ali Rıza Muslu 629, eski CHP Tavşanlı İlçe Başkanı ve Eczacı Niyazi Doğansoy 579, İşadamı Hasan Öncel 541, Emekli Memur Ahmet Öztürk ise 320 oy aldı.
 
Muğla’da zafer Tolga Çandar’ın
CHP'nin, 12 Haziran'da yapılacak milletvekili genel seçimlerine yönelik Muğla'da yaptığı ön seçim sonucunda Tolga Çandar birinci oldu.
 
Muğla merkez ve 11 ilçede yapılan ön seçimde yaklaşık 4 bin 500 delegenin oy kullandığı bildirildi.
Ön seçimde, 1735 oyla Tolga Çandar birinci, 1550 oyla Nurettin Demir ikinci, 1476 oyla Emrah Doğu üçüncü, 1337 oyla Ali Arslan dördüncü, 1264 oyla Mustafa Öztürk beşinci, 1216 oyla Fevzi Topuz altıncı oldu
 
Uşak Dikek Akagün Yılmaz’ı seçti
Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) Uşak Milletvekili adaylarını belirlemek amacıyla yapılan ön seçim tamamlandı. 6ilçe merkezinde gerçekleştirilen önseçimde 3 bin 736 partili 14 aday adayı için oy kullanırken en fazla oyu Dilek Akagün Yılmaz aldı.
 
İl genelindeki toplam 4 bin 642 üyeden 3736'sı ön seçimde oy kullanırken, 47 oy geçersiz çıktı. CHP 14 aday adayı arasından 3 milletvekili adayını belirledi. Buna göre Dilek Akagün Yılmaz bin 620 oy alarak birinci, Mustafa Aydın bin 410 oyla ikinci ve Erol Gilim ise bin 355 oyla üçüncü oldu.
 
Ön seçime katılan milletvekili aday adayları ve aldıkları oylar ise şöyle:
 
Dilek Akagün Yılmaz 1620, Mustafa Aydın 1410 Erol Gilim 1355 , İsmet Akın 1037, Yüksel Yıldırım 966, İsmail Demirel 940, Adnan Cengiz 693, Ahmet Özpınar 679,
Ural Köklü, 382, Ercan Uzun 305, Emine Keser 240, Ali Osman Işık 229, Hatice Reyhan Özgöbek 184, Mehmet Turgut 162 (İnternethaber, ajanslar)
 
 
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
İLKAY SÖYLEMEZOĞLU 4 Nisan 2011 Pazartesi 23:21

MİLLET VEKİLİ ADAYI TÜM PARTİLİLERİMİZİ KUTLAR, BAŞARILAR DİLERİM.

Yorumu oyla      12      6  
ersin 4 Nisan 2011 Pazartesi 19:59

Buca'daki halkı görelim kimleri istiyor,ön seçimde bu yazdığınız isimler belediye meclisine bile giremez,muhtarlıklarda ihtiyar heyeti bile seçilemezler:))

Yorumu oyla      12      6  
zeki 4 Nisan 2011 Pazartesi 11:59

Hakikaten haber yapmışsınız ama kimler sıralamaya girdi belirtmemişsiniz,aynı yazıları defalarca yazmışsınız,cümle kalabalığı olmuş.:))

Yorumu oyla      14      6  
lokman az 4 Nisan 2011 Pazartesi 11:56

bunların hiçbiri olmaz herkez istifa etsin bucadan güngör kaya, erkut tamay, levent köstem, osman ergundogar,adnan öztekin millet vekili olsun halk onları istitiyor

Yorumu oyla      12      10  
Gayri Nizami 4 Nisan 2011 Pazartesi 11:39

ÖRGÜTÜN ÖN SEÇİM MESAJI:DEĞİŞİM Mevcut milletvekilleri ya ön seçime girmemiş/girememiş girenlerde örgüt tarafından son sıralara yerleştirilmiş.İşte bir kaç örnek; şahin mengü manisada 6. enis tütüncü tekirdağda 6. fatih atay aydında 5. ali arslan muğla da 4. rasim çakır edirne de 6. ahmet küçük çanakkale de 4. Sanırım örgütün nabzı bundan iyi tutulamaz. Bu seçimde parolamız "değişim olsun,ithal olmasın".

Yorumu oyla      13      6  
ATİLA GÜRSOY 4 Nisan 2011 Pazartesi 11:01

ALLAH AŞKINA KİMLER HANGİ SIRAYI ALDI?HER İL İÇİN YAZAMAZMISINIZ?MANİSA AYDIN VE DENİZLİDE SONUÇLAR NEDİR?

Yorumu oyla      16      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Muğla'da Çandar ön seçimin galibi
Cumhuriyet Halk Partisi’nin Muğla Milletvekili aday adayları arasında ...
Milas şehidini gözyaşlarıyla uğurladı
Osmaniye'nin Hasanbeyli ilçesinde teröristlerle güvenlik güçleri arasındaki ...
‘Pamuk ve iplikte ibre tersine dönüyor’
Denizli İhracatçılar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kocasert, ...
 
Yılın Ulusal Girişimcisi Ödülü Zorlu’nun
Manisa Genç Girişimciler Derneği’nin düzenlediği törende Ahmet Nazif Zorlu ...
‘Periler Vadisi’ sit alanı ilan edildi
Kütahya'nın Simav ilçesinde, Nevşehir'in Kapadokya bölgesini andıran peri ...
Egeli kadın yazarlar Kuşadası’nda
Kuşadası Belediye Başkanı Altungün’ün Mart ay’ını ‘Kadın Ay’ı olarak ilan ...
 
Hafriyat kazısından tarihi eser çıktı!
Manisa’nın Alaşehir İlçesi’nde, hafriyat çalışması sırasında bulunan ve ...
Leodikya Tanrısı’nın başı bulundu
Denizli’nin antik Laodikya kentinde yürütülen kazı çalışmalarında kentin ...
“Kara Leylek” nesli tehlike altında
Muğla'da, av tüfeğiyle vurularak yaralanan nesli tükenme tehlikesindeki ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Şimdi ne olacak?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva