HABERLER>EGE
2 Nisan 2011 Cumartesi - 18:09

Yılın Ulusal Girişimcisi Ödülü Zorlu’nun

Manisa Genç Girişimciler Derneği’nin düzenlediği törende Ahmet Nazif Zorlu Yılın Ulusal Girişimcisi ödülünü aldı.

Yılın Ulusal Girişimcisi Ödülü Zorlu’nun

MANİSA - Manisa Belediyesi tarafından yenilenen Kültür Merkezi Lale Salonu’nda düzenlenen ödül töreni saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başladı. Törenin sunumunu Naime Simsaroğlu yaptı. Açılış konuşması için kürsüye gelen Genç Girişimciler Deneği Başkanı Murat Kümüştekin, 2 yıl önce Manisa’yı seven ve yatırım yapmak isteyen arkadaşlarla kurulan derneğin başlıca hedefinin uluslar arası fuarlara katılıp Manisa’yı dünyaya tanıtmak olduğunu söyledi Kümüştekin, “Manisa layık olduğu yere gelecektir. Manisa OSB’siyle anıldığı gibi kendi çıkardığı markalarla anılacaktır. Bu konuda elimizden gelen her şeyi yapacağız” dedi. Kümüştekin Manisa’nın değerlerini ödüllendirmek için başlattıkları ve törenin bu yıl geldiği noktadan dolayı çok mutlu olduklarını ifade etti.
 
KÜLTÜR MERKEZİ YENİLENDİ
Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün ise “Mesir Festivali kapsamında açtığımız belediyenin imkanlarıyla yapılan bu salonumuzda tüm Manisalıları ve sizlere ağırlamaktan dolayı çok memnunum. Manisa barındırdığı doğal güzellikler tarihi miras ve iş olanaklarıyla ülkenin öne çıkan illeri arasında yer alıyor. Her alanda ciddi değişimin yaşandığı ilimizde biz de bu değişime önderlik ediyor ve katkı sağlıyoruz” diye konuştu.

Manisa’da istihdam sorunun aşılmasını istediklerini dile getiren Ergün; “İşte bu noktada istihdam alanı yaratmak için projeler üreten, görmeyeni gören çevresini kalkındırabilecek zihinlere iş düşüyor. Bu noktada belediye olarak istihdama ve yatırım hakkında tüm fikirlere açığız. Devlet Bakanımız Bülent Arınç’a, Nazif Zorlu’ya, kentin girişimci iş adamlarına ve ödül olacak kişileri tebrik ediyorum” dedi.
 
GİRİŞİMCİLİK EN ÖNEMLİ EKSİKLİK
Ergün’ün ardından konuşan Vali Celalettin Güvenç ise, “Manisa güzel bir güne uyandı ve anlamı büyük bir organizasyonun içindeyiz. Siyaset ve devlet adına büyük işler yapan Manisa’nın evlatlarına ödüller verecekler. Burada girişimcileri ödüllendiriyoruz” dedi.

En büyük eksikliğin vasıfsız insan kaynağı olduğunu belirten Güvenç, “İşsizler ordusunun %40’ı ilkokul mezunu, vasıfsız, niteliksiz insanları. Son yılların en önemli tespitlerini biri bu. Bunun için Sanayi Bakanlığımız, Milli Eğitim Bakanlığımız işbirliğine giderek vasıfsız insanları nitelikli insanlar haline getirip sanayicimizin ihtiyaç duyduğu iş gücünü karşılayabilmek için programlar açtık. Bu kursa gidenlerin günlük 15 lira ödeyip sigortalarını yaptırdık. Sanayici ne istiyorsa ona göre bir eğitim vermeye odaklandık” diye konuştu.
 
2. önemli eksikliğin girişimci eksikliğin olduğunu ifade eden Güvenç istihdam sağlanması için girişimcilerin artması gerektiğini belirtti.  
 
Yılın girişimcisi ödülünü OSB Başkanı Sait Türek Serkan Öngider’e verdi. Burada bu ödülü almaktan dolayı fevkalade kıvanç duyduğunu belirten Öngider, “Manisa’ya bu yatırımı yapma konusunda büyük bir fırsat veren patronuma, bu ödüle layık gören dernek üyelerine ve eşime teşekkür ediyorum” dedi.
 
OĞUZ AKÇURA YILIN YEREL GİRİŞİMCİSİ
Yılın Yerel Girişimci Ödülü’nü Anemon Otelleri Yönetim Kurulu Başkanı Oğuz Akçura Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün elinden aldı. Akçura yaptığı konuşmasında, “Marmaris’te küçük bir otelle başlayan Anemon Otelleri bugün Türkiye çağında oteller zinciri haline geldi. Tüm odalarımıza mesir macunu koyuyoruz. Otelin tüm ihtiyaçlarını Manisalı üreticilerimizden alıyoruz. Manisa’nın tanıtımına elimizden geldiğince katkı sağlamayan çalışıyoruz. Manisalı olmaktan ve Manisalı olmaktan dolayı gurur duyuyor ve bu ödüle bize layık gören herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.
 
ZORLU YILIN ULUSAL GİRİŞİMCİSİ
Yılın Ulusal Girişimcisi Ödülü’nü Ahmet Nazif Zorlu Vali Celalettin Güvenç’in elinden aldı. Zorlu; “Fahri hemşerilik ödülüne sonra aldığım bu ödül benim için çok önemli. Eğer girişimcilik olmasa, yatırım yapılmasa, istihdam olmasa ülke Ortadoğu’ya döner. İşsiz insan her şeyi yapabilir. Bugün Zorlu Holding bünyesinde 25 bin kişi çalışıyor. Yıllar önce Avrupa’da fabrikalarımız ziyaret ettiğimde inşallah benim de olur demiştim. Allaha şükür bugün buna sahibim. Vardiya çıkışlarında rast geldiğinde tüylerim diken diken oluyor. Girişimcilere dürüst olun, çalışkan olun diyorum. Allah dürüst ve çalışkan olanın yanındadır” dedi.
 
ARINÇ’A YILIN GİRİŞİMCİSİ ONUR ÖDÜLÜ
Yılın Girişimcisi Onur Ödülü Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’a verildi. Arınç’a ödülünü Manisa Genç Girişimciler Derneği Başkanı Murat Kümüştekin takdim etti. Ödülünü alarak havaya kaldıran Arınç salondakiler tarafından uzun süre alkışlandı.

Arınç daha sonra kürsüye gelerek bir konuşma yaptı: Arınç şunları söyledi: “Manisa’ya gelip gençlerimizin kurduğu dernekten dolayı büyük mutluluk duydum. Son bir ayda yoğun bir programdan geçiyoruz. Bu ödülün bana siyaset, tarik, sosyoloji ve insan ilişkilerinde iyi olduğum için verildi.”
 
Ekonomiden anlamazdım. Avukatlık stajı yaparken bir büyüğün sabırlı ol tavsiyesini verdiğini belirten Arınç, bazen bir günün bir yılı kurtardığını söyledi. Avukatlığı döneminden örnekler veren Arınç, “Avukatken bazen 1-2 ayda baktım davalar bana yetti. Bazen 5-6 ay hiç iş yapamadım ama rızkımı beklerdim. Girişimciler büyük bir risk alarak yatırımlar yapıyor. Bizim eğitim sistemimizde her şeyi çok az bilen insan yetiştiriyoruz. Ama asıl olan bir şeyi çok iyi bilmek. Dünyada interneti çok kullanan 3. ülkeyiz, cep telefonunda da en çok kullanan ülkelerden biriyiz. Ben bu ödülü şahsım adına değil, dün yayınlanan rakamlarla da gördüğümüz gibi ülkemizi dünyada ilk 5 arasına sokan hükümetim adına alıyorum” dedi.
 
AK Parti kurulduğunda Erdoğan kamu yatırımlarının durumunun ne olduğunu araştırmak için bir grup kuruldu ve araştırmalar sonucu önümüze konan raporda başlayıp da bitmemiş 5100 civarında yatırım var dediler. Bitmesi için 259 yıla ve katrilyonlarca paraya ihtiyaç var. Biz bitmeye yakın yatırımları bitirmek için çalışmalara başladık. Türkiye yüzde 10’la en hızlı büyüyen ülkelerinden biri. Daha önce % 9 küçülmeleri yaşadık. Şimdi dünyanın ilk 3 ülkesi arasındayız. Türkiye’nin GSMH’si ortalama milli gelir 5 bin dolardı. Şuanda resmi veriler 10 bin 500 dolar oldu. 2023 hedefimiz kişi başına düşen milli geliri 25 bin dolara çıkarmaktır.”
 
BABACAN’A “ALİ BEBECEN” DEDİLER
Kabinedeki bakanların başarılarından bahseden Arınç, “Ülkenin ekonomisini bu ülkenin gerçek yurttaşları yönetiyor. Ali Babacan’a bebecen dediler. Babası küçük bir esnaf. Babasının yanında işi öğreniyor. Yurtdışında eğitimlerini alıyor ve gelip Hazine’yi yönetiyor. Mehmet Şimşek Batmanlı bir Kürt anne-babanın çocuğu. O da kısıtlı imkanlarla ilkokulu dahi zor okuyor ve yurtdışında muhteşem bir kariyer yapıyor ve ülkemizin maliyesini yönetiyor. Bu ekip Türkiye’de milletin damarını tutan bir ekip, değerlerini bilen bir ekip. Nerede tasarruf edeceğini, yatırım yapacağını yatırımcının önüne açacağını bilen bir ekiptir. Dünyada ABD’de birçok finans kuruluşları domino gibi yıkılırken herkes IMF’ye kurtar bizi derken hayır deyip kendi imkanlarımızla çalışıp tasarruf edip başaracağız dedik. Türkiye’de her hükümet IMF ile stand-by anlaşması yaptı. Ancak biz hayır istemiyoruz gidin dedik ve onlar da gitti. 3 yıldır ülkemizi IMF’siz yönetiyoruz” dedi.
 
DEVLET EKONOMİDEN ELİNE ÇEKECEK
“Türkiye geçmişte devletçi bir ekonomiye sahipti” diyerek sözlerini sürdüren Arınç, “Menderes zamanında Sümerbank, sek üretim yapıyordu. Büyük sanayi ediğimiz de montaj yapıyordu. Bu konuda en doğruyu 3 tane özgürlüğümüz var din ve vicdan, fikir ve düşünce, teşebbüs özgürlüğü diyen Turgut Özal’dır. Ülkenin önün o açtı. Serbest piyasa ekonomisi olacak kalite ve rekabet olacak. İnsanlar kendilerini daha iyi ifade ettiler. Devlet ekonomiden faaliyetlerden elini çekecektir. Yapılan da budur” dedi.
 
UÇUYORUZ…
Türkiye’nin hızla büyüdüğünü ifade eden Arınç, “Son günlerde yanıma gelen iş adamları Allah sizden razı olsun, ‘uçuyoruz’ diyorlar. Türkiye’deki iş makinesi kalmadı. Bunu istismar edeler olabilir. Türkiye’de sıfır işsizliği kimse beklemesin. Yüzde 14 olan işsizliği yüzde 10’a indirdik. Bugün biz de yüzde 10 olan oranlar Yunanistan ve Portekiz’de 20’nin üstünde. Hamdolsun biz işsizlik oranını indirdik. İşsizlik, yoksulluk her zaman olacaktır. O zaman da sosyal devlet görevi olarak o evlere yardım yapacağız. Herkesin evi olsun, bağı bahçesi olsun. Böyle bir şey ütopyanın ötesindedir. Bugünkü tablo Türkiye’nin ekonomik açıdan güçlendiğini görüyoruz. Bu hükümete 2 yıl ömür verdiler. Ama çok şükür devam ediyoruz. Halk bizi seviyor. Demokrasi böyle bir şey. Yüzde 25’lerden yüzde 1.6’ya da düşürür, sıfırdan yüzde 35 ve 47’lere de çıkarır” dedi.
 
Milletvekili aday adaylarına da seslenen Arınç, siyasette ben de varım diyen herkese candan başarılar diliyorum. İnşallah şehrimiz ve ülkemiz için hayırlı sonuçlar doğurur” diye konuştu.
 
Programın sonunda ödül alanlar toplu fotoğraf çekildi. 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘Periler Vadisi’ sit alanı ilan edildi
Kütahya'nın Simav ilçesinde, Nevşehir'in Kapadokya bölgesini andıran peri ...
Egeli kadın yazarlar Kuşadası’nda
Kuşadası Belediye Başkanı Altungün’ün Mart ay’ını ‘Kadın Ay’ı olarak ilan ...
Hafriyat kazısından tarihi eser çıktı!
Manisa’nın Alaşehir İlçesi’nde, hafriyat çalışması sırasında bulunan ve ...
 
Leodikya Tanrısı’nın başı bulundu
Denizli’nin antik Laodikya kentinde yürütülen kazı çalışmalarında kentin ...
“Kara Leylek” nesli tehlike altında
Muğla'da, av tüfeğiyle vurularak yaralanan nesli tükenme tehlikesindeki ...
Eski MİT’çi 3 kurşunla öldürüldü
Eski MİT görevlisi, Bodrum Yalıkavak'ta evinin banyosunda başından 3 kurşunla ...
 
Denizli'ye deniz Mayıs'ta gelecek!
Denizli Sanayici Tüccar ve İşadamları Platformu, TCDD 3. Bölge Müdürü ...
Türkiye'de bir ilk olacak
Muğla Valiliği, Yatağan Kaymakamlığı ve Yatağan Belediyesi tarafından ...
Aydın'da köy yolları yapılıyor
Aydın İl Özel İdaresi, Köşk-Dalama yolu ile birlikte köy yollarında yaptığı ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Şimdi ne olacak?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva