HABERLER>GÜNCEL
12 Haziran 2011 Pazar - 17:12

Duayen tenisçi Kıpkızılörenli oy kullanamadı

Seçim heyecanı tüm Türkiye’yi sarmışken İzmir Alsancak’taki Nevvar Salih İşgören Turizm ve Otelcilik Meslek Lisesi’nde 2 vatandaş oy kullanamadı.

Duayen tenisçi Kıpkızılörenli oy kullanamadı

Soner Çağlar/Egedesonsöz -Okul binasının 2. Katındaki 1398 nolu sandık görevlileri bir engelli ve bir de kireçlenme hastalığı nedeniyle yürümekte zorlanan eski milli tenis şampiyonunun oy kullanması için kolaylık sağlamadı. 
 
İlk olay 66 yaşında emekli öğretmen Umuhan Belma Gürkan’ın, engeli nedeniyle merdivenleri çıkamayacağını belirtmesi üzerine yaşandı. Nevvar Salih İşgören Otelcilik Turizm Meslek Lisesi ikinci katında bulunan 1398 numaralı seçim sandığında oyunu kullanması gereken Gürkan, ikinci kata çıkamayınca, yetkililerden yardım istedi. Ancak isteğine ret yanıtı gelince, oy kullanamadı.
Gürkan ile aynı okulda oy kullanmaya gelen Birsen Göktepe adlı vatandaş ise rahatsızlığı nedeniyle sandığına gidemedi. Ancak Göktepe, Gürkan'dan daha şanslı çıktı. Birsen Göktepe, oyunu zemin katta sandık görevlilerinin yardımıyla kullanabildi. Ummuhan Belma Gürkan, yaşanan duruma tepki gösterdi.

Sandıkları kontrol etmek için okula gelen İl Seçim Kurulu Başkanı Hakim Yılmaz, Yüksek Seçim Kurulu tarafından belirtilen kural gereği herhangi bir yardımda bulunamayacaklarını söyledi. Yüksek Seçim Kurulu tarafından seçim öncesi yapılan bildiride, engelli seçmenlerin zorluk yaşamaması için zemin kata sandık kurulacağı, ancak bu haktan yararlanmak için vatandaşların seçmen kütüklerine özürlülüklerini belirtmeleri gerektiğinin daha önce açıklandığı kaydedildi.
 
Yaşanan bu olayın ardından Türkiye’nin eski milli tenisçilerinden, Kültürpark Fuar Alanı içerisindeki Tenis Kulübünün kortlarına ismi verilen 73 yaşındaki Ziya Kıpkızılörenli de, oyunu kullanamadı.

CHP Yüksek Disiplin Kurul Üyesi Murat Haluk Öncel, olayı farkederek Kıpkızılörenli’ye yardımcı olmak için 1398 nolu sandık görevlileri ikna etmeye çalıştı. Ancak O da, sandık görevlilerini ikna edemedi.
Eşi Serpil Kıpkızılörenli, damadı Hüseyin Neşeli, kızı Banu Neşeli ve torunu Tuana Neşeli ile gelen yılların tenis şampiyonu, duayen tenisçi Ziya Kıpkızılörenli, “Bu yapılanlar çok kötü. Oyumu kullanmak istiyorum ama kullanamıyorum. Bu nasıl bir anlayış. Vatandaşlara kolaylık sağlanması gerekmiyor mu? Vatandaşlık hakkımı yerine getiremiyorum. Birde oy kullanmadım diye normal şartlarda para cezası var. Para mesele değil. Ben vatandaşlık görevim için sandığa gidiyorum ama onlar bana yardımcı olmuyorlar” diye konuştu.
Damadı Hüseyin Neşeli ise, sandık görevlilerinin tutumunun çok kötü ve seviyesiz olduğunu belirterek, uygulamanın çok yanlış olduğunu ifade etti. Neşeli, “Biz sandık aşağıya insin demiyoruz. Görevliler imza kağıdı, oy pusulası ve zarfla aşağıya inerler. Herkes arkasını döner, babam oyunu kullanır. Zarfa koyar. Zarf da polis ve diğer görevlilerle birlikte sandığa götürülüp atılır. Böyle bir uygulamanın ne sakıncası olabilir ki” diyerek tepkisini dile getirdi.
Murat Haluk Öncel de, sandık görevlilerini ikna etmek için oldukça yoğun çaba sarfetti. Öncel, “Ne yazık ki yetki sandık başkanında. O da aşağıya inmiyor” şeklinde konuştu.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de gözaltılı ve şaibe iddialı seçim!
İzmir’de sabahın erken saatlerinden itibaren yoğun katılımın gerçekleştiği ...
'İki çocuğum eniştemdenmiş!'
İki çocuğunun kendisinden olmamamsına rağmen eski eşi tarafından açılan ...
Aşırı hız ve dikkatsizlik can aldı
İzmir’de eğlence dönüşü 3 arkadaşın içinde bulunduğu otomobil, aşırı hız ...
 
Sandık başında can verdi
Antalya'da 64 yaşındaki Ayşe Akın, oyunu kullandıktan sonra kalp krizi sonucu öldü.
Derya için korkunç şüphe
18 yaşındaki Derya Doğan, 34 gün önce evden ayrılıp esrarengiz şekilde ...
Fatmagül sorusu stüdyoyu terk ettirdi
Ünlü senarist ve romancı Vedat Türkali, Kürt sorununu anlattığı programda ...
 
Büyü bozma bahanesiyle altınları çaldı
İzmir'de ''büyü bozma'' bahanesiyle girdiği evlerden, para ve ziynet eşyası ...
Nüfus’ta seçim mesaisi
Yarın yapılacak olan 24. Dönem Milletvekili Genel Seçimi nedeni ile nüfus ...
Hakime küfür ettiler!
Polis memuru M.A.A’nın silahını almak, polise darp etmek suçlarından yargılanan ...
 
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İşte 'gülen' ilk fotoğrafı!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva