HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
6 Ekim 2023 Cuma - 13:28

Dr. Yağdıran’ın adı Konak’ta yaşayacak

Konak Belediyesi Atilla Spor Tesisleri’ne Atillaspor Kulübü'nün eski başkanlarından Dr. Saadettin Yağdıran’ın ismini verdi. Törende konuşan Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, “Kente damgasını vuran büyüklerimizin kentimizin her noktasında yaşaması, gelecek nesillere Saadettin Yağdıran gibi çok değerli insanları anlatmak çok önemli” diye konuştu.

Dr. Yağdıran’ın adı Konak’ta yaşayacak

Konak Belediyesi Atilla Spor Tesisleri’ne, İzmirspor Kulübü'nde yıllarca yöneticilik yapan, Atillaspor Kulübü'nün eski başkanlarından Dr. Saadettin Yağdıran’ın ismini verdi. Törene Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Türkiye Futbol Adamları Derneği (TÜRFAD) İzmir Şube Başkanı Bahri Vreskala, Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği (TÜFAD) Onursal Başkanı Şaban Acarbay, CHP Konak İlçe Başkanı Ozan Ali İlgazi, MHP Konak İlçe Başkanı Ahmet Yeniçırak, Konak Belediye Meclisi üyeleri, CHP İzmir İl Başkanlığı ve CHP Konak İlçe Başkanlığı yöneticileri, kadın ve gençlik kolları temsilcileri, İzmir Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu ile başta İzmirspor ve Atillaspor olmak üzere spor kulüplerinin başkan ve yöneticileri, sporcular, muhtarlar, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, Dr. Saadettin Yağdıran’ın ailesi, dostları ve vatandaşlar katıldı.

'Onun adıyla yaşayacak'
Törende konuşan Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Saadettin Yağdıran’ın büyük özverilerle çalışmalarını yürüterek bir spor kulübünü ayağa kaldırdığını, çocukların ve gençlerin spor yapmasını sağladığını vurguladı. Batur, “Değerli büyüğümüzün çabaları takdire şayan. Böyle bir büyüğümüz olduğu için gurur duyuyoruz. Kentlerde ahde vefa çok önemli. Kente damgasını vuran, kente hizmet için her türlü çabayı, özveriyi gösteren değerli büyüklerimizin kentimizin her noktasında yaşaması bizim için önemli. İsimlerini yaşatmak, gelecek nesillere Saadettin Yağdıran gibi çok değerli insanları anlatmak, onlara o mirası bırakmak çok önemli” dedi. Tesisin girişine Dr. Saadettin Yağdıran’ın kim olduğunu anlatan bir tabela yerleştirdiklerine dikkat çeken Batur, “Çocuklarımız buradan Saadettin Yağdıran’ın kim olduğunu, neler yaptığını öğrenmeye, onu anmaya devam edecek. Bugün burada gördüğümüz dayanışmamızın her zaman devam etmesi umuduyla Saadettin Yağdıran’ın aziz hatırası önünde saygıyla eğiliyorum. Bu güzel tesis bundan sonra onun adıyla yaşayacak” dedi.

Yağdıran: Vefanın kenti Konak
Dr. Saadettin Yağdıran’ın oğlu Burhan Yağdıran ise babasının yaşamını yitirdiği güne kadar hastalarına şifa dağıtmaya devam ettiğini söyledi. Yağdıran, “Elinin değmediği, şifa dağıtmadığı kimse kalmamıştır. ‘Bir evlat olarak babam için ne yapabilirim?’ diye düşünerek Başkanımız Abdül Batur’a gittim. O da bizi olumlu karşıladı ve bugün bu açılışı yapıyoruz. Vefanın kenti Konak. Başkanıma şahsım ve ailem adına çok teşekkür ediyorum” dedi.

Vreskala: Sporsever insanlarımız var
Türkiye Futbol Adamları Derneği (TÜRFAD) İzmir Şube Başkanı Bahri Vreskala ise “İzmir gerçekten şanslı; çünkü Başkanım Abdül Batur gibi sporsever insanlarımız var. Bize her konuda destek olan, Konak’a, daha önce Narlıdere’ye, tüm İzmir’e sporda çok büyük olaylar kazandıran başkanıma çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Acarbay: İzmir’in kalbindesin
Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği (TÜFAD) Onursal Başkanı Şaban Acarbay da Dr. Saadettin Yağdıran’ın tıp fakültesinden sınıf arkadaşı olduğunu hatırlatarak, “Saadettin Yağdıran mükemmel biriydi, çok güzel bir insandı. Binlerce sporcu gence hizmet vermiştir. Vefa ağır bir yüktür. Herkes taşıyamaz. Bunu İzmir’de taşıyan ilk, öncelikli belediye başkanlarımızdan biri Abdül Batur başkanımızdır. Başkanımıza, sembol isimlerimize verdiği hizmetlerden dolayı şükran duygularını arz ediyorum. İsimlerini vererek onları geleceğe, bizden sonraki kuşaklara emanet ediyoruz. Saadettin, İzmir’in kalbindesin” diye konuştu.

 
Öğrenci eylemi meclis gündeminde... Aşkın bir davranış olmuş!
 
İzmir'de üniversitelilere 6 noktada sıcak yemek dağıtımı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de iklim değişikliğine karşı büyük proje
İzmir'i ve İzmir halkını afet tehlikelerine karşı güçlendirecek Kentsel ...
Logistech sektörün tüm bileşenlerini buluşturdu
İZFAŞ tarafından bu yıl ikinci kez düzenlenen Logistech–Lojistik, Depolama ...
Başkan Sandal'dan cami için talimat
Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, Osmangazi Mahallesi’ndeki Hacı ...
 
8 ayda 4,5 milyon TL cepte kaldı... Karşıyaka maden buldu!
Temiz enerji üreterek karbon salınımını azaltmak amacıyla 2021 yılında ...
Başkan İduğ müjdeyi Yaşar'da verdi... Bornova'ya 110 bin Euro'luk fon!
Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, Yaşar Üniversitesi 2023-2024 ...
Pet şişeyle topluyordu... Sünger Kent gönüllüsü oldu!
Türkiye’nin en kapsamlı yağmur suyu hasadı ve su odaklı yeşil dönüşümlerini ...
 
Ferahlı Parkı, Ata’sına kavuştu!
Ferahlı Parkı, saldırıya uğrayan Atatürk büstüne yeniden kavuştu. Gerekli ...
Başkan'a videolu mesaj göndermişlerdi... Sengel bizzat köye gitti!
Selçuk’un Acarlar köyünde topları eskiyen çocuklar Belediye Başkanı Filiz ...
Menderes’te yerel tohum merkezi için imzalar atıldı
Menderes Belediyesi Yerel Tohum Merkezi’nin ilçeye kazandırılmasıyla ilgili protokol imzalandı.
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Köprü üstü kalabalık
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İngiltere seçimini okuyalım
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Bozkurt' işareti Avrupa'ya neden dert oldu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kültürel İslam, Siyasal İslam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk istismarı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Ormanlarımız yanar gider!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Az okumuşlar
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva