HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
20 Nisan 2011 Çarşamba - 10:26

Doktor adayları İzmir’de buluştu

Konak Belediyesi ana sponsorluğunda gerçekleşen Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğrencileri’nin organize ettiği Tıp Öğrencileri Çalıştayı düzenlendi.

Doktor adayları İzmir’de buluştu

İZMİR - Çeşme Alaçatı Süzer Otel’de gerçekleştirilen ‘Semptomaloji’ çalıştayına 32 tıp fakültesinden toplam 270 tıp öğrencisinin katıldığı ve iki gün süren kongreye Çalıştay Onursal Başkanı Prof. Dr. Candeğer Yılmaz, Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan’ın yanı sıra çok sayıda profesör ve doçent düzeyinde doktor katıldı.
 
Çalıştayda çeşitli sunumlar ile birlikte alçı, radyolojik yorumlama, cilt bakımı, tıbbi beceriler ve EKG yorumlama konularında da kurslar düzenlendi. Konak Belediye Başkanı Dr. Tartan, çeşitli fakültelerden gelen tıp öğrencileriyle keyifli bir sunum içinde yer almaktan mutlu olduğunu ifade ederek, “Türkiye’nin en genç milletvekili ve  bakanlarından biri olarak sağlık sisteminin içinde bir ölçüde yer aldım. Bugün zaman zaman doğrularıyla yanlışlarıyla tartışılan sağlık sisteminde ilk defa 1999-2000 yıllarında sistemin entegrasyonunda, SSK-BAĞKUR-EMEKLİ SANDIĞI sisteminin organizasyonunun tek çatı altında yapılmasına yönelik ilk çalışmayı o zaman genç bir Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı olarak başlatmıştım. Umuyorum ki; Türkiye’de sağlık ordusunda çok önemli hizmetler vereceksiniz. Gerçekten çok kutsal bir meslek yapıyorsunuz, önemli görevinizde şimdiden başarılar diliyorum” diye konuştu.
 
Hedeflerinin; üniversiteler arası akademik bilgi alışverişi ve iletişim sağlamak, öğrencilerin bilimsel araştırmalarını teşvik etmek ve paylaşmak olduğunu belirten öğrenciler, herkesin beğenisini kazanan dolu dolu bir bilimsel program gerçekleştirdiklerini ifade ettiler.

Çalıştay Genel Sekreteri Onur Küçük, amaçlarının; Türkiye’nin dört bir yanından hekim adaylarını ve hocalarımızı bir araya getirerek akademik bilgi paylaşımı sağlamak olduğunu dile getirerek, “En büyük arzumuz; genç beyinlerimizin tam da Ulu Önder Atatürk’ün istediği gibi ülkemizi dünya ülkeleri arasında ilim ve irfan ile daha iyi yerlere getirmekti. Üniversite öğrencilerinin tek amacı ülkemiz için çalışarak bilim alanında Türkiye adını duyurmak ve yüceltmek olmalıdır. Hipokrat, İbni Sina gibi hekimliğin kurucularından aldıkları değerli bayrağı hep daha ileriye, aydınlığa, yeniliğe taşımalarıdır. Bizde buna ufak bir katkı sağladık. Bu bilimsel etkinlik sayesinde; hem bilimsel çalışması olan arkadaşlarımız kendi çalışmalarını dile getirmek için bir fırsat kazandılar hem de diğer arkadaşlarımızın bu tür çalışmalarda bulunması teşvik edilmiş oldu. İstedik ki tüm üniversite öğrencileri de adını bilimsel platformlarda duyursun, sesler hep araştırmalarda yükselsin, projelerde hayat bulsun. Bize her konuda destek olan Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan’a teşekkür ediyoruz” dedi.

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni ve İzmir’i en iyi şekilde temsil eden Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencileri konuk öğrencilerle birlikte yoğun geçen iki günlük çalıştayın ardından Çeşme turu yaptı. İzmir’de Etnografya Müzesi ile Ümran Baradan Oyun ve Oyuncak Müzesi’ni gezen geleceğin doktor adayları yorgunluklarını atmak için İzmir’in güzide yatı Lamia ile körfez turu gezisi yaptı.  
 
Organisazyonda emeği olan Ürdün Haşimi Krallığı İzmir Fahri Konsolosu Ömer Kaplan’ın da katıldığı Lamia gemisinde öğrencilere ev sahipliği yapan Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, gençlere destek olmaktan dolayı mutlu olduğunu vurguluyarak “Geleceğin doktorları gençlerimize eğitimlerinde destek olmak bizi mutlu etti. İki gün süren yoğun bir kongrenin ardından bugün eğlenmek ve yorgunluk atmak hakkınız. Eğlence dolu bir gün geçirmenizi diliyorum” dedi.
Yaklaşık üç saat süren Körfez turumda öğrenciler, Latin Dansları gösterisi ve ikramlar eşliğinde bol eğlenceli, keyifli bir gün geçirdi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
19. yıl gururu
Karşıyaka Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün birlikte organize ...
Güvenliği tehdit eden binalar yıkılıyor
Konak Belediyesi ekipleri, ilçedeki terk edilmiş ve çevre huzurunu tehlikeye ...
Enstitü mezunları Konak'ta buluştu
Köy Enstitülerinin 71. kuruluş yıldönümünde Konak Belediyesi Prof. Dr. ...
 
Durak kuaförlerle bir araya geldi
Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, Karşıyaka’daki kuaför ve berberler ...
Çiftçinin yüzünde güller açtı
İzmir Büyükşehir Belediyesi ile 3 milyon liralık alım sözleşmesi daha ...
Yaşar Kemal'den Çalkaya'ya övgü
Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya, Edebiyat Çınarı Yaşar Kemal’i Balçovalı ...
 
Selçuk’ta Sokak Oyunları Şenliği
Selçuk’ta 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlama etkinlikleri ...
19. Karşıyaka Çocuk Şenliği başladı
Karşıyaka Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle bu yıl ...
Girişimci kadınlara tam destek
30 girişimci kadını kapsayan “Uygulamalı Girişimcilik Eğitim Projesi” ...
 
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İşte 'gülen' ilk fotoğrafı!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva