HABERLER>GÜNCEL
9 Aralık 2015 Çarşamba - 18:20

Dışişleri Bakanlığı'ndan Irak'a seyahat uyarısı

Dışişleri Bakanlığı, Irak'a yönelik seyahat uyarısının kapsamını, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi içindeki Duhok, Erbil ve Süleymaniye dışındaki tüm vilayetleri kapsayacak şekilde genişletti.

Dışişleri Bakanlığı ndan Irak a seyahat uyarısı

Bakanlığın resmi internet sitesinde yer alan "Son Gelişmeler Çerçevesinde Irak'ta Bulunan veya Irak'a Seyahat Etmeyi Öngören Türk Vatandaşlarına Yönelik Seyahat ve Güvenlik Duyurusu"nda, Irak'ın genel olarak güvenlik açısından yüksek riskli bir ülke olarak görüldüğü, ülkedeki güvenlik durumunun hızla değişebildiği ve bölgesel farklılıklar görülebildiği belirtildi.
 
Duyuruda, "Irak'ın mevcut hassas güvenlik koşullarında ve Türkiye'nin çıkarlarına karşı son dönemde çeşitli kesimlerce artan sayıda yapılan ve şiddet, terör, gösteri, kaçırma ve saldırı eylemlerini teşvik eden açıklamalar ile Irak'ın kalkınmasına destek için faaliyet göstermekte olan Türk firmalarına ulaşan tehditler dikkate alınarak, Irak'a yönelik seyahat uyarımızın kapsamı, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) içindeki Duhok, Erbil ve Süleymaniye vilayetleri dışındaki tüm vilayetleri kapsayacak şekilde genişletilmiştir" denildi.
 
Türk firmaları ve vatandaşlarının, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi dışındaki Basra, Muthanna, Dhikar, Meysan, Necef, Khadisiye, Wasit, Babil, Diwaniye, Anbar, Bakuba, Selahaddin, Ninova ve Kerkük vilayetlerinde her koşulda müteyakkız bulunmaları, kalabalık mekanlardan kaçınmaları, güvenlik tedbirlerini güçlendirmeleri, Bağdat Büyükelçiliği ile temasta olmaları, kesinlikle zorunlu olmadığı sürece Irak'a ve Irak içinde seyahatlerini sınırlandırmaları, bu vilayetlerde kalışı zorunlu olmayanların ise mümkün olan en kısa sürede bu vilayetlerden ayrılmalarının kuvvetle tavsiye edildiği vurgulanan duyuruda, şunlar kaydedildi:
 
"Göreceli olarak Irak'ın diğer bölgelerine göre daha güvenli olan IKBY'de bulunan vatandaşlarımızın ise DAEŞ'le mücadele harekatlarının devam ettiği bölgelerden uzak durmaları ve IKBY makamlarının bu konudaki uyarı ve yönlendirmelerine uymaları, güvenlikleri açısından büyük önem taşımaktadır.
 
Mevcut koşullarda vatandaşlarımızın Irak'ın bu vilayetlerinden ayrılmalarına ilişkin planlamayı yaparken, güvenlik durumunun daha da bozulması ihtimalini dikkate alarak, en ihtiyatlı ve emniyetli hareket tarzını benimsemeleri önerilmektedir. Bu itibarla, önümüzdeki günlerde güvenlik konusunda meydana gelebilecek olumlu veya olumsuz gelişmelere göre Irak'a ilişkin bu seyahat ve güvenlik duyurumuzun kapsamında gerekli değişikliklere gidilebilecek olup, kamuoyumuz güncel gelişmeler hakkında bilgilendirilecektir.
 
Vatandaşlarımızın, Bakanlığımız, Bağdat Büyükelçiliğimiz ve Erbil Başkonsolosluğumuzca görev bölgeleri koşullarına göre farklılık arz edebilecek güvenlik durumu hakkında yapacakları uyarı ve duyuruları da takip etmelerinde fayda görülmektedir.
 
Ayrıca ihtiyaç duyulduğu takdirde, Bağdat Büyükelçiliğimiz ve Bakanlığımız Konsolosluk Çağrı Merkezi'ne başvurulması mümkündür."
 

 
Konak’ta kriz tatlıya bağlandı, Uğur yeniden komisyon başkanı
 
Dündar ve Gül aynı hücreye alınıyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Barzani Ankara'da: İlk durağı MİT
Ankara'ya gelen Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetimi lideri Mesud Barzani'nin ilk durağı MİT oldu.
Edanur 5 yıl sonra ‘şehit’ sayıldı
Karabük'te 5 yıl önce başına mermi isabet eden ve hayatını kaybeden 4 ...
Rus gemisine limandan çıkış izni yok
Trabzon Limanı'na buğday getiren ve denetleme sonucu çeşitli eksiklikler ...
 
İzmir’de feci kaza: 1 ölü, 1 yaralı
İzmir’in Ödemiş İlçesi'nde, otomobil ile karşı yönden gelen kamyonetin ...
Flaş! Akkuyu santrali inşaatı durduruldu
Türkiye'nin iki hafta önce Suriye sınırında Türk hava sahasını ihlal eden ...
İzmir’de üniversite çalışanlarından kreş tepkisi
İzmir’in Bornova İlçesi'ndeki Ege Üniversitesi'nde bir grup çalışan, üniversitedeki ...
 
Ve Time yılın kişisini seçti: Kazanan...
Amerikan Time dergisinin 'Yılın Kişisi' anketinin kazananı Almanya Şansölyesi Angela Merkel oldu.
En acı açıklama: Çocuklarını kaybettiği geceyi anlattılar
İzmir'in Buca İlçesi'nde beş kardeşten 9 yaşındaki Helin Çelen ile 1 yaşındaki ...
DİSK ‘kadro’ için alana indi: 18 Aralık’ta eylem var!
Taşeron işçiler kadro talebiyle Türkiye genelinde eş zamanlı eylem başlattı. ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Latife Hanım çam devirince!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (3): 'Dans eden ayılar' ve 'Sokak hayvanları'
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Eskidendi çok eskiden...'
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Metanoya!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türkiye'nin İslam’la sınavı
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kamu yararı Çeşme Projesi’nin neresinde?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
12 Eylül ve yeni Anayasa
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Atatürk’ün Toprak Kanunu ya da feodalizmin tasfiyesi uğraşısı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Siber ve milli!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Germir bağları
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva