HABERLER>KÜLTÜR - SANAT
26 Ocak 2012 Perşembe - 12:00

Devlet Senfoni'yi genç yetenek Griffiths yönetecek

İZDSO, bu hafta genç şef Kevin Griffiths yönetiminde piyanist Michelle Campanella'ya eşlik edecek. İZDOB’da ise bu hafta ''Carmen Carmen'dir'' müzikli oyunu ve ''Kösem Sultan'' balesiyle perdelerini açıyor. İZDT, 4 salonda 6 oyunla perdelerini açacak.

Devlet Senfoni yi genç yetenek Griffiths yönetecek

İZMİR - İzmirli sanatseverler, geçen hafta olduğu gibi bu haftayı da birbirinden farklı konser, tiyatro ve sergi seçeneklerinin bulunduğu, yoğun bir kültür sanat gündemiyle geçirecek.
    
İzmir Devlet Senfoni Orkestrası (İZDSO), yarın akşam Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde vereceği konserde, ünlü piyanist Michele Campanella'ya eşlik edecek. Sanat çevrelerinde Liszt repertuarının en önemli yorumcusu ve virtiözü olarak tanınan Campanella, halen ''Liszt Cemiyeti''nin de başkanlığını yürütüyor.
    
Müzik otoritelerinin dikkatini genç yaşta çeken, konserlerinde dinleyiciyle eserler hakkında bilgi ve yorumlarını paylaşmasıyla tanınan şef Kevin Griffiths ise Londra Steve Reich Topluluğu kurucusu ve esas şefi olarak görev yapıyor.
    
İZDSO, şef Griffiths yönetiminde Carl Maria von Weber Beherrscher der Geister'den ''Ruhların Efendisi'', Franz Liszt'in 2 numaralı piyano konçertosu ile Mendelssohn'un 5 numaralı senfonisini yorumlayacak.
    
İzmir Devlet Opera ve Balesi (İZDOB) ise bu hafta izleyicilerine ''Carmen Carmen'dir'' müzikli oyunu ile ''Kösem Sultan'' balesini sunacak.
    
''Carmen Carmen'dir'', bu akşam ve 30 Ocak Pazartesi akşamı Karşıyaka Opera ve Tiyatro Sahnesi'nde izleyicinin karşısında olacak. Özlem Belkıs'ın yazıp Haldun Özörten'in yönettiği oyun, Bizet'in ünlü Carmen operasının belli bölümleri üzerine oynanan, müzikal bir komedi.
    
Sezonun iddialı eserlerinden ''Kösem Sultan'' balesi de 28 Ocak Cumartesi, 31 Ocak Salı akşamları Dokuz Eylül Üniversitesi Sabancı Kültür Sarayı'nda izlenebilecek.
    
Mahpeyker Sultan'ın, 50 yıllık saltanatı ve trajik sonunun anlatıldığı iki perdelik baleyi, Tevfik Akbaşlı besteledi, Uğur Seyrek ise koreografiyi hazırlayarak eseri sahneye koydu.
    
İZDOB, minik izleyicileri için 1 Şubat Çarşamba günü, Dr. Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi'nde Pamuk Prenses çocuk balesini iki kez sahneleyecek.
    
İzmir Sanat, bu hafta ''Berlin Virtüözleri'' konserine evsahipliği yapacak. Büyük Salon'da 30 Ocak Pazartesi akşamı saat 20.00'de başlayacak konserde sanatseverler piyanoda Björn Lehmann, kemanlarda Stephan Picard ve Eren Kuştan, viyolada Matthew Hunter ile viyolonselde Martin Menking'i dinleyebilecek.
    
Devlet tiyatrolarında ne var?
İzmir Devlet Tiyatroları bu hafta 4 salonda 6 oyunla perdelerini açacak. Karşıyaka Oda Tiyatrosu, 31 Ocak Salı ve 1 Şubat Çarşamba akşamları, ''Sıçan'' adlı oyunla sanatseverlerin karşısında olacak. ''Sıçan''da, kızkardeşlerin kocalarıyla birlikte New York'ta bir apartman dairesinde yaşadıkları çelişkilerin eğlenceli hikayesi anlatılıyor.
    
Karşıyaka Ragıp Haykır sahnesi ise 29 Ocak Pazar günü dışında, hafta boyunca ''Satıcının Ölümü'' adlı oyunla perdelerini açacak. Arthur Miller'ın yazdığı, Barış Eren'in yönettiği oyun, 1929 ekonomik buhranının toplum üzerindeki etkilerini izleyiciye aktarıyor. Minik izleyiciler ise 29 Ocak Pazar günü ''İki Kova Su'' isimli çocuk oyununu izleyebilecekler.
    
Konak Melek Ökte Sahnesi, prömiyeri geçen hafta yapılan ''Halktan Biri'' adlı oyunla ''Denizkızı'' isimli çocuk oyununu dönüşümlü olarak sahneleyecek.
    
Sam Bobrick'in yazdığı, Ekin Tunçay Turan'ın çevirdiği oyunu, Metin Oyman yönetiyor.
    
Oyun, işini kaybetmiş, orta sınıftan, ülkesinin ''hal ve gidişatından memnun olmayan'' ve şikayetlerini ABD başkanlarına aralıksız yazdığı mektuplarla dile getiren Travis Pine'ın, FBI ajanlarının kapısını çalmasıyla değişen hayatını, mizahi dille anlatıyor.
    
İZDT'nin Konak Sahnesi'nde 29 Ocak Pazar günü hariç kadına şiddet konusuna dikkati çeken ''Anam, Bacım, Avradım'' adlı müzikli oyun sahnelenecek. Pazar gününü küçük tiyatroseverlere ayıran Konak Sahnesi'nde ''Kedigöz Danışman'' adlı oyun izlenebilecek.
    
Sergiler
Ressam Hülya Sezgin'in beşinci kişisel sergisi, Konak Belediyesi Alsancak Kültür Merkezi Prof. Dr. Türkan Saylan Galerisi-nde sanatseverlerle buluşacak.
    
Konak Belediyesi Prof. Dr. Türkan Saylan Alsancak Kültür Sanat Merkezi, Mahmut Turgut'un ''Dünya Çocukları'' fotoğraf sergisine de evsahipliği yapıyor.
    
Kültür Bakanlığı İzmir Devlet Resim Heykel Müzesi Aysu Günay'ın yağlıboya çalışmalarından oluşan sergiye evsahipliği yapıyor. Sergi, bu hafta da gezilebilecek.
    
Ressam Elvin Öztürk, Tömer İzmir Şubesi Sergi Salonu'nda ''Kumsal Yansımalarında Aşk'' adlı resim sergisini yarın akşamdan itibaren İzmirli sanatseverlerin beğenisine sunacak.
    
Rakım Elkutlu İzmir Musiki Derneği Türk Sanat Müziği Korosu, yarın akşam şef Güven Yağtu yönetiminde Güzelyalı Kültür Merkezi'nde konser verecek.
    
Doğa tutkunu ressam Reha Yalnızcık, ''Yalnızcıkland'' adını verdiği sergisini Selçuk Yaşar Sanat Galerisi'nde sanatseverlerle buluşturdu.
    
Konak Belediyesi Dr. Selahattin Akçiçek Eşrefpaşa Kültür Sanat Merkezi Avni Anıl Sahnesi'nde 28 Ocak Cumartesi akşamı, Yeryüzü Sahnesi İzmir'in sahneye koyduğu, Haluk Işık'ın yönettiği ''Ölü Kadınların Şarkısı'' adlı oyun izlenebilecek. (AA)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
2012 Oscar adayları açıklandı!
Tom Sherak ve Jennifer Lawrence'in sunumuyla 84. Oscar Ödül töreni adayları ...
Positive Live Project'ten jazz şöleni
Soyer Jazz Studio’daki Pop Jazz konseri izleyenleri eğlencenin ve müziğin ...
Sergisi erken kapatıldı diye fotoğraflarını yırttı!
İzmir'de, 9 yıl boyunca nesli tükenmekte olan kuşların fotoğraflarını ...
 
Sinemacılardan sansür ve adam kayırma tepkisi
Aralarında Semih Kaplanoğlu, Zeki Demirkubuz, Tuncel Kurtiz, Ümit Ünal, ...
Musa Anter'in kitaplarına toplatma kararı çıktı
Silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Kürt şair ve yazar Musa Anter’in ...
Sinemaseverleri bu hafta 3 yeni film bekliyor
George Miller'ın yönettiği animasyon 'Neşeli Ayaklar 2', korku filmi 'İçimdeki ...
 
Bir Zamanlar Anadolu'da Oscar dışı
Nuri Bilge Ceylan'ın Türkiye'nin Oscar aday adayı olan filmi Bir Zamanlar ...
Pesenkurdu şiirleriyle Ankara'yı büyüledi
Aşk Fasikülü’nün şairi,’’Yeni Neslin Shakespeare’i ’’Babacan Pesenkurdu, ...
“Iphigeneıa Tauris’te” perdeyi Karşıyaka'da açacak
Geçtiğimiz sezon İzmir Devlet Opera ve Balesi tarafından Türkiye Prömiyeri ...
 
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Erkekler bastığım kaldırımı öperdi!’
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İzmir’in sokakları hem kız hem deniz kokar… 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva