HABERLER>EGE
14 Haziran 2024 Cuma - 19:58

Denizli'de korkutan orman yangınları!

Denizli'de 7 ilçede çıkan 8 orman yangınından 7'si kontrol altına alındı, Babadağ ilçesindeki yangına müdahale sürüyor.

Denizli de korkutan orman yangınları!

Denizli Valiliğinden yapılan açıklamada, Babadağ, Tavas, Kale, Çal, Honaz, Acıpayam ve Pamukkale ilçelerinde orman yangınları çıktığı belirtildi.

Açıklamada, Babadağ, Tavas, Kale ve Pamukkale'nin Cankurtaran Mahallesi'ndeki yangınların ormanlık alana yıldırım düşmesi sonucu çıktığına işaret edildi.

Pamukkale'deki yangınların Cankurtaran ve Kınıklı mahalleleri olmak üzere 2 noktada çıktığı aktarılan açıklamada, Cankurtaran Mahallesi'ndeki orman yangının kontrol altına alındığı, soğutma çalışmalarının devam ettiği kaydedildi.

Açıklamada, "Yangınların bir an evvel kontrol altına alınması için tüm birimlerimizle havadan ve karadan mücadelemiz devam etmektedir." ifadeleri kullanıldı.

8 orman yangınından 7'si kontrol altında
Ekiplerin müdahalesiyle Kale, Tavas, Çal, Honaz, Acıpayam ve Pamukkale'nin Kınıklı Mahallesi'ndeki yangınlar kontrol altına alındı.

Babadağ yangınına ise havanın kararmasıyla sadece yer ekipleriyle müdahale edilebiliyor.

Babadağ ilçesine bağlı Mollaahmetler Mahallesi tedbir amaçlı boşaltıldı.

Vatandaşlardan isteyenler Kredi Yurtlar Kurumunun yurtlarına yerleştirildi.

Öte yandan Babadağ yangınına 300 personel, 20 arazöz, 10 su ikmal aracı, 20 hizmet aracı, 10 ilk müdahale ekibi, 5 grayder, 6 trayler, 5 dozer müdahalede bulunuyor.

Kelleci Mahallesi sakinleri imece usulü göreve gelen ekiplerin yemek ve su ihtiyacını karşılıyor.

Denizli Valisi Ömer Faruk Coşkun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kentte meydana gelen diğer yangınların kontrol altına alındığını sadece Babadağ'daki yangının sürdüğünü söyledi.

Tüm kurumların canla başla yangını söndürmek için mücadele verdiğini belirten Coşkun, "Öncelikle hepimize geçmiş olsun. Malum bugün tabii hem hava çok sıcak olması hem de özellikle kuvvetli rüzgar nedeniyle maalesef birçok noktada orman yangın çıktı. Çok şükür şu an itibarıyla Babadağ ilçemizdeki yangın dışında bütün yangınlarımız kontrol altına alındı. Kale ilçemizde, Muğla sınırında devam eden büyük bir yangınımız vardı. Çok şükür şu an kontrol altında ve arkadaşlarımız soğutma çalışmalarına devam ediyor." diye konuştu.

Coşkun, Babadağ ilçesindeki yangında incelemelerde bulunduğunu ve anlık olarak yetkililerden bilgi aldığını anlatarak şöyle devam etti:

"Güneş batmadan önce birçok tabii hava aracımız yangına müdahale etti. Özellikle Babadağ yangınımıza gün içerisinde değişik zamanlarda 9 helikopter, 7 uçakla müdahale edildi. Tabii şu an gece olduğu için havadan müdahale edemiyoruz. Ancak yine karadan bütün arkadaşlarımız sahada. Özellikle çevre illerden, ilçelerden gelen ekiplerimiz de takviye edildi. Şu an yaklaşık 300 personel sahada çalışmalara katılıyor. Yangın henüz kontrol altına alınmış değil. Bugün bölgemizde kuvvetli rüzgar ihbarı vardı. Tabii onun biz çok olumsuz etkilerini gördük. Yer yer farklı yönlerden hamleli rüzgar dediğimiz rüzgarla karşılaştık. Bu tabii orman yangınlarında olumsuz şartları oluşturan bir durum. Şu an itibarıyla da dediğimiz gibi arkadaşlarımız sahada var gücüyle bütün kurum, kuruluşlarımız, Orman Bölge Müdürlüğümüzün koordinasyonunda çalışmalarını yürütüyor. İnşallah temennimiz hava ve iklim şartları çok olumsuz olmazsa arkadaşlarımızın çalışmalarıyla yangını kontrol altına almayı hedefliyoruz. Bütün kurum, kuruluşlarımızla devletimiz yangın mahallinde en üst seviyede yangına müdahale ediliyor. İnşallah kazasız belasız bir şekilde yani can kaybına, yaralanmaya meydan vermeden bu yangını da söndürürüz. Amacımız, hedefimiz bu. Bütün çalışmalarımızı bu yönde yürütüyoruz."

AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin ise yangının söndürülmesi için devletin tüm imkanlarının seferber edildiğini belirterek, "Yaz ayının gelmesiyle birlikte çıkan yangınlar bizleri son derece üzmekte. Türkiye'nin ciğerleri yanıyor. Denizli'de talihsiz bir yangın yaşadık. Bunların büyük çoğunun yıldırımdan dolayı olduğunu biliyoruz. Yangının yerleşim yerlerine gelmemesi için cansiparane bir mücadele veriliyor. Amacımız bu yangını kontrol altına alabilmek. Bugün hep birlikte nöbetteyiz." değerlendirmesinde bulundu.

AK Parti Denizli Milletvekili Nilgün Ökde diğer bölgelerdeki yangınların kontrol altına alınmasının sevindirici olduğunu belirterek, "Babadağ'daki yangında tüm önlemler alınmış durumda. Tüm Denizli'ye geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Tüm kurumlarımızla bu yangını kontrol altına alacağımızdan eminim. Yaşam yerlerinde bir tehlike görünmüyor. Gereken tedbirler alınmış durumda." diye konuştu.

(AA)

 
Manisa'da korkutan orman yangını!
 
İstanbul-İzmir Otoyolu'nda bayram yoğunluğu!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Manisa'da korkutan orman yangını!
Manisa'nın Şehzadeler ilçesinde çıkan orman yangını kontrol altına alındı.
Manisa'da karı kocayı ayıran feci kaza!
Manisa'nın Salihli ilçesinde iki otomobilin çarpıştığı kazada Sabri Akşen ...
Didim'de yangına müdahale eden uçak suya battı!
Aydın'ın Didim ilçesinde makilikte çıkan orman yangınına müdahale eden ...
 
Bayram öncesi Muğla'ya tatilci akını!
Bodrum, Datça, Marmaris ve Fethiye gibi turizm merkezlerinin bulunduğu ...
Rüzgarın etkisiyle yayıldı... Aydın'da makilik yangını!
Aydın'ın Didim ilçesinde makilikte yangın çıktı. Ekipler, alevlere havadan ...
Dede-torun gibiler... Skuterle gezdirip, salıncağa bindiriyor
Aydın'da 78 yaşındaki Muharrem Yılmaz, 2 yıl önce sahiplendiği "Toprak" ...
 
48 saatte 45 binden fazla araç... Bodrum'a turist akını!
Muğla'nın Bodrum ilçesinde Kurban Bayramı tatili öncesinde araç yoğunluğu ...
Firari eş katili 6 gün sonra teslim oldu!
Aydın'ın Efeler ilçesinde evde çıkan tartışmada eşi Nursel Türkmen'i (50) ...
Denizli'de orman yangını
Denizli'nin Babadağ ilçesindeki ormanda yangın çıktı. Yangına havadan ve karadan müdahale ediliyor.
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Köprü üstü kalabalık
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İngiltere seçimini okuyalım
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Bozkurt' işareti Avrupa'ya neden dert oldu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kültürel İslam, Siyasal İslam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk istismarı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Ormanlarımız yanar gider!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Az okumuşlar
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva