HABERLER>GÜNCEL
9 Nisan 2011 Cumartesi - 19:16

Davutoğlu yaralıları ziyaret etti

Dışişleri Bakanı Davutoğlu, Libya’dan getirilen yaralılardan 52’sini, tedavi gördükleri Urla Devlet Hastanesi’nde ziyaret etti.

Davutoğlu yaralıları ziyaret etti

İZMİR - Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Libya'dan getirilen yaralılara ilişkin, ''Türkiye'nin Libyalı kardeşlere duyduğu dostluğu, muhabbeti ve insani yardım konusunda ne kadar engin tecrübeye sahip olduğunu dünya bu şekilde müşahede etti'' dedi.
 
Davutoğlu, Ankara Feribotu ile Libya'dan getirilen yaralılardan 52'sini, tedavi gördükleri Urla Devlet Hastanesinde ziyaret etti.
 
Basına kapalı gerçekleşen ziyaret sırasında Bakan Davutoğlu'nun yaralılarla tek tek ilgilendiği, bazı yaralıları aileleriyle görüştürmek amacıyla kendi cep telefonundan Libya'yı aradığı belirtildi.
 
Yaralıların hatırını Arapça soran Bakan Davutoğlu, daha sonra Urla Devlet Hastanesi yanındaki Sağlık Bakanlığı Urla Sosyal Eğitim Tesisleri'ndeki Libyalı refakatçilerle görüştü.
 
Davutoğlu'nun, basına kapalı gerçekleşen ziyaret sırasında Ankara Feribotu'nun Misrata'dan Bingazi'ye ve oradan Çeşme'ye, Türkiye'nin koruması altında getirilişi hakkında bilgi verdiği, Türkiye'nin Libya halkının meşru haklarını edinmesini savunduğunu anlattığı kaydedildi. 

 
Tedavi gören hastalar ve yakınlarının istediği kadar burada kalabileceğini belirten Davutoğlu'nun, Türkiye'nin sorununun bir an evvel bitmesi için her türlü çabayı gösterdiğini ve çalışmalarını sürdüreceğini anlattığı bildirildi.
 
Davutoğlu'nun konuşmasının alkışlarla kesildiği toplantıda hasta yakınlarının; Türkiye'nin yardımları ve özellikle yerel makamların gösterdiği çabalar için teşekkür ederken, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a da teşekkürlerinin iletilmesini istediği ifade edildi.
 
Dışişleri Bakanı Davutoğlu, ziyaretin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, Libya'da çok zor şartlarda acil yardıma ihtiyacı olan 300'ü yaralı olmak üzere toplam 475 kişinin Türkiye'ye getirildiğini hatırlattı.
 
İnsani yardım operasyonu düzenleyen resmi kurumlara teşekkür eden Davutoğlu, şunları söyledi:
''Türkiye'nin Libyalı kardeşlere duyduğu dostluğu, muhabbeti ve insani yardım konusunda ne kadar engin tecrübeye sahip olduğunu dünya bu şekilde müşahede etti. Yaralıların her biriyle teker teker görüştük. Kendilerini ülkelerinde hissettiklerini ve şükran duyduklarını söylediler. Biz de her zaman Libya'nın yanında olduğumuzu, sıkıntılarını paylaştığımızı söyledik. Sayın Başbakanın ve Cumhurbaşkanının selamlarını ilettik.''

Bakan Davutoğlu, hastanede tedavi gören Libyalılardan 46'sının taburcu edildiğini, hayatını yitiren bir kişinin cenazesinin de Libya'ya gönderildiğini açıkladı.
 
Yaralı yakınları adına konuşan Mustafa Uftah Shitwan, kendilerine yardımcı olan Dışişleri Bakanlığına teşekkür ettiklerini söyledi.
 
İnsani yardım konusunda Libya'ya yapılan operasyonun Türkiye için bir ilk olmadığını ifade eden Shitwan, şunları kaydetti:
''Buraya getirilen bazı arkadaşlarımız bazı yanlış davranışlarda bulundular. Bu, yaşadıkları sıkıntıdan kaynaklanıyor. Ben buradan Dışişleri Bakanlığına ve yaralıların tedavisine yardımcı olanlara teşekkür ediyorum. Gelen yaralılar halktandır. Çoğunluğunu çocuk ve kadınlar oluşturuyor. Yaşadığımız sıkıntıları bütün dünyaya duyurmanızı istiyorum.''
 
Bakanın ziyareti sorasında bazı Libyalılar, Türk Bayrağı açtılar.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir’de YGS protestosu
İzmir'de bir grup öğrenci, Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) soru kitapçığında ...
Rakel Dink: Irkçı söylem çöpe atılsın
Gazeteci Hrant Dink’in eşi Rakel Dink, bir konferansta yaptığı duygusal ...
'YGS'deki şifre aptallığın daniskası!'
Matematikçi Ali Nesin, YGS’de matematik testinde ortaya çıkan şifreyi ...
 
Müdür Gürkan ölümden döndü
Hilton otelinde İzmir'de iş dünyasının bir araya geldiği yemekte Sanayi ...
Kentsel dönüşümde faiz sıkıntısı
Kadifekale’den Uzundere’deki TOKİ konutlarına taşınan vatandaşlar, evlerinin ...
Servis minibüsü bariyerlere çaptı: 1 ölü
İzmir-Aydın otobanı çıkışında, Müjdat Sezici’nin kullandığı işçi servis ...
 
Kadın mülkün temelidir
Yargıtay, boşanan çiftin ortak eviyle ilgili davada, evin yüzde 61.8’ini ...
'İzmir küresel merkez olacak'
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Türkiye’yi küresel güç, tarihten hak ...
İbo’yu Alman özel timi koruyor
Uğradığı saldırının ardından tedavi olmak için Almanya’ya giden sanatçı ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Şimdi ne olacak?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva