HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
5 Eylül 2023 Salı - 08:54

Cumhur İttifakı İzmir’i MHP’ye bırakırsa… Başkan Ergün’e yeni rota!

Araştırma Şirketi Genel Kordinatörü Gazeteci-Yazar Ümit Yaldız İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Cumhur İttifakı’nın gündeminde Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün olduğunu açıkladı. Yaldız, “İzmir’in ittifak içinde MHP’ye bırakılıp Manisa’da başarılı olan birisinin getirilme fikri tartışılıyor. İzmir Ticaret Odası Başkanı Mahmut Özgener’in ‘hayır’ çıkışı sonrası EBSO Başkanı Ender Yorgancılar’ın da adı masaya yatırılmış durumda” ifadelerin kullandı.  

Cumhur İttifakı İzmir’i MHP’ye bırakırsa… Başkan Ergün’e yeni rota!

EGEDESONSÖZ- Yerel seçim öncesinde siyasi partilerin kentler için aday belirleme çalışması yapmaya başladığı süreçte farklı isimler gündeme gelmeye devam ediyor.  Yerel seçimde başta Büyükşehir olmak üzere ilçe belediye başkanlığı seçimlerinde muhalefetten belediye başkanlarını tercih eden ve iktidar partisinden yana tavır almayan İzmir’de seçmenin tercihini değiştirmek isteyen partiler etkili isimleri sahaya sürmeyi planlıyor.

2014 yerel seçimlerinde İzmir’den milletvekili seçilen Ulaştırma Bakanlığı ve Başbakanlık gibi en üst düzey görevlerde bulunan Binali Yıldırım’ı aday yapan AK Parti, 2019 yerel seçimlerinde ise Denizli eski Büyükşehir Belediye Başkanı ve Ekonomi eski Bakanı Nihat Zeybekçi’yi aday göstermişti.

Cumhur İttifakı’ndan 2024 yerel seçimi için AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, Gençlik ve Spor eski Bakanı İzmir Milletvekili Mehmet Kasapoğlu, Gençlik Kolları Genel Başkanı ve İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan ile Milletvekili Atilla Kaya gibi isimler konuşulurken teşkilat dışından tercihler de masaya yatırıldı. İzmir Ticaret Odası Başkanı Mahmut Özgener ile Aliağa’nın MHP’li Belediye Başkanı Serkan Acar ismi de gündemdeki yerini koruyor. Özgener’in adaylığa sıcak bakmaması, parti kurmaylarına siyaseti düşünmediğini söylemesi gibi faktörler kendisini bir adım geriye atarken Cumhur İttifakı’nın partiye oy verenler dışında farklı kesimlerden oy alabilme ihtimali de Özgener’in adının konuşulmasına neden oluyor.

YENİ İSİMLER KİMLER?
Yoğun isimlerin tartışıldığı ve gelişmelerin yaşandığı Cumhur İttifakı cephesini yorumlayan İntegral Araştırma Genel Koordinatörü Gazeteci-Yazar Ümit Yaldız farklı figürlerin gündeme geldiğini açıkladı.

BİR TV’de yayınlanan Söz Mecisten İçeri Programı’nda Gazeteciler Fatih Yapar ve Hanzade Ünuz’ ile birlikte gündeme değerlendiren Yaldız şunları söyledi:

“AK Parti kulislerine göz attığımda Mahmut Özgener (İzmir Ticaret Odası Başkanı) olmazsa Ender Yorgancılar (Ege Bölgesi Sanayi Odası Başkanı) olur mu gibi bir hamle duydum. Şu anda son günlerde sık olmak kaydıyla Mehmet Kasapoğlu kentte sivil toplum örgütleri ile buluşuyor, oraları geziyor. Bu konunun (adaylık) Ender Bey’e de Kasapoğlu’nun da olduğu bir ortamda bir ince hissettirildiği söyleniyor.  Biliyorsunuz Ender Yorgancılar’ın geçmişte MHP’den İzmir Büyükşehir ve CHP’den Karşıyaka belediye başkanlığı için adı kulislerde konuşulmuştu.  Kendisinin de ifadesiyle ailesinin kararıyla aday olmamıştı. Hatta sonrasında şu anda Deva Partisi’nde milletvekili olan Seda Kaya Ösen’i arka planda desteklemişti.

Aslında İzmir’de siyasetin patronluğu konusu biraz boşta kalmış durumda… Önce Binali Yıldırım figürü vardı, onun hakimiyeti son 10 yılda AK Parti İzmir’in siyasetine damga vurmuştu. Yıldırım, İzmir’den bir parça uzaklaştı. Parti içinde bir grubun Eyüp Kadir İnan’ı (Gençlik Kolları Genel Başkanı ve İzmir Milletvekili ) devreye sokmaya çalıştığını görüyorum. Yaptığı açıklamalarının dozundan, temaslarından bunu anlıyorum. Başka bir grup Mehmet Kasapoğlu için bu rolü uygun görüyor. Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ da bu iddiada… İzmir’in patronajlığına talipler… İl başkanı yeni atandı ama siyasal birikimi var. O da yılların getirdiği iş dünyasıyla birlikteliği siyasete yansıtıyor. AK Parti’de durum böyle…

Mahmut Özgener istemem deyince Özgener yerine bu düzeyde Murat Kurum’a (Çevre Şehircilik v İklim Değişikliği eski Bakanı) kadar giden tartışmalar var. Acaba İstanbul olmasa İzmir’e olur mu? Kentsel dönüşüm konusunda bir rüzgar yakalar mıyız? Kasapoğlu tutar mı? Özgener istemiyor, Yorgancılar olur mu? Çünkü Yorgancılar da önceki yıllarda olduğu kadar siyasete cepheden, keskin konumlanmış bir durumda değil… Yeni dönemde Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) yönetimine de girdi. Bunlar şu an siyaset kulislerinde yüksek sesle konuşulan meseleler…

Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar’ın zaman zaman ismi geçiyor. Cumhur İttifakı içinden başka türlü bir plan yapılırsa Manisa’nın AK Parti’ye bırakılması, MHP’li Başkan Cengiz Ergün’ün de İzmir’den adaylığı konusu kulislere yansıyor… Zaten Ergün’ün kendisi Karşıyaka’da, Mavişehir’de oturuyor. Manisa’yı AK Parti’ye bırakıp İzmir’i MHP’ye vermek gibi bir formül var… Bunlar şimdilik siyaset mühendislerinin masaya getirdiği konular. AK Parti burada mesafe alamıyor, Cengiz Ergün’le bir mesafe alınır mı, Serkan Acar ile olur mu? Bunlar da bir yandan Cumhur İttifakı’nın genel siyaset masasında olan şeyler.  Çünkü Cengiz Ergün MHP’den başkan ancak kendisi seküler bir figür. Atatürkçü, milliyetçi bir yapıda. Belediye başkanlığı başarısında sorun yok ama ailesi üzerinden imar iddiaları üzerinden yıpratıldı” 

 
İzmir'de tasarım rüzgarı... Ödüller sahibini buldu!
 
Çıray-Özlale gerilimi sürüyor: Onu muhatap almıyorum!
YORUMLAR
Toplam 12 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
efe 8 Eylül 2023 Cuma 11:30

MHP yerel secimlere gumbur gumbur geliyor ALLAH C.C. izniyle CcC

Yorumu oyla      2      3  
üchilal 7 Eylül 2023 Perşembe 14:50

CcC MHP CcC

Yorumu oyla      2      3  
6 Eylül 2023 Çarşamba 09:09

akepe ve mehapeden cacık olmaz caacıkkk.

Yorumu oyla      5      3  
Manisa'daki başarı(!) 5 Eylül 2023 Salı 21:45

https://www.egedesonsoz.com/haber/kizina-kiyak-gecmisti-yargi-dur-dedi/1124248

Yorumu oyla      4      3  
ali 5 Eylül 2023 Salı 16:59

müthiş öngörü Aliağa'ya faydası yok İzmir'e mi aday olacakmış

Yorumu oyla      3      4  
eren 5 Eylül 2023 Salı 16:20

manisaya hayrı olmayanın

Yorumu oyla      7      3  
private35 5 Eylül 2023 Salı 15:09

manisa belediye başkanını buraya koy, izmirlinin tepkisini gör. denizliden bakan geldi olmadı, binali yıldırım geldi olmadı. hala mı ithal adam arayışı.

Yorumu oyla      6      3  
Cumhuriyetli 5 Eylül 2023 Salı 14:28

Kasapoğlu tutmaz aday olmasın.

Yorumu oyla      5      3  
METEHAN İZMİRLİ 5 Eylül 2023 Salı 14:26

Arkadaş Manisa'nın girişi ile çıkışı 20 dk neyin raylı sisteminden bahsediyorsun :) :)

Yorumu oyla      5      5  
5 Eylül 2023 Salı 14:08

birileri cengiz başkana başarılı diyorsa başarılıdır kesınız seslerınızı

Yorumu oyla      3      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Gaziemir Meclisi’nde Sarnıç planları tartışması!
Gaziemir Belediye Meclisi Eylül Ayı Olağan Toplantısı ikinci oturumu Gaziemir ...
Bayındır'ın kurtuluşu coşkuyla kutlandı
Bayındır’ın kurtuluşunun 101. yıldönümü coşkuyla kutlandı.
Aliağa’da balık ekmek şenliği
Aliağa’da, 1 Eylül Cuma günü başlayan 2023-2024 balık av sezonu, düzenlenen ...
 
İZSU'dan Urla'ya altyapı hamlesi!
İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, Urla’nın altyapısını ...
İzmir Büyükşehir'de İngiltere zirvesi!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İngiltere’nin Ankara Büyükelçisi ...
Aliağa Belediye Meclisi toplanıyor
Aliağa Belediye Meclisi Eylül Ayı Olağan Toplantısı, 5 Eylül 2023 Salı ...
 
Büyükşehir'den dolandırıcılık uyarısı!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, dolandırıcıların ‘tablet kampanyası için ...
İzmir Cup finalleri nefes kesti
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği 3x3 Streetball İzmir Cup tamamlandı. ...
Zabıta Haftası Konak’ta kutlandı
Zabıta Haftası’nı kutlayan Başkan Batur, “Bugüne kadar Konak’ta zabıta ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türkiye'nin İslam’la sınavı
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (1)
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kamu yararı Çeşme Projesi’nin neresinde?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
12 Eylül ve yeni Anayasa
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İlk '4' madde neden rahatsız ediyor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Atatürk’ün Toprak Kanunu ya da feodalizmin tasfiyesi uğraşısı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Siber ve milli!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Germir bağları
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Müzik ve mandolin
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
 Narin (İnce) Habercilik ve Medya Etiği
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva