HABERLER>GÜNCEL
20 Aralık 2011 Salı - 20:29

Cinayet sanığından şok Aziz Yıldırım iddiası

Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde, 19 Haziran 2010'da, Muğla Peyzaj Mimarları Odası Başkanı 37 yaşındaki Hülya Yolcubal'ın evinin önünde tabancayla öldürülmesiyle ilgili tutuklu yargılanan yazar 57 yaşındaki Cihan Oskay, şaşırtan iddiada bulundu.

Cinayet sanığından şok Aziz Yıldırım iddiası

MUĞLA - Oskay, yöneltilen suçlamaları kabul etmeyip, futbolda şike operasyonunda halen tutuklu bulunan 'Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ve çetesinin nişanlısını öldürmüş olabileceği' iddiasında bulundu.
 
Muğla 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki bugün 7'ncisi görülen duruşmaya ağırlaştırılmış mübbet hapis cezası istemiyle yargılanan tutuklu sanık Cihan Oskay, sanık vekili avukat Kemal Ertuğrul, Yolcubal'ın avukatı Rıza Bengi, babası Necdet Yolcubal, annesi Necla Yolcubal, kardeşleri Reyhan ve Gökhan Yolcubal katıldı.
 
Son savunmasını yapmasını istenen sanık Cihan Oskay, ifadesinde futbolda şike operasyonunda halen tutuklu bulunan Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ve çetesinin nişanlısını öldürmüş olabileceği iddiasında bulundu. Oskay, "Aziz Yıldırım ve Ordu ile Giresunspor başkanlıklarını yapan Olgun Peker'e ait suç örgütü, 2006 yılında korkmadan ortaya çıkardığım şike açıklamalarımdan sonra beni sürekli ölümle tehdit etti. Ve sonunda Bodrum'da nişanlımı öldürdüler. Bu örgütte ele geçirilen 8 adet tabancadan 4'ü ruhsatsız ve 7.65 çapında. Nişanlım da 7.65 çapında tabanca ile öldürülmüştü. Cinayette kullanılan tabanca bugüne kadar bulunamamıştı. Bu silahlardan biri nişanlımın öldürüldüğü silah olabilir. Kriminal inceleme yapıldığında gerçek ortaya çıkacak. Bu nedenle bu dava ve soruşturmanın genişletilmesinin ve bana yeni bir savunma süresi verilmesini talep ediyorum" dedi.
 
ANNE YOLCUBAL, BAYILDI
Oskay'ın savunmasını yaptığı sırada öldürülen Yolcubal'ın annesi Necla Yolcubal, aniden bayıldı. Necdet Yolcubal, son anda eşini tutarak, sandalyeden düşmesini önledi. Bunun üzerine verilen aranın ardından duruşmaya devam edildi. Verilen arada kendine gelen anne Yolcubal, hakimin çıkabileceğini söylemesine rağmen duruşmayı izlemeyi tercih etti.
 
Mahkeme heyeti, Oskay'ın soruşturmanın genişletilmesi yönündeki talebini redderken, son olarak bir kez daha savunma hakkı verilmesi ve tutukluluk halinin devamına karar verip, duruşmayı erteledi.
 
"HER DURUŞMADA BİR KEZ DAHA ÖLÜYORUZ"
Duruşma çıkışında anne Necla Yolcubal, eşi ve kızının kollarında güçlükle yürüyebildi. Necdet Yolcubal, "Her duruşmada bir kez daha ölüyoruz. Adaletin en kısa zamanda yerine gelmesi acımızı az da olsa dindirecek. Mahkeme salonlarında her defasında aynı acıyı bir kez daha yaşamamış olacağız" dedi.
 
Avukat Rıza Bengi ise "Aslında bu gün karar çıkmasını bekliyorduk, ancak katil zanlısı yeni bir dosya ve yeni iddialarla ortaya çıkıp son savunma hakkı isteyince, mahkeme heyeti bunu makul gördü. Sanıyorum, önümüzdeki duruşma son olacak" diye konuştu.
 
Muğla Peyzaj Mimarlar Odası Başkanı Hülya Yolcubal, 17 Haziran 2010 tarihinde, Bodrum'daki evinin önünde gece yarısı uğradığı silahlı saldırıda, 5'i göğsüne, 2'si başına, 2'si de omzuna isabet eden kurşunlardla yaşamını yitirmişti. Olayın ardından cinayet zanlısı olarak İstanbul'da yakalanan Cihan Oskay, tutuklanmıştı.
 

Oskay'nın mahkemedeki ifadelerinin yer aldığı mektubu Muğla'daki gazete bürolarına gönderip gazete, twitter ve facebookta yayınlanmasını istediği de ortaya çıktı. (DHA)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Reytinglerle ilgili kritik karar!
TİAK'in AGB'yle anlaşmasını iptal etmesinin ardından reyting ölçümü süresiz olarak durduruldu.
Kuzeydoğu Anadolu Birliği’nden geleneksel kahvaltı
Çok sayıda hemşeri derneğinin aynı çatı altında toplandığı Kuzeydoğu Anadolu ...
Başbakan'a dava açın genelgesine Antalya'dan rest!
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı CHP’li Mustafa Akaydın, partisinin ...
 
İzmir’de 28 öğrenci pastadan zehirlendi
Torbalı’daki Kuşçuburun İlköğretim Okulu'nda, 28 öğrenci ve bir öğretmen, ...
Bugün sadece acil servisler hizmet verecek!
Sağlık ve kamu emekçileri 663 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname’nin (KHK) ...
Starpet'ten İzmir Dostluk Ormanı'na bin fidan
İzmir Dostluk Ormanı'nda fidan dikimi yapan Starpet Yönetim Kurulu Üyesi ...
 
Silopi'de 10 terörist teslim oldu!
Irak’ın kuzeyindeki kamplardan kaçan biri kadın 10 terörist, Şırnak’ın ...
"Kedi Yamuk" davasında şok suçlama
Tanıklar kediyi öldüren öğrencinin pitbul cinsi köpeğini sokak köpeklerinin ...
Çarkın: Karanlıklar aydınlanacak
Faili meçhul cinayetler soruşturmasında ifadesi alınan Ayhan Çarkın, gazetecilere ...
 
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İşte 'gülen' ilk fotoğrafı!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva