HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
7 Eylül 2011 Çarşamba - 08:57

Karabağlarda “jeolojik etüt” sıkıntısı

Karabağlar Belediyesi’nin, İller Bankası’na yetki vererek tamamlanmasını beklediği jeolojik etüt konusu meclis gündeminde tartışıldı. Başkan Yardımcısı Muslu Yılmaz “İller Bankası üzerine düşen görevi yapmadı” dedi.

Karabağlarda “jeolojik etüt” sıkıntısı

Can Özlü/Egedesonsöz - Karabağlar Belediye Meclisi Eylül Ayı olağan meclis toplantısı, Başkan Sıtkı Kürüm başkanlığında gerçekleştirildi. Karabağlar Belediyesi’nin, yerel seçimlerden sonra, ilçenin imarsız bölgeleri için başlattığı jeolojik etüt çalışmaları, meclis gündeminde tartışıldı. Ak Parti grubunun, konu ile ilgili bilgi istemesi üzerine masaya yatırılan jeolojik etüt konusunda, projeyi üstlenen İller Bankası’nın, üzerine düşen incelemeleri yapmadığı ortaya çıktı.
 
“ETÜTLERİ YAPMADILAR”
Konuyla ilgili bilgi veren Karabağlar Belediyesi Başkan Yardımcısı Muslu Yılmaz “Göreve başladığımız dönemde, imar planlarının revize edilmesi için harekete geçtik. Bunu yapabilmek adına ilçenin tüm bölgelerinde jeolojik etütleri tamamlamamız gerekiyordu. Mali imkanlarımız yetersiz geldiği için, İller Bankası ile anlaştık. Etüt miktarının yüzde 75’ini onlar, yüzde 25’ini biz karşılayacaktık. Çalışmalar doğrultusunda ilçeyi 8 bölgeye ayırdık. Bir senelik sürede gördük ki İller Bankası, yapması gereken çalışmaları yapmamış. Bu süre içinde sadece Limontepe bölgesinin etütleri tamamlanmış” diye konuştu.
 
“PARAYI GERİ İSTEDİLER”
Etütlerin tamamlanması için, belediyeye düşen miktarı ödediklerini belirten Yılmaz “4 bölgenin jeolojik etütleri için belediye payına düşen ödemeleri yaptık. Beklediğimiz etütler gerçekleşmeyince, resmi yazı ile parayı geri talep ettik. İmar planlarının önünü açmak için de jeolojik etütleri kendimiz yapmaya başladık. Bunun yanında Büyükşehir Belediyesi’nin yapması gereken 5 binlik imar planlarının etütlerini de biz hazırlayacağız. Şimdilik Uzundere, Şehitler ve Metin Oktay bölgelerinin etütlerini tamamladık. Şehircilik ve Çevre Bakanlığı’ndan onay bekliyoruz. Ortada büyük bir yetki karmaşası var. Yasal sıkıntıları aşıp bir sene içinde tüm ilçenin jeolojik etütlerini tamamlamak istiyoruz. Böylece imar planlarının da önünü açacağız” dedi.
 
YİNE GEZECEKLER!
Meclis toplantısında ayrıca, Kıyı Ege Belediyeler Birliği etkinlikleri kapsamında, Eylül ayı içinde yapılması planlanan Madrid gezisi de onaylandı. Daha önce birçok kez yurt dışı gezisi düzenleyen ve bu nedenle eleştirilen Karabağlar Belediyesi, geziye CHP’den 10, Ak Parti’den de 4 meclis üyesi ile katılmaya karar verdi. Başkan Kürüm, gezinin teknik bir program gereği olduğunu belirti.
 
Öte yandan, geçtiğimiz aylarda Karabağlar’a yerleşen Türk Halk Müziği sanatçısı Neşet Ertaş’ın ismi, ilçedeki bir parka verildi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Buca’da başkanvekilliği krizi!
İl dışına çıkan Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı’nın, başkanvekili olarak ...
Menemen'de su kesintisi
Menemen içme suyu şebeke ve iletim hattı inşaatı kapsamında 600 mm’lik ...
Karşıyaka festivale hazır
Karşıyaka Belediyesi, her yıl Eylül ayında düzenlediği festival için bu ...
 
Dominik Caddesi'nde Alman rüzgarı
Almanya’nın Schwabisch Hall şehrinde bulunan Goethe Enstitüsü’nün İzmir ...
Derneklerden Karabağ'a ziyaret
Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, Erzurum Palandöken Dernek Başkanı ...
Fuar’da Konak fark yaratacak
İzmir Enternasyonal Fuarı’nın 80’inci yılında Konak Belediyesi İzmirlileri ...
 
Pedallar 9 Eylül için çevrilecek
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen “9 Eylül kutlama ...
Bornova'da parksız mahalle kalmayacak
Park yapım çalışmalarına hız kesmeden devam eden Bornova Belediyesi bu ...
Ulaşıma ''fuar'' ayarı
İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir Enternasyonal Fuarı’nı (İEF) ziyaret ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Şimdi ne olacak?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva