HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
5 Ocak 2016 Salı - 20:29

Çiğli Meclisi’nde yüksek tansiyon: Denetim raporu tartışması

Çiğli Belediye meclis toplantısına daha önce giriş kısmı okunan Sayıştay Denetim Raporu’nun tamamının okunmasını isteyen AK Parti Grup Başkanvekili Mesut Demirkaya ile Başkan Arslan arasında yaşanan tartışma damgasını vurdu.

Çiğli Meclisi’nde yüksek tansiyon: Denetim raporu tartışması

Yeşim YAVUZER/EGEDESONSÖZ - Çiğli Belediyesi Ocak ayı meclis toplantısı Başkan Hasan Arslan iradesinde başladı. AK Parti Grup Başkanvekili Mesut Demirkaya’nın daha önce girişinin okunduğu Sayıştay Denetim Raporu’nun tamamının okunmasını istemesi üzerine tansiyon yükseldi, Demirkaya ile Başkan Hasan Arslan tartıştı.
 
Raporda yetimin hakkının olduğunu ifade eden Demirkaya’ya karşın Arslan, raporun geçen mecliste okunup oylanıp tutanaklara geçildiğini söyledi.
 
Tartışma büyüdü, CHP Grup Başkanvekili Hüseyin Gündüz ve diğer CHP’li ve AK Partili meclis üyeleri de tartışmaya dahil oldu.


 
YETİMİN HAKKI VAR RAPORDA!
Raporda Çiğli halkının bilmesi gereken şeyler olduğunu ve kamuoyunun bunları duyması gerektiğini yineleyen Demirkaya, “Daha önce üst yazıyı okudunuz raporu okumadınız. Burası halkın meclisi ben halkın hakkını korumak zorundayım. Bu raporda ciddi şeyler var. Çiğli’nin malları gasp edilmiş. Yetimin hakkı var bu raporda. Kimsenin buna hakkı yok. Gereğini yapmanızı bekliyoruz. Başkanım yalansa yalan de” diye konuştu. Demirkaya, raporun ‘okunmadı’ olarak tutanaklara geçmesini istedi.
 
2019’DA ÇİĞLİ’DE OY FARKINI 50 BİNE ÇIKARACAĞIM!
Başkan Arslan Demirkaya’ya sert çıkıştı. Demirkaya’nın sözünü kesip sesini yükselten Arslan şu şekilde konuştu: “Biz gerekeni yapıyoruz sen rahat ol. Her yiğidin yoğurt yiyişi farklıdır. 2019’da iktidara geldiğinde sen öyle yaparsın. Burada şov yapma! Gündem belli, konuşursun. Gündemin maddesi olmayan şey tutanağa geçer miymiş ya? Hep bunu yapıyorsun. Büyükşehir meclis üyesisin. Orada kalkıp itiraz etmiyorsun burada kalkıp itiraz ediyorsun. Büyükşehir Meclisi'nde sus pussun. Sen 2019’da iktidara gelemezsin. Çiğli’de oy farkını 50 bine çıkaracağım! Yöneten benim, başkan benim sen kimsin ya? Gelişi güzel konuşma. Bundan sonra gündem dışı konuşanın sözünü keserim. Türkiye kan ağlıyor, gündemi değiştirmeyin. Zamlar mı dersin, fakir fukaranın ölümü mü dersin. Gündemi değiştirip kendinize gündem yaratmayın. Gündeme dönün tamam.”
 


CAN DÜNDAR VE ERDEM GÜL GERGİNLİĞİ!
AK Parti grubu adına söz alan Nedim Aslan ülkenin içinde bulunduğu durumlarla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Terör sorununun kanayan bir yara olduğunu söyleyen Aslan, “Hangi siyasi görüşten olursa olsun bizim yapmamız gereken barıştan yana olmaktır. Bu ülkede 10 yıl önce de 40 yıl önce de neler yaşandığını biliyoruz. Bir kesim var ki olmayan bir şeyi oluyormuş gibi gösterip karalama yapıyor. Türkiye muz cumhuriyeti değildir, demokrasi yolunda önemli adımlar atılmıştır. Özellikle son 10 yılda yapılanlar ortadadır. Bir ülkeye içerden ya da dışarıdan müdahale varsa gereği yapılır. Biz hem barışın tarafındayız hem de ülkemize yapılacak olan her saldırının karşısındayız” diye konuştu.
 
Erdem Gül ve Can Dündar’ın cezaevinde olması konusuyla ilgili Aslan’ın, “MİT TIR’ları durdurulmuş ülkenin güvenliği söz konusu, kim olursa olsun hangi gazeteci olursa olsun gereği yapılır” demesi üzerine meclis yeniden karıştı. AK Parti ve CHP arasında çıkan tartışmada,  CHP’li meclis üyeleri sokağa çıkma yasakları, sivillerin hayatını kaybetmesi ve cezaevinde olan gazetecilerle ilgili AK Parti grubuna yüklendi. Tartışma bir süre daha devam etti.
 
Gündem maddelerinin oylamasından sonra ise, oturum Perşembe devam etmek üzere sona erdi.

 
İstanbul'da 10 aylık bebek donarak öldü
 
Galatasaray ‘20 milyonluk’ transferi açıkladı
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Meclis üyesi 5 Ocak 2016 Salı 22:56

Bir bizim görevimiz ilçe Meclis üyeliği millet vekilliği değil iki bizim görev sınırımız kendi seçim bölgemiz üç biz bağlı bulunduğumuz bölge ile ilğili konular üzerine konuşur ve 5393 sayılı yerel yönetim yasası çerçevesinde hareket ederiz sırf yorum yazmak için yazmayın

Yorumu oyla      12      6  
Sayıştay raporları 5 Ocak 2016 Salı 20:45

Kamu da yapılan denetimlerle ilgili Sayıştay raporları neden Büyük Millet Meclisine getirilmiyor. Ak partili Meclis üyeleri önce bunun yanıtını aramalı.

Yorumu oyla      15      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Flaş! Kemalpaşa’da kritik ihale iptal!
Kemalpaşa'nın Akalan Mahallesi'nde köy malların satışı ile ilgili yaşanan ...
Menderes 28 milyon TL borçlandı!
Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu meclisten yapılacak projelerde ...
Karşıyaka sokaklarına modern görünüm
Karşıyaka’da eskiyen ya da bozulan sokakları tek tek elden geçiren Karşıyaka ...
 
Buca’nın modern salonu kapılarını açtı
Kente modern bir salon kazandırmak için baştan aşağı yenilenip, son teknoloji ...
Bornova'da eğitimin yaşı yok
Bornova Belediyesi’nin tüm Türkiye’ye örnek olan çalışmalara imza attığı ...
Mavişehir’de ruhsat iptalleri başladı!
İzmir’de imar planı kaosunu 12 yıldır aşamayan Karşıyaka ilçesindeki Mavişehir'de, ...
 
‘İzmir’in büyük planı’na itiraz yağmuru!
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılan 1/100 bin ölçekli Çevre ...
İzmir yine bir numara: İstanbul'u 2'ye, Ankara'yı 10'a katladı
İzmir, Avrupa Birliği standartlarında arıtma sayısı ve kişi başına düşen ...
Doğal Yaşam Parkı'ndan her yıl yeni rekor!
İzmir Büyükşehir Belediyesi Doğal Yaşam Parkı, 2015 yılında ağırladığı ...
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Namağlup Göztepe!!!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Asi bir yönetmeni kaybettik
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Daha ne olsun?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (4) Önce bakkallar azaldı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İyi oyuncu, kötü politikacı!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siyasi yasak gelirse ne olacak?
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Çiğli Güneş Ülkesi
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Eskidendi çok eskiden...'
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Metanoya!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
12 Eylül ve yeni Anayasa
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva