HABERLER>POLİTİKA
18 Aralık 2023 Pazartesi - 22:30

CHP’li Yüksel’den adaylık sorusuna yanıt: Parti tabanından baskı var!

Katıldığı bir TV programında gündeme gelen İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı ile ilgili soruları cevaplayan CHP 24’üncü Dönem Milletvekili Alaattin Yüksel "Bana aday ol baskısı var kamuoyunda özellikle de parti tabanından. Bunu değerlendirmek zorunda da kalıyorum." dedi. Yüksel, Kocağoğlu ile birlikte CHP Lideri Özel'le yaptıkları görüşmenin içeriği ile ilgili de "görüş alışverişinde bulunduk" ifadelerini kullandı.

CHP’li Yüksel’den adaylık sorusuna yanıt: Parti tabanından baskı var!

EGEDESONSÖZ - CHP 24’üncü Dönem Milletvekili Alaattin Yüksel, İzmir Büyükşehir Belediyesi önceki dönem başkanı Aziz Kocaoğlu ile birlikte CHP Genel Başkanı Özgür Özel’le Manisa’da yaptığı görüşmenin detaylarını anlattı.

TV100’de Taksim Meydanı isimli programa telefonla bağlanan CHP’li Yüksel, görüşmenin içeriği ile ilgili “Benim adaylığımla ilgili konuşmaya gitmedik, böyle bir şey yok. Biz genel başkanımızla hem kurultay sonrası telefonla bile arayıp tebrik etmemiştim. Ankara’ya başka bir toplantı nedeniyle gittiğimizde Rıza Sürmen ile birlikte uğrayıp bir ‘Merhaba’ dedik. Bir tebrik bile edememiştik. Aziz Bey de arayamamış, gidememiş. Hem tebrik etmek için hem de Ankara’da ilçe, il başkanlarımızla görüştüklerinde eski parti büyüklerinden bilgi, yol yöntem gibi buna benzer görüş alışverişinde bulunduk.” dedi.

PARTİ TABANINDAN BASKI VAR
“İzmir’i hangi adayla kazanırız sorusu gündeme geldi mi? İzmir aday adayları değerlendirildi mi?, Size teklif gelirse kabul eder misiniz?’, Sizin desteklediğiniz bir isim var mı?’ sorularına yanıt veren CHP’li Yüksel şunları söyledi:

“Özgür Özel’e ‘İzmir’de belediye başkanları neden belirlenmiyor?’ sorduklarında verdiği cevap var Genel Başkanın. Genel Başkanımız “Biz belediye başkanı olan yerlerde önce memnuniyet anketi yapacağız. Bu anketten olumlu sonuç alamazsak ön seçim ya da anketle adayımızı belirleyeceğiz.” diyor.  Mevcutta belediye başkanımız varken ben aday adaylık başvurusunda bulunmamışım. Çıkıp ortalıkta benim adaylık çalışması yaptığımı duydunuz mu? Bana aday ol baskısı var kamuoyunda özellikle de parti tabanından. Bunu değerlendirmek zorunda da kalıyorum. Adayın yaşı üzerinden aday değerlendirmenin doğru olmadığını düşünüyorum. Bu bizim Eskişehir Belediye Başkanımız için de geçerli. O kentte bugüne kadar yapılmış en güzel şeyleri yapan ve dünyada örnek gösterilen bir belediye Eskişehir. 2015’te milletvekilliğini kendi isteğimle bırakıp geldiğimde genç arkadaşlarımızla toplandık. Biz partide çalışacağız ama bundan sonra her yere aday siz olacaksınız diye. Bu arkadaşlarımız kongre sürecinde sen aday ol dediler. Kızdım bu yaklaşıma. Durup dururken, aday olmadığı halde neden en çok konuşulan isim neden Alaattin Yüksel oluyor. Bunun nedenini ortaya çıkarırsanız daha doğru bir yaklaşım olur.

 
Sevgilisini kurtarmak için atlamıştı: 3 ay sonra cesedi bulundu!
 
Fuhuşa zorlanan kadınlar kurtarıldı!
YORUMLAR
Toplam 24 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Vatandaş 20 Aralık 2023 Çarşamba 13:28

CHP İZMİR'E EN BÜYÜK KÖTÜLÜĞÜ YAPAN VE YAPMAYA DA DEVAM EDEN ZAT !!! YAZIKLAR OLSUN BİR ÇEKİL KENARA ARTIK BE TOPRAK DOYURSUN GÖZÜNÜ!!!

Yorumu oyla      3      1  
SAYIN YÜKSEL İŞ DEĞİL 19 Aralık 2023 Salı 17:11

Sayın YÜKSEL kendinizi tartistirir duruma soktunuz, Antipatik oldunuz bunlara gerek var mıydı? Ben size yakıştıramadım acikcasi. Başkan olmayı çok istiyorsunuz ama istemiyormuş gibi yapiyorsunuz. Çocukca geldi bana. Açık ve net şekilde sizi Belediye başkanı olarak görmek istemiyorum.

Yorumu oyla      1      1  
İzmirly 19 Aralık 2023 Salı 16:54

Sevgili yüksel yapma beaa. Vallahi olmuyor, yakışmıyor. Bu Parti tabanı tek kişi mi ki aldın karşına konuştun. O da sana Bak Alaaddin senin olman lazım ben tabanım seni istiyorum mu dedi. Abi lütfen komik olma ya. O kadar cesaretliydin kaçak oynama , alsaydin dosyani adayım deseydin. Bırak bu algı işlerini sana yakışmaz. İzmir''in çehresini değiştirecek , İzmir''i inşa edecek , Ege''nin incisi yapacak bir Başkan gelsin. Sen gelme

Yorumu oyla      1      1  
Taban tabana zıt 19 Aralık 2023 Salı 16:16

Yahu Allah rızası için kendinizi aday gostermek için parti tabanı istiyor demeyin hiç kimse sizi iatemiyor.. Değişim demek bu demek degil. Bunca yıl işgal ettiğiniz kurumlar makamlar yeter. Kimse sizi istemiyor. Algı yapmayın. Kendinize koltuk almak için İzmir''i harcamayın yeter artık . Emeklilik yaşıni geçtiniz lütfen köşeye çekilin liyakatli dinamik insanların önünü tikamayin

Yorumu oyla      3      1  
elif 19 Aralık 2023 Salı 11:25

valla yalan değil sizi bilmiyorum ben ama Aziz Kocaoğlunu belediyeciliğini özlüyorum yapılan işi beğeniyorduk yada beğenmiyorduk şimdi Tunç bey 2 metrede bir reklam ünitesi koymuş ve olmayan işlerin reklamını yapıyor ,biz Algı belediyeciliğini istesek zaten Akp'ye oy veririz

Yorumu oyla      2      2  
ANKARA 19 Aralık 2023 Salı 10:51

Sayin Alaattin YUKSEK Hangi Parti Tabanı Sizi İstiyor Mu! Ben Bu Kismi Anlayamadim! Neyin Pesindesiniz! 80 Yasina Geldiniz 80 !

Yorumu oyla      2      2  
GAZİEMİR 19 Aralık 2023 Salı 09:22

bende tabanım ama vallahi istemiyorum genel merkez siz veya sizin işaret ettiğiniz birini atarsa izmire oy vermem vallahidie billahide düşümnartık yakamızdan yeterr

Yorumu oyla      8      6  
Fahri Köz 19 Aralık 2023 Salı 09:09

Kim bu taban!!! Sen Aziz Kocaoğlu'nu Başkan yaptın şimdi sıra onda mı?

Yorumu oyla      6      6  
Kirpinin Dedikleri 19 Aralık 2023 Salı 08:02

Belediye başkan adayları israfla mücadele adına ne yapacaklar? Çıkıp vatandaşa anlatmaları gerekir. Bir tarafta araç şatafatı; bir tarafta asfaltsız yollar, eski otobüsler, tamir edilmeyen su boruları? Bu sorunları kim çözebilecek?

Yorumu oyla      4      3  
MURTAZA HASTA 19 Aralık 2023 Salı 07:32

İstemem yan cebime koy... hikayesi. Bu vazgeçilmezlik hastalığı tüm ama tüm siyasilerde olan ve de tedavisi mümkün olmayan bir hastalıktır. Kansere çare bulunur ama bu hastalığa asla bulunmaz. Nasıl bir ruh halidir bu...

Yorumu oyla      7      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
TBMM'deki görüşmelerde 'ana dil' tartışması!
TBMM Genel Kurulu’nda, Tarım ve Orman Bakanlığı ile Ulaştırma ve Altyapı ...
CHP'de kritik aday mesaisi sürüyor!
Cumhuriyet Halk Partisi, yerel seçimler öncesinde aday belirleme çalışmalarına ...
İstifa yorumu: Kayda değer bir kaybımız olmadı!
İYİ Parti Sözcüsü ve Medya İlişkileri Başkanı Kürşad Zorlu, partisinde ...
 
İstifalar Manisa'ya sıçradı... İlçe yönetimi görevi bıraktı!
Manisa'nın Alaşehir ilçesinde, İYİ Parti ilçe teşkilatında yönetim kurulu ...
Obran'dan Erdoğan'a at hediyesi!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, resmi temaslarda bulunmak üzere geldiği ...
‘Adayı kim belirleyecek?’ sorusuna Kocaoğlu’ndan yanıt: İzmir’e ‘Özel’ ilgi!
İzmir Büyükşehir Belediyesi önceki dönem başkanı Aziz Kocaoğlu, CHP Genel ...
 
Erbakan duyurdu: İzmir'de ittifak yapılacak!
Yeniden Refah Partisi lideri Fatih Erbakan yerel seçimlerde ittifakın ...
Babacan'dan 'yerelde iş birliği' mesajı
DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, yerel seçimlere kendi adaylarıyla ...
Yaldız ‘ilçelerde durum yerlerde’ dedi: CHP’de sıfır numara tıraş yapılırsa kimse şaşırmasın!
İntegral Araştırma Şirketi Koordinatörü ve Gazeteci Ümit Yaldız, aday ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Bozkurt' işareti Avrupa'ya neden dert oldu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kültürel İslam, Siyasal İslam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk istismarı
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kaçın, demokratlar geliyor!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Deniz çayırlarına çocuklarınız için acıyın…
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Ormanlarımız yanar gider!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Az okumuşlar
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva