HABERLER>POLİTİKA
19 Ağustos 2023 Cumartesi - 16:45

CHP’li Nalbantoğlu, Karşıyaka'dan sordu: Partimizi yüzde 25'lik kafese sıkıştıranlar kimler?

CHP İzmir Milletvekili Rıfat Nalbantoğlu, Karşıyaka İlçe Kongresi’nde yaptığı açıklamada "Partimizin yüzde 25 gibi bir kafese sıkıştırıldığını ve bu cam tavanın mutlaka kırılması gerektiğini ve bu cam kafeste kimlerin katkısı var merak ediyorum" dedi.

CHP’li Nalbantoğlu, Karşıyaka dan sordu: Partimizi yüzde 25 lik kafese sıkıştıranlar kimler?

Oktay GÜÇTEKİN/EGEDESONSÖZ- CHP İzmir Milletvekili Rıfat Nalbantoğlu, Karşıyaka İlçe Başkanlığı kongresinde bir konuşma gerçekleştirdi. Nalbantoğlu konuşmasında seçim sonuçları ve partideki değişim tartışmalarına değinirken AK Parti iktidarını da hedef aldı.  

NALBANTOĞLU: EKONOMİK SORUNLARDAN DAHA ÇOK PARTİMİZ TARTIŞILIR HALE GELDİ
Seçim süreci hakkında konuşan Nalbantoğlu, "Planladığımızdan biraz daha geç başladık. Ancak yaz aylarında hafta sonu bu tür toplantıları düzenleyebilmek biraz zordur. Tüm bu zorluklara rağmen bugün kendi mahallerinden seçilerek gelen arkadaşları bir kez daha kutluyorum. Gerçekten kutuplaşmanın ayrışmanın çok üst düzeyde yaşandığı günlerde 14 Mayıs seçimlerini gerçekleştirdik.Bütün bu ayrıştırmaya karşılık yüzde 87'lik katılım ile halkımız siyasete, demokrasiye sahip çıktılar. Bu süreçten sonra ülkemizin genel olarak karşı karşıya olduğu sorunlar, bu sorunları nasıl çözüleceği, hangi noktalarda katkı koyulacağı tartışmalarından çok ekonomik sorunlardan daha çok partimiz tartışılır hale geldi. Bu da çok kötü bir şey değil ancak bu çalışmalar kurallarına uygun yapılırsa iyi olur. Hiç kimsenin özel kariyer planı için harcanacak kurum olmadığını düşünüyorum buranın. Partimiz üzerine yapılan tartışmaların daha da derinleşmesine katkı koymamanın bir görev olduğunu düşünüyorum. Tartışmaların dışında kalmaya özen gösteriyoruz. Bu söyleyecek sözümüz olmadığından ya da taraf olmadığımızdan değil. Ülkemizin ve partimizin sağduyuya ve zarafete ihtiyacı olduğundan. 14 Mayıs'taki yenilgi bize çok önemli şeyler öğretmiştir umarım” dedi.

DEĞİŞİMİN HANGİ KOŞULLARDA NASIL YAPILMASI GEREKTİĞİ ÖNEMLİ…
Mayıs seçimlerinin ardından CHP’de başlayan değişim tartışmaları hakkında konuşan Nalbantoğlu, “Elimizden gelen her şeyi yapmamıza rağmen değişim ve dönüşüm konusundaki sonucu maalesef alamadık. İl ve ilçe kongrelermiizden başlayarak tüm bunların sonucunu almalıyız. Mutlaka değişim meselesinin gündemde olduğu ve ülkedeki birçok kurum gibi CHP'de de değişimin şart olduğu meselesi gerçek. Bunun hangi koşullarda nasıl yapılması gerektiği önemli... Üye yapımız, üye sayımızın artması, üye yapısının değişmesi, üyemizin daha aktif hale gelebilmesi için gerekli yapıların oluşması gerekiyor. Tüzüğümüzün mutlaka gözden geçirilmesi gerekir. Mutlaka tüzük ve program ile ilgil çalışmalar PM'de yapılacaktır” açıklamasını yaptı.

YOLDA HİÇ TOGG GÖRÜYOR MUSUNUZ?
AK Parti iktidarını hedef alan Nalbantoğlu, “Ben kimin kiminle hangi hayali gördüğü konusuyla ilgilenmiyorum. İsteyen istediğiyle istediği hayali görebilir. Ben bunların hiçbir ile ilgilenmiyorum. Ancak Karadeniz'de bulunan doğalgazın kaç metreküp ile bağlandığını, 1 ay bedava olarak verilen doğalgazın Karadeniz'de bulunan doğalgazdan mı yoksa Rusya'ya borçlanarak mı yapıldığını öğrenmek istiyorum. Siz yolda hiç TOGG görüyor musunuz? Ben neden yolda rastlamadığımı merak ediyorum. Suriye batağına kaç para harcandığını merak ediyorum. Partimizin yüzde 25 gibi bir kafese sıkıştırıldığını ve bu cam tavanın mutlaka kırılması gerektiğini ve bu cam kafeste kimlerin katkısı var merak ediyorum" dedi.

 
Kütahya'nın asayiş raporu: 32 kişi yakalandı
 
Merih Demiral, Suudi Arabistan'a transfer oldu
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Bucalı 20 Ağustos 2023 Pazar 13:59

Rıfat rakıyı çok mu kaçırdın yine Rıfat!

Yorumu oyla      3      3  
Vatandaş 20 Ağustos 2023 Pazar 10:26

13 seçim kaybeden kk olmasın ?

Yorumu oyla      5      3  
Ali Demir 20 Ağustos 2023 Pazar 09:13

Tüzük değişikliğinden bahs ediyorsunuz.. Peki sonra. Meslekdaşlarınızı belediyelere yerleştirmekten vaz geçecekmisiniz.. Meslekdaşlarınız maheleden başlayarak, istihdam üzerinden örgütü şekillendirmekten vazgeçecekmisiniz. Mv olarak atandınız sahada sizi hiç görmedik..Karşıyaka Alaybeyde seçim ofisimi yoksa boş dükkanı süsledim.. Birgün açık görmedim.. Bornova kongresine büyükşehir üzerinden müdahil oldunuz..Değişime destek veren üyelerin iradesi mahalerde yüksek oranda karşılık buldu..Kapsayıcı Bornova İlçe Başkanı ve ilçe yönetiminin seçimini engellediniz.. Kongre süreci bağlamından kopartılarak güç mücadelesine dönüştürüldü.Yerini koruma, yer kapma yarışına dönüştürüldü. Bu birlerini seçen,tayin eden arkaik parti yapılanması yıkılmadan tam ve Kamil manada parti içi demokrasi işlerlik kazanmadan bir daha % leri bile bulmak hayal olur.

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çelik'ten KKTC'deki BM Barış Gücü'ne tepki
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, KKTC'nin Yeşil Hat üzerinde yer alan Pile ...
AK Partili Saygılı: Umudu yeşertmeye devam edeceğiz
AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, ‘Dünya İnsani Yardımlaşma Günü’nde ...
Başkan Oran'dan 'yeniden varım' dedi: Atamaysa da ön seçimse de adayım!
Cumhuriyet Halk Partisi ilçe kongreleri devam ederken Çeşme’de yaşanan ...
 
CHP’li Özkan’dan Çeşme’de mesaj seli: Aramızda alçaklar varsa kerpetenle söküp atacağız!
CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, Çeşme İlçe Kongresinde yaptığı açıklamada ...
CHP’li Taşkın’dan ‘tüzük’ mesajı: Yeşil Sol Parti örnek olabilir!
CHP İzmir Milletvekili Yüksel Taşkın, Çeşme İlçe Kongresi’nde yaptığı ...
AK Partili İnan’dan Soyer’e Menderes göndermesi ve onay çıkışı: Bahane kalmadı!
AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı ve İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir ...
 
Buca’da saflar netleşiyor… Başkanlık koltuğu için yoğun mesai!
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir’de mahalle delege seçimlerinin kıran kırana ...
CHP Karşıyaka'da Güçlü dönemi
Tek adaylı CHP Karşıyaka İlçe Başkanlığı seçiminde Levent Güçlü, 295 oyla başkan seçildi.
CHP Çeşme’de Sait Kavasoğulları güven tazeledi
CHP Çeşme İlçe Kongresi'nde mevcut ilçe başkanı Sait Kavasoğulları, 160 ...
 
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Sensedim - 266 Gün
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Atatürk’ün, Çeşmeliler ile ilk teması...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Kalbi güzel kötü adam!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Köprü üstü kalabalık
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İngiltere seçimini okuyalım
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk istismarı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Ormanlarımız yanar gider!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva