HABERLER>POLİTİKA
19 Ağustos 2023 Cumartesi - 13:15

Başkan Oran'dan 'yeniden varım' dedi: Atamaysa da ön seçimse de adayım!

Cumhuriyet Halk Partisi ilçe kongreleri devam ederken Çeşme’de yaşanan ilçe kongresinde Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran, 2024 yılında yapılacak olacak yerel seçimlerde yeniden aday olacağını açıklayarak, “Atamaysa da ön seçimse de adayım” dedi.

Başkan Oran dan  yeniden varım  dedi: Atamaysa da ön seçimse de adayım!

Muhittin AKBEL - Ozan EKİZ / EGEDESONSÖZ - Cumhuriyet Halk Partisi’nin İzmir İl Örgütü ilçe kongreleri son hızıyla devam ediyor. Tek listeyle seçime gidilmesi beklenen Çeşme’de, Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran kürsüdeki konuşmasında 2024’te yapılacak olan yerel seçimlerde belediye başkan adayı olmak için yarışacağını açıkladı.

Başkan Oran, konuşmasında ilk olarak cumhuriyetin ikinci yüzyılına dair mesajlar vererek, “Bu yıl kanla yazılmış destanımızın yüzüncü yılı. İlk günkü heyecan ve coşkuyla kutlayacağız. Bugün attığımız her adımda cumhuriyetimizin ikinci yüzyılını şekillendiriyoruz. İlk yüzyılda sistemli bir saldırı ile mücadele ettik. Bu zihniyet ile mücadele etmek gerekirken bazıları seçim heyecanı ile kendine zemin hazırlama hızına düştüler” dedi.

‘PARTİYİ ELEŞTİRME YERİ KAHVE KÖŞELERİ DEĞİLDİR’
Oran, partinin eleştirilme yerlerinin parti dışında olmaması gerektiğini belirterek, “CHP kültürü almışsanız partiyi eleştirme yeri sosyal medya veya kahve köşeleri değildir. Partimizin danışma kurulları ve ilçe kongrelerimizdir. Seçim zamanı sahada görünmeyeceksiniz. Sandık çıkışında CHP’ye oy vermedim diyeceksiniz. Sonra delege listesi çıkartacaksınız. Biz buna izin vermeyiz. Sizin derdiniz adaylaşmak mı?” dedi.

‘ATAMAYSA DA ÖN SEÇİMSE DE ADAYIM’
Kendi siyasi kariyer sürecini anlatan Oran, atama veya ön seçim olsa da bütün koşullarda yeniden aday olacağını belirterek şunları söyledi:

Encümenlerde, komisyonlarda yer aldım. 2009’da ön seçime girdim, birinci çıktım. 108 geçerli oy aldım 108 Ekrem dediler bana. 2014’te aday adayı oldum. Aday olmadım. Muhittin Dalgıç aday ilan edildikten 5 dakika sonra destek telefonu açtım. O gün bazıları sandıkları terk etti. Olağanüstü genel kurula gittik ben aday oldum, el ele girdik el ele çıktık ben kazandım. İlçe başkanlıklarını yürüttüm. 2019’da beni aday gösterdi partim. İlçe başkanı iken 5 sene boyunca tek kelime etmedim. Konuşacağım her şeyi meclis grubunda söyledim. Hiçbir şekilde dışarıda konuşmadım. Partime zarar verecek tek adım atmadım. Gün geldi aday oldum, Faik Tütüncüoğlu o sene söylemediği yalan kalmadı. Dalgıç’a gittim 3 sefer, ben senin yanındayım. Gel dedim yanımıza, gelmedi. Puanımız düştü ama seçimi aldık. Bazı arkadaşlar sosyal medyadan yazıyor. Yazmayın. Atamaysa da ön seçimse de adayım.

‘ALAÇATI BELEDİYESİ BİZE EMANETTİR’
Kendisini sosyal medyadan eleştirenlere cevap veren Oran, “Kendi mahallende delege listesi dahi çıkaramıyorsan başka mahallede karşı listeyi destekleme. Örgüt nasıl arkamda oluyorsa yine olacak. Partilimiz çıkıyor diyor ki Ekrem Oran ne yapmış ki diyor. Ekrem Oran 5 senedir cezada olan Alaçatı Belediyesi’ni açtı mı? Alaçatı Belediyesi bize bir emanettir. Yeniden açılıncaya kadar emanete gözüm gibi bakıyorum. Evde sağlık hizmetlerini başlattık. ÇEŞTUR’u büyütmüş. Alataş diye bir şirket var. Yüzde 86 belediyenin. Şahıslar ortak. Muhittin Dalgıç ortak, ağabeyi de ortak. Bu mal bizim malımız. Ortaklıklar sembolik dedik. Beş tane gerçek partili hisselerini iade etti. İki kişi iade etmedi. Muhittin ve Nurettin Dalgıç. İade etmediler, sermaye arttırımı ile hisselerini küçülttük” dedi.

‘MEKTUPLARLA 9 MM MERMİ GÖNDEREREK TEHDİT ETTİLER’
Belediye başkanlığı döneminde yaptıklarından dolayı tehditlere maruz kaldığını belirten Oran, “Alaçatı paraçatı dediler. Kiralar pahalı dediler. Alaçatı’da 3 tane Çeştur açtık. Kaçak pimapen doğramaları kafeler vardı. Kaldırım kondu kafeler vardı kaldırdık. Bizi gelip tehdit ettiler. Mektuplarla 9 mm mermiler geldi” ifadelerini kullandı.

‘İLK DEFA BURADA ANLATIYORUM, O GÜN AĞLADIM’
Başkanlığa geldiği 2019 yılında ilk günlerde işçilere maaşı ödeyemediği için ağladığını ve bunu ilk defa burada söylediğini belirten Oran, “Arkadaşlara son kez sesleniyorum. Çıkın karşımıza mücadele edin. Sosyal medyada lekelemeye çalışmayın. 25 sene sanayicilik yaptım 1 gün maaş geciktirmedim. 2019’da işçilerin maaşını geciktirdiğim için ağladım. Bugün belediyenin öz kaynakları ile tesisler yapıyoruz. Kasamızda 250 milyon TL var para var bir delikli TL borcumuz yok. Çeşme için çok büyük hayallerimiz var. Çeşme ailem ve CHP örgütüm arkamda olduğu sürece kavgaya devam edeceğiz” dedi.

 
CHP’li Özkan’dan Çeşme’de mesaj seli: Aramızda alçaklar varsa kerpetenle söküp atacağız!
 
2 kişi hayatını kaybetti... Feci kazada can pazarı!
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ÇEŞMELİ 19 Ağustos 2023 Cumartesi 18:04

YEDİ GÖBEK ÇEŞMELİ ADAY OLDU MHP DEN AMA KAZANAMADI İNŞALLAH 7 GÖBEK ÇEŞMELİ BAŞKAN KAZANIR...

Yorumu oyla      3      3  
Çeşmeli Esnaf 19 Ağustos 2023 Cumartesi 15:02

Yaz başı sezon başı kazdığın çukurla esnafı bitirdin esnafı, Ekrem sana bir dönem bile çoktu, ön seçim olursa teneke olursun..

Yorumu oyla      16      4  
Yaren 19 Ağustos 2023 Cumartesi 14:30

Lanet Tuncay ve Ekosu Çeşme’nin değil!!!

Yorumu oyla      14      4  
örgüt... 19 Ağustos 2023 Cumartesi 13:53

Nasıl olsa ikisinde de cıkamıyacaksın sayın başkan...

Yorumu oyla      16      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP’li Özkan’dan Çeşme’de mesaj seli: Aramızda alçaklar varsa kerpetenle söküp atacağız!
CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, Çeşme İlçe Kongresinde yaptığı açıklamada ...
CHP’li Taşkın’dan ‘tüzük’ mesajı: Yeşil Sol Parti örnek olabilir!
CHP İzmir Milletvekili Yüksel Taşkın, Çeşme İlçe Kongresi’nde yaptığı ...
AK Partili İnan’dan Soyer’e Menderes göndermesi ve onay çıkışı: Bahane kalmadı!
AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı ve İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir ...
 
Buca’da saflar netleşiyor… Başkanlık koltuğu için yoğun mesai!
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir’de mahalle delege seçimlerinin kıran kırana ...
CHP Karşıyaka'da Güçlü dönemi
Tek adaylı CHP Karşıyaka İlçe Başkanlığı seçiminde Levent Güçlü, 295 oyla başkan seçildi.
CHP Çeşme’de Sait Kavasoğulları güven tazeledi
CHP Çeşme İlçe Kongresi'nde mevcut ilçe başkanı Sait Kavasoğulları, 160 ...
 
CHP Selçuk'ta İpek Onbaşıoğlu dönemi
CHP Selçuk İlçe Kongresi'nde tek aday olarak seçime giren İpek Onbaşıoğlu 119 oyla başkan seçildi.
AK Partili Saygılı'dan Başkan Soyer'e '4 onay' göndermesi: Neymiş İzmir cezalandırılmıyormuş!
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin projelerinden olan Narlıdere Metrosu, ...
'Türkiye Yüzyılı'na yeni bir anayasa yakışır'
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, "Şimdi Türkiye Yüzyılı devri. Türkiye Yüzyılı'na ...
 
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Sensedim - 266 Gün
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Atatürk’ün, Çeşmeliler ile ilk teması...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Kalbi güzel kötü adam!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Köprü üstü kalabalık
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İngiltere seçimini okuyalım
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk istismarı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Ormanlarımız yanar gider!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva