HABERLER>POLİTİKA
11 Temmuz 2024 Perşembe - 11:54

CHP'li başkan Kurun yeni dönemi anlattı: Salonda değil alanda siyaset!

CHP İzmir’de Kadın Kolları Başkanlığı görevine gelen Zahide Kurun yeni dönemdeki eylem planı ile ilgili “İzmir'de kadın örgütlenmesi anlamında da Cumhuriyet Halk Partisi olarak çok daha etkin, çok daha görünür, çok daha fazla alanda olacağız.  Salon siyasetleri değil, alan siyasetlerini benimsiyoruz. Ve genelde toplumumuzun yarısı olan toplumumuzun canını acıtan, toplumsal olayları da büyük ses getirecek büyük eylem planları ortaya koyup büyük projelerle yolumuza devam edeceğiz” dedi.

CHP li başkan Kurun yeni dönemi anlattı: Salonda değil alanda siyaset!

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - CHP İzmir Kadın Kolları, 30 ilçede kadın kolları başkanı seçimlerinin ardından yeni il başkanını seçmek için 6 Temmuz’da sandık başına gitmişti.

Gerçekleştirilen kongrede Buca İlçe Kadın Kolları eski Başkanı Zahide Kurun ile Karabağlar İlçe Kadın Kolları eski Başkanı Pınar Sert Ceylan başkanlık için yarışmış ve 166 oyla Kurun ipi göğüslemişti.

CHP İzmir’de Kadın Kolları Başkanlığı görevine gelen Zahide Kurun yeni dönemdeki eylem planını ve siyaset gündemini Egedesonsöz’e anlattı.

KAZANAN CHP’DİR!
Kongre sürecini değerlendiren Zahide Kurun, “sayısal olarak  bir kazanan  bir kaybeden gibi görünüyor ama ancak öyle değil. Kazanan Cumhuriyet Halk Partisi. Kazanan  Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Örgütü. Ve kazanan İzmirli kadınlar aslında. Hepimiz kazandık.  Ben o gün de söylemiştim;  Birimizin rengi kırmızı diğerimizin rengi beyazdı. Bu hem Türk bayrağını, hem de partimizin  renkleri. Aslında bir bütünlüğü sağladığımızı buradan da çok  net belli oluyordu. Bundan sonraki süreçte de hepimizin hedefi, amacı bir olduğu için kongreyi kongre salonunda bıraktık. Kol kola, el ele, bundan sonra asıl hedefimize doğru bütün kadınlar olarak yürüyeceğiz” ifadelerini kullandı.

KONGRELERİMİZ BİRAZ HARARETLİ GEÇİYOR
Kongre öncesi gerginliklerin olmasının beklendiğinin ancak kongrenin sakin geçtiğinin sorulması üzerine konuşan Kurun, “Bizim kongrelerimiz biraz hararetli geçiyor. Böyle bir gerçeğimiz var. Ancak burada hem bizlerin sağduyusu hem bizleri destekleyen arkadaşlarımızın sağduyularıyla  sükunetiyle  çok güzel bir kongre yaşadık. Evet, beklenti olayların çıkması yönündeydi. Biraz daha gergin geçeceği yönündeydi. Ancak dediğim gibi herkesin  biraz sağduyulu davranması biraz  sükunetli olması  aslında hepimizin amacının ortak olduğunun bilincinde olması ve bu kongrenin de bir kazanının bunun da Cumhuriyet Halk Partisi olduğunun hepimiz farkındaydık. Bunun bilincindeydik. Bu şekilde hepimiz hareket etmeye çalıştık” dedi.

GEÇMİŞ İZLER GELECEĞİMİZE KILAVUZ OLACAKTIR
Yeni dönemde nasıl bir yönetim anlayışı sergileyecekleri hakkında da konuşan Kurun, “öncelikle enerjiyle  tecrübeyi birleştirmek, birbirine entegre etmek gerektiğini düşünüyorum. Önceki dönemlerde  seçilmiş arkadaşlarımızdan, partinin çeşitli kademelerinde görev almış arkadaşlarımızdan  destek almamız ve onların tecrübelerinden faydalanmamız çok önemli. Geçmiş izler geleceğimize kılavuz olacaktır. Bu anlamda İzmir'de kadın örgütlenmesi anlamında da Cumhuriyet Halk Partisi olarak çok daha etkin, çok daha görünür, çok daha fazla alanda olacağız.  Salon siyasetleri değil, alan siyasetlerini benimsiyoruz. Ve  genel  de toplumumuzun yarısı olan toplumumuzun  canını acıtan, toplumsal olaylarla ilgili ses getirecek eylem planları ortaya koyup büyük projelerle  yolumuza devam edeceğiz” dedi.

HER AN SEÇİM OLACAKMIŞ GİBİ ÇALIŞACAĞIZ
Erken seçim değerlendirmesinde de bulunan Kurun, “Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel'in de dediği gibi eğer geçim yoksa seçim var. Her an seçim olacakmış gibi çalışmalarımıza devam edeceğiz.  Bu ne zaman olur? Tabii ki bilmiyoruz. Ama biz dediğim gibi alanda olacağız. Sürekli görünür halde olacağız. Bütün kesimlere dokunup temas edip dertlerine derman olup  sorunlarını dinleyip sorunun bir parçası değil çözümün bir parçası olma yönünde ilerleyeceğiz” diye konuştu.

EŞİT TEMSİLİYETTEN YANAYIZ
Kadın temsiliyetinin İzmir’de arttırılması için ne gibi çalışmalar yürütüleceğinin sorulmasına da yanıt veren Kurun, “bizim yüzde 33 cinsiyet kotamız var. Ancak biz eşit temsiliyetten yanayız. Eylemlerimiz de aynı doğrultuda olacak. Bir kişinin üç-beş  görev alması yerine her arkadaşımıza temsiliyet noktasında görevleri dağıtıp yetkin ve etkin hale getirmeyi planlıyoruz” ifadelerini kullandı.

SON KARARI ARKADAŞLARIMIZLA VERECEĞİZ
Kadın Kolları Genel Başkanlık seçimleri için tavırlarının ne olacağının sorulmasına yanıt veren Kurun, “4 Ağustos'ta kadın kolları kurultayımız var. Tabii ki tüm adaylarımız bizim çok değerli. Hepsi birbirinden kıymetli… Bunu öncelikle söylemek istiyorum. Kurultay delegelerimizle, yöneticilerimizle hep beraber oturup ortak bir karara varacağız. İlçe ve il yönetimlerinde ana kademe ve  kadın kolları, gençlik kollarının uyumlu hale gelmesi ile bir başarı sağlanırsa, genel merkezimiz için de aynı şey geçerlidir. Şu an  adaylarımızı tanımamız, kendi içimizde  bunları değerlendirmemiz gerekiyor. Bu benim tek başıma vereceğim bir karar değil. 28 kurultay delegesi arkadaşımız var. Yönetim kademelerimiz var.  Bu kadın arkadaşlarımızla  birlikte oturup son kararı verip  o şekilde yolumuza devam edeceğiz” dedi.

 
Apartman görevlileri emek verdi... İzmir'in botanik apartmanı!
 
İzel sevgilisi Hakan Verbiç ile Çeşme'de
YORUMLAR
Toplam 9 yorum var, 9 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Gürcü YİĞİT 12 Temmuz 2024 Cuma 10:40

Hayırlı olsun. Zahide hanım sizi tebrik ediyorum.başarılar diliyorum.

Yorumu oyla      0      0  
ali 12 Temmuz 2024 Cuma 07:30

Umut ve heyecan veriyorsunuz, sağolun.

Yorumu oyla      0      0  
Karabağlar 11 Temmuz 2024 Perşembe 19:17

Yola çıktıklarını, kapı kapı dolaştıklarını bıraktılar. Sizi de bırakacaklar. Adı yamandan MYK ya

Yorumu oyla      1      1  
partili 11 Temmuz 2024 Perşembe 15:55

sn bucalı, ilçe başkanlarını genelde buca, narlıdere ve konak belediyeleri işe almış gibi gösterir maaş öderler. bilgi edinme hakkınızı kullanabilirsiniz.

Yorumu oyla      2      1  
BUCALI 11 Temmuz 2024 Perşembe 15:30

hayırlısı olsun tam olarak ne iş ile meşgulsünüz umarım bir belediyede çalışmıyorsunuzdur

Yorumu oyla      3      1  
can can 11 Temmuz 2024 Perşembe 13:48

sayın başkan, belediyeleriniz sosyal yardım ve sosyal sorumluluk projelerinde sıfırın altında. anne ve kadın duyarlılığıyla onları dürtükleyin. hiç bir ilçe belediye engelliler ve yaşlılar konusunda bir şey yapmıyor. varsa yoksa eş, dost, akraba, hemşehrileri belediyelere doldurmak ve maaş vermemek...

Yorumu oyla      3      0  
bekir 11 Temmuz 2024 Perşembe 13:39

bekle kadınlar cıkarır sen daha cokkk bekelrsın

Yorumu oyla      1      1  
Bir Buca'lı 11 Temmuz 2024 Perşembe 13:32

Acaba zahide hanım sizi kim oralara çekti? El altından kimler hangi denizler hangi kayalar ittirdi. Chp de tatar ramazan çok bilginiz olsun. Oyun bozulabilir.. Kabile partisine çevirdiniz maşallah..

Yorumu oyla      1      1  
VATANDAŞ 11 Temmuz 2024 Perşembe 12:48

Bu güzelim ülkemi düze, ancak ve ancak kadınlar çıkara bilir.

Yorumu oyla      3      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ege Üniversitesi yurt ücretlerine dev zam!
Ege Üniversitesi Öğrenci köyü olarak da bilinen Ege Üniversitesi Öğrenci ...
TBMM'de 'Suriye' ve 'Kürt' tartışması
TBMM Genel Kurulu'nda, DEM Parti'nin Meclis'e sunduğu, 'Türkiye'nin Yanlış ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Miçotakis ile görüştü
Cumhurbaşkanı Erdoğan, NATO Devlet ve Hükûmet Başkanları Zirvesi için ...
 
TBMM Dışişleri Komisyonu'nda 12 kanun teklifi kabul edildi
TBMM Dışişleri Komisyonunda, uluslararası anlaşmaların onaylanmasının ...
'Terör örgütüne katılım en düşük seviyede!'
Bakan Yerlikaya, terör örgütü PKK'ya katılıma ilişkin, "Şu anda ülke içerisinde ...
CHP'li Arslan'dan elektrik zammı tepkisi: İzmir'in kasasından 450 milyon çıkacak!
CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan, torba yasa görüşmelerinde elektrik ...
 
AK Parti’den tahsis iptaline tepki: İstemezük zihniyeti!
Urla’da 29 Haziran’da inşaatına başlanılan Gençlik Merkezi inşaatı, önce ...
CHP'li Aslanoğlu'ndan İzmirlilere eylem çağrısı: Saat 21'de ışıkları açın, kapatın!
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu tüm İzmirlileri ...
AK Partili Dağ'dan '90 dakika' mesajı: İzmir'imize hayırlı olsun!
UKOME'den geçen “90 dakika ücretsiz aktarma” uygulaması ile açıklama yapan ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Eriklerin Efendisi'ni Bornova sevindirdi!
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Evrenden intikam almak
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Bazı konularda nokta (!) zamanı!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İktidarın gerilim hattında, CHP ve siyaset
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Her açılış töreninin bir meşrebi var
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Zurnanın ‘zırt’ dediği yer!
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Attends-nous PARIS
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Belediyelerin borç krizi siyasi krize dönüşüyor
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Farklı ahlak anlayışları, kültür, kontrol
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Bir zamanlar yaşananlar (1)
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva