HABERLER>POLİTİKA
9 Ağustos 2024 Cuma - 08:55

CHP’li Bakan’dan işten çıkarmalar için açıklama: İşçi alımlarında öncelik onların!

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Murat Bakan, belediyelerde yaşanan işten çıkarmalar konusunda “Zaman içinde işten ayrılanların, emekli olanların yerine onlar alınacaklardır. Özel sektörde de istihdam olabilir. Bu iyi ilişkilerle olur. Genel başkanımızla da görüştü arkadaşlar. Söylediklerimizi söyledi kendisi. ‘Partiyi zora sokmayın, bizden önceki başkanların yaptığı hata bu. İşçi alımlarında öncelik siz olacaksınız’ dendi. Başka türlü çözülemez. Bir belediyenin gideri gelirinden fazlaysa yapacak bir şey yok” dedi.

CHP’li Bakan’dan işten çıkarmalar için açıklama: İşçi alımlarında öncelik onların!

EGEDESONSÖZ- CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Murat Bakan, SonSöz TV’de katıldığı programda Gazeteci Fatih Yapar’ın sorularını yanıtladı.

Programda 31 Mart Seçimleri sonrası belediyelerdeki durum masaya yatırıldı. Belediyelerin performansı, SGK borçları konusu, işten çıkarmalar ve eylemler programın gündemindeydi.

200 DEĞİL 1200 KERE ARASA ÇÖZEMEM
Seçim sonrası bazı belediyelerde yaşanan işten çıkarmalar ile ilgili değerlendirme yapan CHP’li Bakan, “işten çıkarmalar hiçbirimizin sevindiği kararlar değil. Yüzlerce telefon geliyor. Mesela Çiğli’den işten çıkarılan bir kişi beni 200 kere aramış. 200 değil 1200 kere arasa çözemem. Belediye işçi maaşı ödeyemiyor. Gelir bin lira, personel gideri 1200 lira. Tüm kente hizmet etmek zorunda belediye. Hepimizin üzüldüğü bir durum. Kimsenin işsiz kalmasını istemeyiz. Bu kararın sorumluğu daha popülist bir şekilde fazla personel alan arkadaşlardan kaynaklanıyor. Bu AK Parti’den bize geçen belediyelerde de bizde de var. Belediye başkanı arkadaşlarımız atması gereken adımları atıyor. Zaman içinde işten ayrılanların, emekli olanların yerine onlar alınacaklardır. Özel sektörde de istihdam olabilir. Bu iyi ilişkilerle olur. AKP önünde eylem yapabiliyor musunuz? Yapamazsınız. Genel başkanımızla da görüştü arkadaşlar. Söylediklerimizi söyledi kendisi. ‘Partiyi zora sokmayın, bizden önceki başkanların yaptığı hata bu. İşçi alımlarında öncelik siz olacaksınız’ dendi. Başka türlü çözülemez. Bir belediyenin gideri gelirinden fazlaysa yapacak bir şey yok" ifadelerini kullandı.

TUGAY İLE İLÇE BELEDİYE BAŞKANLARINA KREDİ VERİLMELİ
İzmir’deki belediyelerin performansı konusunda açıklama yapan Bakan, “Büyükşehir hem imkan hem bütçesi anlamında yerel yönetim noktasında lider. Şu an tüm başkanlara bir kredi verilmeli. Cemil Tugay kadrolarını oluştursun, kendisi belediye başkanlığından geldi. Yani tanıdığı bir yapıya geldi. Fırsat tanınması lazım. Hemen eleştiri ile başlamamak lazım. Üretmesi için fırsat vermek lazım. Aynı şey ilçe belediyeleri için de geçerli” dedi.

MAKUL SÜRE YILBAŞI
“İşleyişin oturması konusunda size göre makul süre ne olmalı?” sorusuna yanıt veren Bakan, “Kadroların oturması sonrası yeni yönetim anlayışının sahada görünür olması gerekiyor. Bu da herhalde yılbaşını bulur. O tarihe kadar kadrolar oturur, projelere bakılır, icraatlar başlar. Bir yandan finansal sorunların çözülmesi gerekecek. O konuda da başkanlarımız adımlar atıyor. Belediyenin finansal sorunları çözüldükçe kadrolar oluştukça projeler hayata geçtikçe gündem değişecektir. Tüm başkanlar için MYK’da imzamı attım. Onların başarılı olmasını istiyoruz, burada da seçim zaferi kazanmak içim canımızı dişimize taktık. Zafer kazandık. Herkesi kucaklayan, oy veren-vermeyen ayrımı yapmadan çalışılması, partide de kutuplaşmaya mahal verilmemesi gerekiyor. Artık Türkiye’de seçim kazanmayı hedefliyoruz. Hedefte kenetlenerek merkez yöneticileri ile belediye başkanları arasında iletişimi sıkı tutarak denetim mekanizmalarını işleterek iktidara yürümemiz lazım. Yerel iktidar genel iktidarın yolunu açar. Birlikte üreteceğiz” şeklinde konuştu.

SGK BORÇLARI, TOPLAM BORCUN YÜZDE 3’Ü BİLE DEĞİL
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı ile belediyelerin SGK borcunun gerekirse icra yoluyla alınmasına ilişkin talimatını yorumlayan Bakan şunları söyledi:

“22 yıl adım atmamışsın. Hangi AKP’li belediyeyi icraya verdin? Hep borcu yapılandırdın. CHP’li belediyeler gelince borcu ödeyin diyor. Ben sizin boğazınızı sıkacağım, iş yapamaz hale getireceğim demek. Hayvanlarla ilgili yükü sizi bırakacağım, sizi zor koşullarda hizmet yapmamanız için elimden geleni yapacağım demek. Devlet vatandaşa vermesi gerekeni veriyor mu? Bizim SGK borçlarımız sizin alacaklarınızın yüzde 3’ü bile etmiyor. Emekli maaşını mı arttırtacaksın SGK borcu tahsil ederek…. Tamamen siyaseten yapılıyor. Mülkiye müfettişleri, Sayıştay denetçileri, SGK baskıları yaşayacağız. Geçmişte de yaşadık. Ama hizmet üreteceğiz. Kimi belediyelerin mali yapısı bozulmuş, bizim eski CHP’li başkanların hataları da vardır, en borçlulardan AKP’den gelen belediyeler. Tamamen kamu kaynaklarını kendi ikballeri için harcadıkları için, Menemen örneğinde olduğu gibi, bu durumdayız. Yeni gelen arkadaşlarımız mali yapıyı düzeltecekler öncelikle. Belediyelerin hizmet üretmeye artmaya devam edecekler.

 
Korku dolu anlar: Mahsur kalan 16 kişi kurtarıldı
 
Güzelbahçe'de Bardacık Festivali heyecanı
YORUMLAR
Toplam 23 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Etki ve tesir 9 Ağustos 2024 Cuma 17:34

Bir gün Bergama bir gün Menderes yarın başka bir yer her yerden pis kokular geliyor. kelin merhemi olsa kendi başına sürermiş.

Yorumu oyla      1      1  
izmirli 9 Ağustos 2024 Cuma 15:43

5 yıl önce kocaoğlunu, dün soyeri satan bir sonraki sefere de tugayı satar. bu arada unutmayın asıl hedef izmir belediye başkanlığı bu uğurda her şey mübah bazıları için...

Yorumu oyla      5      0  
menemenli 9 Ağustos 2024 Cuma 15:19

insanın bir duruşu olur... soyer başkanken yanından ayrılmıyordun, şimdi en has tugaycı olmuşsun... utanma da kalmamış.. yazık!

Yorumu oyla      3      0  
secmen 9 Ağustos 2024 Cuma 14:16

Sanki insanlarla biraz alay ediliyor gOnce işten çıkarıp. eylemlerine ve sıkıntı.arina duyarsız kalacaksın...200kez arıyor diyeceksin.Sonrada önce onlar alınacak diyorsunuz... ocak mu kandırıyorsunuz.. Öyleyse niye çıkarıyorsunuz bu insanları.. Bunlar belediye bsk, milletvekililce baskanil baskaninnii akrabası değiller diye mi.Ya da genel merkezde tanıdıkları yok diye miÇalışma Bakanlığı dertlerini dinliyor....Genel merkezdekiler kapıları kapatıyor...Zengin olsalardı.dayilari olsaydı işten çıkarılması .Burda bir kindarlik görünüyor.. Eski .Genel ihanete uğradığını söylüyor.. Eski buyuksehir başkani ihanete uğradığını söylüyor...Bir fincan kahvenin kırk yıl hatırı vardır diye biliriz yıllardır.Oysa yalan olmus bu yeni chp de.. Isine gelince .işçiyi destekle işine gelmeyince sokağa a at Hani kadınlara çok değer veri,iyordKadin işçi olunca sokak mı yeri Çok ayip cok yanlış bir tutum. Bu...Genç başkanlardan biraz olgunlassin artık.....

Yorumu oyla      1      0  
Belediyenin ( Kamu ) kaynaklarının adil dağıtımı 9 Ağustos 2024 Cuma 14:16

İzmir merke ilçelerindeki metro , otobüs , vapur ve tramvaylarda 90 dakika ücretsiz aktarma hakkı VAR. İzmir çevre ilçe otobüslerinde aktarma hakkı YOK . İzmir BB Başkanı sayın Cemil Tugay , otobüs duraklarına “ İZMİRLİLER İSTEDİ 90 DAKİKA GERİ GELDİ “ afiş astırmıştı. Bu afiş metro ışıklı reklam panolarında hala dönüyor . CHP İzmir Milletvekili sayın Murat Bakan , mademki belediyenin işlerine bu kadar karışıyorsunuz , sizlerin İZMİR Milletvekilİ seçilmesi için oy veren çevre ilçelerdeki vatandaşların , ulaşımda kullandıkları otobüslerinde 90 dakika ücretsiz aktarma hakkı neden YOK . Bu adil ve eşit olmayan , haksız uygulama konusunda bir diyeceğiniz yok mu ? CHP ne olacak ! İktidar . CHP’nln iktidar olacağına sizler bile inanmıyorsunuz . İktidar olacak partinin belediyesi , kamu hizmeti olan toplu taşımada İzmir merkez ilçeler , İzmir. çevre ilçeler ayrımcılığı yapar mı ? Yapıyorsa iktidar olabilir mi ? Sayın Tugay afiş astırmış .” İZMİRLİLER İSTEDİ 90 DAKİKA GERİ GELDİ “ diye . Sayın Bakan , sizin seçim bölgeniz olan bütün ilçelerdeki toplu taşıma araçlarında 90 dakika ücretsiz aktarma hakkı VAR MI ? Belediye Başkanına bir sorun .

Yorumu oyla      0      0  
Recep sorkun 9 Ağustos 2024 Cuma 14:02

Maden gieri gelrin fazla işçiye geldimi böyle festivallere de gider gelir hesap olmaz ama işçide malesef ayını seneryo madem gider gelirden fazla neden işe adilar ozaman işe milleti seçim önü seçim kaygısıyla al sonra gider gelir kaygısı buneya siz alanda chp gidende chp kimden neyi aldiysaniz hesabi işçiye değil devir aldiğiniz bl bşkn sorun kafanıza göre alacaksiniz kafaniza göre harcayacaksiniz sonrada işçiye maletdeksiniz milletin umuduyla oynamak zorunda değilsiniz devralmadan gelir gideri hesap etmedinizmi neden işçiyemi gücünüz yetti

Yorumu oyla      0      0  
9 Ağustos 2024 Cuma 13:27

Ödeyin kardeşim siz de SGK borcunuzu. En çok borcu da hiçbir halt yapmayan Yavaş takmış.

Yorumu oyla      2      4  
Gürkan 9 Ağustos 2024 Cuma 13:24

Yılbaşına kadar belediyeden bir şey beklemeyin demiş. 9 ayda kadro mu kurulur?

Yorumu oyla      3      3  
Vatandaş... 9 Ağustos 2024 Cuma 12:53

İlk önce senin işe sotuklarını cıkarsın o zaman görelim senin tugaycılığını...

Yorumu oyla      10      0  
born 9 Ağustos 2024 Cuma 12:19

Bir Belediye'de iş barışını sağlayıp, insanların huzur içerisinde işlerine yoğunlaşmasına izin vermiyorsunuz. Sürekli bir kaos sürekli bir problem çıkarma. Olmazdan sizden olmaz bunu anlayın artık.

Yorumu oyla      9      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP’li Bakan: Yerlikaya ve Ayyıldız’a kredimiz var!
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Murat Bakan, İçişleri ...
AK Partili Saygılı’dan CHP’li Aslanoğlu’na yanıt: Kayıp paraları bulun, İzmir siyaseti 10 yıl temiz kalır!
CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu’nun CHP’li belediyelere iktidarın ...
AK Partili Bursalı'dan CHP'ye tepki: İzmir'i Teksas'a çevirdi!
AK Parti İzmir Milletvekili Şebnem Bursalı, Menderes Belediyesi İmar Müdürü ...
 
CHP Karabağlar'da Mercan'dan 'birleşme' vurgusu: En büyük projem!
İlçe Gençlik Kolları Başkanlığı yarışının başladığı Karabağlar'da partililer ...
Kılıçdaroğlu’ndan 'tüzük kurultayı' açıklaması
CHP eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, eylül ayında gerçekleştirilecek ...
AK Partili Saygılı'dan Menderes Belediyesi için salvo: Politik hesaplaşma çatışmaya dönüştü!
AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, Menderes Belediyesi İmar Müdürü ...
 
Başkan Aslanoğlu 'hodri meydan' dedi: 180 bin CHP'li çöpleri elleriyle toplar!
İktidarın Cumhuriyet Halk Partili belediyeleri çalıştırmamak için uğraştığını ...
CHP’den tepki: Suç duyurusu siyasal hamle!
Elektrik faciası ile ilgili olarak İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil ...
CHP’li Bakan’dan ‘kooperatif’ göndermelerine yanıt: Alakam yok!
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Murat Bakan, İzmir Büyükşehir ...
 
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Badel Harab-ül İzmir
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Turist ve inşaat istemeyen Egeli Belediye Başkanı!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Ödüllü yönetmen sadece tarihin değil sanatın da doğru tarafında
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
CHP değişirken Türkiye’yi nasıl değiştirecek?
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Umutsuzluğun doruklarında yaşam meselesi
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Beyhude yakınmalar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Böyle yayın yasağı olmaz!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Yunan’a kahveli mesaj!
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk, esir yunan komutanına ne dedi?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kadı ola davacı…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva