HABERLER>GÜNCEL
21 Aralık 2011 Çarşamba - 17:45

CHP'li Akaydın: Başbakan'ın ameliyatı kaçak

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Mustafa Akaydın, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde geçirdiği ameliyatın, sağlık gaflarıyla dolu olduğunu öne sürdü.

CHP li Akaydın: Başbakan ın ameliyatı kaçak

ANTALYA - Akaydın, "Olayın en ayıplı tarafı, Başbakan'ın bu ameliyatı Marmara Üniversitesi Hastanesi'nde ve Amerikan Hastanesi hekimlerinden Prof. Dr. Dursun Buğra'ya yaptırması yasa dışıdır, kaçaktır" dedi.
 
Büyükşehir Belediyesi'nin son 2.5 yılda gerçekleştirdiği yatırım ve projeleri tanıtmak için Antalya'da çeşitli basın- yayın organı temsilcileri ve gazetecilerle bir araya gelen Başkan Mustafa Akaydın, gündeme ilişkin soruları da yanıtladı. Aynı zamanda genel cerrahi uzmanı ve profesör olan Başkan Akaydın, Başbakan Erdoğan'ın 26 Kasım günü gerçekleştirilen ameliyatından iki gün sonra 9 Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Füzün'ün açıklamalarının sağlık gafı olduğunu söyledi.
 
Hastanın geçirdiği operasyona ilişkin bilgilerin ancak hasta rızası dahilinde başka kişilerle paylaşılabileceğini kaydeden Başkan Akaydın, Prof. Dr. Füzün'ün ameliyatın 3 saat sürdüğünü söylediğini hatırlatarak, "Bu korkunç bir süre" dedi. Bu kadar uzun süren ameliyatın laparoskopik değil, açık cerrahi yöntemle gerçekleşmiş olma ihtimalinin yüksek olduğunu kaydeden Başkan Akaydın, şunları söyledi:
 
"Ama sonunda dediler ki 'Bağırsaktan 25 santimetre çıkarıldı'. Şimdi hekim gözüyle, bu ameliyatları yapmış biri olarak, 25 santimetre bağırsak, yaşı 50'yi geçen bir insanda iki nedenle çıkartılır. Ya divertüküloz adında çok iyimser bir hastalık ya da kolon kanseri nedeniyle. Çok nadiren, Prof. Dr. Mehmet Füzün bunun gaf olarak yorumlanacağını algıladığı için bu konuya girdi, bağırsaktaki polipler için de çıkartılır. Çünkü polipler genelde endoskopik olarak laparoskopiyle alınır. Prof. Dr. Füzün bunu bildiği için dedi ki 'Efendim geniş tabanlı polip vardı. Bunun için bağırsak çıkarıldı'. Geniş tabanlı polip varsa bağırsak 5 ila 10 santimetre çıkartılır."
 
Başbakan Erdoğan'ın ameliyatı konusunda çok ciddi bir bilgi kirliliği yaratıldığını, eğer ortada ciddi bir hastalık varsa bunu kamuoyundan saklamanın manası da olmadığını savunan Başkan Akaydın, "Dünyanın hiçbir yerinde saklanmaz. Ne Hugo Chavez sakladı, ne de Fidel Castro sakladı. Bu söylenir, ama tabii ki Başbakan'ın izniyle olması lazım" dedi.
 
AMELİYAT YASA DIŞI
Başbakan Erdoğan'a uzun ve sağlıklı bir ömür dileyen ve "Neticede kolon kanseri de olsa çok uzun süre yaşayabilir" diyen Başkan Akaydın, ameliyatın Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde, Amerikan Üniversitesi Hastanesi'nde çalışan Prof. Dr. Dursun Buğra tarafından yapılmış olmasının da sürecin en ayıplı tarafı olduğunu savundu.
 
Bu ameliyatın yasa dışı ve kaçak olduğunu savunan Büyükşehir Belediye Başkanı Akaydın, "Çünkü sayın Sağlık Bakanı Recep Akdağ geçmişte yaptığı bir uygulamada 'Muayenehanesi olan hocalar üniversitelerde çalışamaz' dedi. O nedenle hocaların büyük bir bölümü emekli oldu, aynen Prof. Dr. Dursun Buğra da olduğu gibi. Amerikan Hastanesi'nin kadrolu doktoru oldu. O zaman ya sen gideceksin Amerikan Hastanesi'ne ya da Marmara Üniversitesi'nde 'full time' hocaya ameliyat olacaksın" diye konuştu.
 
Prof. Dr. Dursun Buğra'nın, Marmara Üniversitesi Hastanesi'ne kendi 'alet edavatıyla' gelmesini ciddi bir sağlık gafı olarak değerlendiren Başkan Akaydın, "Bu konudan dolayı Sağlık Bakanı'nın istifası gerekir. Sağlık Bakanı'nın yaptığı bir uygulamaya kendi başbakanı uymamıştır. Olayın en büyük gafı burada. Onun sağlığı için dua ediyorum. Bize yakışan budur ama ciddi bir bilgi kirliliği yarattılar" dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
HASAN TUFAN 22 Aralık 2011 Perşembe 08:27

BAŞBAKANA YAPILAN AMELİYAT NİYE ÜNİVERSİTE HASTANELERİNİN İÇİNİN BOŞALTILARAK VATANDAŞA ÇOK GÖRÜLÜYOR.DEMEK Kİ SAĞLIK BAKANININ YAPTIĞI UYGULAMA YANLIŞMIŞ. BAŞBAKANA GEÇMİŞ OLSUN DİLİYORUZ.

Yorumu oyla      12      6  
AHMET TOK 22 Aralık 2011 Perşembe 08:10

IŞIK DIKICIGİLE ÖĞLE YAPMIŞLAR HERHALDE ŞUAN CEZAEVİNDEN YAZIYOR YORUMLARI BIRAKIN ŞU KORKU İMPARATORLUĞUNU MİLETİN ÜSTÜNE YIKMAYI BAŞKA İŞLER BULUN MESAL PROJE ÜRETİN DEDİKODU DEĞİL

Yorumu oyla      12      6  
ak demokrat 22 Aralık 2011 Perşembe 00:12

sen antalyayı nasıl mahvettiğini anlat sana ne başbakanımızın ameliyatından utanmasanız göbek atacaksınız.belediye ile alakalı konuş tıptan bahsedeceksen git doktorluk yap.ayıp be ayıp

Yorumu oyla      13      10  
Işık Dikicigil 21 Aralık 2011 Çarşamba 23:50

SAYIN BAŞKANIM, SEVGİLİ REKTÖRÜM AZİZ KOCAOĞLU BAŞKANIMIZI DÜŞÜN, BAK BÖYLE KONUŞURSAN 3 VAKTE KALMAZ İÇİŞLERİ MÜFETTİŞLERİ MALİYE DENETMENLERİ FALAN. SABAHIN 5 İNDE GELİR BELEDİYİNİZE SÜTÇÜ, GELMEZSE SORARLAR SİZDE Mİ TALAT PAŞA KOMİTESİNE ÜYESİNİZ.

Yorumu oyla      13      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Gül'den sürpriz atamalar!
Zaman gazetesi yazarı Prof. Dr. Mümtaz'er Türköne, Türk Tarih Kurumu'nun ...
İşte dostluğun en güzel fotoğrafı
Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde 'Paşa' isimli kediyle esnafın beslediği 'Dost' ...
“Sapık ilişki teklif etti, öldürdüm”
Torbalı’da, 50 yaşındaki Yaşar Koçak, evinde bıçaklanarak öldürüldü. Cinayet ...
 
Emekçilerden hükümete son uyarı!
Sağlık ve eğitim başta olmak üzere, kanun hükmünde kararnamelerle çalışanların ...
PKK'ya büyük darbe: 21 terörist öldürüldü
Görese Dağı'ndaki operasyon 4 gün sonra bitti.Operasyonda 21 terörist öldürüldü.
Diyarbakır'da katliam gibi kaza: 25 ölü 16 yaralı
Diyarbakır-Batman karayolunda bir TIR ile midibüsün çarpışması sonucu ...
 
Menderes'te motor kazası: 1 ölü
Menderes’te, otomobille çarpışan motosiklet sürücüsü Süleyman Altınbaş ...
Fuarda 'Osmanlı' çılgınlığı!
Fuardaki Hediyelik Eşya Günleri'nde kurulan stüdyoda, kadın ziyaretçiler ...
Kaçak elektronik operasyonu: 12 gözaltı
İzmir’de düzenlenen kaçak elektronik eşya operasyonundan 150 bin parça ...
 
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İşte 'gülen' ilk fotoğrafı!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva