HABERLER>POLİTİKA
3 Mayıs 2011 Salı - 16:50

CHP Kuşadası: Operasyonlar siyasi

Kuşadası Belediye Başkanı Altungün ve Kuşadası CHP İlçe Başkanı Mehmet Gürbilek, operasyonların “siyasi” amaçla yapıldığını söyledi.

CHP Kuşadası: Operasyonlar siyasi

AYDIN - İzmir Büyükşehir Belediyesi merkezli yapılan ve Karabağlar, Bayraklı, Urla, Turgutreis ve Kuşadası belediyelerine kadar uzanan operasyona yönelik Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) tepkisi büyüyor. Kuşadası CHP İlçe Başkanı Mehmet Gürbilek tarafından ilçe merkezinde bir basın açıklaması düzenlendi. Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün’ün de katıldığı basın açıklamasında konuşan Gürbilek, operasyonların “siyasi” amaçla yapıldığını söyledi. Başkan Altungün ise “Çiğ yemedik ki karnımız ağrısın” dedi.
 
Bilindiği gibi, İzmir özel yetkili savcısının talimatı doğrultusunda dün sabah saatlerinde Kuşadası Belediyesi’ne gelen 30 polis, belediyedeki bazı evraklar ile bazı bilgisayar kayıtlarına el koymuştu. Aramalar sırasında evleri aranarak kişisel bilgisayarlarına da el konulan Kültür ve Sosyal İşler Sorumlusu ve Belediye Başkan Yardımcısı Erdoğan Uyan ve Mali İşler Müdürü Yusuf Atak ile birlikte özel bir şirketin görevlisi Erdem Erener’i gözaltına almıştı. Gözaltına alınan üç kişi sorgulanmak üzere İzmir’e götürülmüştü.
 
Gelişmelerin ardından bugün Kuşadası CHP ilçe Örgütü bir basın açıklaması düzenledi. Basın mensuplarının yanı sıra çok sayıda partilinin katıldığı basın açıklamasında konuşan CHP Kuşadası İlçe Başkanı Mehmet Gürbilek, operasyonunun hangi amaçla yapıldığını bilmediklerini belirterek, genel seçimler öncesi CHP’li belediyelere yapılan operasyonların seçimlerin sonucunu etkilemeye yönelik siyasi bir amaç taşıdığını söyledi.
 
İlçe Başkanı Gürbilek şunları söyledi: “Yıldırma amaçlı bu tip çamur at izi kalsın uygulamaları ne örgütümüzü ne de belediyelerimizi yıldıramayacak. Bu girişimler, seçimlerde AKP’yi iktidardan indirme doğrultusundaki hevesimizi arttırmakta, bizleri motive etmektedir. Başta Kayseri Belediyesi olmak üzere, somut olaylara dayalı şikâyetler üzerine hakkında yüzlerce dava dosyası bulunan AKP’li belediyelerle ilgili suç duyurularına sessiz kalınırken, CHP’li belediyeler söz konusu olduğunda incir çekirdeğini doldurmayan konularda özel çaba gösteriliyor. Bizler belediyelerimize, başkanlarımıza güveniyoruz. Adaletin yerini bulacağına inanıyoruz” dedi.
 
CHP’li belediyelere yönelik operasyonun zamanlamasına dikkati çeken Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün ise seçim öncesi hedefin belli olduğunu söyledi. Gözaltına alınan iki belediye çalışanının hakim karşısına çıktığında serbest kalacaklarına inandığını vurgulayan Altungün, “Belediyede çalışan iki arkadaşımızın aklanarak görevlerinin başına döneceklerine inanıyorum. Bu konuda bir tereddüdüm yok. Biz çiğ yemedik ki karnımız ağrısın. Seçim öncesinde yapılanların hedefi belli. Önemli olan bu hedefi şaşırtmaktır. Örgütümüz bunu başaracak güçtedir” dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erdoğan: Dövizli askerliği ben mi çıkardım?
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı ...
Şengül'den sert 'operasyon' yorumu
Aydın Şengül, büyükşehirde yapılan operasyonlarla ilgili olarak CHP’lileri ...
Hükümetten 'baskın'a iki değerlendirme
Eski Ulaştırma Bakanı ve AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım ve ...
 
Genel Merkez'den ilk 'operasyon' yorumu
Büyükşehir Belediyesi’ne yapılan operasyon için Kılıçdaroğlu Kayseri hatırlatması ...
'İzmirliler AKP'ye gereken dersi verecektir'
CHP İzmir 1. Bölge 4. Sıra Milletvekili Adayı ve eski DİSK Genel Sekreteri ...
MHP'den 'Yükselen Şehir İzmir' sözleşmesi
MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, İzmir'in marka arayışının olmadığını, ...
 
Bozoğlu: Kalkınma köylüden başlayacak
CHP İzmir Birinci Bölge Milletvekili adayı Dr. Turgay Bozoğlu seçim çalışmalarına ...
Şengül Ödemiş ve Kiraz'da destek istedi
Seçim çalışmalarını Ödemiş ve Kiraz ile bunlara bağlı dağ köylerinde sürdüren, ...
Türmen: Özgür basın yok ediliyor
CHP İzmir milletvekili adayı AHİM eski Yargıcı Rıza Türmen, Türkiye’nin ...
 
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İşte 'gülen' ilk fotoğrafı!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva