HABERLER>POLİTİKA
7 Nisan 2011 Perşembe - 21:01

CHP kulisleri liste kaynıyor

11 Nisan’a sayılı günler kala parti kulisleri hareketlendi. Ankara’da siyasi tansiyon giderek yükselirken, ortalık kulislerden yansıyan listelerle dolu. CHP’nin İzmir kulisinde sürpriz isimler öne çıkıyor.

CHP kulisleri liste kaynıyor

Fırat SOYLU/EGEDESONSÖZ-Seçim sürecinin en kritik günlerine girilirken nefesler tutuldu. Aday adaylarının kaderini belirleyecek listelerin açıklanacağı 11 Nisan öncesi gözler artık parti genel merkezlerinde. Hafta başına kadar yoğun bir trafik yaşayacak olan AK Parti, CHP ve MHP’de Genel Başkanların İzmir listelerinde kimlere yer vereceği merak konusu.
 
CHP DE OPERASYON BEKLENTİSİ
İzmir’de 270 aday adayı başvurusu ile ilk sırada yer alan CHP’de, farklı liste senaryoları ile çalkalanıyor. Kılıçdaroğlu’nun İzmir’de mevcut milletvekillerinin yüzde 90’nı liste dışı bırakacağı, Mehmet Ali Susam ve Oğuz Oyan dışında kalan sekiz milletvekilini aday göstermeyeceği kulislerde en rağbet gören senaryo olarak dikkat çekiyor. 29 ilde yapılan önseçimlerde mevcut milletvekillerinin örgüt üyelerinden çizik yemesini, “örgüt değişim istiyor” sözleri ile açıklayan Kılıçdaroğlu’nun, İzmir’de de benzer bir değişimi hayata geçireceği konuşuluyor. Özellikle isimleri Deniz Baykal ve Önder Sav’a yakın olan milletvekillerinin liste dışı kalması sürpriz olarak görülmüyor.
 
ÜNLÜ SİMALAR KULİSLERDE
CHP’deki değişim senaryosuna göre hazırlanan listede birçok sürpriz ismin yer alacağı dile getiriliyor. Buna göre CHP Genel Merkezi’nin başta tutuklu Gazeteci-Yazar Mustafa Balbay, olmak üzere Erzincan eski Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner, YARSAV Eski Genel Başkanı Emine Ülker Tarhan, PM Üyeleri Birgül Ayman Güler ve Levent Eyipişiren’i İzmir’den aday göstereceği sızan bilgiler arasında. Cihaner ve Tarhan’ın ilçe turlarına bile çıktığı belirtilirken, Cihaner’in geçtiğimiz günlerde Narlıdere ve Güzelbahçe ilçe örgütlerini ziyaret ettiği dile getiriliyor.
 
YÜKSEL LİSTE BAŞI GİBİ
Değişim senaryosuna göre 1. Bölgede, Genel Başkan Yardımcısı Alattin Yüksel listenin başında yer alıyor. Yüksel’in ardından tutuklu gazeteci Mustafa Balbay’ın yer alması beklenen listede Genel Merkezin YARSAV eski Genel Başkanı Emine Ülker Tarhan’ı da aday göstereceği ifade ediliyor. Parti Meclis Üyesi Levent Eyipişiren’in de listede yer almasına kesin gözüyle bakılırken, İl Başkanı Tacettin Bayır’ın eniştesi, Eski İl Başkanı Hilmi Değirmenci de kulislerin listelerinde kendilerine yer buluyor. Yüksel’in yönetimindeki gönüllü ekibinin Ege Bölge koordinatörlüğü görevine getirdiği eski Balçova İlçe Başkanı Mustafa Moroğlu, DSP’de Genel Başkan Vekilliği yapmış Saffet Başaran ve eski İzmir Milletvekili Sedat Uzunbay’ın da listede yer bulması bekleniyor. Listede genç adaylar İ. Burak Oğuz ve Balkan Derneklerinin desteklediği Kordon İşadamları Derneği Başkanı Ömür Şanlı’da yer alıyor. Romanların adayı Özcan Purcu ile tabanda güçlü isimlerden biri olan Muhsin Kurt’un da listede olduğu konuşuluyor.
 
İKİNCİ BÖLGEDE CİHANER SESLERİ
İkinci bölgede ise, ilk sırada Erzincan eski Başsavcısı İlhan Cihaner’in olduğu belirtilirken, Oğuz Oyan, Mehmet Ali Susam ikilisinin de listede yeniden aday gösterileceği dile getiriliyor. DP’den ayrılarak CHP saflarına katılan Dr. Aytun Çıray’ın da sürpriz bir şekilde aday gösterileceği ifade ediliyor. Türkiye Gazeteciler Federasyonu ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Atilla Sertel’in de aday listesine alındığı belirtilirken, Bergama eski Belediye Başkanı Sefa Taşkın, Rahmi Aşkın Türeli, Karşıyaka İlçe eski Başkanı Ertam Özen’in da listede olduğu dile getiriliyor. İkinci bölgeden eski Parti Meclis Üyesi Hülya Güven ile Yücel Özen’in yanı sıra Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun danışmanlarından Güler Tunçoku’nun da listeye girdiği belirtiliyor. Tuncelili eski İl Yönetim Kurulu Üyesi Serdal Sandal ile gençlerin adayı Hüseyin Sezer’in de aday gösterileceği öne sürülüyor.
 
AKSÜNGER VE ÇAM SÜRPRİZ YAPABİLİR
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 10 Nisan Pazar gününe kadar listelere kesin şeklini vereceği ve son gün yapılacak Parti Meclisi toplantısına hazır listelerle geleceği dile getiriliyor. Kılıçdaroğlu’nun listede yapacağı düzenlemelerde ayrıca birinci bölgede; BİLSES Vakfı Genel Başkanı İşadamı Erdal Aksünger, Yüksel döneminin il disiplin kurulu başkanı Avukat Mustafa Ülkü Caner, DİSK’in adayı Musa Çam, KADER İzmir Şubesi eski Başkanı Engin Demir, Gaziemir eski İlçe Başkanı Yüksel Demirsoy, İzmir eski Milletvekili Sabri Ergül gibi isimleri de değerlendirebileceği belirtiliyor.
 
NALBANTOĞLU, PİRİŞTİNA, ERSÖZLÜ DE ŞANSLI
CHP Genel Merkezinden gelen bilgilere göre Ahmet Ersin, Güldal Mumcu gibi mevcut milletvekillerinin de son dakika değişikliliğiyle yeniden aday gösterilebilecekleri dile getiriyor. Eski İl Başkanı Rıfat Nalbantoğlu’nun da sürpriz isimlerin aday gösterilmemesi halinde listeye yazılacağı belirtilirken, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun danışmanı Bilgin Erünal’ın da listede yer alabileceği ifade ediliyor. Konak eski Kaymakamı Ali Muhsin Nakipoğlu’nın yanı sıra merhum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Piriştina’nın oğlu Levent Piriştina’nın da adaylık şansının olduğu gelen bilgiler arasında yer alıyor. Birinci bölge için ayrıca Öner Osmanoğulları, Tülay Özüerman, Ulvi Puğ, Ülkümen Rodoplu, Gönül Sayar Alpan, Rahmi Sezgin, Dilara Ersözlü, İ. Merih Şan, Kazım Umdular, Sedat Uzunbay gibi isimlerde öne çıkıyor.
 
KADIN ADAYLAR DA İDDİALI
İkinci bölge için ise, mevcut milletvekilleri arasından Selçuk Ayhan’ın yeniden aday gösterilebileceği ifade ediliyor. Ayrıca Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi Kemal Cengizoğlu, il eski yöneticilerinden Yalçın Erdoğan, Recai Acar, İl Genel Meclis eski Üyesi Nevzat Kavalar, Bayraklı Belediye Meclis Üyeleri Hatice Tatlı, Pınar Susmuş, eski Milletvekili Hakkı Ülkü, Bergama eski İlçe Başkanı İdris Yavuzyılmaz’ın da aday olabilecekleri belirtiliyor. Ayrıca, Mustafa Kaymakçı, Songül Gök, Birgül Ayman Gürel, Ayşem Kalyoncu, Ebru Okay, Sefa Taşkın, Cevdet Tümtürk, Vahdet Sinan Yerlikaya, Mehmet Yıldırım, Leman Yenici ve Serpil Yıldız gibi isimlerin de şansı olduğu ifade ediliyor.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 21 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
sonmez 8 Nisan 2011 Cuma 13:55

İKTİDARA YURUYEN CHP MILLET VEKILI KADROLARINI OLUSTURURKEN INSIYATIF SAHIBI DENEYIMLI POLITIKACILARLA YOLA CIKMALI MILLET VEKILLERI GENEL BASKAN TALIMATIYLA EL KALDIRIP INDIRMEKLE GOREVLI OLMAYI BENIMSEYEN DEGIL BILGI VE BIRIKIMLERIYLE MECLIS CALISMALARINA VE ULKEYE ARTI DEGER SAĞLAYACAK KISILER OLMALI AYRICA CHP LILIGINI SECIMDEN SECIME HATIRLAYAN ISIMLERIN KESINLIKLE DEGERLENDIRILMEMESI GEREKTIGINI DUSUNUYORUM IZMIRDEN SEDAT UZUNBAY GIBI DENEYIMLI HER ZAMAN CHP LI VE IZMIRLI ADAYLARI LISTEDE ON SIRALARDA GORMEK ISTIYORUM

Yorumu oyla      17      6  
İZMİRLİ 8 Nisan 2011 Cuma 13:26

O, güzel devrimci halk adamını hepimiz yakından tanırız.. İzmir’in ve İzmirlinin temsilciliğini hak eden keskin bir zekâ…İşçinin, emekçinin, köylünün kadim dostu, onların kısılmayan sesi, soluğu… Yiğit devrimci… Atatürkçü… Gerçek bir sosyal demokrat… O, Torbalı’nın, Menderes’in, Buca’nın, Konak’ın, Urla’nın, Gaziemir’in, Balçova’nın, Narlıdere’nin olduğu gibi Bayındır’ın, Ödemiş’in, Tire’nin, Kiraz’ın yani İzmir tüm merkezinin olduğu kadar çeperlerinin de unutmadığı, özlemini duyduğu siyasetçidir. O, alçakgönüllülüğün tarifiydi Evet, ‘O’ isim herkesin yakından tanıdığı yiğit siyasetçi Sedat Uzunbay’dır

Yorumu oyla      17      9  
mrtls 8 Nisan 2011 Cuma 13:08

Emine Ülker Tarhan, İlhan Cihaner gibi isimler madem vekil olmak istiyorlar lütfen ama lütfen İzmirden aday olmayı akıllarına getirmesinler... İthal adaylardan bıktık. İzmirin kendi değerlerini listelerde ön sırada görmek istiyoruz... Sedat Uzunbay, Nevzat Kavalar, Alaattin Yüksel, Mustafa Moroğlu İzmirli olamları sebebiyle ilk sıraları hakediyorlar. İthal ve İzmirli olmayan adaylar 8.sıradan itibaren kendilerine yer bulmalı... Ayrıca geçmişinde CHPye küfür etme sabıkası bulunan Hilmi Değirmenci Bey kesinlikle düşünülmemeli... Böyle birisinin aday gösterilmesi İl Başkanının güvenilirliğine gölge düşürür...

Yorumu oyla      18      9  
İZMİRLİ 8 Nisan 2011 Cuma 13:04

BANA KALIRSA O LISTEDE EN ÇOK GEĞERLENDİRİLMESİ GEREK BİR KİŞİ VARSA ODA SEDAT UZUNBAY DIR...GEREKÇELERİ AÇIK AÇIK ORTADA....YAZMAKLA BİTMEZ...

Yorumu oyla      16      12  
erkan tek 8 Nisan 2011 Cuma 11:30

oğuz oyanın torpili kim kardeşim önseçim olsa 10 oy alamaz

Yorumu oyla      21      7  
CHP BUCADA REZALET 8 Nisan 2011 Cuma 11:21

DUYDUĞUMA GÖRE İKİ GÜNDÜR GENÇLER İLÇEDEN KOVULUYORMUŞ BUNU YAPANDA YÖNETİCİLER VE BAŞKANMIŞ

Yorumu oyla      12      6  
DRAMALI HASAN 8 Nisan 2011 Cuma 11:09

Yahu bu saydığınız isimlerin çoğu ununu sermiş,Ne Mehmet ALİ SUSAMI ,Ne ersözlüsü dalgamı geçiyorsunuz yahu,Değirmenci il başkanının eniştesi bu ne hanedanlıkmı ,aile şirketimi yoksa Demokratik bir partimi adaylar yeni olmalı lafımız yok ancak birazda emekçi,örgütçü biraz çalışkan en azından İzmirin adayı İzmirden olmalı hayatında CHP nin Csini ağzına almamış burayı başvurulması gereken bir devlet memurluğu gibi gören zihniyetlerle nasıl yönetilecek bu ülke bırakın bunları allahsen

Yorumu oyla      18      8  
İZMİRLİLER 8 Nisan 2011 Cuma 11:06

Erdal Aksünger, Hüseyin Sezer gibi genç insanlar olsun. eskileri taşırlarsa meclise eski alışkanlıkları da taşırlar. Partinin üzerine basarak biryerlere gelmiş olanlar atık otursunlar bir kenarda. DİSK'in de yöneticeleri değil işçileri olsun artık mecliste. Üreten biz, yöneten biz olacağız diyen DİSK bir işçi çıkaramıyor mu da heryere yöneticileri talip... İsatanbul'da genel başkan İzmir'de genel sekreter. OLDU! işçiler nerede?

Yorumu oyla      17      7  
izmirli düşünürler 8 Nisan 2011 Cuma 09:58

1.BÖLGEDE ERDAL AKSÜNGER---2.BÖLGEDE HÜSEYİN SEZER

Yorumu oyla      15      16  
oral antmen - 1935 8 Nisan 2011 Cuma 00:16

MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYI KİMLER OLMALIDIR . BU KİŞİLER YASADA YAZILI ŞARTLAR DIŞINDA DA BAZI ŞARTLAR TAŞIMALIDIRLAR : - YURT VE ULUSUNU SEVECEK , - İLERİ GÖRÜŞLÜ OLACAK , - BASİRETLİ OLACAK , - KENDİNE GÜVENİ OLACAK , - YOLSUZLUĞA KARIŞMAMIŞ OLACAK , - EĞİTİMLİ BİLGİLİ OLACAK , ADAY ADAYLARI İÇİNDE BU NİTELİKLERDE KAÇ KİŞİ VAR ACABA

Yorumu oyla      18      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Anadolu Birliği adaylarını açıkladı
CHP İzmir’den 1. Bölge CHP Milletvekili Aday Adayı Ömer Gökalp ve2. Bölge ...
Kumtuna: Kadın vekil sayısı artacak
AK Parti 1. bölge milletvekili aday adayı Neşe Kumtuna, bu dönem mecliste ...
'Milli Eğitim Bakanı istifa etmelidir'
İzmir’de bulunan MHP Genel Başkan Yardımcısı Çakır, ''YGS'de yaşanan skandaldan ...
 
O da CHP'nin transseksüel adayı
AKP'nin adayı Almina'dan sonra, bir transseksüel aday adayı da Bursa'dan aday olan Öykü Özen.
Oy pusulasında sıralar belli oldu
Partilerin 12 Haziran'da kullanılacak oy pusulasındaki yerleri kurayla belirlendi.
Yüksel Demirsoy: Basın özgür değil
CHP Milletvekili aday adayı şehit Gazeteciler Günü nedeniyle yaptığı açıklamada ...
 
Tunçoku aile sigortasını anlatıyor
CHP iktidarında yoksulluğa karşı ekonomik güvence ve kadına en büyük destek ...
Karadağ: Laf değil proje üreteceğim
İktisatçı Ayten Karadağ, AKP iktidarının halkı yok sayan bir tutum izlediğini ...
Balçova'da miting gibi açılış
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “İl ve ilçe ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Şimdi ne olacak?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva