HABERLER>POLİTİKA
9 Aralık 2014 Salı - 12:23

CHP İl Başkanı Engin’den özeleştiri: Bizim eksikliğimiz…

CHP İzmir’de açılım turları sürüyor. Örgüt Romanlar ve Balkan göçmenlerinin ardından bu kez de kentteki Karadeniz STK’larıyla bir araya geldi. Toplantıda konuşan CHP İl Başkanı Ali Engin özeleştiri yaptı.

CHP İl Başkanı Engin’den özeleştiri: Bizim eksikliğimiz…

Mehmet İŞLER / EGEDESONSÖZ – CHP İzmir ‘hemşeri’ açılımına tam gaz devam ediyor.  Örgüt Romanlar ve Balkan Göçmenleri’nin ardından bu kez de Karadenizlilerle bir araya geldi.

Balçova’daki Agamemnon Kafe’de gerçekleşen toplantıya CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin Yönetim Kurulu üyeleri,  Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya, Kültür eski bakanı Suat Çağlayan, Ege Bölgesinde faaliyet gösteren Karadeniz Dernekleri ve Konfederasyonu başkan ve temsilcileri katıldı.
 


Toplantıya CHP İl Başkanı Ali Engin’in yaptığı özeleştiri damga vurdu. CHP İl Başkanı, “Her yere gidemememiz, her yerden oy alamamamız bizim eksikliğimiz. Bunu kabul ediyoruz. Ama yaşananların tek sebebi bu değil” dedi.

Engin sözlerine parti olarak Karadeniz’i önemsediklerini vurgulayarak başladı. Engin, “Oralarda eksik olduğumuzu oralara gitmemiz gerektiğini biliyoruz. Orada siyaset yapan arkadaşlarımızı yalnız bırakmamak için daha önce Rize’yi kardeş şehir ilan etmiştik” dedi.
 
12 EYLÜL DARBECİLERİNİN KOYDUĞU SİSTEM!
Seçim sistemi ve baraj hakkında dünyadan örnekler veren Engin, “12 yıldır bu ülkeyi AK Parti yönetiyor. Onlar öyle dememizi istiyor biz de öyle diyelim. Avrupa’nın seçim sistemleri 12 yıllık iktidarı tutmaya engeldir” şeklinde konuştu. Engin ayrıca, “Amerika’da en fazla 2 dönem üst üste seçiliyor 3’üncü dönem seçilemiyor. Bunun amacı bir parti gelir o kesimlerin birikmiş sorunlarını çözer sonra diğer parti gelir onların sorununu çözer. Bu değerleri dengelemek için bu değişimin seçim yoluyla olması elzem. Biz de bu oluyor mu? Hükümeti tabiki darbelerle sokak olaylarıyla değiştirmeyi düşünmüyoruz. 12 Eylül darbecilerinin koyduğu seçim sistemleriyle, ‘Türkiye gelişiyor Avrupa Birliği müzakereleri devam ediyor ve birçok konuda yasaları AB ile uyumla hale getiriyoruz’ deniyor bu güzel ama dünya değişiyor. Türkiye’de de iyi kötü her şeyi değiştiriyorlar ama tek kelimesini bile değiştirmedikleri şey siyasi partiler yasasıdır. Diğer yüzde 50’yi öfkeli itilmiş geri bırakılmış gösteriliyor.  Son seçimde Almanya’da Merkel’in partisi yüzde 44 oy aldı. Oradaki sosyal demokrat parti 23 aldı. Her ikisi de tek başına hükümet kuramadılar. Bu ne demektir? Herkesi temsil eden uzlaşmaya dayalı bir seçim sistemi var. Almanya'da AKP ve CHP kadar oy alan partiler koalisyon kurmak zorunda kaldılar. Avrupa'da baraj yüzde 3-5’tir. Siyasi partilerin kendisi temsil etmesi lazım…  Yönetimde istikrar şart fakat farklı talepleri olan dinamik bir nüfus yapısına sahip olan bir ülkede siz bunları hükümet dışı bırakmak demokrasi değildir” ifadelerini kullandı.


 
BİZİM EKSİKLİĞİMİZ, KABUL EDİYORUZ...
Engin konuşmasında özeleştiri de yaptı. CHP İl Başkanı, “Her yere gidemememiz, her yerden oy alamamamız bizim eksikliğimiz. Bunu kabul ediyoruz. Ama yaşananların tek sebebi bu değil” dedi.  Engin, “Bu ülkede 1980’e kadar çatışma ortamı, istikrarsızlık vardı. Hiç değilse insanlar birbirine etnik, mezhepsel, dinsel ayrım göstermiyordu. Sağcı, solcu bir yarış ve rekabet vardı. Çok tehlikeli değildi. Bugün geldiğimiz nokta çok tehlikeli.  Bizim için insanların bu inançları çok değerli ama bunun üzerinden bir karşıtlık oluşturulması iyi değil. Önümüzdeki Haziran seçimlerinde demokrasi yoluyla iktidar değişimi şart. Çok kolay değil evet. Ama bu bizim başarısız olduğumuz için değil AKP’nin seçim yasalarını değiştirmediği içindir. Bir başbakan ‘ben müslüman gençlik yetiştirmek istiyorum, CHP’li gençlik sağcı, solcu gençlik yetiştirmek istiyorum dediği anda o ülkenin hiçbir yere gelmediği görülmektedir. Empati yapabilen dünya gençliğiyle rekabet edebilen, fabrikalarda dünya ünlü ürünler yetiştirebilen insanlara ihtiyacımız var. Onun içindir ki biz 5 milyonluk İsrail’den domates tohumu alıyoruz. Bunu beceremiyoruz. Becerdiğimiz bir şey var mı? Pek doğrusu söylenemez” diye konuştu.
 
MÜSLÜMANLIĞIN EN GÜZEL YAŞANDIĞI YER İZMİR’DİR
10 yıl önce Türkiye’nin en borçlu belediyesinin İzmir Büyükşehir Belediyesi olduğunu belirten Engin, “Bu zamanda 1 buçuk milyar liralık yatırım yapılmış. Hükümet 200 milyon yardımı 100 milyona indirmiş ya da sabit tutmuş. Hükümetin yaptığı yeni bir yatırım yok. Ayrıca İzmir’de yolsuzluk yok. Bu çok önemlidir. Bir ülkenin gelişmişliğinin en büyük göstergesi yolsuzluk olmamasıdır. Bu durumda utanacak hale geldik. AKP’li sade insanları tenzih ederim ama AKP’de bir yere gelip ihya olmayan kalmamış. Müslümanlığın en güzel yaşandığı yer İzmir’dir. Ramazanda oruç tutan tutmayan birbirine saygı gösteriyor. Cuma günü camiler dolup taşıyor. Bu yalanın da artık yeri olmadığını CHP’li kadroların bu ülkeyi bölmeden yönetebileceğini kesinlikle ifade ediyorum” dedi.


 
AÇ VE AÇIKTA BIRAKMADIK!
Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya ise şunları söyledi:  Türkiye son 30 yılda ekonomik değerli konuşmaktan çıktı. İnsanların önüne yapay suni gündemler kondu biri etnik yapı diğer dini inanç. İnsanları mutlu etmek istiyorsanız iş verecekseniz aş vereceksiniz. Zaten sorunlar çözülecek.  Biz yerel yönetimlerde elimizden geldiğince herkese dokunmaya çalıştık. Aç ve açıkta kimse bırakmadım, paylaştık. İnancımızın temelinde bu yatıyor. Komşu aç gezerken toksan benden değilsin demiş din anlayışımız. Önce insanımızın karnını doyuracaksınız. Sonra sosyal yaşamına yön vereceksiniz.
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Rizeli 11 Aralık 2014 Perşembe 09:58

İl yönetimini tebrik ediyorum ilk defa böyle bir davet oldu.inşallah arkası gelir karadenizliler bu seçimin sonucunu belirleyecek unutmayın.

Yorumu oyla      12      6  
GAZİEMİR 10 Aralık 2014 Çarşamba 09:16

KOŞ ALİ KOŞ.!!

Yorumu oyla      13      7  
İzmirli 10 Aralık 2014 Çarşamba 08:55

Bunlar izmirin ulaşımını perişan ettiler aktarma rezaleti ile. İzban tam bir fiyasko!! İşe gidiş saatinde vızır vızır TCDD trenleri geçiyor. Komedi ! Birde çıkıp konuşmuyorlarmı insanı delirtir bunlar. Bunlara prim vermeyin.2015 seçiminde chp'ye oy yok. Oylar akepe ve hdp harici partilere kayacak. Chp ye geçmiş olsun. Aktarma rezaletini uygulamaya sokarken düşüneceklerdi.

Yorumu oyla      14      7  
Eksik 10 Aralık 2014 Çarşamba 08:21

En büyük eksik sensin ve ekibin.

Yorumu oyla      15      7  
SONSOZ 9 Aralık 2014 Salı 20:13

sırça koşklerınızde halktan uzak polıtkalarınızla guzel mırasyedısınız.Ama mıras bıttı. Şimdi gerçekler sızı veklıyor.

Yorumu oyla      17      7  
TC misafir 9 Aralık 2014 Salı 13:11

Ben size eksikliğinizi söyleyeyim 2011 genel seçimlerinde Bucadaki seçim büronuza uğramıştım bürodan sorumlu kişiyle kısa bir görüşme yaptım, adam ben konuşurken yüzüme bile bakmadı. Size derdini veya düşüncesini anlatmaya gelen vatandaşı böyle mi dinleyeceksiniz? Bu birinci gözlemimdi, ikincisi ise; dışarıdan iki adam geldi olay çıkarmaya niyetleri olduğu belliydi kimse önlem almadı ve dışarıdan olay çıktığında cep telefonuyla olayı görüntülemeye çalışan kişiyi koskoca seçim bürosunda ben ikaz etmesem gören bile olmayacaktı resmen ayakta uyuyorlardı. Üçüncü ve en vahim gözlemim ise seçim bürosuna gelen 65-70 yaşlarında üstü başı yırtık sefalet içinde ayakta durmaya bile hali olmayan bir yaşlı adama, adam eve gideceğim dediğinde "nereye gideceksin" diye bir bayan soru sordu adam "üçkuyular" diye cevap verdi bayan ise " karşıya durağa geç 270'e bin" diye cevap verdi böylesine bir yoksul adamın F.Altay'da oturduğunu düşünme gafletinde bulunarak ve cebinde yol parasının olup olmadığını ve bir şeye ihtiyacı olup olmadığını bile sormadan. Neyse ki gariban amcanın Buca Üçkuyuları kastettiğini anlayarak dolmuşa binmesini söyledim ve parası olup olmadığını sordum yol parası dahi yoktu ve içeride o kadar insan varken bu soruyu sormak maalesef hiç kimsenin aklına gelmemişti. Umarım bu yazdıklarımı biriniz okur da kendinize biraz olsun çeki düzen verirsiniz ama benim o gördüklerimden sonra buna da pek ihtimal vermiyorum. Eğer bir siyasi partiyseniz insanları iyi irdelemek, onları samimiyetle dinlemek ve onların sorunlarını tespit ederek çözüm bulmak zorundasınız aksi halde başarılı olmanız imkansız hale gelir.

Yorumu oyla      30      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Güler’den YARGI-SEN’i kapatma davasında sert tepki
Davalı YARGI-SEN’in esastan ve usulden ret istediği duruşmaya ilişkin ...
CHP’li Bekaroğlu’na ‘sahte nikah’ şoku!
CHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bekaroğlu'nun yeğeni Eda.O. kendi düğününde, ...
Günay’dan Arınç’a: Korkunun ruh hali!
İzmir Bağımsız Milletvekili, Hukukçu Ertuğrul Günay, yüzde 10'luk seçim ...
 
Gündem Osmanlıca: Avcı okuma listesi verdi!
Osmanlıca dersi tartışmalarına değinen Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, ...
‘Arınç’a suikast’ta gerçek 6 yıl sonra ortaya çıktı
‘Arınç'a suikast girişimi' iddiasıyla açılan ve Özel Harp Dairesi'nin ...
CHP'li Türeli'den Davuoğlu'nu 'yolsuzluk' soruları
CHP İzmir Milletvekili Rahmi Aşkın Türeli, Türkiye’nin, Uluslararası Şeffaflık ...
 
Güven kadınlara seslendi: Fıtratımızda eşitlik var
CHP İzmir Milletvekili Prof. Dr. Hülya Güven, “Bizim fıtratımızda ayrımcılık ...
CHP'li Çıray Spor Bakanı'na İzmir stadını sordu
CHP İzmir Milletvekili Dr. Aytun Çıray Gençlik ve Spor Bakanı'na, "Stat ...
AK Parti’de Bayraklı çıkmazı!
Genel seçim öncesi ilçe kongrelerini devam ettiren AK Parti İzmir Teşkilatı ...
 
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Erkekler bastığım kaldırımı öperdi!’
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İzmir’in sokakları hem kız hem deniz kokar… 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva