HABERLER>POLİTİKA
2 Ocak 2024 Salı - 14:21

CHP'de kritik gün: 150 aday daha belli olacak

Bugüne kadar, 31 Mart 2024'te yapılacak yerel seçim için 351 seçim çevresindeki adayını açıklayan CHP'de, perşembe günü yapılacak Parti Meclisi'yle (PM) yaklaşık 150 aday daha belirlenecek.

CHP de kritik gün: 150 aday daha belli olacak

CHP'de aday belirleme ve yerel seçim hazırlıkları sürüyor. CHP'de parti tüzüğü gereği, 31 Mart 2024'te yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimleri için adaylar, PM onayı ile belirleniyor.

Bugüne kadar düzenlenen PM toplantılarında, aralarında Ankara ve İstanbul'un da bulunduğu 7 büyükşehir, 12 il, 77 büyükşehir belediyesine bağlı ilçe, 147 ilçe belediyesi, 108 de belde belediye başkan adayı açıklandı.

CHP'de yeni PM toplantısı, 4 Ocak'ta Genel Başkan Özgür Özel başkanlığında yapılacak. Bu toplantı sonrasında da 150 civarında seçim çevresinin adayının açıklanacağı öğrenildi.

İzmir adayının açıklanması beklenmiyor
Aday belirleme sürecinde anket çalışması ve aday adaylarıyla yüz yüze görüşme prensibini belirleyen CHP'de şimdiye kadar 7 büyükşehir belediye başkan adayı açıklandı.

Bu kapsamda, İstanbul adayı Ekrem İmamoğlu, Ankara adayı Mansur Yavaş, Balıkesir adayı Ahmet Akın, Bursa adayı Mustafa Bozbey, Konya adayı İsmail Sonkaya, Manisa adayı Ferdi Zeyrek, Samsun adayı ise Cevat Öncü oldu.

CHP'nin Ankara ve İstanbul adaylarını açıklamasının ardından gözler İzmir'e çevrildi. CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in İzmir için oluşturduğu heyetin çalışmalarını tamamladığı belirtiliyor. Anketlerle kamuoyu yoklamasının da yapıldığı İzmir'de, Büyükşehir Belediye Başkan adayının perşembe günü yapılacak PM'de de açıklanması beklenmiyor. (T24)

 
CHP'den 'ParkUrla' tepkisi: Gündem maddesini geri çekin!
 
Kızıl Goncalar seti adres değiştiriyor!
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
İzmir'li 3 Ocak 2024 Çarşamba 00:03

Sizlere hiçbir güvenimiz kalmadı. Ne söz verdiyseniz, hiçbirini yerine getirmediniz. İlk olarak,ön seçim dediniz .Hani nerede?.Anket yapıldığını bile görmedik. Ama siz kararlarınızı vermişsiniz.31 Mart tarihinde görüşürüz.

Yorumu oyla      4      1  
Urlalı 2 Ocak 2024 Salı 20:32

Bizim başkan aday adayları çok fazla onun için genel merkez de yoğun kulisler olmasına rağmen atanması konusunda pürüzler mevcuttur ama bazıları için iş bitmiş durumdadır...

Yorumu oyla      4      1  
Aday adayı 2 Ocak 2024 Salı 18:56

Bu yerel seçimlerde belediye başkanları ön seçim ile tespit edilecektir diyerek açıklama yaptı genel başkan,malesef ön seçim yok,yalan mı? Söylendi böyle bir ithamda bulunmak istemiyoruz,şimdi CHP genel merkezi yoğun ve hummalı faaliyetler içinde memlekete yararlı hizmet edecek belediye başkanları mı? İçin mi? Tövbe herkes kendi adamını belediye başkanı olarak atamak için çaba sarf ediyorlar,adaylar açıklandığı zaman neler olacak göreceğiz,halka ön seçim vaadi verilipte yapmayanlar dersini alacaktır,kuzu kuzu oy verilir mi? 31 Martta gecesi ÖNDEYİZ KAZANDIK tiyatrosu tekrar gösterime girecektir...

Yorumu oyla      5      1  
koltuk savaşları 2 Ocak 2024 Salı 17:28

nedir bu saçmalık bir aday açıklanamıyor işiniz gücünüz koltuk kavgası, senin adamın benim adamım, para güç kavgası halkı memleketi inanın düşünen yok, özgür özel kendi torpilli değişimci adamlarından birini oturtmak istiyor ama gücü yetmiyor.

Yorumu oyla      8      1  
chp li 2 Ocak 2024 Salı 15:45

İzmir aynı statüde şehirlerle açıklanacakmış, yeni chp genel başkanı öyle söylemiş, hangi şehirler onlar onu buradan soruyorum ?. Özgür eğer iktidar amaçlıyorsanız iktidara giden ilk yok halka samimi ve dürüst olmaktır, ikincisi halkın taleplerini dinlemek ve ciddiye almaktır, üçüncüsü ise kendinize hizmet edecek değil halka hizmet edecek insanlara görev vermektir. Samimi değilsiniz, halka dürüst konuşmuyorsunuz, değişimci diye kendinize hizmet edecek insanları ön plana çıkarıyorsunuz, size tavsiyem artık dürüst olun yoksa o koltukta çok uzun süre kalamayacaksınız..

Yorumu oyla      7      1  
İzmir’e kimin aday yapılmayacağını açıklayın 2 Ocak 2024 Salı 15:34

İzmir heyeti nasıl çalışmalarını tamamlamadı , CHP İzmir il başkanı heyeti yemekte ağırlamadı mı . İzmir BB Başkanı sayın Tunç Soyer dışında yemeğe hiç bir İzmir BB Başkanı aday adayı davet edilmediği iddia edildi. Ne İzmir’miş be ! İnsanları egemenlik binası önünde yoruyorsunuz .

Yorumu oyla      8      2  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'den 'ParkUrla' tepkisi: Gündem maddesini geri çekin!
'ParkUrla' için düzenlenen basın açıklamasında konuşan Cumhuriyet Halk ...
Büyükşehir Aday Adayı Atila: Oy alamayacağım kimse yok!
Menderes'te vatandaşlarla bir araya gelen İzmir Büyükşehir Belediye Başkan ...
İYİ Parti İzmir'de yeni görev dağılımı!
Yerel seçimler yaklaşırken İYİ Parti İzmir İl Başkanlığı Divan Listesi'nde ...
 
Seçimlere katılacak partiler açıklandı
31 Mart 2024’te gerçekleştirilecek yerel seçimler için süreç işlemeye ...
Mehmet KARABEL yazdı... 'O elleri kıracağım!'
Mehmet KARABEL yazdı... 'O elleri kıracağım!'
2023 yılı dış ticaret verilerini paylaşacak!
Cumhurbaşkanı Erdoğan 2023 yılı dış ticaret verilerini bugün açıklayacak. ...
 
AK Parti'de yerel seçim çalışmaları hız kazandı
Yerel seçime hazırlık çalışmalarına hız veren AK Parti, kampanya sürecinde ...
Yerel seçim süreci resmen başladı
31 Mart yerel seçim için süreç resmen başladı. İşte seçim takviminin detayları...
Bursalı sözünü tuttu: Sema akülü aracına kavuştu!
Balçova’da yaşayan serebral palsili Sema Yılmazgil, bozulan akülü tekerlekli ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Köprü üstü kalabalık
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İngiltere seçimini okuyalım
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Bozkurt' işareti Avrupa'ya neden dert oldu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kültürel İslam, Siyasal İslam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk istismarı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Ormanlarımız yanar gider!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Az okumuşlar
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva